Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Ντοκινς σαν επιστήμονας,συγγραφεας κτλ και σαν ένα ατομο που τα φωτα της δημοσιότητας είναι στραμμενα πανω του επρεπε να είναι προσεκτικος στις δηλωσεις του.Κανοντας δηλωσεις σαν τις παραπανω χανει το κυρος του και κατανταει γελοιος.Δεν υπαρχει ηπια παιδεραστια ουτε ολιγον παιδεραστης.Επρεπε να καταδικασει κάθε είδους παιδεραστια και όχι να λεει σαχλαμαρες,προφανως για να τραβηξει τα φωτα της δημοσιότητας για αλλη μια φορα πανω τουΕχει αναρωτηθεί σε ένα μικρο παιδι η 'ηπια παιδοφιλια' τι ψυχικα τραυματα μπορει να του αφησει και το πως μπορει να του καταστρεψει τη ζωη?

μπας και εννοούσε οτι μεταξύ δυο ανηλίκων 15-18 χρονών πχ πως το θεωρεί ήπια παιδοφιλία ? correct me if im wrong αλλα νομίζω αν ένας-μια 18 χρονών έχει σχέσης με έναν-μια 15 χρονών τους πιάνει ο νόμος περι παιδοφιλίας ή αποπλάνησης ανηλίκου ? dont remember . Ασχέτως αν ειναι συνηθισμένο 

sorry δεν τα διάβασα τα links ούτε έχω σκοπό γιατι αν εννοεί κάτι άλλο πιθανότατα θα εκνευριστώ αρκετά διαβάζοντας το , με τέτοια θέματα θα έπρεπε να ειναι ποιο προσεκτικός .

Δημοσ.

Όσοι λέτε ότι είστε άθεοι εννοείτε ότι δεν πιστεύετε σε τίποτα ανώτερο από τον άνθρωπο; Πως φτάσατε σε αυτό; Δεν είναι κάπως "βιαστική" επιλογή από τη στιγμή που είναι τόσα που δεν ξέρουμε;

προσωπικα οχι δεν πιστευω οτι υπαρχει καποια υπερφυσικη οντοτητα. δεν ειμαι 5 χρονων να χρειαζομαι καποιον να με προσεχει. στην τελικη δεν με ενδιαφερει καν αν υπαρχει ή οχι θεος. εφτασα σε αυτο το συμπερασμα μετα απο αρκετα χρονια αμφιταλαντευσης ξεκινωντας απο πολυ μικρη ηλικια περι την τριτη δημοτικου οπου ξεκιναει το μαθημα των θρησκευτικων. οταν εφτασα τριτη λυκειου εβγαλα τα τελικα μου συμπερασματα. 10 χρονια δεν το λες και βιαστικη αποφαση. επισης δεν σπαω τα νευρα των υπολοιπων με τις πεποιθησεις μου. ο καθενας κανει οτι θελει. απλα απαντησα μιας και ρωτησες.

• Like 9
Δημοσ.

Όπως αναφερει το αρθρο εν συντομια

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Times, ο συγγραφέας προσπάθησε να υπερασπιστεί αυτό που αποκάλεσε «ήπια παιδοφιλία», επισημαίνοντας -από προσωπική του εμπειρία που βίωσε στο παρελθόν- ότι δεν προκαλεί «μόνιμη βλάβη».

Ο Ντόκινς ανέφερε με λεπτομέρειες ότι πέρασε μια παρόμοια εμπειρία όταν ένας από τους πρώην δασκάλους του σχολείου του «τον κακοποίησε σεξουαλικά τραβώντας του το γόνατο και βάζοντας το χέρι του ανάμεσα στο σορτς του.

Ο Peter Watt, διευθυντής της Εθνικής Εταιρείας Προστασίας του Παιδιού από τη Βία, χαρακτήρισε τις παρατηρήσεις του Dawkins «μια τρομερή προσβολή» σε εκείνους που έχουν κακοποιηθεί και υποφέρουν από τις συνέπειες για δεκαετίες.

Αρα ένας μικρος μαθητης που ακουει-διαβαζει αυτή την τοποθετηση και ο δάσκαλος του τον κακοποιει ελαφρα πχ με τον ιδιο τροπο,μπορει να θεωρησει ότι είναι κατι το φυσιολογικο και να μην το καταγγειλει στου γονεις του κτλ,οποτε το επομενο βημα του δασκαλου μπορει να είναι ο βιασμος αυτου του παιδιου.

Δημοσ.

Τσακωνεστε για μωαμεθ,ορθοδοξους,αθεους κτλ και βαζετε τους "εκπροσωπους" στο ιδιο τσουβαλι με την θρησκεια που δηθεν εκπροσωπει ενω ξεχνατε να αναφερεται την "θρησκεια" που ανηκουν ολα τα μεγαλα κεφαλια και σημαντικα προσωπα ....Την μασωνια.

Οταν μπορεσετε να πατε κοντρα στην μασωνια τοτε πειτε μου και εμενα....Γτ και εξω απο την γνωστη στοα να πας να κατσεις ο φυλακας θα σε κοιταει με μισο ματι.

Πείτε μου και μένα που είναι αυτή η γνωστή στοά. Σοβαρά.

• Like 6
Δημοσ.

Ο Ντοκινς σαν επιστήμονας,συγγραφεας κτλ και σαν ένα ατομο που τα φωτα της δημοσιότητας είναι στραμμενα πανω του επρεπε να είναι προσεκτικος στις δηλωσεις του.Κανοντας δηλωσεις σαν τις παραπανω χανει το κυρος του και κατανταει γελοιος.Δεν υπαρχει ηπια παιδεραστια ουτε ολιγον παιδεραστης.Επρεπε να καταδικασει κάθε είδους παιδεραστια και όχι να λεει σαχλαμαρες,προφανως για να τραβηξει τα φωτα της δημοσιότητας για αλλη μια φορα πανω τουΕχει αναρωτηθεί σε ένα μικρο παιδι η 'ηπια παιδοφιλια' τι ψυχικα τραυματα μπορει να του αφησει και το πως μπορει να του καταστρεψει τη ζωη?

Μα δεν έκανε καμιά "φοβερή" δήλωση. Είπε κάτι που θα πρέπει να βάλει όλους σε σκέψη. "Λίγο" και "πολύ" υπάρχει παντού, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις. Διαφορετικά θα είχαμε μια ποινή για τα πάντα. Έκλεψες μια τσίχλα, έκανες ένοπλη ληστεία, ίδια ποινή.

Δεν είναι οι δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις. Είναι ο τρόπος που ερμηνεύτηκαν και γράφτηκαν από λογής λογής media, με σκοπό να επιτεθούν στο συναίσθημα του μέσου αναγνώστη τους.

Έτσι λειτουργεί το σύστημα πολύ καιρό. Η ψυχραιμία δεν πουλάει. Ο λαός θέλει αρένες, γεμάτες με ενόχους, και το αίμα να ρέει.

• Like 1
Δημοσ.
Δημοσ.

Tι γινεται ρε παιδια? Μπορει να μου εξηγησει καποιος ολη αυτη τη φαγομαρα και το σουσουρο? Μαλωνουνε οι χορτοφαγοι-φιλοζωοι για τα αρνακια που σφακτηκαν για το πασχα. Και οι Χριστιανοι απαντανε με το δικο τους τροπο. Το θεμα ειναι το εξης. Αν ειναι ετσι γιατι δεν κανουνε και με τα υπολοιπα ζωα? Μηπως ειναι επειδη ειναι αθεοι και θελουν να πανε κοντρα στο Χριστιανισμο? Δεν μπορω να τους καταλαβω αληθεια. Ειναι ανουσιο πιστευω αυτο το ξυλο. Kαι ο καθενας να σεβεται τα πιστευω του αλλου. Αν ειναι ετσι να κλεισουν και οι ψησταριες και ολα. Και να μην τρωμε ουτε ψαρια. Εσεις τι γνωμη εχετε πανω σε αυτο?Αληθεια τωρα.....

Τί σχέση έχουν οι άθεοι με τους φιλόζωούς, τους χορτοφάγους και οι χρηστιανοί με το σούβλισμα και ψήσιμο του οβελία;

Γιατί εσύ αφοριστικά τραβάς μία γραμμή σε κάτι αόριστο και άσχετο χαρακτηρίζοντας με βάση αυτού Χριστιανοί και οι άλλοι μη-Χριστιανοί;

Δεν υπάρχει η ύπαρξη φιλόζωου ή χορτοφάγου χριστιανού κατ εσέ; Ή δεν είναι χριστιανοί τα εκατοντάδες εκατομμύρια άλλοι που δεν είναι Έλληνες και δεν ψήνουν αρνιά; Καθολικοί, Αγγλικανοί, Μεθοδιστές ακόμα και Ορθόδοξοι στην Σερβία και την Ρωσία; Ή απαραίτητα κάποιος που υποστηρίζει το σούβλισμα του οβελία είναι Χριστιανός; (ξέρω δεκάδες άθεους που το κάνουν αυτό και αρκετούς Χριστιανούς που δεν ψήνουν οβελία)

Επίσης κάποιος φιλόζωος δεν είναι απαραίτητα και χορτοφάγος, και σε πληροφορώ οι περισσότεροι χορτοφάγοι ουδόλως τους απασχολεί τί τρώει ο άλλος.

Αυτό που απασχολεί τον κόσμο, είναι το welfare του ζώου. Το οποίο κατά μεγάλη πλειοψηφία των αρνιών που σφάζονται για το Πάσχα, γίνεται χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπωνται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά παράνομα. Με μαζική μεταφορά σε άθλιες συνθήκες και για ημέρες ζώντας σε ένα φορτηγό χωρίς τροφή και νερό, βασάνισμα του ζώου και σφάξιμο χωρίς την απαραίτηση διαδικασία (με ένεση στην αρχή) και μάλιστα στην πλειοψηφία χωρίς τις απαραίτητες εγκρήσεις από ειδικούς κτηνιάτρους. (π.χ το αρνί από το χωρίο που αγοράσαμε από τον δείνα γνωστό).

Και επειδή εσύ, κρύβεσαι πίσω από το αποκλειστικά Ελλαδικό έθιμο του Πασχαλινού οβελία ως κάτι Χριστιανικό, δεν είναι υποκριτικό και οξύμωρο να κατακρίνετε ώς ειδωλωλάτρες τους Εθνικούς με τα  Χριστιανικά "μη ειδωλωλατρικά έθημα" του σφαγμένου αρνιού, μεταφορά Επιταφείου, προσκύνημα σε μεγάλους Σταυρούς, ή ακόμα χειρότερα σε πτώματα "Αγίων" και "θαυματουργές" ή "μυροφόρες" εικόνες;

Οι Εθνικοί στο κάτω κάτω θέλουν να χύσουν κράσι και να αφιερώσουν μη ζωντες εισφορές (π.χ σιτάρι) στην ύπαιθρο, μιας και δεν επιτρέπονται να στήσουν ναό ή αγάλματα, αλλά και πάλι δεν τους αφήνουν ύσηχούς. Πόσο μάλλον να σφάξουν όχι αρνιά αλλά ούτε κότες.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ άθεος είμαι, τον Ντόκινς ακουστά τον έχω και μάλιστα από εδώ μέσα που τον πρωτάκουσα.

Από τα λίγα που διάβασα στα λινκς, που δεν τα λες και σοβαρή πηγή ή δημοσιογραφία, δεν έχει πει κάτι το παράλογο.

πχ, η μητέρα μου βασικά κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον παππού της, όταν ήταν μικρότερη από δέκα χρονών, δεν γνωρίζω ακριβώς, και αυτός ήταν πάνω από 70. Δεν την βίασε, αλλά την έβαλε κάτω δυο-τρεις φορές και τρίφτηκε πάνω της. Παρόλ'αυτά και παρόλο που αναγνωρίζει ότι αυτό που έκανε ο παππούς της ήταν λάθος, πολλές φορές αν έρθει η συζήτηση μιλά με αγάπη και θαυμασμό για τους γονείς και παππούδες της, σε σημείο που όταν θέλω να την αποστομώσω να λέω ο ίδιος "δεν μας παρατάς με τον παιδεραστή και τις απόψεις του;"

Δεν την λες όμως άτομο με ψυχικά τραύματα εξαιτίας του γεγονότος, και το ίδιο έκανε ο παππούς της και στις άλλες αδερφές της, όταν μεγάλωσαν αρκετά και τα συζήτησαν, τότε το συνειδητοποίησαν.

Αντίθετα όμως, αν μου το έκανε ο δικός μου ο παππούς την δεκαετία του τέλους '70 αρχές '80 που τον πρόλαβα και ήταν ακόμα ζωντανός, θα τον έλεγα σήμερα ανώμαλο και θα τον έβριζα με κάθε ευκαιρία. Και το πιθανότερο να είχα και παιδικά τραύματα εξαιτίας του.

Από την άλλη, όταν εγώ ήμουν δημοτικό ίσχυε ακόμα η σφαλιάρα από τους δασκάλους. Αρκετά φάσκελα είχα λάβει από την δασκάλα μου στην 1η-3η δημοτικού, που ακόμη και σήμερα την αναπολώ με αγάπη και είναι η πιο αγαπημένη μου από όλους τους δασκάλους και καθηγητές της ζωής μου. Και σίγουρα δεν μου άφησε ψυχολογικά τραύματα. Αν κάποιος δάσκαλος κάνει το ίδιο σε δικό μου παιδί σήμερα, μαύρο φίδι που τον έφαγε όμως. Και αν πω στον γιο της αδερφής μου, 24 χρονών σήμερα, ότι η αγαπημένη μου δασκάλα χειροδίκησε συχνά-πυκνά πάνω μου, θα με πει τρελό και την δασκάλα ανίκανη και ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτήν τη δουλειά.

Αυτό λέει και ο Ντόκινς όταν μιλά για ήπια παιδεραστία και ήπια παιδοκακομεταχείριση και ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να κρίνουμε με τα σημερινά δεδομένα τα γεγονότα άλλων εποχών. Δεν τον είδα πουθενά να υπερασπίζεται την παιδοφιλία, όπως δήλωσες ψευδώς εσύ.

• Like 4
Δημοσ.

Κι εγώ άθεος είμαι, τον Ντόκινς ακουστά τον έχω και μάλιστα από εδώ μέσα που τον πρωτάκουσα.

Από τα λίγα που διάβασα στα λινκς, που δεν τα λες και σοβαρή πηγή ή δημοσιογραφία, δεν έχει πει κάτι το παράλογο.

πχ, η μητέρα μου βασικά κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον παππού της, όταν ήταν μικρότερη από δέκα χρονών, δεν γνωρίζω ακριβώς, και αυτός ήταν πάνω από 70. Δεν την βίασε, αλλά την έβαλε κάτω δυο-τρεις φορές και τρίφτηκε πάνω της. Παρόλ'αυτά και παρόλο που αναγνωρίζει ότι αυτό που έκανε ο παππούς της ήταν λάθος, πολλές φορές αν έρθει η συζήτηση μιλά με αγάπη και θαυμασμό για τους γονείς και παππούδες της, σε σημείο που όταν θέλω να την αποστομώσω να λέω ο ίδιος "δεν μας παρατάς με τον παιδεραστή και τις απόψεις του;"

Δεν την λες όμως άτομο με ψυχικά τραύματα εξαιτίας του γεγονότος, και το ίδιο έκανε ο παππούς της και στις άλλες αδερφές της, όταν μεγάλωσαν αρκετά και τα συζήτησαν, τότε το συνειδητοποίησαν.

Αντίθετα όμως, αν μου το έκανε ο δικός μου ο παππούς την δεκαετία του τέλους '70 αρχές '80 που τον πρόλαβα και ήταν ακόμα ζωντανός, θα τον έλεγα σήμερα ανώμαλο και θα τον έβριζα με κάθε ευκαιρία. Και το πιθανότερο να είχα και παιδικά τραύματα εξαιτίας του.

Από την άλλη, όταν εγώ ήμουν δημοτικό ίσχυε ακόμα η σφαλιάρα από τους δασκάλους. Αρκετά φάσκελα είχα λάβει από την δασκάλα μου στην 1η-3η δημοτικού, που ακόμη και σήμερα την αναπολώ με αγάπη και είναι η πιο αγαπημένη μου από όλους τους δασκάλους και καθηγητές της ζωής μου. Και σίγουρα δεν μου άφησε ψυχολογικά τραύματα. Αν κάποιος δάσκαλος κάνει το ίδιο σε δικό μου παιδί σήμερα, μαύρο φίδι που τον έφαγε όμως. Και αν πω στον γιο της αδερφής μου, 24 χρονών σήμερα, ότι η αγαπημένη μου δασκάλα χειροδίκησε συχνά-πυκνά πάνω μου, θα με πει τρελό και την δασκάλα ανίκανη και ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτήν τη δουλειά.

Αυτό λέει και ο Ντόκινς όταν μιλά για ήπια παιδεραστία και ήπια παιδοκακομεταχείριση και ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να κρίνουμε με τα σημερινά δεδομένα τα γεγονότα άλλων εποχών. Δεν τον είδα πουθενά να υπερασπίζεται την παιδοφιλία, όπως δήλωσες ψευδώς εσύ.

Εκτος από τα link αυτά  υπαρχουν εκατοντάδες αλλα,κυριως ξενα (https://www.google.gr/?gfe_rd=cr&ei=xt4rVZOTCrKp8weCk4DAAw&gws_rd=ssl#q=dawkins+pedophelia) που καταδικαζουν τον Ντοκινς για τις απαράδεκτες δηλωσεις του.Επειδη σε αυτόν δεν δημιουργηθηκαν ψυχολογικα προβλήματα δεν σημανει ότι σε καποιο άλλο παιδι δεν θα δημιουργηθουν.Υπαρχουν και ατομα που εχουν αδυναμο χαρακτήρα και όπως εγραψα παραπανω ένα μικρο παιδι που ακουει αυτές τις δηλωσεις και ο δάσκαλος του το εχει κακοποιησει 'ελαφρως' σεξουαλικα μπορει με το αθωο του μυαλο να το θεωρησει κατι το φυσιολογικο και να μην το καταγγειλει με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε τραγωδια(βιασμος κτλ)

Επισης όταν αυτά δεν τα λεει ο οποιοσδηποτε αλλα υποτίθεται ενας επιστήμονας με κυρος,πρεπει να είναι χιλιες φορες πιο προσεκτικος στις δηλωσεις του ειδικα σε ένα τοσο ευαισθητο θεμα.

Για μενα δεν υπαρχει ηπια παιδοφιλια.Η σεξουαλικη κακοποιηση ειδικα ενός μικρου παιδιου είναι από τα χειροτερα εγκληματα,ειτε ηπια ειτε βαρια.Αλλωστε από ηπια ξεκινουν ολοι οι παιδεραστες και αναλογα με τις αντιδράσεις του παιδιου προχωράνε(αναλογα με τις περιστάσεις,περιβαλλον κτλ).Η σεξουαλικη κακοποιηση τραυματιζει ένα παιδι όχι μονο σωματικα αλλα και ψυχικα για ολη του τι ζωη.

Οφειλε σαν επιστήμονας που υποτίθεται πως είναι να καταδικασει την παιδοφιλια σε κάθε της μορφη.

Προφανως να το ειπε και επίτηδες για να προκαλεσει και να πεσουν τα φωτα της δημοσιότητας για άλλη μια φορα πανω του.

• Like 1
Δημοσ.

προσωπικα οχι δεν πιστευω οτι υπαρχει καποια υπερφυσικη οντοτητα. δεν ειμαι 5 χρονων να χρειαζομαι καποιον να με προσεχει. στην τελικη δεν με ενδιαφερει καν αν υπαρχει ή οχι θεος. εφτασα σε αυτο το συμπερασμα μετα απο αρκετα χρονια αμφιταλαντευσης ξεκινωντας απο πολυ μικρη ηλικια περι την τριτη δημοτικου οπου ξεκιναει το μαθημα των θρησκευτικων. οταν εφτασα τριτη λυκειου εβγαλα τα τελικα μου συμπερασματα. 10 χρονια δεν το λες και βιαστικη αποφαση. επισης δεν σπαω τα νευρα των υπολοιπων με τις πεποιθησεις μου. ο καθενας κανει οτι θελει. απλα απαντησα μιας και ρωτησες.

Το λέω αλλά οκ, απόψεις :)

• Moderators
Δημοσ.

"γεννιεσαι" χριστιανος και λες βιαστικη αποφαση τα 10 χρονια? 

ποσα χρονια σου πηρε να γινεις χριστιανος?

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...