Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ωστοσο αυτος που αξιωνει κατι πρεπει να αποδειξει την αξιωση του, πχ οι αθεοι ή οι θρησκοι οτι δεν υπαρχει και οι αλλοι οτι υπαρχει ,απο την στιγμη που κανενας δεν μπορει να αποδειξει την αξιωση του ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει .προσωπικα προτιμω να μας αφησουν στην ησυχια μας και οι δυο πλευρες γιατι οι φανατισμοι και τα ακρα και των δυο πλευρων δεν βοηθουν κανενα

Ο άθεος δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει τίποτα. Δεν μπορείς να αποδείξεις την ανυπαρξία.

Αυτός που ισχυρίζεται ότι υπάρχει κάτι ΠΡΕΠΕΙ να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.

• Απαντ. 427
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο άθεος δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει τίποτα. Δεν μπορείς να αποδείξεις την ανυπαρξία.

Αυτός που ισχυρίζεται ότι υπάρχει κάτι ΠΡΕΠΕΙ να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.

συνηθες αιτιολογια αυτου που δεν μπορει να αιτιολογησει κατι....

ουτε οι θρησκοι ουτε οι αθρησκοι εισαστε απολυτα σιγουροι οποτε μιλαμε με λογισμους και θεωριες ,με γνωμονα το απτο και το υποθετικα λογικο...

δοξα σοι ο θεος εκανα αρκετη φιλοσοφια στο πανεπιστημιο για να μπορω να αντιληφθω την καινοτητα των λογισμων και την ματαιοτητα των επεξηγησεων με βαση τις αντιληψεις και τα βιωματα ,εαν μιλουσαμε για πολωσεις θα ελεγα οτι οι αθρησκοι και θρησκευομενοι στις πληρες εκφανσεις τους βρισκονται σε δυο πολωσεις αντιθετες.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε forgotten μπορώ να βγάλω σε χρόνο dt 15 θεωρίες που δεν μπορείς να αποδείξεις οτι δεν ισχύουν (ο καθένας μπορεί να λέει οτι του κατεβαίνει). Τι σημαίνει οτι ισχύουν; Σκέψου λιγάκι πριν γράψεις. Δεν είναι επιχείρημα αυτό.

Δημοσ.

Ρε forgotten μπορώ να βγάλω σε χρόνο dt 15 θεωρίες που δεν μπορείς να αποδείξεις οτι δεν ισχύουν. Τι σημαίνει οτι ισχύουν; Σκέψου λιγάκι πριν γράψεις. Δεν είναι επιχείρημα αυτό.

θα ηθελα ωστοσο να σε ρωτησω ποια η αναγκη να αποδειξω αν ισχυουν ή οχι ,θα αποδειξω το λαθος σου και αρα θα μαι υπερανω? η θα αποδειξεις οτι ειμαι λαθος και αρα ανοητος,βρισκεις την μαγικη ενοια σε οτι λεω ,η οχι ?,τι μας οδηγει τους μεν να κατηγορουμε τους δε?/ η ματαιοδοξια και η ακλονητη πιστη στο εγω.

οποτε αν δεν κατανοεις οτι λεω τωρα ειναι καιρος να αποχωρησω απο το θεμα.

Δημοσ.

Εγω θα πω οτι,δεν μπορουμε ακομα να παμε στον παραδιπλα πλανητη αλλα ξερουμε πως δημιουργηθηκε το συμπαν κλπ..

Οτι γνωριζουν οι επιστημονες τωρα,σε χιλια χρονια θα ειναι θεωριες του στυλ η γη ειναι επιπεδη οπως οι θεωριες του τοτε.

Και ισως να μην μαθουμε την αληθεια ποτε,αν υπαρχει η αληθεια κι ολας.

Δημοσ.

θα ηθελα ωστοσο να σε ρωτησω ποια η αναγκη να αποδειξω αν ισχυουν ή οχι ,θα αποδειξω το λαθος σου και αρα θα μαι υπερανω? η θα αποδειξεις οτι ειμαι λαθος και αρα ανοητος,βρισκεις την μαγικη ενοια σε οτι λεω ,η οχι ?,τι μας οδηγει τους μεν να κατηγορουμε τους δε?/ η ματαιοδοξια και η ακλονητη πιστη στο εγω.

Δεν είναι θέμα ανωτερότητα. Οι μεν θεωρούν τους δε άπιστους. Οπότε προσπαθούν να σώσουν τις ψυχές τους (χάρη μας κάνουν με το κήρυγμα τους, μας φέρνουν στον ίσιο δρόμο). Ενω στην άλλη περίπτωση οι μεν θεωρούν του δε κοιμισμένους , που αντί να προσπαθούν να αλλάξουν την μοίρα τους με τις δυνάμεις τους, εναποθέτουν την ελπίδα τους στο θεό (μαριονέτες που κινούνται με τις ορέξεις τους εκάστοτε υπερασπιστή της πίστης τους - βλέπε ISIS, Σταυροφόρους, Ιερά εξέταση κτλ.).

Ο φανατισμός που στηρίζεται σε αστήριχτες θεωρίες, είναι κατ'εμέ ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλον τον κόσμο, γιατι η λογική απουσιάζει. Και όπου απουσιάζει η λογική, όλα είναι ρευστά.

Δημοσ.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι του κάνει κέφι.

Όταν όμως αυτή η πίστη γίνεται θρησκεία και η θρησκεία του κινεί νήματα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, οι νοήμονες έχουν τουλάχιστον την ηθική υποχρέωση να ασκήσουν τη κριτική τους. Απλό, ναι;

• Like 4
Δημοσ.

Όχι φίλε, το δίκαιο είναι όπως ο άθεος απαιτεί από τον πιστό να αποδείξει οτι υπάρχει θεός τότε και ο άθεος πρέπει να αποδείξει οτι δεν υπάρχει, η επίκληση της έννοιας της ανυπαρξίας δεν απαλλάσει το άθεο από αυτό, διαφορετικά έτσι βολεύει να λένε οι άθεοι. Η επιστήμη (θετικές-τεχνολογικές) όσο και να εντυπωσιάζει κάποιους έχει ακόμα δρόμο εκατοντάδων ετών ή και χιλιάδων για να φτάσει στο σημείο να αποδείξει αν υπάρχει ή όχι.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν διάφορες επιστημονικές θεωρίες, π.χ η θεωρία του Δαρβίνου ή της μεγάλης έκρηξης αλλά δεν επαρκούν για να αποδείξουν κάτι για τον θεό, απλά αμφισβητούν κομμάτια της παλαιάς διαθήκης τα οποία μάλιστα είναι γραμμένα με συμβολικό - αλληγορικό χαρακτήρα και νόημα.

• Like 3
Δημοσ.

συνηθες αιτιολογια αυτου που δεν μπορει να αιτιολογησει κατι....

ουτε οι θρησκοι ουτε οι αθρησκοι εισαστε απολυτα σιγουροι οποτε μιλαμε με λογισμους και θεωριες ,με γνωμονα το απτο και το υποθετικα λογικο...

δοξα σοι ο θεος εκανα αρκετη φιλοσοφια στο πανεπιστημιο για να μπορω να αντιληφθω την καινοτητα των λογισμων και την ματαιοτητα των επεξηγησεων με βαση τις αντιληψεις και τα βιωματα ,εαν μιλουσαμε για πολωσεις θα ελεγα οτι οι αθρησκοι και θρησκευομενοι στις πληρες εκφανσεις τους βρισκονται σε δυο πολωσεις αντιθετες.

Ε φυσικά και δεν μπορώ να αποδείξω την ανυπαρξία.

Ρε, δεν πας για κανά καφέ να πιεις; Αν θες να συνεχίσεις να ποστάρεις βέβαια, γιατί σε πιάνει ο ύπνος και δεν ξέρεις τι γράφεις.

Δημοσ.

Όχι φίλε, το δίκαιο είναι όπως ο άθεος απαιτεί από τον πιστό να αποδείξει οτι υπάρχει θεός τότε και ο άθεος πρέπει να αποδείξει οτι δεν υπάρχει, η επίκληση της έννοιας της ανυπαρξίας δεν απαλλάσει το άθεο από αυτό, διαφορετικά έτσι βολεύει να λένε οι άθεοι. Η επιστήμη (θετικές-τεχνολογικές) όσο και να εντυπωσιάζει κάποιους έχει ακόμα δρόμο εκατοντάδων ετών ή και χιλιάδων για να φτάσει στο σημείο να αποδείξει αν υπάρχει ή όχι.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν διάφορες επιστημονικές θεωρίες, π.χ η θεωρία του Δαρβίνου ή της μεγάλης έκρηξης αλλά δεν επαρκούν για να αποδείξουν κάτι για τον θεό, απλά αμφισβητούν κομμάτια της παλαιάς διαθήκης τα οποία μάλιστα είναι γραμμένα με συμβολικό - αλληγορικό χαρακτήρα και νόημα.

Οι επιστημονικές θεωρίες δεν είναι πίσω, αντιθέτως έχουν κάνει τεράστια βήματα και προσφέρουν συνεχώς γνώση. Δεν υπόσχονται όμως την απόλυτη και δογματική αλήθεια.

Αντιθέτως η θρησκεία βασίζεται σε ορισμένα βιβλία που παρουσιάστηκαν στον 2ο-3ο αιώνα (Κ. Διαθηκη) και σε ακόμη παλαιότερα (Π. Διαθήκη), τα οποία δεν έχουν παρουσιάσει καμία πρόοδο. Οι πιστοί τα δέχονται όπως έχουν.

Οι δημιουργικές ασάφειες είναι πολλές αλλά και οι αντιφάσεις από ευαγγέλιο σε ευαγγέλιο όπου και αλλάζουν τα γραφόμενα!

Δημοσ.

Συγνώμη ρε παιδιά, εγω κυκλοφορώ αρκετά και ακραίο άθεο δεν έχω συναντήσει. Το ανάποδο, συνέχεια. Κατ'εμέ το να είσαι φανατικά αντίθετος, σε κάτι ηλίθιο, σε μετατρέπει αυτομάτως ηλίθιο. Και σίγουρα οι περισσότεροι απο αυτούς απλα επιζητούν την προσοχή. Μα group άθεων στο FB;;; Είναι σοβαροί;

Αυτοί όμως που φανατικά προασπίζονται το δικαίωμα του άλλου, στο να πιστεύει όπου θέλει (αυτό λέγεται ανεξιθρησκεία), έχουν σκοπό ύπαρξης, είμαι μαζί τους και εχθρός αυτών των ανθρώπων είναι τα κολλημένα, θρησκόληπτα ανθρωπάκια.

Έχω υπάρξει ο ίδιος φανατικός άθεος στο παρελθόν, τότε βέβαια δεν είχα fb. Τέτοια άτομα που λες να επιζητούν συνεχώς την προσοχή έχω και εγώ και είναι άθεοι. Γενικά επειδή βαρέθηκα μερικά άτομα που έχω add να λένε τα ίδια και τα ίδια από αυτό το Πάσχα έπεσαν διαγραφές. Μόλις είδα το Σ/Κ κάτι εικόνες για τα καημένα τα κατσικάκια που τα σφάζουν από κάτι δήθεν φιλόζωους βέβαια που έχουν σκύλους και γάτες αλλά μετά θα πάνε στο τραπέζι να χλαπακιάσουν τα κρέατα, άλλη εικόνα είχε έναν με μαχαίρια και ποδιά με αίματα και έλεγε happy easter, τους διέγραψα με συνοπτικές διαδικασίες. Και ναι ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει οτι θέλει αλλά το πρήξιμο έχει όρια.

Οι επιστημονικές θεωρίες δεν είναι πίσω, αντιθέτως έχουν κάνει τεράστια βήματα και προσφέρουν συνεχώς γνώση. Δεν υπόσχονται όμως την απόλυτη και δογματική αλήθεια.

Αντιθέτως η θρησκεία βασίζεται σε ορισμένα βιβλία που παρουσιάστηκαν στον 2ο-3ο αιώνα (Κ. Διαθηκη) και σε ακόμη παλαιότερα (Π. Διαθήκη), τα οποία δεν έχουν παρουσιάσει καμία πρόοδο. Οι πιστοί τα δέχονται όπως έχουν.

Οι δημιουργικές ασάφειες είναι πολλές αλλά και οι αντιφάσεις από ευαγγέλιο σε ευαγγέλιο όπου και αλλάζουν τα γραφόμενα!

Συμφωνώ, η αγία γραφή δεν αλλάζει. Πιστεύω η επιστήμη θα φτάσει στην απόλυτη αλήθεια αλλά θα πάρει πάρα πολλά χρόνια ακόμα και θα χρειαστεί να κοπιάσουν οι επιστήμονες.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει σωστό και δίκαιο. Το βάρος της απόδειξης επιβαρύνει τον ισχυριζόμενο.

Εγώ ξυπνώ κάθε μέρα, και ξέρω κάποια στιγμή θα πεθάνω, και τέρμα.

Εσύ ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει παράδεισος μετά, εγώ δεν ισχυρίζομαι κάτι για το μετά. Και φυσικά δεν μπορώ να αποδείξω κάτι που δεν ισχυρίζομαι. Εσύ που το κάνεις, αν θέλεις να συνεχίσεις να το κάνεις, είσαι υποχρεωμένος, αλλιώς παπαριές λες και τίποτα άλλο.

Να στο πω αλλιώς μπας και το πιάσεις. Με βρήκες στο δρόμο τις προάλλες και μου έκλεψες 5.000 ευρώ και τα θέλω πίσω.

Αν δεν μου αποδείξεις ότι δεν με έκλεψες, ετοιμάσου να βάλεις το χέρι στην τσέπη βαθιά.

Δημοσ.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι του κάνει κέφι.

Όταν όμως αυτή η πίστη γίνεται θρησκεία και η θρησκεία του κινεί νήματα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, οι νοήμονες έχουν τουλάχιστον την ηθική υποχρέωση να ασκήσουν τη κριτική τους. Απλό, ναι;

και εγω σαν χο αυτο λεω διαχωρισμος εκκλησιας-κρατους, φορολογηση της εκκλησιας και γιατι οχι πληρωμη των μισθων απο την εκκλησια.

Δημοσ.

Το βάρος της απόδειξης επιβαρύνει τον ισχυριζόμενο.

[..] μου έκλεψες 5.000 ευρώ και τα θέλω πίσω. Αν δεν μου αποδείξεις ότι δεν με έκλεψες, ετοιμάσου να βάλεις το χέρι στην τσέπη βαθιά.

παπαριές λες και τίποτα άλλο.

• Like 2
Δημοσ.

Να στο πω αλλιώς μπας και το πιάσεις. Με βρήκες στο δρόμο τις προάλλες και μου έκλεψες 5.000 ευρώ και τα θέλω πίσω.

Αν δεν μου αποδείξεις ότι δεν με έκλεψες, ετοιμάσου να βάλεις το χέρι στην τσέπη βαθιά.

Έσυ, υποστηρίζεις ότι σε έκλεψε.Αυτός λέει όχι. Μπορείς να αποδείξεις ότι λέει ψέματα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...