Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Συγχωρέστε με αν  έχει ανέβει παρόμοιο θέμα άλλα επειδή δε βρήκα κάτι που να με καλύπτει αποφάσισα να φτιάξω αυτό. 

Λοιπόν, θέλω να εγκαταστήσω ένα σταθερό pc σε ένα δωμάτιο και θέλω να το κάνω να πιάνει ασύρματο ίντερνετ από ρουτερ σε διπλανό δωμάτιο . Τα κινητά android και λαπτοπ windows πιάνουν μέχρι 2 γραμμές, οπότε καταλαβαίνω ότι το σήμα δεν είναι ισχυρό. 

Γενικά αυτό που ψάχνω είναι το best value , να βρω δηλαδή μία αποδοτική λύση που να είναι οικονομική (δε ζητάω φτήνιες αλλά μη με γδάρουν κιόλας).

Προς το παρών στο μυαλό μου έχω της εξής επιλογές:

1. Αγορά USB η PCI adapter

Αν και προτιμώ να μην αγοράσω PCI για να μη μπλέξω με εγκαταστάσεις στον πύργο και λοιπά. Παρόλα αυτά έψαξα διάφορα usb adapters τα οποία φαίνονται αρκετά καλά και εύχρηστα (αφού ουσιαστικά είναι βάλε-βγάλε με usb). Η ανησυχία μου είναι ότι δε ξέρω αν έχω καλή απόδοση στις γραμμές εφόσον κινητά και τα laptop πιάνουν ίσα ίσα δύο γραμμές οπότε υποθέτω θα χρειαστώ:

1.1 Καλύτερο modem (έχω ΖΤΕ του ΟΤΕ)

1.2 Αναμεταδότη σήματος

2. LAN μέσω πρίζας

Το έχω ακούσει αλλά δε ξέρω κατά πόσο ισχύει η κατά πόσο αξίζει και χρειάζομαι εδώ περισσότερο τα φώτα σας. Από ότι άκουσα είναι δύο αντάπτορες. Συνδέεις το έναν στη πρίζα από την οποία παίρνεις την ασύρματη σύνδεση και την άλλη σε μία άλλη πρίζα από την οποία μπορείς να συνδέσεις ethernet και να έχεις κανονική lan σύνδεση. Μέχρι εκεί ξέρω.

3. Δεύτερο Modem

Η πιο άβολη επιλογή που έχω πιστεύω και αν δεν κάνω λάθος και εκεί έχει κάποιες μανούβρες. Ακόμα και να το κάνω βέβαια θα χρειαστώ την επιλογή (1).

Αυτά παιδιά. Περιμένω απαντήσεις σας!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Πιστεύεις θα λυθεί το πρόβλημα μου με το χαμηλό σήμα?

Επίσης απο eshop μου άρεσε αρκετά και αυτό:

Link.png Site: http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wn822n-300mbps-high-gain-wireless-usb-adapter-p-PER.612464

Πιο ακριβό αλλα με καλές κριτικές και αυτό.

Δημοσ.

Είμαι στην ίδια κατάσταση με εσένα 4 χρόνια τώρα χωρίς πρόβλημα ,αυτό που σου άρεσε δεν το ξέρω , φαίνεται οκ πάντως

Σε αυτή την απόσταση που είσαι δεν θα έχεις πρόβλημα ότι κι αν πάρεις 

Δημοσ.

a.ναι καλο θα ηταν να αλλαξεις το zte γιατι δεν φημιζεται καθολου για το wifi του.επισης το καλο με τα usb wifi sticks ειναι οτι μπορεις να βαλεις και επεκταση 2-3 μετρα για να φερεις καπου καλυτερα τo usb.το repeater θα σου μειωσει την ταχυτητα .τα powerline ειναι λιγο ακριβα αλλα μια καλη λυση.μπορεις να παρεις και Powerline με wifi.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Ναι ισχύει οτι το powerline είναι ακριβούτσικο απο μία μικρή έρευνα που έκανα. Θα πάρω προς το παρών usb αντάπτορα και αν δω οτι το zte δε με καλύπτει ποιοτικά θα αγοράσω άλλο μόντεμ.

Καμία πρόταση σε μάρκες μοντεμ?

Δημοσ.

τα devolo ειναι ωραια Powerline ειδικα αυτα που δινουν και πριζα schuko μπροστα.

σε μαρκες ρουτερ θα βρεις πολλα θεματα αναλογως τα λεφτα.

απο tp link 8968,8970,8980 μεχρι 9980 που ειναι και vdsl για μελλοντικη λυση.

σε πιο ακριβο πας σε draytek 2760n

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας! Τελικά προτίμησα power line και συγκεκριμενα το εξης:

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4010kit-av500-nano-powerline-adapter-starter-kit-p-PER.612533

Μπορω να πω οτι είμαι αρκετά ευχαριστημένος και είναι μια πολύ βολική λύση (και πιστεύω σε καλή τιμή). Το συστήνω!

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας! Τελικά προτίμησα power line και συγκεκριμενα το εξης:

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4010kit-av500-nano-powerline-adapter-starter-kit-p-PER.612533

Μπορω να πω οτι είμαι αρκετά ευχαριστημένος και είναι μια πολύ βολική λύση (και πιστεύω σε καλή τιμή). Το συστήνω!

Αν δεν κανω λαθος αυτες οι λυσεις ειναι αν τα καλωδια ειναι στην ιδια φαση ...Σε τριφασικα δεν ξερω αν γινεται .

Δημοσ.

υπαρχει power line για τριφασικο. Αναλογως μπορεις να βαλεις πανω σε power line , switch , AP κ.λπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...