Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε :2000-2500e

Χρήση υπολογιστή :4k video editing επαγγελματικά.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:EDIUS

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει αλλά στο πισί θα συνδεθεί μάλλον 4k τηλεόραση.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Πάτρα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Ένα κατάστημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από το κατάστημα να συναρμολογηθεί.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 8 pro.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3o edit που κανω...

2d1nyi9.png

πιστευω το καλυτερο και απο τα 3..

μπορεις επισης να πας σε αυτην την καρτα γραφικων..

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=44436&cat=5&sub=137&pmanuf=0&sort=undefined&step=3

140 ευρο φθηνοτερα γιατι , το edius ειναι cpu based.

βαζεις 4gb vram για να εισαι καλυμενος απ ολες τις αποψεις.

και εβαλα 2ssd για να τους κανεις raid και να πεταει το pc.

κατα τα αλλα 6πυρηνο , 32gb ram οτι πρεπει για 4κ editing.

για να περιμενουμε να μας πουνε και τα αλλα παιδια γνωμες

Επεξ/σία από discoboyminimal
Δημοσ.

Στην σύνθεση από πάνω θα άλλαζα τροφοδοτικό. Δεν χρειάζεται 750άρι των 150€ για αυτό το σύστημα. Ένα καλό 550άρι με ήσυχη λειτουργία θα ήταν ό,τι πρέπει, ένα Be Quiet! ας πούμε.

Gtx 970 δεν χρειάζεται. Ελάχιστη έως καθόλου χρήση της κάρτας κάνει αυτό το πρόγραμμα. Καλή θα ήταν και η 750Ti με τα 4gb που προτάθηκε, αλλά την έχει αρκετά ακριβά το VS. http://www.skroutz.gr/s/6340500/Asus-GeForce-GTX750-4GB-Ti-OC-90YV07L0-M0NA00.html

Πιστεύω ότι οποιαδήποτε οικονομικότερη κάρτα με 3-4gb vram (τα 2gb είναι ένα minimum θα έλεγα) θα έκανε για την δουλειά γιατί το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να οδηγήσει μια οθόνη 4Κ, τίποτε άλλο. 

2 ssd για raid δεν θα έβαζα. Έχω και τώρα στο pc μου raid 0 και θεωρώ ότι είναι προτιμότερο ένα μεγαλύτερος, παρά δύο μικρότεροι σε raid από πολλές απόψεις. Επίσης, αν είναι να δώσει 500€ για ssd γιατί να μη πάει σε pcie ssd και να έχει διπλάσιες ταχύτητες περίπου out of the box (για 500gb βέβαια, όχι 2χ500, αλλά και τα 500 είναι καλά θεωρώ). Τέλος πάντων. Μια μέση λύση είναι ένας καλός 500άρης ssd των 200€. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Επίσης, θα έβαζα κάποιο κουτί για silent λειτουργία. Για αυτό το budget το Fractal Design R5 είναι μονόδρομος κατά την γνώμη μου. Επίσης, δεν βλέπω ψύκτρα. Θα χρειαστεί απαραιτήτως γιατί οι επεξεργαστές του 2011-3 ανεβάζουν αρκετά θερμοκρασία κατά το rendering. Μια Noctua U12S θα ήταν ό,τι πρέπει. 

Να πω και κάτι ακόμα. Επειδή το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασίζεται αποκλειστικά στην cpu, εγώ θα έκανα πολύ προσεκτική επιλογή οικονομικότερων κομματιών προκειμένου να χωρέσει ο 5960Χ μέσα στην σύνθεση. Με 2500€ γίνεται οριακά πιστεύω και η απόδοση στο rendering αυτομάτως ανεβαίνει κατά 25-30% περίπου σε σχέση με τους εξαπύρηνους. Δεν είναι vfm επιλογή και το ξέρω, αλλά 2.5Κ είναι αυτά.

Τέλος, δεν νομίζω ότι θα γίνει δουλειά με 4Κ τηλεόραση. Αυτό θα ήταν το πρώτο που πρέπει να λυθεί και μετά να έρθουν τα υπόλοιπα. Δεν γίνεται κανείς να δουλεύει συστηματικά μπροστά σε τηλεόραση. Ίσως θέλει περισσότερη προσοχή και συζήτηση εδώ. 

• Like 2
Δημοσ.

@pnick

του ειπα να παει σε 960 με 4gb vram.

νεα καρτουλα με πολλα feature.

ειναι λουκουμακι σε τετοια συνθεση.

η 970 οντως overkill.

τωρα το τροφοδοτικο , ειναι too much το 750 , αλλα γιατι οχι.

140watt επεξεργαστη θα εχει , ποιος ξερει αν θα κοτσαρει και αλλα πραγματα πανω στο pc αργοτερα..

ας παει σε 650 διαφορα αμελητεα στα 2.5κ που θα δωσει.

τωρα για pci-e ssd , δεν εχω δουλεψει. δεν ξερω να σου πω. ισως οντως να ειναι καλυτερα.

βεβαια ο rounsmith πρεπει να μας πει τι θα δουλεψει , τι χωρητικοτητες θελει κλπ.

και pnick εχεις δικιο στην τηλεoραση 4κ.

το σημαντικοτερο πραγμα σε ολη την υποθεση ειναι η οθονη.

καλο ειναι να δει και μια οθονη αναλογη του tower του.

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε :2000-2500e

Χρήση υπολογιστή :4k video editing επαγγελματικά.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:EDIUS

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει αλλά στο πισί θα συνδεθεί μάλλον 4k τηλεόραση.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Πάτρα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Ένα κατάστημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από το κατάστημα να συναρμολογηθεί.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 8 pro.

Θες απαραιτητα αυθεντικα Windows?Κριμα το 200αρι

Δημοσ.

Η Noctua U12S θα κάνει δουλειά? προσωπικά θα γλίτωνα € από τα windows για να πάω σε H100i ή Nepton 240M. Μην ξεχνάμε πως ο CPU θα βαράει για ώρα 100αρια...

Πλέον στα συστήματα δεν βάζω DVD-RW :P έχω ένα εξωτερικό και τέλος.

Δημοσ.

Η Noctua U12S θα κάνει δουλειά? προσωπικά θα γλίτωνα € από τα windows για να πάω σε H100i ή Nepton 240M. Μην ξεχνάμε πως ο CPU θα βαράει για ώρα 100αρια...

Πλέον στα συστήματα δεν βάζω DVD-RW :P έχω ένα εξωτερικό και τέλος.

Μιλάμε για stock ταχύτητες, και ναι θα κάνει δουλειά και ήσυχη δουλειά. Και η U14S είναι κοντά σε τιμή για κάπως καλύτερη ψύξη. Υδρόψυξη να μπεί αν πρόκειται να γίνει oc. Δεν αναφέρει κάτι ο TS. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...