Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 1. Απο οτι ξερω ο εργοδοτης ειναι υποχρεωμενος να καταβαλει το Δωρο Πασχα μεχρι την Μ.Τεταρτη . Εχει δικαιωμα να καταβαλει την αναλογια απο 1/1 εως την Μ.Τεταρτη και το υπολοιπο με την εξοφληση του τρεχοντα μηνα ? Πρωτη φορα το ακουσα απο εργαζομενο . 2. Η αποζημιωση απο ασθενεια πως καλυπτεται και απο ποιον αναλογα με τις ημερες ασθενειας ? Τι χαρτι και σε ποιον πρεει να προσκομισει ο ασθενης για να ειναι καλυμμενος ? Προ ημερων εκτακτος με 8μηνη συμβαση ασθενησε και σαν υπευθυνος προσωπικου που ειμαι σε τμημα ΔΕΚΟ μου εφερε χαρτι απο το ΙΚΑ να του υπογραψω και να το ξαναπαει πισω οτι δεν θα του επιτρεψω να εργασθει οσες μερες του δωσουν ασθενεια . Δηλαδη ανθρωπος με πυρετο αναγκαστηκε να παει στο ΙΚΑ , να ερθει μετα σε μενα και να ξαναπαει στο ΙΚΑ !!!Αν ειναι δυνατον !! Το τραγικο ειναι οτι δεν τον καλυψαν παρολο που ειχε χαρτι απο νοσοκομειο γιατι δεν ειχε συμπληρωσει τις απαιτουμενες ημερες εργασιας . Ειχε προσληφθει 2/1/2015. Ευχαριστω.
chill Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 1. Και εγώ μεχρι μεγάλη Τετάρτη ξέρω πως μπορεί να καταβληθεί. 2. Χρειάζεσαι 120 ένσημα, το τελευταίο 15μηνο χωρις να προσμετρώνται οι τελευταίοι 3 μηνες. Ωστόσο εμένα με λιγότερα μου είπαν ότι δικαιούμαι (θα μπορω με σιγουριά να απαντήσω σε λίγες μερες που θα δω αν μου σκάσει τίποτα το ΙΚΑ. Η αμοιβή ειναι το 1/2 του 1/25 για τις τις τις τρεις πρώτες μερες ασθένειας. Για τις υπόλοιπες πληρώνεται το μισό ημερομίσθιο από τον εργοδότη και το υπόλοιπο απο το ΙΚΑ (απαιτούνται τουλάχιστον 10 ημερες εργασίας στον εργοδότη για να ισχυει αυτό). Δεν χρειαζόταν να έρθει σε εσένα άμεσα, μπορούσε και μετα το πέρας της ασθένειας. Χρειαζεται εκτός απο αυτο το χαρτι που σου έφερε κ το νοσοκομειακό χαρτι με την αναρρωτική εγκεκριμένο απο επόπτη ΙΚΑ. 1
agrio.imeros Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 1. Και εγώ μεχρι μεγάλη Τετάρτη ξέρω πως μπορεί να καταβληθεί. 2. Χρειάζεσαι 120 ένσημα, το τελευταίο 15μηνο χωρις να προσμετρώνται οι τελευταίοι 3 μηνες. Ωστόσο εμένα με λιγότερα μου είπαν ότι δικαιούμαι (θα μπορω με σιγουριά να απαντήσω σε λίγες μερες που θα δω αν μου σκάσει τίποτα το ΙΚΑ. Η αμοιβή ειναι το 1/2 του 1/25 για τις τις τις τρεις πρώτες μερες ασθένειας. Για τις υπόλοιπες πληρώνεται το μισό ημερομίσθιο από τον εργοδότη και το υπόλοιπο απο το ΙΚΑ (απαιτούνται τουλάχιστον 10 ημερες εργασίας στον εργοδότη για να ισχυει αυτό). Δεν χρειαζόταν να έρθει σε εσένα άμεσα, μπορούσε και μετα το πέρας της ασθένειας. Χρειαζεται εκτός απο αυτο το χαρτι που σου έφερε κ το νοσοκομειακό χαρτι με την αναρρωτική εγκεκριμένο απο επόπτη ΙΚΑ. Θέλω να συμπληρώσω ότι τις τρεις πρώτες μέρες της άδειας ασθενείας τα ένσημα είναι του εργοδότη και είναι κανονικά ενώ μετά τις τρεις πρώτες μέρες είναι από το ΙΚΑ και μετράνε μόνο ως συντάξιμα . Επίσης αν τα ένσημα του ασθενή είναι οικοδομικά το ποσό το παίρνει ολόκληρο από το ΙΚΑ και όχι 50% - 50% (ΙΚΑ - εργοδότης) . Θέλει προσοχή αυτό γιατί κάποιος που δουλεύει σε μια κατασκευαστική εταιρεία αν δεν πει τον υπάλληλο του ΙΚΑ ότι κολλάει οικοδομικά θα πληρωθεί τα μισά ... μόνο του ΙΚΑ ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα