thant Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 καλησπέρα. Έστειλα με ΕΛΤΑ ενα απλό δέμα μικρου μεγέθους που μου κόστισε 1.50 έξοδα αποστολής + 2,30 η αντικαταβολή = 3.80 ευρω.Ο υπάλληλος με ρώτησε επειδή ηταν μικρο το δεματάκι αν θέλω να το στείλω συστημένο ή να μου κολλήσει γραμματόσημο. Εγω αρνήθηκα γιατι δεν μου έδωσε να καταλάβω την διαφορά και ετσι το εστειλα σαν ενα κανονικο δεμα.Ποια η διαφορά λοιπόν στο να έφευγε με γραμματόσημο, συστημένο κτλ? και πιο το επιπλέον κόστος?
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Συστημενο σημαινει οτι μπορει να το παραλαβει μονο ο παραληπτης στο χερι και οτι δεν θα το αφησει στην εισοδο της πολυκατοικιας με γραμματοσημο λογικα οτι θα το αφησει στην εισοδο της πολυκατοικιας η διαφορα ουσιαστικα ειναι οτι στο πρωτο εισια σιγουρος οτι αλλος θα το παραλαβει στο αλλο οχι
thant Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μηπως γνωριζεις το επιπλέον κόστος? Παντως εχω την εντυπωση οτι το γραμματοσημο δεν ισχυει για τα δεματα.
conqueror06 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Συνήθως υπάρχει ένα έξτρα τέλος συστημένου 2.5-3 ευρώ (πριν μερικά χρόνια που είχα στείλει δέμα), αλλά από εκεί και πέρα η τιμή είναι σε συνάρτηση με το βάρος/όγκο. Δεν νομίζω πάντως δέμα με αντικαταβολή να το αφήσει σαν απλό δέμα στην είσοδο, καθώς για να το παραλάβει ο παραλήπτης θα πρέπει να πληρώσει πρώτα το αντίτιμο. Συνήθως αφήνουν ειδοποίηση όπου αναγράφεται το ποσό της αντικαταβολής και πρέπει μετά ο παραλήπτης να πάει στο κατάστημα των ΕΛΤΑ να πληρώσει και να του το δώσουν. Οπότε στην ουσία και το δέμα αντικαταβολής ως συστημένο αντιμετωπίζεται από τα ΕΛΤΑ, καθώς απαιτείται υπογραφή κατά την παραλαβή του.
panos2171 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Συστημενο σημαινει οτι μπορει να το παραλαβει μονο ο παραληπτης στο χερι και οτι δεν θα το αφησει στην εισοδο της πολυκατοικιας με γραμματοσημο λογικα οτι θα το αφησει στην εισοδο της πολυκατοικιας η διαφορα ουσιαστικα ειναι οτι στο πρωτο εισια σιγουρος οτι αλλος θα το παραλαβει στο αλλο οχι Ούτε το ένα ούτε το άλλο... Πλέον ακόμα και τα μικροπράγματα που έρχονται από εξωτερικό, που είναι μέσα σε φάκελο κιόλας με απλό ταχυδρομείο δε τα αφήνουν χύμα αλλά σε στέλνουν ειδοποίηση να πας να τα πάρεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όντας αντικαταβολή μάλλον ο υπάλληλος έκανε λάθος καθώς όντως κατά την παραλαβή πέραν της υπογραφής πρέπει να δοθούν και χρήματα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Ούτε το ένα ούτε το άλλο... Πλέον ακόμα και τα μικροπράγματα που έρχονται από εξωτερικό, που είναι μέσα σε φάκελο κιόλας με απλό ταχυδρομείο δε τα αφήνουν χύμα αλλά σε στέλνουν ειδοποίηση να πας να τα πάρεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όντας αντικαταβολή μάλλον ο υπάλληλος έκανε λάθος καθώς όντως κατά την παραλαβή πέραν της υπογραφής πρέπει να δοθούν και χρήματα. εμενα σε παραγγελιες μου τον τελευταιο μηνα μου τα αφηναν στην πορτα το δεμα οχι ειδοποιηση
thant Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και χρονια πολλα. Τωρα οποιος ξερει να μου πει γιατι ο υπαλληλος μου προπτεινε στην αρχη γραμματοσημο?
GreyHorse Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Γιατί όταν το δέμα είναι μικρό μπορεί να αντιμετωπιστεί ως γράμμα
thant Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Γιατί όταν το δέμα είναι μικρό μπορεί να αντιμετωπιστεί ως γράμμα Στα στα έξοδα αποστολής υπαρχει διαφορα? ποσο πληρώνω το γραμματόσημο? Ρωταω για να δω αν με συμφέρει τα μικρα πραγματα να τα βαζω σε μεγαλύτερες συσκευασίες...
GreyHorse Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Στα στα έξοδα αποστολής υπαρχει διαφορα? ποσο πληρώνω το γραμματόσημο? Ρωταω για να δω αν με συμφέρει τα μικρα πραγματα να τα βαζω σε μεγαλύτερες συσκευασίες... http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9.aspx 1
arisg90 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Ειναι πολυ ακριβη η αλληλογραφια των ΕΛΤΑ.Ενδεικτικα μια θηκη σιλικονης για 5.5αρι κινητο που εστειλα σε καποιον,πληρωσα 1.60.Ποσο ζυγιζει η θηκη σιλικονης.10-20γρ?Οτιδηποτε δεν ειναι εγγραφο,συμφερει να το στελνεις σαν δεμα με κοστος 1.5 Ευρω και εχεις και tracking number. 1
panos2171 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 εμενα σε παραγγελιες μου τον τελευταιο μηνα μου τα αφηναν στην πορτα το δεμα οχι ειδοποιηση Εμένα πάλι την προηγούμενη βδομάδα μου στείλαν ειδοποίηση, όταν κάποτε τα βάζαν μέσα στο γραμματοκιβώτιο. Τα κουτιά εννοείται πάντα με ειδοποίηση. Επίσης όταν είχα στείλει με αντικαταβολή πριν κανά μήνα ο ταχυδρόμος ήρθε σπίτι και μου άφησε στο χέρι τα χρήματα. Και από άλλες συζητήσεις εδώ μέσα έχω καταλάβει πως ενεργούν διαφορετικά οι ταχυδρόμοι. Όσον αφορά το απλό ή συστημένο όταν είναι για δέμα και όχι κάποια επιστολή επιλέγετε απλό δέμα για να σας το χρεώσουν 1.5€. Εγώ την είχα πατήσει την πρώτη φορά που δεν ήξερα και έδωσα κάπου στα 5€. 1
scullyist Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 στελνεις σαν δεμα με κοστος 1.5 Ευρω έως 3 κιλά και εχεις και tracking number. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα