Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

οταν ο διαλογος βγαζει σε αδιεξοδο ποιος ο λογος να τον κανουμε ?

άρα μένουμε όπως είμαστε, ενοχλώντας τους άλλους...

• Απαντ. 427
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

άρα μένουμε όπως είμαστε, ενοχλώντας τους άλλους...

Αυτο καταλαβες ? Αν εγω στα πριζω σταματας να μου μιλας και δεν σε ενοχλω αυτο θελω να πω.

Αφου απο τα λογια δεν μπορεις να με πισεις εκτος αν θες να το κανεις με την βια.

ghostman13 για να βγεί το ζουμί του όλου thread στο post σου, βάλε στο τέλος

".....αρα ο θεός είναι κατα 50% ηθοποιόσ"

Βλεπω το ηθος και τον χαρακτηρα μερικων αθεων γιατι εγω δεν τους τσουβαλιαζω ολους που ολο κραζουν και χλευαζουν σαν και εσενα.

Κατα τα αλλα εμεις ειμαστε οι χριστιταλιμπαν που δεν σεβομαστε τους αλλους welldone.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

κατάλαβα ότι αν είμαστε με την πλευρά της πλειοψηφίας δεν μας νοιάζουν τα δικαιώματα της μειοψηφίας...

το "πρόβλημα" προφανώς δεν είναι η συμπεριφορά κάποιου μεμονωμένου πιστού αλλά του συνόλου...

Δημοσ.

Παιδες, που βρισκω ανοιχτο κανενα πρακτορειο οπαπ τετοια ωρα; Λεω να παω να παιξω κανενα τζοκερ τωρα που εμαθα οτι εχω 50% πιθανοτητα να κερδισω. 

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που εντοπίζω σε πολλές συζητήσεις γύρω από το θέμα, είναι το τελικό (συνήθως) επιχείρημα των θεϊστών "ο καθένας ας πιστεύει όπου θέλει κτλ κτλ". Δεν είναι έτσι όμως, δυστυχώς. Γιατί αυτό το επιχείρημα δεν αντιπροσωπεύει αυτό που πρέπει, αλλά αυτό που θέλουν να γίνει. Δηλαδή τίποτα. Να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Βαφτίζουν μια ομάδα ανθρώπων που έχουν διαφορετική άποψη, έστω και το ίδιο απόλυτη μερικές φορές με αυτούς, άθεους, απαιτούν, στο όνομα της παράδοσης και μόνο, να πληρώνουν όλοι φόρους για τα δικά τους πιστεύω, να ανέχονται όλοι, αδιαμαρτύρητα, τις ιδιορρυθμίες της θρησκείας τους, από μικρά πράγματα όπως το, εκνευριστικό, χτύπημα της καμπάνας, ως το κλείσιμο δρόμων, ως την πολιτική επιρροή που ασκεί, και την ίδια στιγμή, αν κάποιος χλευάσει ή πει κάτι αντίθετο, μαύρο φίδι που τον έφαγε. Απλά με το να εξασκήσει ένα θεμελιώδες δικαίωμα - αυτό της ελευθερίας του λόγου. Αυτό θεωρούν ισότητα οι θεϊστές. Να ζουν εις βάρος όλων και όποιος ενοχλείται να μένει σπίτι του ή να αλλάζει χώρα.

Καταρχήν οι "άθεοι" μόνοι τους επέλεξαν να ονομάζονται έτσι και δεν τους βάπτισε κανένας, διαφορετικά ας αλλάξουν ονομασία. Υπάρχουν και ενώσεις που αυτοαποκαλούνται άθεοι, μην τρελαθούμε.

Όσο για τα υπόλοιπα. Έλα τώρα ας μην κοροϊδευόμαστε, το συμφέρον τους κοιτάνε και οι άθεοι. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να επιβάλλεται ένας μικρός φόρος σε όσους δηλώνουν χριστιανοί στην εφορία και να σταματήσει το κράτος να πληρώνει τους παπάδες όπως λες.

Να σου θέσω τώρα εγώ κάποια ερωτήματα;

Πως θα αντιδράσεις αν όντως πάψει το κράτος να πληρώνει τα 600 εκ κατά τον προϋπολογισμό στους παπάδες, αλλά από την άλλη δεν θα μειωθούνε οι φόροι προς τους μη χριστιανούς γιατί το κράτος θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για άλλους δημοσιονομικούς σκοπούς.

Μην απαντήσεις. Κατά 90% θα ρίξεις γκρίνιες και κατάρες προς την κυβέρνηση.

Άλλα ερωτήματα μιας και θέτεις θέμα ανταποδοτικότητας και να μην χρεώνονται οι άθεοι τα της εκκλησίας. Γιατί να είμαι υποχρεωμένος ακόμα κι αν κόψω το ρεύμα να πληρώνω δημοτικά τέλη για ακίνητο που είναι κλειστό κενό και δεν χρησιμοποιείται; Αν εσύ ήσουν δημότης και είχες ακίνητο που έμενες στον ίδιο δήμο με το δικό μου και αναγκαζόσουν να πλήρωνες παραπάνω δημοτικά τέλη για να καλυφθεί η χασούρα από τα κλειστά ακίνητα θα το δεχόσουν ή θα μου έλεγες πρόβλημά σου πούλα το σπίτι;

Για το χαράτσι υπερ ΝΕΡΙΤ ποια είναι η γνώμη σου; Δέχεσαι να πληρώνεις σε φόρους και γενικά η γενιά μας τα σπασμένα από τα δάνεια και λεφτά που έφαγε η προηγούμενη γενιά η οποία δεν ενδιαφέρθηκε και πολύ για διάφορα θέματα; Εσύ ή οι γονείς σου που μπορεί να είναι χαμηλοσυνταξιούχοι ή να υπάρχει άνεργος δέχεσαι να πληρώνετε φόρο από το τεκμήριο που σου βάζει το κράτος το οποίο μπορεί να είναι και εκτός πραγματικότητας;

Διαμαρτύρεσαι για κάποιους που κλείνουν δρόμους (χριστιανούς να υποθέσω), για τις πορείες και τους δρόμους που κλείνουν στο κέντρο τι έχεις να πείς;

Σε κάθε περίπτωση ξέρω οτι θα μου απαντήσεις, πούλα το σπίτι σου, φύγε στο εξωτερικό, πρόβλημά σου. Ή θα με ρωτούσες εγώ τι έκανα και πόσο πάλεψα για να αλλάξει κάτι. Δεν πάλεψα, ούτε παλέψαμε για αν αλλάξει κάτι είτε προς τα ερωτήματα που έθεσα εγώ είτε προς τα δικά σου με την εκκλησία.

Ε έτσι σκέφτονται και οι υπόλοιποι για τα δικά τους θέματα, εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα ας μην γκρινιάζουμε μετά.

Δημοσ.

Δεν ξερω αμα μπηκε πιο πριν αλλα διαβαστε το:    

<<Ένα περίεργο περιστατικό εξελίχθηκε σε εκκλησία της Πάτρας, όταν έπεσε το Ιερό Δισκοπότηρο, με αποτέλεσμα να χυθεί όλη η Θεία Κοινωνία! Οι πιστοί ένιωσαν ρίγος βλέποντας την απίστευτη αντίδραση του ιερωμένου, ο οποίος, δίχως να το σκεφτεί στιγμή, γονάτισε και έγλυψε το πάτωμα!

Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή των Βαΐων, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Το Άγιο Δισκοπότηρο δεν αναποδογύρισε από κάποιο λάθος του κληρικού αλλά από τη βιασύνη μιας ηλικιωμένης πιστής η οποία έσπρωχνε τους υπόλοιπους για να βγει μπροστά και να προλάβει να κοινωνήσει πιο γρήγορα. Ο ιερέας προχώρησε σε συνεχείς εκκλήσεις προς τους πιστούς, ώστε να έχουν υπομονή και με πνεύμα κατάνυξης και ταπεινότητας να προσέλθουν εμπρός στο ιερό.

Η ηλικιωμένη όμως δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία, και πάνω στα σπρωξίματα, τη στιγμή που έφτασε δίπλα στον ιερέα, έχασε την ισορροπία της και για να μην πέσει πιάστηκε από πάνω του, με αποτέλεσμα να ρίξει το Άγιο Δισκοπότηρο στο πάτωμα και να χυθεί η Αγία Κοινωνία. Χωρίς να το σκεφτεί, ο παπάς γονάτισε αμέσως, έσκυψε και άρχισε να γλύφει όλο το πάτωμα και τα σκαλοπάτια, προκειμένου να μην μείνει ούτε σταγόνα χυμένη!

Ο ιερέας έκλαιγε και οι πιστοί του φώναζαν «άξιος», ενώ ορισμένοι δάκρυσαν. Στη συνέχεια ο παπάς πήρε ένα οινόπνευμα και καθάρισε όλη την περιοχή ώστε ούτε ίχνος Αγίας Κοινωνίας να μην πατηθεί από παπούτσι πιστού. Τη στιγμή που ο ιερέας έκλαιγε, σήκωνε το κεφάλι του προς τα πάνω ζητώντας συγγνώμη από τον Χριστό, ενώ δεν έκανε την παραμικρή παρατήρηση στην ηλικιωμένη που από το λάθος της προκάλεσε το συμβάν. >>

Δεν υπαρχει καμια ελπιδα με τετοιους ανθρωπους στις μερες μας...

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν οι "άθεοι" μόνοι τους επέλεξαν να ονομάζονται έτσι και δεν τους βάπτισε κανένας, διαφορετικά ας αλλάξουν ονομασία. Υπάρχουν και ενώσεις που αυτοαποκαλούνται άθεοι, μην τρελαθούμε.

Όσο για τα υπόλοιπα. Έλα τώρα ας μην κοροϊδευόμαστε, το συμφέρον τους κοιτάνε και οι άθεοι. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να επιβάλλεται ένας μικρός φόρος σε όσους δηλώνουν χριστιανοί στην εφορία και να σταματήσει το κράτος να πληρώνει τους παπάδες όπως λες.

Να σου θέσω τώρα εγώ κάποια ερωτήματα;

Πως θα αντιδράσεις αν όντως πάψει το κράτος να πληρώνει τα 600 εκ κατά τον προϋπολογισμό στους παπάδες, αλλά από την άλλη δεν θα μειωθούνε οι φόροι προς τους μη χριστιανούς γιατί το κράτος θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για άλλους δημοσιονομικούς σκοπούς.

Μην απαντήσεις. Κατά 90% θα ρίξεις γκρίνιες και κατάρες προς την κυβέρνηση.

Άλλα ερωτήματα μιας και θέτεις θέμα ανταποδοτικότητας και να μην χρεώνονται οι άθεοι τα της εκκλησίας. Γιατί να είμαι υποχρεωμένος ακόμα κι αν κόψω το ρεύμα να πληρώνω δημοτικά τέλη για ακίνητο που είναι κλειστό κενό και δεν χρησιμοποιείται; Αν εσύ ήσουν δημότης και είχες ακίνητο που έμενες στον ίδιο δήμο με το δικό μου και αναγκαζόσουν να πλήρωνες παραπάνω δημοτικά τέλη για να καλυφθεί η χασούρα από τα κλειστά ακίνητα θα το δεχόσουν ή θα μου έλεγες πρόβλημά σου πούλα το σπίτι;

Για το χαράτσι υπερ ΝΕΡΙΤ ποια είναι η γνώμη σου; Δέχεσαι να πληρώνεις σε φόρους και γενικά η γενιά μας τα σπασμένα από τα δάνεια και λεφτά που έφαγε η προηγούμενη γενιά η οποία δεν ενδιαφέρθηκε και πολύ για διάφορα θέματα; Εσύ ή οι γονείς σου που μπορεί να είναι χαμηλοσυνταξιούχοι ή να υπάρχει άνεργος δέχεσαι να πληρώνετε φόρο από το τεκμήριο που σου βάζει το κράτος το οποίο μπορεί να είναι και εκτός πραγματικότητας;

Διαμαρτύρεσαι για κάποιους που κλείνουν δρόμους (χριστιανούς να υποθέσω), για τις πορείες και τους δρόμους που κλείνουν στο κέντρο τι έχεις να πείς;

Σε κάθε περίπτωση ξέρω οτι θα μου απαντήσεις, πούλα το σπίτι σου, φύγε στο εξωτερικό, πρόβλημά σου. Ή θα με ρωτούσες εγώ τι έκανα και πόσο πάλεψα για να αλλάξει κάτι. Δεν πάλεψα, ούτε παλέψαμε για αν αλλάξει κάτι είτε προς τα ερωτήματα που έθεσα εγώ είτε προς τα δικά σου με την εκκλησία.

Ε έτσι σκέφτονται και οι υπόλοιποι για τα δικά τους θέματα, εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα ας μην γκρινιάζουμε μετά.

Για τον ΦΠΑ στο 23% τουμπεκί ε;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω αμα μπηκε πιο πριν αλλα διαβαστε το:    

<<Ένα περίεργο περιστατικό εξελίχθηκε σε εκκλησία της Πάτρας, όταν έπεσε το Ιερό Δισκοπότηρο, με αποτέλεσμα να χυθεί όλη η Θεία Κοινωνία! Οι πιστοί ένιωσαν ρίγος βλέποντας την απίστευτη αντίδραση του ιερωμένου, ο οποίος, δίχως να το σκεφτεί στιγμή, γονάτισε και έγλυψε το πάτωμα!

Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή των Βαΐων, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Το Άγιο Δισκοπότηρο δεν αναποδογύρισε από κάποιο λάθος του κληρικού αλλά από τη βιασύνη μιας ηλικιωμένης πιστής η οποία έσπρωχνε τους υπόλοιπους για να βγει μπροστά και να προλάβει να κοινωνήσει πιο γρήγορα. Ο ιερέας προχώρησε σε συνεχείς εκκλήσεις προς τους πιστούς, ώστε να έχουν υπομονή και με πνεύμα κατάνυξης και ταπεινότητας να προσέλθουν εμπρός στο ιερό.

Η ηλικιωμένη όμως δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία, και πάνω στα σπρωξίματα, τη στιγμή που έφτασε δίπλα στον ιερέα, έχασε την ισορροπία της και για να μην πέσει πιάστηκε από πάνω του, με αποτέλεσμα να ρίξει το Άγιο Δισκοπότηρο στο πάτωμα και να χυθεί η Αγία Κοινωνία. Χωρίς να το σκεφτεί, ο παπάς γονάτισε αμέσως, έσκυψε και άρχισε να γλύφει όλο το πάτωμα και τα σκαλοπάτια, προκειμένου να μην μείνει ούτε σταγόνα χυμένη!

Ο ιερέας έκλαιγε και οι πιστοί του φώναζαν «άξιος», ενώ ορισμένοι δάκρυσαν. Στη συνέχεια ο παπάς πήρε ένα οινόπνευμα και καθάρισε όλη την περιοχή ώστε ούτε ίχνος Αγίας Κοινωνίας να μην πατηθεί από παπούτσι πιστού. Τη στιγμή που ο ιερέας έκλαιγε, σήκωνε το κεφάλι του προς τα πάνω ζητώντας συγγνώμη από τον Χριστό, ενώ δεν έκανε την παραμικρή παρατήρηση στην ηλικιωμένη που από το λάθος της προκάλεσε το συμβάν. >>

Δεν υπαρχει καμια ελπιδα με τετοιους ανθρωπους στις μερες μας...

Καμμια σχεση  , καλος επαγγελματίας ειναι ο ανθρωπος μακαρι να ηταν ολοι τοσο καλοι στις δουλειες τους ..

Δημοσ.

Έπρεπε να πει στους γέρους που περίμεναν να σκύψουν στο έδαφος και να γλύψουν αυτό που έπεσε :)

Δημοσ.

Γιατι να μην πει το ίδιο σε καμία νεαρά; Πιο ενδιαφέρον μου φαίνεται.

"Σκύψε ευλογημένη και γλύφε" 

:X

Δημοσ.

Αυτο αν πας και παιξεις και φυσικα εχεις 50% αυτο δεν σημαινει οτι θα πιασεις 6 στα 6 αλλα και 1 ευρω να παρεις παλι κερδισμενος εισαι...

Φίλε μου καλέ, επειδή βλέπω ότι όντως μιλάς σοβαρά και δεν κάνεις πλάκα, θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ.

Όταν σε κάτι υπάρχουν 2 ενδεχόμενα, δεν σημαίνει ότι είναι και ισοπίθανα.  Δεν ξέρω πως δεν είναι αυτονόητο αυτό για κάποιον, αλλά προφανώς δεν είναι. Αν παίξεις Λόττο, υπάρχει το ενδεχόμενο να κερδίσεις, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην κερδίσεις. Το ότι είναι 2 τα ενδεχόμενα, δεν σημαίνει ότι είναι και ισοπίθανα, δηλαδή 50% πιθανότητα να συμβεί το καθένα.

Γι' αυτό και είναι γελοίο το επιχείρημα "είτε υπάρχει θεός, είτε δεν υπάρχει, άρα κατά 50% υπάρχει οπότε δεν μπορώ να το ρισκάρω".

Πέρα από το ερώτημα που αμέσως έρχεται στο στόμα οποιουδήποτε λογικού ανθρώπου, "άντε και υπάρχει, ποια ΑΚΡΙΒΩΣ από τις δεκάδες χιλιάδες των θεοτήτων που έχουν εφευρεθεί κατά την διάρκεια της ιστορίας υπάρχει και θα 'πρεπε να πιστέψω", γιατί σε αντίθεση με κάποιους εδώ μέσα, αμφιβάλλω ότι αν υπήρχε ο Δίας ή ο Όσιρις ή ο Όντιν θα έμενε ευχαριστημένος που εσύ τελικά πίστεψες στον Χριστό και θα σε 'βαζε στην Βαλχάλα μιας και "όλοι ίδιοι είναι πάνω κάτω και το ίδιο πράγμα", πέρα από αυτό ξαναλέω, τα 2 ενδεχόμενα δεν είναι ΙΣΟΠΙΘΑΝΑ.

Προσπάθησαν κάποιοι με χιούμορ να στο κάνουν κατανοητό, αλλά βλέπω δεν αλλάζεις τις απόψεις σου.

Δεν είναι 50% να πέσει μετεωρίτης σήμερα στην Γη και να πεθάνουμε όλοι και 50% να μην πέσει.

50% να πιάσω το Λόττο και 50% όχι.

50% να κάνω σεξ με την τάδε celebrity και 50% να μην κάνω.

Δημοσ.

Για όλα όσα αυξήθηκαν παραπάνω.

Μην του απαντάς αυτουνού ειναι γνωστός Αντίχριστος, κοίτα τι έχει γράψει:

Ιησούς: Πέτρο, έλα εδώ.

Πέτρος: Τι είναι δάσκαλε;

Ιησούς: y=x²

Πέτρος: Τι είναι αυτό δάσκαλε;

Ιησούς: Παραβολή.

[...]

• Like 1
Δημοσ.

Μην του απαντάς αυτουνού ειναι γνωστός Αντίχριστος, κοίτα τι έχει γράψει:

Νεος εδω ε ? πρωτη φορα πρεπει να μπαινεις στην σελιδα ... καλος ηρθες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...