Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επισης τεχνικος Η/Υ και ΙΤ εχουν τοση σχεση οση ο χτιστης με τον αρχιτεκτονα :P

Δεν το λεω για σενα, εσυ καλα το εθεσες. Απλα εχω ακουσει αρκετες φορες τεχνικους Η/Υ να αυτοαποκαλουνται ΙΤ σε φαση να το πιστευουν.

Ο όρος IT είναι γενικός και τα εμπεριέχει όλα.

Δεν είναι μόνο αυτοί που δουλεύουν στην silicon valley.

Μπορεί να είναι helpdesk, programmer, technical support, database admin, analyst κλπ.

Οι πιστοποιήσεις της microsoft δεν ανήκουν στο Ι.Τ;

Είναι βέβαια κάπως φιγουρατζίδικος τίτλος για να τον χρησιμοποιεί κάποιος στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό αυτός χρησιμοποιείται. Κάπως σαν τον όρο barista ή sales manager (αντί για πωλητής).

Δημοσ.

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ: διοίκηση επιχειρήσεων;

μάλιστα. εσείς ξέρετε τι είναι καλύτερο για το μέλλον σας. 

Μην ανησυχείς, το πτυχίο το θέλω μόνο και μόνο γιατί θα πάρω ένα επίδομα 16% του μισθού. Αργότερα αν πάρω και απο ΑΕΙ θα πάρω +25% ακόμα, σύνολο 40%.

Θα συνέχιζα ηλεκτρονικός μηχανικός αλλά δεν θα την βγάλω ποτέ τη σχολή.

Δημοσ.

Μην ανησυχείς, το πτυχίο το θέλω μόνο και μόνο γιατί θα πάρω ένα επίδομα 16% του μισθού. Αργότερα αν πάρω και απο ΑΕΙ θα πάρω +25% ακόμα, σύνολο 40%.

Θα συνέχιζα ηλεκτρονικός μηχανικός αλλά δεν θα την βγάλω ποτέ τη σχολή.

γιος βουλευτή με στρωμένη θέση σε υπουργείο detected. 

Αν δεν ισχύει το από πανω, λυπάμαι την στιγμή που θα προσγειωθείς από το παράλληλο σου σύμπαν. Δεν τα έχω μαζί σου. το πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων είναι απο τα ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΑ χαρτιά στην ελληνική παιδεία. Η ιχθυοκαλλιέργεια έχει νόημα στην χώρα μας. Η ζωική παραγωγή επίσης. Η δικιά σου σχολή όχι. 

• Like 1
Δημοσ.

Οι πιστοποιήσεις της microsoft δεν ανήκουν στο Ι.Τ;

Προφανως και ανηκουν στο IT.

Κατα τ'αλλα, το IT ειναι επιστημη. Δεν νομιζω οτι ενας που ειδικευεται ( sic ) στα φορματ , τους drivers και τις θερμοαγωγιμες παστες μπορει να θεωρει εαυτον επιστημονα και κατ'επεκταση ΙΤ. Τουλαχιστον σε εμενα που εχω 5-10 γνωσεις σε καποιους τομεις του ΙΤ αν ερθει και μου συστηθει ως IT ενας τεχνικος, θα θεωρησω οτι με τρολαρει.

Νταξει, στην Ελλαδα συγχεονται ολα για τους λογους που ειπε ο headbanger, δηλαδη σπανια θα δεις σοβαρο IT τμημα σε καποια εταιρεια. Οποτε ναι, βλεπεις και τεχνικους Η/Υ να υπαγονται (αν δεν ειναι και τα κεφαλια) του ΙΤ τμηματος εταιρειων. Υπο αυτην την ενοια, ναι ειναι IT ο τεχνικος.

Αλλα αν θελουμε να θεωρησουμε το IT ενα συνολο επιστημων καποιες εκ των οποιων τις προανεφερες, δεν μπορει σε αυτες να συμπεριληφθει η δουλεια που μπορει να κανει ενας αποφοιτος γυμνασιου ή ακομα κι ενα γυμνασιοπαιδο που πιανει το χερι του και μπορει να κανει στοιχειωδες troubleshoot σε συνηθισμενα θεματα desktop pc.

Γενικα οι διαδικασιες maintenance/troubleshoot των pc γινονται ολο και πιο απλες οσο περνουν τα χρονια (thanks to ITs/programmers), αρα τοσο λιγοτερη σχεση με το αντικειμενο χρειαζεται κανεις για να σταθει επαγγελματικα ως τεχνικος. Aυτος ειναι κι ενας απο τους λογους που αργοπεθαινει ως επαγγελμα.

Πολλοι ΙΤ παντως, ξεκινουν ως τεχνικοι. Το αν θα εξελιχθουν σε ΙΤ ειναι αποτελεσμα αρκετων παραγοντων, αλλα κυριως του ιδιου τους του εαυτου.

Δημοσ.

να συμπληρώσω ότι είναι και η κλίμακα εργασίας.

Στην προηγούμενη θέση στο workstation architecture(senior) είχα στο πορτφόλιο ~10κ workstations. 

Τώρα η ομάδα μου διαχειρήζεται 2.200.000 τερματικά με windows CE/linux ++ το backend infrstructure.

όχι δεν έβαλα λάθος τα μηδενικά. 

Στην Ελλάδα που ο μέσος τεχνικός ΗΥ δουλεύει σε κατάστημα που πουλάει και πληντύρια/κουζίνες, ε ΙΤ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΣ. πως να το κάνουμε. 

ΥΓ η 1η μου δουλειά ήταν να κάνω φορμάτ στα Multirama. έτσι κατάφερα να τελειώσω το ΤΕΙ μιας και λεφτά από το σπίτι δυστυχώς δεν παίζανε. 

• Like 1
Δημοσ.

γιος βουλευτή με στρωμένη θέση σε υπουργείο detected. 

Αν δεν ισχύει το από πανω, λυπάμαι την στιγμή που θα προσγειωθείς από το παράλληλο σου σύμπαν. Δεν τα έχω μαζί σου. το πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων είναι απο τα ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΑ χαρτιά στην ελληνική παιδεία. Η ιχθυοκαλλιέργεια έχει νόημα στην χώρα μας. Η ζωική παραγωγή επίσης. Η δικιά σου σχολή όχι. 

Όχι, δεν δουλέυω στο δημόσιο ούτε έχω οποιαδήποτε σχέση με βουλευτή.

Αυτά τα επιδόματα προβλέπονται απο την ΣΣΕ μας. Απλά οι περισσότεροι περνάνε κατευθεία σε ΑΕΙ και πέρνουν μόνο το 25% ενώ εγω που θα ξεκινήσω απο ΤΕΙ θα πάρω το 40%.

Ίσως να είναι άχρηστο σε άλλους αλλά όχι για μένα.

Δημοσ.

δεν νομίζω να πηγαίνουν αρθροιστικά

anyhow, ένας απο ΣΣΕ δεν νομίζω να έχει λόγο η άποψη για το τι παίζει στην αγορά εργασίας σε ένα κλάδο όπως η πληροφορική. Όταν ο κόσμος μιλάει για ΙΤ, δεν αναφέρεται στον οποιοδήποτε αποφοιτήσει ενα ΤΕΙ/ΑΕΙ για να έχει δουλειά γραφείου στο στρατό. 

Δεν αποτελεί επίθεση - αν και μπορεί να παρεξηγηθεί όντας γραπτό κείμενο - αλλα παράθεση πραγματικότητας.

Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις στο μέλλον, είναι να ΜΗΝ συμβουλεύεις άτομα που αμφιταλατεύονται στο εργασιακό τους μέλλον, μιας και το επάγγελμα σου δεν αφήνει πειρθώρια  άνχους αποκατάστασης (και εύρεσης λύσης ως επακόλουθο.)

Κυνικό, σκληρό, douchebag πες με όπως θες, το παρών ποστ είναι για το κοινό καλό (Tau referrence για του αμύητους)

Δημοσ.

δεν νομίζω να πηγαίνουν αρθροιστικά

anyhow, ένας απο ΣΣΕ δεν νομίζω να έχει λόγο η άποψη για το τι παίζει στην αγορά εργασίας σε ένα κλάδο όπως η πληροφορική. Όταν ο κόσμος μιλάει για ΙΤ, δεν αναφέρεται στον οποιοδήποτε αποφοιτήσει ενα ΤΕΙ/ΑΕΙ για να έχει δουλειά γραφείου στο στρατό. 

Δεν αποτελεί επίθεση - αν και μπορεί να παρεξηγηθεί όντας γραπτό κείμενο - αλλα παράθεση πραγματικότητας.

Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις στο μέλλον, είναι να ΜΗΝ συμβουλεύεις άτομα που αμφιταλατεύονται στο εργασιακό τους μέλλον, μιας και το επάγγελμα σου δεν αφήνει πειρθώρια  άνχους αποκατάστασης (και εύρεσης λύσης ως επακόλουθο.)

Κυνικό, σκληρό, douchebag πες με όπως θες, το παρών ποστ είναι για το κοινό καλό (Tau referrence για του αμύητους)

Αθροιστικά πάνε.

Σίγουρα δεν του προτείνω με την καμία να κάνει οτι και εγώ απλά του λέω οτι υπάρχει και η επιλογή να ξαναδώσει πανελλήνιες και να περάσει αλλού αν η σχολή του δεν τον καλύπτει ή δεν μπορεί να την τελειώσει. Σίγουρα πάντως θα είναι καλύτερα απο ένα ΙΕΚ. Επίσης σε μελλοντικούς διαγωνισμούς που ίσως θα χρειάζεται χαρτί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορεί να συμμετέχει ενώ με το χαρτί του ΙΕΚ όχι.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι με την συγκεκριμένη κατάσταση στην χώρα είναι σοφό να κάνει επιλογές κάποιος στην εξιδείκευση με βάση μια θέση στο δημόσιο/προκύρηξη. 

Καταλαβαίνω τον τρόπο που σκέφτεσαι, και απόλυτο λογικός δεδομένης της θέσης σου. 

Δημοσ.

Όχι, δεν δουλέυω στο δημόσιο ούτε έχω οποιαδήποτε σχέση με βουλευτή.

Αυτά τα επιδόματα προβλέπονται απο την ΣΣΕ μας. Απλά οι περισσότεροι περνάνε κατευθεία σε ΑΕΙ και πέρνουν μόνο το 25% ενώ εγω που θα ξεκινήσω απο ΤΕΙ θα πάρω το 40%.

Ίσως να είναι άχρηστο σε άλλους αλλά όχι για μένα.

Έχεις δουλέψει ποτέ ή είσαι ακόμα φοιτητής?

ΣΣΕ εννοεί Συλογική Σύμβαση Εργασίας καταλαβαίνω , όχι Στρατιωτική Σχολή ευελπίδων.

Θα φάει μεγάλη ήττα όταν θα σκάσει στα γέλια ο 1ος που θα τα ακούσει αυτά σε κάποια συνέντευξη πχ.

Κάποιες νοοτροπίες δε πεθαίνουν ποτέ.

Δημοσ.

Εγώ ΣΣΕ κατάλαβα στρατιωτικη σχολή. με το συμπάθειο. 

αν ο τρομπόνι μιλάει για σύμβαση εργασίας, νομίζω ότι θέλει άλλου είδους βοήθεια και όχι ανταλλαγή απόψεων στο νήμα. 

Αν είσαι ακόμα φοιτητής, παράτα τις παρατάξεις και μην πιστεύεις σε ουτοπίες. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...