Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα μπρούσε πάντως να χρησιμοποιηθεί και η έννοια " άθρησκος " . Δηλαδή ναι μεν κάποιος δεν ασπάζεται καμμιά θρησκεία και τις διδαχές της και τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις της, αλλά όμως έχει μια γενικόμορφη άποψη περί δημιουργίας, κυρίαρχου πνεύματος ή όπως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί.  Ίσως κάτι να υπάρχει , αλλά δεν μπορώ να το προσδιορίσω και να το αποδεχτώ αβλεπί.

Άθεος είναι όποιος δεν πιστεύει σε θεότητες, δηλαδή όποιος δεν αποδέχεται την ύπαρξη υπερφυσικών οντοτήτων χωρίς αποδείξεις.

Αγνωστικιστής είναι όποιος έχει την πεποίθηση ότι η ύπαρξη θεοτήτων δεν είναι δυνατόν να γνωσθεί. Αγνωστικιστής χαρακτηρίζεται επίσης όποιος δηλώνει άγνοια σχετικά με την ύπαρξη θεοτήτων.

Άθρησκος είναι όποιος δεν εντάσσεται σε καμία θρησκεία. Κάποιοι άθρησκοι πιστεύουν σε θεότητες ή στο υπερφυσικό ενώ άλλοι όχι.

Μπορεί να είναι κανείς άθεος, άθρησκος και αγνωστικιστής ταυτόχρονα.
Συχνά συμβαίνει κάποιος να μην αποδέχεται ότι υπάρχει θεός επειδή θέλει αποδείξεις για να πεισθεί (άρα είναι άθεος), να δηλώνει ότι δεν ξέρει αν υπάρχει θεός επειδή δεν έχει αποδείξεις ούτε για την ύπαρξη ούτε για την ανυπαρξία του (άρα είναι αγνωστικιστής) και να μην ανήκει σε κανένα θρήσκευμα (άρα είναι άθρησκος).
Οι τρεις αυτές έννοιες αλληλεπικαλύπτονται και δεν αλληλο­αποκλείονται, τουλάχιστον όχι σε όλη την έκταση του ορισμού τους ή όχι σε όλους τους ορισμούς που υπάρχουν.

• Like 3
Δημοσ.

Επειτα ο Ντοκινς εγινε γνωστος εξαιτιας της αθειας του κυριως.Περα από το μιμιδιο δεν εχει προσφερει τιποτα παραπανω στην επιστημονικη κοινοτητα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Dawkins_bibliography

πάνω απο 30 δημοσιευσεις σε επιστημονικά περιοδικά λένε ότι εισαι βαλτός και ασχετος ;)

• Like 3
Δημοσ.

γιατί όσοι πιστεύουν προσπαθούν με τραμπουκισμούς να επιβάλουν την πίστη τους σε εμάς? γιατί μας λένε άπιστους ? άθεους etc υπονοώντας οτι υπάρχει θεός αλλα δεν τον πιστεύουμε? λες και προσπαθούν να μας δημιουργησουν ενοχές ενώ θα έπρεπε οταν απευθύνονται σε εμάς να θεωρούν δεδομένο πως ο θεός δεν υπάρχει.

γιατί κάνουν bullying ?

Αυτα τα κανουν καποιοι σαν την λουκα , εγω και πολλοι που ξερουν δεν εκραξα καποιον που ειναι αθεος απλα κανουμε κουβεντα μπορει μερικες φορες να αγριευει αλλα οκ μεχρι εκει , εδω ο αδερφος μου ειναι αθεος και δεν του λεω τιποτα θα πω στον ξενο.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτα τα κανουν καποιοι σαν την λουκα , εγω και πολλοι που ξερουν δεν εκραξα καποιον που ειναι αθεος απλα κανουμε κουβεντα μπορει μερικες φορες να αγριευει αλλα οκ μεχρι εκει , εδω ο αδερφος μου ειναι αθεος και δεν του λεω τιποτα θα πω στον ξενο.

Μην κρινεις με το τι κανεις εσυ αλλα η πλειοψηφια.

Και εγω θα σου πω οτι ειμαι ελληνας και δεν οδηγαω σα μαλακας, δεν παρκαρω οπου να ναι κτλ δεν θα υποστηριξω ομως οτι ειναι ετσι ολοι οι ελληνες. 

Οποτε σε τετοιες συζητησεις καλο ειναι να μιλαμε με μια γενικοτητα και ουδετεροτητα :)

• Like 1
Δημοσ.

btw τα credits μου στον topic starter για την εμπνευση. Παραδειγμα προς μιμηση για επιδοξους ΠαρασκευοΣαββατοΚυριακοTopicStarters. 14 σελιδες and counting.

Ευγε!

• Like 3
Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Dawkins_bibliography

πάνω απο 30 δημοσιευσεις σε επιστημονικά περιοδικά λένε ότι εισαι βαλτός και ασχετος ;)

Σιγα τις δημοσιεύσεις.Καθηγητης πανεπιστημιου είναι,αλοιμονο του και δεν ειχε δημοσιεύσεις σε επιστημονικα περιοδικα.

Γνωστος στο ευρυ κοινο εγινε κυριως λογο της αθειας του.Οι καθηγητές μου παλια στο πανεπιστημιο(φυσικο) εχουν διπλασιες-τριπλασιες δημοσιεύσεις από τον Ντοκινς.

Δημοσ.

Σωστός.

Βουδισμός όπως και ο Κουμφουκιανισμός δεν είναι θρησκείες. Επίσης παρακλάδια του Βουδισμού μπορεί να τα πει κάποιος θρησκεία, αλλά όχι το κέντρο που είναι στη μορφή του ο Zen Βουδισμός.

Ενώ η Εθνική Θρησκεία (12θεό) στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που εσύ νομίζεις. Παρακλάδια αυτού ναι υπάρχουν, αλλά κατα κύριο λόγο ήταν η προσωποίηση της Φύσης και της Ζωής και το ότι θα πρέπε να ζούμε ενάρετα ευχαριστώντας την Φύση και την Ζωή. (όχι μακρυά από τις βασικές αρχές των περισσότερων θρησκειών).

Κλείνωντας μην ξεχνάς ότι δογματικές θρησκείες είναι μόνο τέσσερις, οπότε μην προσπαθείς να εμπεδώσεις  πόσο "στενόμυαλές όλες οι θρησκείες είναι". Και οι τέσσερις αυτές θρησκείες είναι (με την ιστορική σειρά εμφάνισης), Ζωροαστρισμός, Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός και Ισλάμ.

Πάλι δεν έγινε κατανοητό αυτό που έγραψα. Δεν μιλάω για καμία θρησκεία. Μου κάνει τεράστια εντύπωση όμως κάποιος να μην αφήνει ούτε ένα περιθώριο να υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει και να αντιληφθεί.  

(άσχετα με το πως θα το ονομάσουμε αυτό το κάτι)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ζιο σε καποια θεματα δεν αφηνουμε περιθωριο γιατι εχουμε φτασει στο 2015 εχει εξελιχθει τοσο η τεχνολγια,η επιστημη κτλ δεν γινετε ακομη να πιστευουμε σε νεραιδες και μαγικες κωλοκυθες επειδη δεν μπορουμε να το "κατανοησουμε"

• Like 2
Δημοσ.

Μην κρινεις με το τι κανεις εσυ αλλα η πλειοψηφια.

Και εγω θα σου πω οτι ειμαι ελληνας και δεν οδηγαω σα μαλακας, δεν παρκαρω οπου να ναι κτλ δεν θα υποστηριξω ομως οτι ειναι ετσι ολοι οι ελληνες. 

Οποτε σε τετοιες συζητησεις καλο ειναι να μιλαμε με μια γενικοτητα και ουδετεροτητα :)

εχεις ενα δικιο σε αυτο που λες απλα πολλες φορες τους τσουβαλιαζουμε ολους και για αυτο λεω τι κανω εγω.

και να σου πω την αληθεια και εγω σαν χο εχω ακουσει σχολια απο γριες τι φοραει κλπ κλπ μεσα στην εκκλησια η μερικους που αντι να περιμενουν στην ουρα για να προσκινησουν σπρωχνουν σαν τα ζωα και αυτο με ενωχλει πολυ.

Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει μόνη την πρώτη σελιδα να σας ενημερώσω σχετικά με το ποσο φανατικοί ειναι οι χριστιανοί. Πήγα στο χωριο φέτος και ειδα την γιαγιάκα μου, τεράστιος φαν την εκκλησίας, και μετά μου λέτε δεν είστε φανατικοί εδω οι μισές γιαγιάδες της ελλαδας έτσι είναι. Επίσης σε μια φάση έρχετε και με βάζει λάδι στο χέρι, λέει ειναι αγιο της το έδωσε ο παπας....Σαν ορθολογιστής αν δεν ήταν γιαγιά μου και ήταν κάποιος άλλος θα τουν την έλεγα, αλλά δεν σε πάει η ψυχή σου τώρα στη γιαγιά σου, ας πιστεύει ότι θέλει αν το έχει ανάγκη, μερικές φορές ομως ξεφεύγει απο τα όρια και δεν αντέχω!

username

Δημοσ.

Σιγα τις δημοσιεύσεις.Καθηγητης πανεπιστημιου είναι,αλοιμονο του και δεν ειχε δημοσιεύσεις σε επιστημονικα περιοδικα.

Γνωστος στο ευρυ κοινο εγινε κυριως λογο της αθειας του.Οι καθηγητές μου παλια στο πανεπιστημιο(φυσικο) εχουν διπλασιες-τριπλασιες δημοσιεύσεις από τον Ντοκινς.

1. συγκρινεις διαφορετικά αντικειμενα, το ξέρεις ότι ειναι λάθος, έτσι; 

2. αυτο που τελικά στις δημοσιευσεις ειχε μεγαλύτερη σημασία ειναι ποσο μεγαλη επιρροή σε άλλα έργα. Σε 42 δημοσιευσεις τον έχουν κάνει citate 1316 φορές και εχει 78 co-authors.

Για την ειδικοτητα του ειναι απο τους κορυφαιους, αλλά οπως ειπα εισαι πολύ ασχετος και βαλτός για να το παραδεχθεις ;)

Δημοσ.

2. αυτο που τελικά στις δημοσιευσεις ειχε μεγαλύτερη σημασία ειναι ποσο μεγαλη επιρροή σε άλλα έργα. Σε 42 δημοσιευσεις τον έχουν κάνει citate 1316 φορές και εχει 78 co-authors.

Για την ειδικοτητα του ειναι απο τους κορυφαιους, αλλά οπως ειπα εισαι πολύ ασχετος και βαλτός για να το παραδεχθεις ;)

Ασχετα με τις δημοσιεύσεις αναφερθηκα στις δηλωσεις του πανω σε ένα πολύ ευαισθητο θεμα και ότι επρεπε να είναι πιο προσεκτικος.Στην επιστημονικη κοινοτητα μπορει να ηταν γνωστος αλλα στον απλο κοσμο εγινε γνωστος κυριως για την αθεια του. 

Αναφερθηκε το ονομα του Ντοκινς και ειπα την αποψη μου.Αν δεν σου αρεσει απλα μην τη διαβαζεις.Ασχετος και βαλτος εισαι εσυ.

Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει μόνη την πρώτη σελιδα να σας ενημερώσω σχετικά με το ποσο φανατικοί ειναι οι χριστιανοί. Πήγα στο χωριο φέτος και ειδα την γιαγιάκα μου, τεράστιος φαν την εκκλησίας, και μετά μου λέτε δεν είστε φανατικοί εδω οι μισές γιαγιάδες της ελλαδας έτσι είναι. 

η γιαγιά σου και όλες οι γιαγιάδες δεν πήγαν ούτε δημοτικό εμένα η δικιά μου ήταν αγράμματη υπόγραφε με σταυρό και εγώ της διάβαζα όλα τα δημόσια έγγραφα οπότε δεν έχω πολλές απαιτήσεις.

Το αν είμαστε η όχι φανατικοί θα φανεί σε 50 χρόνια που εγώ και η γενιά μου θα είμαστε 80 χρονών.
Δημοσ.

θα στο θεσω αλλιως ,μπορει επιστημονικα να αποδειξει την μη υπαρξη? αν οχι τοτε τα παντα ειναι ακαδημαικες αρλουμπες , οπως αλλωστε γινεται και με τις εικασιες που μπορει καποιος να τις αγνοα ή να τις πιστευει  ωστοσο μοιαζουμε ολοι αστειοι γιατι αναλωνομαστε να διορθωσουμε ή να επικρινουμε τους αλλους παρα να αυτοβελτιωθουμε.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...