Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tι γινεται ρε παιδια? Μπορει να μου εξηγησει καποιος ολη αυτη τη φαγομαρα και το σουσουρο? Μαλωνουνε οι χορτοφαγοι-φιλοζωοι για τα αρνακια που σφακτηκαν για το πασχα. Και οι Χριστιανοι απαντανε με το δικο τους τροπο. Το θεμα ειναι το εξης. Αν ειναι ετσι γιατι δεν κανουνε και με τα υπολοιπα ζωα? Μηπως ειναι επειδη ειναι αθεοι και θελουν να πανε κοντρα στο Χριστιανισμο? Δεν μπορω να τους καταλαβω αληθεια. Ειναι ανουσιο πιστευω αυτο το ξυλο. Kαι ο καθενας να σεβεται τα πιστευω του αλλου. Αν ειναι ετσι να κλεισουν και οι ψησταριες και ολα. Και να μην τρωμε ουτε ψαρια. Εσεις τι γνωμη εχετε πανω σε αυτο?Αληθεια τωρα.....

90% δεν κατάλαβα "Χριστό"

• Like 3
  • Απαντ. 427
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα 'λεγα ότι διανύουμε εποχές θρησκευτικής απάθειας. Μιλάω για τις νέες γενιές φυσικά, όχι για τους 50-φεύγα.

Στο "ενδιάμεσο" (που πιστεύω ότι είναι και οι περισσότεροι) είναι αυτοί που δηλώνουν χριστιανοί, πηγαίνουν μια στο τόσο εκκλησία, αλλά κυρίως από συνήθεια, χωρίς να νιώθουν τι κάνουν και γιατί.

Πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αυτοί. Ειδικά τώρα τη περίοδο του Πάσχα, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Οι συνειδητοποιημένοι άθεοι δεν είναι και τόσοι πολλοί συγκριτικά.

• Like 1
Δημοσ.

Το αστειο με τους δηθεν αθεους ειναι οταν γιορταζουν. Δεχονται χρονια πολλα αλλα δεν πιστευουν. Φιλαρακια η πιστευετε η δεν πιστευετε. Οχι οπως σας βολευει ;). Γνωμη μου παντα ετσι ?! :)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Το αστειο με τους δηθεν αθεους ειναι οταν γιορταζουν. Δεχονται χρονια πολλα αλλα δεν πιστευουν. Φιλαρακια η πιστευετε η δεν πιστευετε. Οχι οπως σας βολευει ;). Γνωμη μου παντα ετσι ?! :)

οπως και οι δηθεν πιστοι! Η πιστευεις και τα κανεις ολα -πας εκκλησια, δεν βαλστημας και γενικα κανεις οτι "προσταζει" η θρησκεια σου ή κανεις οτι σε βολευει και εισαι ντεμι πιστος!

εγω παντως ειμαι απο αυτους που δεν γιορταζω πασχα,χριστουγεννα και οταν καποιος μου λεει χρονια πολλα για ονομαστικη εορτη του λεω απλα οτι δεν γιορταζω! 

• Like 12
Δημοσ.

Με το να μη "δεχτείς" το χρόνια πολλά απλά βγάζεις προς τα έξω κόμπλεξ. Δεν είναι θέμα αν σε βολεύει ή όχι. Υποτίθεται, ότι εφόσον είσαι άθεος, σε αφήνει αδιάφορη μια ευχή θρησκευτικής προέλευσης. Αλλά ποιος ο λόγος να "κοντράρεις" τους πάντες; Λες ευχαριστώ και τέλος. 

• Like 14
Δημοσ.

Με το να μη "δεχτείς" το χρόνια πολλά απλά βγάζεις προς τα έξω κόμπλεξ. Δεν είναι θέμα αν σε βολεύει ή όχι. Υποτίθεται, ότι εφόσον είσαι άθεος, σε αφήνει αδιάφορη μια ευχή θρησκευτικής προέλευσης. Αλλά ποιος ο λόγος να "κοντράρεις" τους πάντες; Λες ευχαριστώ και τέλος. 

Καλα εννοειται. Για αυτο και ειπα γνωμη μου παντα.

οπως και οι δηθεν πιστοι! Η πιστευεις και τα κανεις ολα -πας εκκλησια, δεν βαλστημας και γενικα κανεις οτι "προσταζει" η θρησκεια σου ή κανεις οτι σε βολευει και εισαι ντεμι πιστος!

εγω παντως ειμαι απο αυτους που δεν γιορταζω πασχα,χριστουγεννα και οταν καποιος μου λεει χρονια πολλα για ονομαστικη εορτη του λεω απλα οτι δεν γιορταζω! 

Τουλαχιστον υποστηριζεις τις αποψεις σου :)

• Moderators
Δημοσ.

ε ναι! δεν ειμαι αθεος για να παω κοντρα στους χριστιανους ουτε ημουν χορτοφαγος για ιδεολογικους λογους!

Εγω κατανοω την αναγκη του ανθρωπου να πιστευει καπου διαφωνο στο οτι πιστευουν σε ενα δημιουργημα του ανθρωπου! 

• Like 2
Δημοσ.

To "χρόνια πολλά" είναι απλά η ευχή να ζήσεις πολλά χρόνια. Δεν έχει σχέση με το σε τι πιστεύεις παρόλο που συνηθίζεται να το λένε σε θρησκευτικές γιορτές.

Δηλαδή τι πρέπει, να πεις στον άλλο "δεν το δέχομαι, παρε πίσω την ευχή σου είμαι Αθεος B) " ;

• Like 4
Δημοσ.

Από το πρώτο μηνυμα του haldoλ προσπαθώ να βρω φίλους μου στο fb που ειναι χορτοφάγοι και άθεοι: μόνο ο moby -ο γνωστός- εμπίπτει στην κατηγορία που σίγουρα δεν ειναι ηλίθιος. Σε τι κόσμο ζεις ρε haldol;;;

Επί του θέματος, εφόσον δε με πρήζουν πιστοί ή χορτοφάγοι και έχουν κάτι να πουν που αξίζει να ειπωθεί, δεν έχω κανένα πρόβλημα...

Πάμε στους άθεους: ρε ανθρωπάκια θεοσεβούμενοι, οι άθεοι σας απαντούν όταν τους πρήζετε τους αδένες του αναπαραγωγικού τους συστήματος. Ως άθεος ποτέ δεν έχω ανοίξει συζήτηση για τη θρησκεία, αλλά σίγουρα έχω απαντήσει σε ένα κάτι μαλακίες που μου έχουν καταλογίσει όταν αναγκάστηκα.

Επίσης, ηλίθιοι Εβραίοι, χριστιανοί, μουςουλμάνοι, πιστεύετε στον ίδιο θεό και τα ίδια παραμύθια. Ο μωαμεθ το μονο που κατάφερε με το κοράνι ήταν να αφαιρέσει όλα αυτά που δεν έβγαζαν νόημα με κορυφαίο τη γέννηση του υιου του θεού...

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάλι γενικά δεν είμαι της κόντρας. Θες ή δεν θες να πιστεύεις; Πίστευε ή μην πιστεύεις. Αλλά μη μας τα πρήζεις. Θες ή δεν θες να τρως κρέας ή/και ζωικά προϊόντα; Your call. Αλλά μη μας τα κάνεις τσουρέκια κι εσύ. Γενικά, το μόνο μου πρόβλημα είναι μ' όσους τα κάνουν τσουρέκια στους γύρω τους προσπαθώντας να επιβάλουν τις απόψεις τους. Οι υπόλοιποι, που διάλεξαν να κάνουν κάτι και το κάνουν χωρίς να ενοχλούν, cool.

• Like 4
Δημοσ.

Α και εννοούσα το 90% των άθεων ή χορτοφάγων. Όχι και τα δύο στο ίδιο άτομο αναγκαστικά. :P

Απ' όσους έχω γνωρίσει, πραγματικά, 9/10 είναι ενοχλητικοί, πρήχτες, κλειστόμυαλοι και κολλημένοι. Συνολικά στη ζωή μου ζήτημα να 'χω γνωρίσει 4-5 cool χορτοφάγους, που ξέρουν τι κάνουν, γιατί, και δε πρήζουν μπάλες. Οι υπόλοιποι το λιγότερο που θα κάνουν, θα είναι να προσπαθήσουν να σε προσυλητίσουν .

• Moderators
Δημοσ.

Α και εννοούσα το 90% των άθεων ή χορτοφάγων. Όχι και τα δύο στο ίδιο άτομο αναγκαστικά. :P

Απ' όσους έχω γνωρίσει, πραγματικά, 9/10 είναι ενοχλητικοί, πρήχτες, κλειστόμυαλοι και κολλημένοι. Συνολικά στη ζωή μου ζήτημα να 'χω γνωρίσει 4-5 cool χορτοφάγους, που ξέρουν τι κάνουν, γιατί, και δε πρήζουν μπάλες. Οι υπόλοιποι το λιγότερο που θα κάνουν, θα είναι να προσπαθήσουν να σε προσυλητίσουν .

τα ιδια ισχυουν και για τους πιστους/παμφαγους απλα επειδη εχετε ιδια αποψη και δεν μπαινεις σε αντιπαραθεση δεν το ξερεις :P

Υπηρξα χορτοφαγος και σιγουρα θα ξανα υπαρξω! Αλλα ημουν απο αυτους που εκραζαν τους vegan και ποτε δε ξεκινησα συζητηση για το αν ειναι καλυτερη η χορτοφαγια ή οχι αντιθετα ομως δεχτηκα απειρες φορες "επιθεση/πρηξιμο" για το οτι δεν τρωω κρεας με κορυφαια ατακα -ρε φαε κρεας χρειαζεται. -Γιατι. -Δεν ξερω αλλα χρειαζεται!

• Like 2
Δημοσ.

αμα οσοι πιστευαν ηταν 100% σωστη θα ηταν φίσκα ο παραδεισος και ο Αγιος πετρος θα επρεπε να δινει πορτα  :P  :lol: 

σημασια δεν ειναι να εισαι 100% σωστος αλλα να προσπαθεις οσο μπορεις να γινεσαι καλυτερος για αυτο πιστευουμε και ακολουθουμε καποιους κανονες οσο μπορουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...