Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Συμπερασμα το να πιστευεις χωρις φανατισμους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ κι ερχόμαστε στο post 364...
Baator Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Πρόσεξε. Γράφεις: Εφόσον δεν ισχυρίζεσαι κάτι για το μετά, σημαίνει οτι δεν μιλάς καθόλου πως δεν υπάρχει θεός. Εσύ απεναντίας βγαίνεις και το λες πως δεν υπάρχει θεός, άρα ισχυρίζεσαι. Μετά λες εγώ ισχυρίζομαι πως υπάρχει ο παράδεισος. Εγώ πιστεύω κάτι για τον εαυτό μου φίλε, δεν κάθομαι να πρίζω τον διπλανό μου ή τον οποιονδήποτε που δεν πσιτεύει να πιστέψει σε αυτό που θέλω εγώ. Εσύ απεναντίας βγαίνεις και λες όμως την αντίθετη άποψη, άρα και εσύ πρέπει να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου. Διότι και η άρνηση / μη αποδοχή για κάτι ισχυρισμός είναι. Επίσης ως παπαριές μπορεί εύκολα να χαρακτηρίσει κάποιος και τους δικούς σου ισχυρισμούς. Αν δεν σέβεσαι το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει σε αυτό που θέλει δεν θα σεβαστεί και ο άλλος το δικό σου δικαίωμα. Το παράδειγμα με την κλοπή των χρημάτων είναι άστοχο, δεν μιλάμε για πειστήρια σε δίκη εδώ και την επιβολή κυρώσεων. Μακάρι όσοι πίστευαν απλά να πίστευαν και να μην ενοχλούσαν τους άλλους. Όταν όμως ο θρησκευτικός όρκος ακόμα είναι υποχρεωτικός, όταν σε κάθε σχολείο, σε κάθε δικαστήριο, σε κάθε δημόσια υπηρεσία μου κοτσάρεις σταυρούς και εικόνες, όταν πληρώνω τους παπάδες σου από την τσέπη μου, όταν στα σχολεία γίνεται ορθόδοξη κατήχηση στα μικρά, όταν υπάρχει πρωινή προσευχή στα σχολεία, όταν περπατάνε στον δρόμο 2 άντρες και τους στέλνουν στο νοσοκομείο επειδή είναι "πούστρες", όταν βγαίνει ο κάθε παναγιώτατος (!!!) και κάνει καθημερινά κήρυγμα μίσους στην τηλεόραση ή λέει στον κόσμο τι να ψηφίσει στις εκκλησίες, όταν "εδώ είναι Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και άμα δεν γουστάρεις να πας αλλού", όταν όταν όταν...υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι που με ψιλο-επηρεάζει. 9
liakjim Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δεν χρειάζεται να πας πολύ μακριά για να συναντήσεις τον παραλογισμό αυτής της χώρας http://www.minedu.gov.gr/ Τώρα πώς η παιδεία και το θρήσκευμα είναι στην ίδια πρόταση....
Anorymous Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 κι ερχόμαστε στο post 364... Για αυτο υπαρχει ο διαλογος και οταν δεν μπορεις να βρεις λυση κανεις αυτο που θες χωρις ομως να κανει κακο στον αλλο η επιλογη σου. Α επισης ειτε υπαρχει θεος , ειτε πιστευω σε λαθος θεο τοτε εχω 2/3 ενω ο αθεος 1/3 οποτε και επιστημονικα βαση μαθηματικων να το δεις παλι εγω εχω περισοτερες πιθανοτητες να ειμαι σωστος. Δεν χρειάζεται να πας πολύ μακριά για να συναντήσεις τον παραλογισμό αυτής της χώρας http://www.minedu.gov.gr/ Τώρα πώς η παιδεία και το θρήσκευμα είναι στην ίδια πρόταση.... Γιατι και τα 2 εχουν σχεση με το πνευμα
Baator Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Α επισης ειτε υπαρχει θεος , ειτε πιστευω σε λαθος θεο τοτε εχω 2/3 ενω ο αθεος 1/3 οποτε και επιστημονικα βαση μαθηματικων να το δεις παλι εγω εχω περισοτερες πιθανοτητες να ειμαι σωστος. Checkmate atheists. Where's your God now?? Επίσης, πώς γίνεται και πέφτει πάντα Κυριακή το Πάσχα;;; Δεν υπάρχουν αυτά που διαβάζουμε, θα είχα λυθεί στα γέλια αν δεν ήταν για κλάματα. 6
Pankar95 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Α επισης ειτε υπαρχει θεος , ειτε πιστευω σε λαθος θεο τοτε εχω 2/3 ενω ο αθεος 1/3 οποτε και επιστημονικα βαση μαθηματικων να το δεις παλι εγω εχω περισοτερες πιθανοτητες να ειμαι σωστος. >>>>>>>> Επίσης υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Α) Θα κερδίσω το Λοττο Β) Δεν θα κερδίσω το Λοττο. 50% να γίνω πλούσιος bitches! 6
Anorymous Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Checkmate atheists. Where's your God now?? Επίσης, πώς γίνεται και πέφτει πάντα Κυριακή το Πάσχα;;; Δεν υπάρχουν αυτά που διαβάζουμε, θα είχα λυθεί στα γέλια αν δεν ήταν για κλάματα. Οταν καποιος το ριχνει στην πλακα ειναι στοιχειο οτι δεν μπορει να φερει αντιπαραθεση με επιχείρηματα. Πεφτει Κυριακή γιατι ειναι μια γιορτη που την σχεδιαζουν ανθρωποι. >>>>>>>> Επίσης υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Α) Θα κερδίσω το Λοττο Β) Δεν θα κερδίσω το Λοττο. 50% να γίνω πλούσιος bitches! Αυτο αν πας και παιξεις και φυσικα εχεις 50% αυτο δεν σημαινει οτι θα πιασεις 6 στα 6 αλλα και 1 ευρω να παρεις παλι κερδισμενος εισαι...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Για αυτο υπαρχει ο διαλογος και οταν δεν μπορεις να βρεις λυση κανεις αυτο που θες χωρις ομως να κανει κακο στον αλλο η επιλογη σου. πότε θα γίνει επιτέλους αυτός ο "διάλογος", σε καμιά 20αρια χρόνια? edit: αν αναρωτιέσαι τι "διάλογος", το post 377 βοηθάει...
Anorymous Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 πότε θα γίνει επιτέλους αυτός ο "διάλογος", σε καμιά 20αρια χρόνια? γιατι τωρα τι κανουμε ? Σου ειπα εγω με το ζορι να πας στην εκκλησια εγω ειπα οτι εγω θελω να παω και ειναι δικαιομα μου οπως εσενα ειναι να βγεις βολτα και να αραξεις στο παρκο.
chrisxkar Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Ο Αινσταιν δεν ήταν χριστιανός. Αγνωστικιστής ήταν, ίσως και άθεος. Θεωρούσε την ιδέα του εκδικητικού θεού που τιμωρεί με λιμούς-καταποντισμούς ως παιδιάστικη και αστεία. Η φράση ο "θεός δεν παίζει ζάρια", είναι απλά μια έκφραση. Στην Ελλάδα ορισμένοι συμπεραίνουν από αυτό ότι ο Αινσταιν ήταν Χ.Ο Αυτό που ήθελε να πει είναι ότι τα πάντα διέπονται από κανόνες στο σύμπαν. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν γίνονται θαύματα. Τα ίδια ισχύουν και για τον Hawking. δεν ειπα οτι ειναι χριστιανος εσυ το ελαβες ετσι.Ειπα οτι πιστευει εννοωντας την υπαρξη ενος θεου 1. ¨ “I want to know how God created this world. I am not interested in this or that phenomenon, in the spectrum of this or that element. I want to know His thoughts, the rest are details.” (Einstein, as cited in Clark 1973, 33). 2. ¨ “The most beautiful and most profound emotion we can experience is the sensation of the mystical. It is the sower of all true science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer stand rapt in awe, is as good as dead. That deeply emotional conviction of the presence of a superior Reasoning Power, which is revealed in the incomprehensible Universe, forms my idea of God.” (Einstein, as cited in Libby Anfinsen 1995).
kostas_sl Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Πηγαίντε να παίξετε lotto τι κάθεστε,έχετε 50% πιθανότητες να γίνετε πλούσιοι! 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 γιατι τωρα τι κανουμε ? Σου ειπα εγω με το ζορι... βλέπε post 377...
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Ποια αντίθετη άποψη λέω; Το μόνο που λέω είναι ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι υπάρχει Θεός. Τι να σου αποδείξω, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις; Μου ζητάς να αποδείξω την ανυπαρξία αποδείξεων; Πιάσαν οι ζέστες εκεί στο Ελλάντα; Αν θέλεις να πληρώνω τους παπάδες σου, αν θέλεις να μου επιβάλλεις αποφάσεις και νόμους βάση των πιστεύω σου και όχι βάση των γεγονότων, να μου αποδείξεις τους ισχυρισμούς μου. Μέχρι τότε, αν θες να πιστεύεις σε σκατά αιωρούμενα με γεια σου με χαρά σου κάνε ό,τι γουστάρεις στον εαυτό σου και στην προσωπική σου ζωή. Εμένα προσωπικά μην με πρήζεις και μην με ενοχλείς, ούτε σωματικά, ούτε ηθικά, ούτε ψυχολογικά, ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά. Επίσης, πάρε ένα ξυπνητήρι και πες στο παπά να στο προγραμματίσει να βαρά όποτε σε θέλει στην εκκλησία. Κυριακή πρωί γουστάρω να κοιμάμαι και όχι να μου βαράς την καμπάνα 10 μέτρα μακριά από τ'αυτί μου. Κρίνοντας και από τον κόσμο που πάει στην εκκλησία (500 το πολύ σε ενορία χιλιάδων) είμαι η συντριπτική πλειοψηφία. Τις άλλες ώρες δεν με πειράζει (σε υπερβολικό βαθμό τουλάχιστον), επειδή είμαι καλός σου κάνω το χατίρι και ας χτυπά. Φτάνει να μην είναι ώρα κοινής ησυχίας, εκεί θα τα πάρω στην κράνα. Αααααα καλά. Τώρα φύγαμε από τα περι ύπαρξης θεού και πήγαμε στο παπαδαριό το κράτος τα οικονομικά και τα της εκκλησίας. Κλασσική τακτική των άθεων, αν και δεν απαντούσα σε κάτι εδώ και 20 σελίδες γιατί γνώριζα οτι θα πάει εδώ η συζήτηση και επι προσωπικού. Λοιπόν απαντάω για τελευταία φορά στο post που κάνω μαζί σου σε αυτή την συζήτηση γιατί δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε. Εκεί που τελειώνουν τα επιχειρήματα και το τελευταίο αποκούμπι για την επιβεβαίωση του εγωισμού και την επιβολή της γνώμης ως σωστότερη αρχίζει η εμπάθεια η οποία σκάει σαν βόμβα και φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο στο κείμενό σου, αγγίζεις και τα όρια του τρολαρίσματος σε κάποια σημεία. Αν θέλεις να πληρώνω τους παπάδες σου Δεν είναι δικοί μου οι παπάδες. Είναι και αυτοί άνθρωποι και συμπολίτες μας. αν θέλεις να μου επιβάλλεις αποφάσεις και νόμους βάση των πιστεύω σου και όχι βάση των γεγονότων Δεν σου επιβάλλω τίποτα βάσει των δικών μου πιστεύω, ούτε νόμους και αποφάσεις, αν θεωρείς οτι συμβαίνει κάτι τέτοιο τα παράπονά σου στους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς. Δεν ρώτησες βέβαια και την άποψη των υπόλοιπων συμπολιτών σου γιατί δεν είσαι μόνος σου σε αυτή την χώρα. αν θες να πιστεύεις σε σκατά αιωρούμενα με γεια σου με χαρά σου Αν θέλεις να πιστεύεις σε σκατά που βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας σε μια επιφάνεια δικαίωμά σου, κράτα τις απόψεις σου για τον εαυτό σου, εμένα μην με πρίζεις με τα σκατά σου. Εμένα προσωπικά μην με πρήζεις και μην με ενοχλείς, ούτε σωματικά, ούτε ηθικά, ούτε ψυχολογικά, ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά. Τραγικά γελοίος που αγγίζεις τα όρια της τρολιάς. Αν θεωρείς σωματική και ψυχολογική ενόχληση οτι εγώ και κάποιοι άλλοι συμπολίτες σου πιστεύουν στον θεό και την θρησκεία τους χρειάζεσαι ψυχίατρο, δεν το λέω ούτε για να σε μειώσω ούτε να σε προσβάλλω. Τα περί ήθους δεν τα σχολιάζω, κι εσύ ενοχλείς εμένα ηθικά να με προσβάλλεις για τα πιστεύω μου όπως η παραπάνω προσωπική επίθεση που κάνεις. Για τα οικονομικά και τα κοινωνικά επαναλαμβάνω τα προηγούμενα, τα παράπονά σου στο κράτος αλλά ρώτα και την γνώμη μου των συμπολιτών σου. Επίσης, πάρε ένα ξυπνητήρι και πες στο παπά να στο προγραμματίσει να βαρά όποτε σε θέλει στην εκκλησία. Όχι ευχαριστώ, έχω δικό μου ξυπνητήρι και η εκκλησία ακούγεται πολύ λίγο από το σπίτι που μένω. Κυριακή πρωί γουστάρω να κοιμάμαι και όχι να μου βαράς την καμπάνα 10 μέτρα μακριά από τ'αυτί μου. Και εγώ αν ήμουν δίπλα από εκκλησία δεν θα γούσταρα. Τράβα να διαμαρτυρηθείς στον παπά της εκκλησίας ή κάνε μήνυση. Αν δεν θες να κάνεις κάτι για τα δικά σου προβλήματα μην περιμένεις να νιαστούν οι άλλοι. Και πριν μου την πεις, αν και off topic, θυμάσαι πριν κάτι μήνες που συζητούσαμε για το ωράριο που φεύγουν οι υπάλληλοι στα ταμεία των super market και εσύ έλεγες οτι θα πηγαίνεις ακόμα και 1 λεπτό πριν κλείσουν και δεν σε νοιάζει αν αργήσουν να φύγουν οι υπάλληλοι για να περιμένουν εσένα, όλοι σου την είπανε τότε και εσύ έλεγες οτι χέστηκες και ας διαμαρτυρηθούν στον εργοδότη τους κι αν δεν κάνουν κάτι για τον εαυτό τους δεν σε νοιάζει. Ε λοιπόν και εμένα δεν με ενδιαφέρει που σου την σπάνε οι καμπάνες βρες λύση. Εγώ στο σπίτι μου έχω την ησυχία μου. Κρίνοντας και από τον κόσμο που πάει στην εκκλησία (500 το πολύ σε ενορία χιλιάδων) είμαι η συντριπτική πλειοψηφία. Είσαι γελασμένος αν νομίζεις οτι αποτελείς πλειοψηφία στον κόσμο, έχεις την παραπάνω ψευδαίσθηση εξαιτίας της μαζικότητας των άθεων σε διαδικτυακά groups. Τις άλλες ώρες δεν με πειράζει (σε υπερβολικό βαθμό τουλάχιστον), επειδή είμαι καλός σου κάνω το χατίρι και ας χτυπά. Φτάνει να μην είναι ώρα κοινής ησυχίας, εκεί θα τα πάρω στην κράνα. Δεν με ενδιαφέρει τι σε πειράζει και τι όχι. Κάνε παρατήρηση στον παπά ή νομική προσφυγή, αν έχεις και άλλους κατοίκους μάζεψέ τους για να μειωθεί το κόστος της προσφυγής, κι αν υπάρχει κόλλημα από τυχόν νομοθεσία που να δίνει το δικαίωμα σε Ιερούς ναούς να μπορούν να χτυπάνε καμπάνες όποτε τους γουστάρει χωρίς κυρώσεις, σκάστα σε δικηγόρο κανένα 2k και κάνε προσφυγή σε ΣτΕ/Α.Π για ακύρωση, αν δεν θες ούτε αυτό τα παράπονά σου στους πολιτικούς που ψήφισες. Τέλος και καληνύχτα. 1
Pankar95 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Αυτο αν πας και παιξεις και φυσικα εχεις 50% αυτο δεν σημαινει οτι θα πιασεις 6 στα 6 αλλα και 1 ευρω να παρεις παλι κερδισμενος εισαι... Το point ήταν ότι και στις δυο περιπτώσεις πρεπει να έχεις ισοπιθανα ενδεχόμενα για να βγαλεις αυτες τις αισιόδοξες πιθανότητες, πραγμα που δεν ήταν.
Anorymous Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Πηγαίντε να παίξετε lotto τι κάθεστε,έχετε 50% πιθανότητες να γίνετε πλούσιοι! Μην λες αλλα απο οτι λεω εκτος αν δεν εχεις επιχειρηματα, ειπα 50% να κερδισεις εστω και 1 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις