Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 η γιαγιά σου και όλες οι γιαγιάδες δεν πήγαν ούτε δημοτικό εμένα η δικιά μου ήταν αγράμματη υπόγραφε με σταυρό και εγώ της διάβαζα όλα τα δημόσια έγγραφα οπότε δεν έχω πολλές απαιτήσεις. Το αν είμαστε η όχι φανατικοί θα φανεί σε 50 χρόνια που εγώ και η γενιά μου θα είμαστε 80 χρονών. θελω να ελπιζω οτι σε 50χρονια δεν θα συζητηαμε ακομη για θρησκειες!!! 2
Pablo_Hasan Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 θα στο θεσω αλλιως ,μπορει επιστημονικα να αποδειξει την μη υπαρξη? αν οχι τοτε τα παντα ειναι ακαδημαικες αρλουμπες , οπως αλλωστε γινεται και με τις εικασιες που μπορει καποιος να τις αγνοα ή να τις πιστευει ωστοσο μοιαζουμε ολοι αστειοι γιατι αναλωνομαστε να διορθωσουμε ή να επικρινουμε τους αλλους παρα να αυτοβελτιωθουμε. το βάρος της αποδειξης βαρυνει αυτον που ισχυριζεται κάτι. Αν εγώ πω ότι εσύ εισαι ελεφαντας, πρέπει εσύ να αποδειξεις ότι δεν εισαι ή εγω που το λέω; Στην προκειμένη περιπτωση αυτος που πρέπει να αποδειξει κάτι ειναι αυτος που ισχυριζεται την ύπαρξη Ασχετα με τις δημοσιεύσεις αναφερθηκα στις δηλωσεις του πανω σε ένα πολύ ευαισθητο θεμα και ότι επρεπε να είναι πιο προσεκτικος.Στην επιστημονικη κοινοτητα μπορει να ηταν γνωστος αλλα στον απλο κοσμο εγινε γνωστος κυριως για την αθεια του. Αναφερθηκε το ονομα του Ντοκινς και ειπα την αποψη μου.Αν δεν σου αρεσει απλα μην τη διαβαζεις.Ασχετος και βαλτος εισαι εσυ. Εχει δώσει διευκρίνισεις για τις δηλώσείς, κάνε εναν κοπο να διαβάσεις 4
pitogiro Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 θα στο θεσω αλλιως ,μπορει επιστημονικα να αποδειξει την μη υπαρξη? αν οχι τοτε τα παντα ειναι ακαδημαικες αρλουμπες Δεν το γλίτωσα το σημερινό facepalm τελικά... Αυτός που κάνει το ισχυρισμό της ύπαρξης ενός πράγματος είναι αυτός που πρέπει να το αποδείξει κιόλας.. Proving non-existence 2
forgotten Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 το βάρος της αποδειξης βαρυνει αυτον που ισχυριζεται κάτι. Αν εγώ πω ότι εσύ εισαι ελεφαντας, πρέπει εσύ να αποδειξεις ότι δεν εισαι ή εγω που το λέω; Στην προκειμένη περιπτωση αυτος που πρέπει να αποδειξει κάτι ειναι αυτος που ισχυριζεται την ύπαρξη Εχει δώσει διευκρίνισεις για τις δηλώσείς, κάνε εναν κοπο να διαβάσεις μπα νομικα στο τομεα μου τουλαχιστο αυτος που ισχυριζεται κατι πρεπει να το αποδειξει , αυτο ονομαζεται βαρος αποδειξης. προσωπικα δεν ασχολουμε να μπω στο τριπακι οτι πιστεω ή δεν πιστευω αποτελει προσωπικο μου θεμα και ουτε σκοπευω να επηρεασω ή να εμπαιξω κανενα ,ευχαριστω. 2
Anorymous Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 θελω να ελπιζω οτι σε 50χρονια δεν θα συζητηαμε ακομη για θρησκειες!!! οπως ειπα και σε προηγουμενα ποστ το θεμα ειναι να γινει διαχωρισμος εκκλησιας και κρατους και απο εκει και περα ο καθενας να ζει αρμονικα χωρις να ενοχλει τον αλλον, οι χριαστιανοι να μην κραζουν τους αθεους που τρωνε μπεικον μεγαλη παρασκευη και οι αθεοι να μην μας λενε χριστοταλιμπαν επειδη πιστευουμε σε κατι, 2
forgotten Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δεν το γλίτωσα το σημερινό facepalm τελικά... Αυτός που κάνει το ισχυρισμό της ύπαρξης ενός πράγματος είναι αυτός που πρέπει να το αποδείξει κιόλας.. Proving non-existence μπα? απο ποτε εγινε αυτο ,αν σταματησω ενα φορτηγο με ξυλα πχ θα πρεπει να μου αποδειξει την νομιμοτητα των ισχυρισμων του και οχι το αντιθετο,αγνοησες ενα μεγαλο μερος της προτασης μου.... 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 μπα? απο ποτε εγινε αυτο ,αν σταματησω ενα φορτηγο με ξυλα πχ θα πρεπει να μου αποδειξει την νομιμοτητα των ισχυρισμων του και οχι το αντιθετο,αγνοησες ενα μεγαλο μερος της προτασης μου.... ό,τι να ναι... 1
liakjim Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 15 σελίδες και παρόλες τις απέλπιδες προσπάθειες μερικών το επίπεδο της συζήτησης για το μεγαλύτερο υπαρξιακό πρόβλημα από απαρχής ίσως ανθρώπινης νοημοσύνης, διατηρείται σχετικά σε ικανοποιητικά επίπεδα. Και έτσι θα έπρεπε μιας και επί του θέματος έχουν χυθεί τόνους μελανιού (και αίματος δυστυχώς...). Για να βάλω ακόμα ένα μικρό λιθαράκι , διαβάστε (με ανοιχτό μυαλό), περί ορισμό της αθείας http://epic-atheist.blogspot.gr/2008/11/blog-post_26.html (το α- υφίσταται όπως λέμε πχ άχρωμος) 1
GreyHorse Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δεν είναι δικοι μου ισχυρισμοι,αλλα προσωπικα με βρισκουν απολυτως συμφωνο. Επειτα οι αποψεις του εχουν καταδικαστει από λογικούς ανθπρωπους όπως ο Peter Saunders και ο Peter Watt, Επειτα ο Ντοκινς εγινε γνωστος εξαιτιας της αθειας του κυριως.Περα από το μιμιδιο δεν εχει προσφερει τιποτα παραπανω στην επιστημονικη κοινοτητα. Τώρα δηλαδή θα πρέπει να ψάξω να μάθω ποιοι είναι οι Peter Saunders και Peter Watt. Ή μήπως έπρεπε να τους γνωρίζω τους κυρίους; Γιατί δεν μου έδωσες πάλι λινκ με γουγλη και αναζήτηση των ονομάτων τους; Θα μας δώσεις επιτέλους πηγή με τα λεγόμενα του Ντόκινς, ή θα βασιζόμαστε σε αερολογίες τι έχει πει (επακριβώς) για να αξίζει τον χαρακτηρισμό του παιδεραστή που του έδωσες; Έχοντας διαβάσει μόνη την πρώτη σελιδα να σας ενημερώσω σχετικά με το ποσο φανατικοί ειναι οι χριστιανοί. Πήγα στο χωριο φέτος και ειδα την γιαγιάκα μου, τεράστιος φαν την εκκλησίας, και μετά μου λέτε δεν είστε φανατικοί εδω οι μισές γιαγιάδες της ελλαδας έτσι είναι. Επίσης σε μια φάση έρχετε και με βάζει λάδι στο χέρι, λέει ειναι αγιο της το έδωσε ο παπας....Σαν ορθολογιστής αν δεν ήταν γιαγιά μου και ήταν κάποιος άλλος θα τουν την έλεγα, αλλά δεν σε πάει η ψυχή σου τώρα στη γιαγιά σου, ας πιστεύει ότι θέλει αν το έχει ανάγκη, μερικές φορές ομως ξεφεύγει απο τα όρια και δεν αντέχω! username Μου το έκανε συχνά η μάνα μου με μπατονέτες. Τελευταία φορά που το επιχείρισε, ετοιμαζόμουν να βγω έξω και είχα αργήσει και έρχεται χωρίς να το καταλάβω και με μπατονέτα μου κάνει σταυρό στο μέτωπο. Το ρημάδι δεν έβγαινε με τίποτα αν δεν έπλενα τη φάτσα, και η μάνα να επιμένει να μην πλυθώ και να βγω έτσι έξω καταμεσήμερο. Το τι βρισίδι άκουσε, ποτέ μου δεν την σκυλόβρισα έτσι, δηλώνοντάς της ότι μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει, αν με ξαναμπερδέψει στις μαλακίες της θα κάνει χρόνια να με ξαναδεί σπίτι της. Δεν το ξαναδοκίμασε, αν και πέρσυ στην Ανάσταση τραβήξαμε γερό καβγά να πάω μαζί της στο προαύλιο. Φυσικά και πήγε μόνη της...
zio10 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Ζιο σε καποια θεματα δεν αφηνουμε περιθωριο γιατι εχουμε φτασει στο 2015 εχει εξελιχθει τοσο η τεχνολγια,η επιστημη κτλ δεν γινετε ακομη να πιστευουμε σε νεραιδες και μαγικες κωλοκυθες επειδη δεν μπορουμε να το "κατανοησουμε" Οκ σε αυτό διαφωνούμε Μπορεί να έχει εξελιχθεί η επιστήμη και η τεχνολογία αλλά σε κάποια θέματα έχει παντελή άγνοια. Ίσως κάποια στιγμή ασχοληθεί και με αυτά, αν "ξεκολλήσει" κι αν μπορέσει να τα κατανοήσει!
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Οκ σε αυτό διαφωνούμε Μπορεί να έχει εξελιχθεί η επιστήμη και η τεχνολογία αλλά σε κάποια θέματα έχει παντελή άγνοια. Ίσως κάποια στιγμή ασχοληθεί και με αυτά, αν "ξεκολλήσει" κι αν μπορέσει να τα κατανοήσει! Really? να ξεκολλησει η επιστημη? Η οποια βασιζεται σε δεδομενα? Τι αλλο θα ακουσουμε! 6
zio10 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Really? να ξεκολλησει η επιστημη? Η οποια βασιζεται σε δεδομενα? Τι αλλο θα ακουσουμε! Εντάξει βλέπουμε αλλιώς κάποια πράγματα, δεν είναι κακό. Το ξεκολλήσει το έβαλα σε εισαγωγικά, εννοώντας να καταδεχτεί να ασχοληθεί αν θες 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 μα και να ασχοληθει με τις θρησκειες δεν θα βρει ΔΕΔΟΜΕΝΑ χειροπιαστα που να αποδεικνυουν την υπαρξη καποιου θεου. 1
liopyr Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Να ασχοληθεί η επιστήμη με τι; Με το πώς φτιάχτηκε ο κόσμος σε 7 μέρες ας πούμε; 5
8elwADSL Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Το καλό της επιστήμης είναι ότι μπορεί να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται και συνεχώς εξελίσσεται μελετά και μαθαίνει. Εχουμε φτάσει εδώ ως ανθρωπότητα λόγω της επιστήμης και της ιατρικής σε αυτά τα δύο χρωστάμε τα πάντα. Αν δεν καθόντουσαν κάποιοι άνθρωποι να αφιερώσουν όλη τους τη ζωή για να μπορούμε εμείς σήμερα να θεραπεύουμε αρκετά δύσκολες ασθένειες ακόμα θα προσευχόμασταν για να μας φύγει ο πονοκέφαλος η να μας πέσει ο πυρετός όπως έκαναν στο μεσαίωνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις