zio10 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Να ρωτήσω κάτι αφού υπάρχει θέμα. Αν παραγγείλουμε κάτι από alibaba και έρθει με πλοίο ισχύουν οι γνωστές χρεώσεις τελωνείου (φπα, φόροι, αμοιβές κλπ) ; Επίσης, το κόστος μεταφορικών αφορά τη μεταφορά μέχρι το λιμάνι ή μέχρι τη διευθυνσή μας;
MetronAriston Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 παιδια οπως και ο ζιο10 και εγω διαβασα το thread και εχω μια απορια αν εισαι ιδιωτης οπως αν δειτε και στο Post του fylatos σελιδα 2. αν παρω 1 cbm σε μεγεθος δεμα με προιοντα , και ειμαι ΙΔΙΩΤΗΣ , περα απο το custom fee που θα πρεπει να πληρωσω εκει , θα πρεπει επισης , για ολο το δεμα να πληρωσω και TAX, Φορο δηλαδη? επαναλαμβανω δεν εχω μαγαζι δεν ειμαι επαγγελματιας , ειμαι ιδιωτης για προσωπικη χρηση , οχι ΠΩΛΗΣΗ! γνωριζει καποιον να μου το διευκρινισει αυτο το συγκεκριμενο προβλημα? σας ευχαριστω..
fylatos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 παιδια οπως και ο ζιο10 και εγω διαβασα το thread και εχω μια απορια αν εισαι ιδιωτης οπως αν δειτε και στο Post του fylatos σελιδα 2. αν παρω 1 cbm σε μεγεθος δεμα με προιοντα , και ειμαι ΙΔΙΩΤΗΣ , περα απο το custom fee που θα πρεπει να πληρωσω εκει , θα πρεπει επισης , για ολο το δεμα να πληρωσω και TAX, Φορο δηλαδη? επαναλαμβανω δεν εχω μαγαζι δεν ειμαι επαγγελματιας , ειμαι ιδιωτης για προσωπικη χρηση , οχι ΠΩΛΗΣΗ! γνωριζει καποιον να μου το διευκρινισει αυτο το συγκεκριμενο προβλημα? σας ευχαριστω.. Δεν έχει σημασία θα πρέπει να περάσει από εκτελωνιστή. Βρες ένα γραφείο εκτελωνισμού στο λιμάνι που θα πάει η παλέτα 1
MetronAriston Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δεν έχει σημασία θα πρέπει να περάσει από εκτελωνιστή. Βρες ένα γραφείο εκτελωνισμού στο λιμάνι που θα πάει η παλέτα οποτε πολυ απλα απο οτι εχω καταλαβει , αν εισαι ιδιωτης , και θες να παρεις 1000 τεμαχια απο κινα απο 1 ευρω το καθενα , και δεν σου κανει declare value στο δεμα , στο τελος παντα περναει απο τελωνειο απο sea? δηλαδη , θα πρεπει (παρολο που δεν εχω εταιρια και δεν πουλαω) να δωσω 1000* 23% , δηλ. 230 ευρω να πληρωσω ? συν οτι αλλα εξοδα ειναι custom fees clearance? οποτε δηλ. για να καταλαβω , αυτος ο εμπροος που θα παρει απο κινα ενα μεγαλο container με ρουχα ας πουμε , θα πληρωσει και αυτος φορο ? και αυτα μετα θα τα πουλαει τα προιοντα με αποδειξη , και εκει θα πληρωνει το κρατος φανταζομαι , κα ιτο κρατος στο τελος του χρονου του επιστρεφει το φπα που πληρωσε το τελωνειο το δεμα στη κινα την αποστολη? πολυ μπερδεμα πραγματικα , σε σημειο που δεν αξιζει , ετσι μου ειπε ενας εκτελωνιστης που πηρα τηλ. οτι δεν αξιζει το κοπο και επισης οικονομικα , και αυτο με προβληματιζει εμενα πως γινεται να μην περασει by sea τελωνειο και να μην πληρωσω και φπα tax? δεν παιζει καμια τρυπα στο παραθυρο απο την ολη διαδικασια ? edit * δεν εχω εμπειρια , το μονο που νομιζω και μπορω να το φανταστω , ειναι να παρει καποιος 100αδες Μικοτερα carton parcels , by air , αντι να παρει ενα μεγαλο δεμα by sea , και να τη γλυτωσει ετσι? αλλα και παλι αλλη τιμη πολλα δεματα και σε price/piece και σε κοστος shipping , σε σημειο που παλι , μια η αλλη βγαινει , δεν γινεται να γινει καποια αλλη δουλεια? το να τα παρει καποιος φιλος/γνωστος που να ειναι εμπορος ? θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο ? (γιατι εγω δεν ειμαι ελευθερος επαγγ. εμπορος).
zio10 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Νομίζω ότι δεν μπορείς με τίποτα να γλιτώσεις ΦΠΑ, δασμούς, εκτελωνισμό κλπ. Ειδικά για τόσο μεγάλα δέματα. Το ΦΠΑ το υπολογίζουν με βάση την τιμή συν τα μεταφορικά και τους δασμούς με βάση μία λίστα που έχουν για όλα τα προϊόντα. Κάποια δεν έχουν καθόλου δασμούς αλλά είναι λίγα. Η αμοιβή εκτελωνιστή πρέπει να είναι στάνταρ. Εγώ δεν έχω καταλάβει αν υπάρχει κάποια έξτρα χρέωση για το ξεφόρτωναν από το πλοίο και τη φύλαξη μέχρι να πας να παραλάβεις.
fylatos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 οποτε πολυ απλα απο οτι εχω καταλαβει , αν εισαι ιδιωτης , και θες να παρεις 1000 τεμαχια απο κινα απο 1 ευρω το καθενα , και δεν σου κανει declare value στο δεμα , στο τελος παντα περναει απο τελωνειο απο sea? δηλαδη , θα πρεπει (παρολο που δεν εχω εταιρια και δεν πουλαω) να δωσω 1000* 23% , δηλ. 230 ευρω να πληρωσω ? συν οτι αλλα εξοδα ειναι custom fees clearance? οποτε δηλ. για να καταλαβω , αυτος ο εμπροος που θα παρει απο κινα ενα μεγαλο container με ρουχα ας πουμε , θα πληρωσει και αυτος φορο ? και αυτα μετα θα τα πουλαει τα προιοντα με αποδειξη , και εκει θα πληρωνει το κρατος φανταζομαι , κα ιτο κρατος στο τελος του χρονου του επιστρεφει το φπα που πληρωσε το τελωνειο το δεμα στη κινα την αποστολη? πολυ μπερδεμα πραγματικα , σε σημειο που δεν αξιζει , ετσι μου ειπε ενας εκτελωνιστης που πηρα τηλ. οτι δεν αξιζει το κοπο και επισης οικονομικα , και αυτο με προβληματιζει εμενα πως γινεται να μην περασει by sea τελωνειο και να μην πληρωσω και φπα tax? δεν παιζει καμια τρυπα στο παραθυρο απο την ολη διαδικασια ? edit * δεν εχω εμπειρια , το μονο που νομιζω και μπορω να το φανταστω , ειναι να παρει καποιος 100αδες Μικοτερα carton parcels , by air , αντι να παρει ενα μεγαλο δεμα by sea , και να τη γλυτωσει ετσι? αλλα και παλι αλλη τιμη πολλα δεματα και σε price/piece και σε κοστος shipping , σε σημειο που παλι , μια η αλλη βγαινει , δεν γινεται να γινει καποια αλλη δουλεια? το να τα παρει καποιος φιλος/γνωστος που να ειναι εμπορος ? θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο ? (γιατι εγω δεν ειμαι ελευθερος επαγγ. εμπορος). Δεν γίνεται να φύγει από το λιμάνι αντικείμενο χωρίς να γίνει εκτελωνισμός από εκτελωνιστή. Δεν είναι ΕΛΤΑ
kathytherion Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Καλησπερα! Ρωταω εδω για να μην ανοιξω καινουριο thread. Κατα ποσον ειναι εφικτο να αηορασω κατι απο alibaba σε μικρη ποσοτητα και οχι 100αδες και 1000αδες κομματια? Εχω ηδη σκεφτει να ζητησω ν αγορασω ως δειγμα καποια κομματια ωστς αν μεινω ικανοποιημενη να κανω μεγαλυτερη παραγγελια. Το χει δοκιμασει κανεις? Γινεται?
zio10 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Καλησπερα! Ρωταω εδω για να μην ανοιξω καινουριο thread. Κατα ποσον ειναι εφικτο να αηορασω κατι απο alibaba σε μικρη ποσοτητα και οχι 100αδες και 1000αδες κομματια? Εχω ηδη σκεφτει να ζητησω ν αγορασω ως δειγμα καποια κομματια ωστς αν μεινω ικανοποιημενη να κανω μεγαλυτερη παραγγελια. Το χει δοκιμασει κανεις? Γινεται? Μπορείς για αρχή να βάλεις στα φίλτρα που έχει minimum order 1 ή 5 - 10 πχ για να δεις ποιοι στέλνουν λίγα κομμάτια. Μετά μπορείς απλά να μιλήσεις μαζί τους μήπως είναι ευέλικτοι (σίγουρα κάποιοι στέλνουν δείγματα) και τέλος να κοιτάξεις aliexpress, ebay κλπ. Δεν γίνεται να φύγει από το λιμάνι αντικείμενο χωρίς να γίνει εκτελωνισμός από εκτελωνιστή. Δεν είναι ΕΛΤΑ Μήπως ξέρεις καθόλου γι'αυτό που έγραψα πιο πάνω, αν δηλαδή υπάρχει έξτρα κόστος για το ξεφόρτωμα και την αποθήκευση μεγάλων πακέτων;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα