Xvipes Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Το 2000 την έβγαλα, οπότε μάλλον είναι και εμένα η ώρα μου.Βέβαια σαν κλασικός Έλληνας μάντεψε... θα τρέχω τελευταία στιγμή
DJDB Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Είπα να μην ανοίξω καινούργιο topic και να ρωτήσω εδώ. Επειδή και η δικιά μου είναι παλαιού τύπου και 15ετίας (και βάλε), σκέφτομαι να πάω να βγάλω μια νέου τύπου. Διαβάζω όμως πως σκέφτονται να κάνουν υποχρεωτική την "μοντέρνα, νέου τύπου", με ενδεχόμενο κόστος έκδοσης περί τα 10 ευρώ. Αναρωτιέμαι λοιπόν, ποια ταυτότητα δίνουν τώρα; Μια που έχει μορφή πιστωτικής ή την γαλάζια, με γράμματα από υπολογιστή (εμένα είναι γαλάζια αλλά λίγο παλιότερη, χειρόγραφη); Αν είναι να πρέπει να την (ξανά)αλλάξω υποχρεωτικά σε μερικούς μήνες, να μην το κάνω τώρα τσάμπα (και με ενδεχόμενη τρίτη αλλαγή του αριθμού της). Εκτός αν εννοούν πως θα γίνει υποχρεωτική η αλλαγή σε αυτήν που δίνουν τώρα (σε σχήμα πιστωτικής; ). Ξέρει κανείς;
gregdel Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Αυτή η αλλαγή ακούγεται εδώ και καιρό. Βασικά αν δε χρειάζεσαι την ταυτότητα για ταξίδι έξω ή έχεις ήδη διαβατήριο προτείνω να μην την αλλάξεις... ... εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα. Θα έμενα με την ίδια. Αλλαγή ταυτότητας σημαίνει σίγουρα: - Αλλαγή στην εφορία (μητρώο) - Αλλαγή στις τράπεζες 1
xpapias Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Για να μην ανοιγω αλλο thread. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιησει την ταυτότητα σε δημόσιες υπηρεσιες στο εξωτερικό; Εννοω σε χώρες στις οποίες ταξιδευουμε απλα με ταυτότητα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Για να μην ανοιγω αλλο thread. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιησει την ταυτότητα σε δημόσιες υπηρεσιες στο εξωτερικό; Εννοω σε χώρες στις οποίες ταξιδευουμε απλα με ταυτότητα. ναι απλα το διαβατηριο ειναι πιο ευκολο γιατι η ταυτοτητα μας ειναι για το πεος 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Το έχεις κάνει; yeap Οταν ειχα παει να δηλωσω το σπιτι που μενω στην Εστονια
xpapias Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Οκ ευχαριστώ! Μένει να δω αν θα δεχθούν και τη δική μου!
mylo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Η νεα ταυτητα τυπου πιστωτικης ακομα δεν υπαρχει. Αν πας για αλλαγη σημερα σε δινουν τη κλασικη με τα greeklish
Iris_89 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Για να μην ανοιγω αλλο thread. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιησει την ταυτότητα σε δημόσιες υπηρεσιες στο εξωτερικό; Εννοω σε χώρες στις οποίες ταξιδευουμε απλα με ταυτότητα. Στην Αγγλία για να βγάλω NI ήθελαν διαβατήριο, όπως και στην τράπεζα, βασικά σε όλα σχεδόν ζήτησαν διαβατήριο.
lary7 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 κάποια στιγμή είχαν πει ότι από ένα σημείο και μετά η αστυνομία θα ενημέρωνε υπηρεσιακά τη ΔΟΥ, αλλά αυτό δε ξέρω κατά πόσο έγινε στη πράξη Εγινε, αλλα στην δικιά μου περίπτωση μόνο ως προς την ακυρωση της παλαιας. ΓΙα 5 χρονία ειχα συνναλαγες με ακυρωμενη ταυτότητα χωρίς κανενα πρόβλημα, μεχρι το 2013 που η ΔΟΥ ελαβε ειδοποιηση και επρεπε να παω απο εκει να περασω καινουρια.
nickname2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Αν περασει καποιος χρονος, πχ 1 χρονος απο την αλλαγη ταυτοτητας και δεν εχει δηλωθει στην εφορια, παιζει να υπαρχει καποιο χρηματικό προστιμο; Καπου σε ενα φορουμ το ειχα διαβασει(καπου 100 ευρω αν θυμαμαι), αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
krami Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 υπηρχε οντως προστιμο 100 ευρω, για παρελευση ενος μηνα νομιζω. αλλα πρεπει να εχει καταργηθει απο οτι μου ειπε ενας γνωστος μου που ρωτησε στην εφορια
nickname2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Μπράβο, 1 μηνα προθεσμια ειχα δει κι εγω. Μια χαρα αν δεν ισχυει!
sampania75 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 ρε μαγκες εγω την εβγαλα το 1992 και δεν μου ειπαν να την αλλαξω,παιζει να μου κανουν κατι ;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα