Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας μην σου τυχει να εχεις καρκινοπαθη στο κοντινο σου περιβαλλον ειλικρινα στο ευχομαι να μην το περασεις αυτο.

Εγω που το περασα προτιμησα να πω στην μανα μου οτι ολα θα πανε καλα και οτι ο θεος θα σε βοηθησει απο να της πω ξερεις δεν υπαρχει θεος και σε 6 μηνες θα πεθανεις.

Είχα  στο περιβάλλον μου, αλλά ήμουν μικρός. Το θέμα είναι ότι με τις θρησκείες δεν πάει μόνο η παρηγοριά,  πάνε και όλα τα υπόλοιπα. Τελετουργικά και ηθική για παράδειγμα. Καλύτερα να βρεθεί μια άλλη παρηγοριά που μπορεί να έχει να κάνει με θεό, όπως το να της έλεγες ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρχει μεταθανάτια ζωή.

• Moderators
Δημοσ.

Οι χορτοφάγος επιτρέπεται να φάει γαλακτοκομικά;

υπαρχουν διαφορες κατηγοριες

χορτοφαγοι + αυγα + γαλακτοκομικα

χορτοφαγοι + αυγα

χορτοφαγοι + γαλακτοκομικα

χορτοφαγοι + ψαρια + (τα απο πανω)

χορτοφαγοι (χωρις τιποτα ζωικο)

ωμοφαγοι 

και δεν θυμαμαι αν ειναι αλλες

ή πρωτη για μενα ειναι η καλυτερη

οι δυο τελευταιες ειανι για σφαλιαρες :!

• Like 1
Δημοσ.

Αφενός είμαι κακίστρω αφετέρου όσο υπάρχουν θρησκείες/δόγματα τόσο θα πέφτουν θυματάρες τους κόσμος κ κοσμάκης.Ένα όπλο φόβου,ελέγχου των μαζών κ ακραίου κοινωνικού συντηρητισμού με τον φερετζέ-παραμύθα της αγάπης/ελπίδας κ λοιπά αιθεροβατικά κουλά είναι οι θρησκείες.Καρκινάρες του έλεους,ψηνόμαστε ο ανθρώπινος πολιτισμός να τις καταδικάσει στα κατάστιχα της ιστορίας.Κ κάτι μου λέει πως θα το κάνει.

Σιγουρα πολλοι εκμεταλευονται την θρησκεια για οφελος τους αλλα δεν φταιει παντα η θρησκεια για αυτο, μην ξεχνας οτι συμφωνα με την πιστη μου τον χριστο τον σταρωσε το ιερατιο οποτε αν παιρνεις πχ σαν παραδειγμα τον ανθιμο εχεις δικιο αν ομως παιρνεις σαν παραδειγμα τον πατερ Πυρουνάκη εχεις αδικο.

Αθεια ηθελα να γραψω!

Η θρησκεια βασιζεται στην πιστη! Η πιστη ειναι κατι προσωπικο του καθενος! Δεν θα σε πεισω δεν θα με πεισεις! (οχι οτι αυτος ειναι ο σκοπος της συζητησς). 

Εγω προσωπικα θεωρω αδιανοητο εν ετη 2015 ακομη να πιστευει ο ανθρωπος σε "παραμυθια" και επισης εστω οτι ισχυαν οτι γραφτηκαν. Εχουν γραφτει εδω και 2000 χρονια εχουν αλλαξει οι εποχες δεν μπορουμε να συνεχιζουμε με οτι γραφτηκε εκεινη την εποχη! Αλλα δεδομενα τοτ αλλα τωρα!

εχεις ενα point αλλα οπως εχω πει οταν βρεθει ενας επιστημονας να μου πει τι εγινε στο 0 sec απο την δημιουργια του κοσμο 100% τεκμιριομενα τοτε θα παψω να πιστευω.

• Moderators
Δημοσ.

The Big bang ! That what happened! 

Ξερεις οτι αυτο που λες ειναι απλα μια δικαιολογια ! Με την λογικη σου και γω θα πω οτι οταν ο θεος θα μου δειξει χειροπιαστα οτι υπαρχει θα πιστεψω!

Παντα λεγανε πιστευε και μη ερευνα! και αυτο διοτι αν εσυ "ερευνα" τοτε η πιστη παει περιπατο!

οσοι δεν εχετε δει δειτε το religulous! ενα ωραιοτατο ντοκυμανντερ!

Δημοσ.

Είχα  στο περιβάλλον μου, αλλά ήμουν μικρός. Το θέμα είναι ότι με τις θρησκείες δεν πάει μόνο η παρηγοριά,  πάνε και όλα τα υπόλοιπα. Τελετουργικά και ηθική για παράδειγμα. Καλύτερα να βρεθεί μια άλλη παρηγοριά που μπορεί να έχει να κάνει με θεό, όπως το να της έλεγες ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρχει μεταθανάτια ζωή.

Πανω απο ολα ειναι η πιστη ολα τα αλλα ειναι επιτευγματα των αθρωπων και ειναι μερος μιας παραδοσης ας πουμε.

• Moderators
Δημοσ.

Ανορυμε ξερεις που διαφερουμε? Οτι εγω οταν θα αναζητησω δυναμη για κατι δεν θα την ψαξω σε μια θρησκεια αλλα σε μενα ! ή σε καποιο συγκενικο προσωπο,φιλο, σκυλο οτιδηποτε! Οτιδηποτε δινει δυναμησ τον καθενα!

Εκει διαφωνω με αυτους που πιστεουν! Οπως εγραψα και πριν κατανοω την αναγκη του ανθρπωου να πιστευει αλλα οχι σε παραμυθια

• Like 1
Δημοσ.

Πανω απο ολα ειναι η πιστη ολα τα αλλα ειναι επιτευγματα των αθρωπων και ειναι μερος μιας παραδοσης ας πουμε.

Αυτά που λες επιτεύγματα όμως είναι μέρος της θρησκείας και μάλιστα σημαντικό. Και επηρεάζουν τις πράξεις των ανθρώπων.

Δημοσ.

The Big bang ! That what happened! 

Ξερεις οτι αυτο που λες ειναι απλα μια δικαιολογια ! Με την λογικη σου και γω θα πω οτι οταν ο θεος θα μου δειξει χειροπιαστα οτι υπαρχει θα πιστεψω!

Παντα λεγανε πιστευε και μη ερευνα! και αυτο διοτι αν εσυ "ερευνα" τοτε η πιστη παει περιπατο!

οσοι δεν εχετε δει δειτε το religulous! ενα ωραιοτατο ντοκυμανντερ!

ξερουμε τι εγιμε μερικα μιλισεκοντ οχι στο 0 ομως ακριβως και οταν μιλαμε για επιστημη πρεπει να ειμαστε ακριβως.

Ο θεος μπορει να υπαρχει αν τον παρατηρησεις μεσα απο την ζωη σου δεν θα ερθει να σου γεια την λεει παμε για καμια μπυρα, αν περιμενεις κατι τετοιο χλωμο σε κοβω :P

Επισης αυτο που λες ειναι τρελο ψεμα ισα ισα λεει να ψαχνουμε μεσα απο φρασεις οπως το Ερευνάτε τας γραφάς

Δημοσ.

Eπίσης χρειαζόμαστε έναν κινηματικό ηγέτη της anti-religious αθειας.Ένα νέο ακτιβιστικό είδωλο να προσκυνήσουμε.Αυτά για τον σεβασμό στα πιστεύω που απανθρωποποιούν ολόκληρα γκρουπ ανθρώπων ή μεμονωμένους στη βάση αφηρημένων μοραλιστικών παπάτζων μου κάνουν για πολύ κουλαμάρα.

Head on anti-religious παγκόσμιο movement θέλουμε.Αβροσύνες κ λοιπά βαρετά με τα δόγματα/θρησκείες για μεσοβέζικες λύσεις που παρατείνουν τον επιθανάτιο ρόγχο τους μου κάνουν.

Απ' ότι μια σε ενοχλούν τα γκρουπ ανθρώπων που πιστεύουν σε παπατζες Και απ' ότι άλλη, προτείνεις ένα νέο κίνημα, που θα δημιουργηθει απο την αντιπαραθεση με κατι που δεν υπαρχει(σύμφωνα με τα πιστεύω τους).

Είναι λίγο αντιφατικό αυτό.Αν βρισκόμουν σε δίλλημα θα προτιμούσα μια τρίτη επιλογή.

Δημοσ.

Εκει διαφωνω με αυτους που πιστεουν! Οπως εγραψα και πριν κατανοω την αναγκη του ανθρπωου να πιστευει αλλα οχι σε παραμυθια

Ε,αυτή την ανάγκη σφετερίζονται κ πατάνε πάνω της για να κρατάνε δέσμιο το ποιμνίο τους τα δόγματα.Για ξέραμα αλλά έτσι έχουν επιβιώσει τόσους αιώνες.Με την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού ελπίζω κάποτε η ανθρωπότητα να τις διδάσκεται ιστορικά ως μια περίοδο πνευματικού μεσαίωνα.

Δημοσ.

Ανορυμε ξερεις που διαφερουμε? Οτι εγω οταν θα αναζητησω δυναμη για κατι δεν θα την ψαξω σε μια θρησκεια αλλα σε μενα ! ή σε καποιο συγκενικο προσωπο,φιλο, σκυλο οτιδηποτε! Οτιδηποτε δινει δυναμησ τον καθενα!

ολοι οι ανθρωποι δεν ειμαστε ομως ρε οι ιδιοι ο καθενας παιρνει δυναμη απο αλλα πραγματα το θεμα ειναι να μην ενοχλεις τον αλλον με αυτα που πιστευεις.

• Moderators
Δημοσ.

Ε,αυτή την ανάγκη σφερερίζονται κ πατάνε πάνω της για κρατάνε δέσμιο το ποιμνίο τους τα δόγματα.Για ξέραμα αλλά έτσι έχουν επιβιώσει τόσους αιώνες.Με την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού ελπίζω κάποτε η ανθρωπότητα να τις διδάσκεται ιστορικά ως μια περίοδο πνευματικού μεσαίωνα.

Ξέρω. Και Εγώ ελπίζω κοίτα στιγμή αν και το θεωρώ δύσκολο να σταματήσει όλο αύτο με τις θρησκείες

Δημοσ.

Απ' ότι μια σε ενοχλούν τα γκρουπ ανθρώπων που πιστεύουν σε παπατζες Και απ' ότι άλλη, προτείνεις ένα νέο κίνημα, που θα δημιουργηθει απο την αντιπαραθεση με κατι που δεν υπαρχει(σύμφωνα με τα πιστεύω τους).

Στα δόγματα θα κάνει επίθεση ένα ιδανικό anti-religious κίνημα όχι στα άτομα.Μια προσπάθεια να αφυπνίσει για την καρκινάρα της θρησκευτικής προπαγάνδας.

Δημοσ.

Αυτά που λες επιτεύγματα όμως είναι μέρος της θρησκείας και μάλιστα σημαντικό. Και επηρεάζουν τις πράξεις των ανθρώπων.

πολλα απο αυτα ομως τα εβαλαν αργοτερα οι ιερεις ή συνδιαστηκαν με διαφορα τοπικα εθυμα οποτε δεν ξερουμε αν τελικα ειναι μερος της θρησκειας η ετσι πιστευουμε εμεις 

Δημοσ.

Γιατι δεν αφηνετε στην ησυχια τους αυτους που πιστευουν οπως κι αυτους που δεν πιστευουν;

Ειναι καθαρα προσωπικο ζητημα του καθενος και δεν νομιζω οτι πεφτει λογος σε κανεναν για το τι κανει ο διπλανος του επ'αυτου απτη στιγμη που ο ενας δεν σπαει τις μπαλες του αλλου για την επιλογη του ή για να αλλαξει επιλογη.

Βεβαιως εδω γινεται ακριβως το αναποδο, δηλαδη ο αθεος σπαει μπαλες στον θρησκευομενο κι ο θρησκευομενος στον αθεο.

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...