Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μετακομίζω στο ισόγειο ιδιοκτητης πολυκατοικίας. το ρουτερ ειναι στον δεύτερο. Με εξωτερική απλη κεραία πιάνω 1 με 2 γραμμούλες, αλλά η ταχύτητα είναι τραγικά χαμηλή. Γενικα η σύνδεση ειναι 4 με 5 mbps, ομως κατω βγάζει 1.5 το πολύ.

πως θα μπορούσα να κανω την σύνδεση είτε ασύρματα είτε ενσυρματα για να επιτυχω την μικρότερη απώλεια ταχυτητας;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ή καλύτερη λύση είναι να τραβήξεις καλώδιο utp. Αν το κτήριο είναι καινούργιο και υπάρχει utp για την τηλεφωνία θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις και για δίκτυο. Αν πιάνουν βέβαια τα χέρια σου για το δεύτερο. Το ασύρματο πάντως και πιο ακριβό θα σου βγει και δεν θα έχει την αξιοπιστία του ενσύρματου

Δημοσ.

Το κτήριο ειναι του 70'

Μπορείς να μου πεις τι είναι το utp

Α. Το κτηριο αποκλειεται να εχει utp.

B. To utp ειναι καλωδιο δικτυου. Ειναι το καλωδιο που συνδεει το ρουτερ με τον υπολογιστη

2999503_426_0_38.jpg

Δημοσ.

Α. Το κτηριο αποκλειεται να εχει utp.

B. To utp ειναι καλωδιο δικτυου. Ειναι το καλωδιο που συνδεει το ρουτερ με τον υπολογιστη

2999503_426_0_38.jpg

Αν τραβηξω δηλαδή κανα 30 μετρα απο το ενα σπίτι στο άλλο θα εδω απώλειες ταχύτητας;

Δημοσ.

Θα τραβήξεις utp cat5e. Η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να μεταφερει 1000mbps (Αν υποστηρίζεται και από το ρουτερ) για μέχρι 100 μέτρα απροβλημάτιστα και χωρίς καμία απώλεια.

Αν θέλεις μπορείς να πάρεις και cat5e εξωτερικού χώρου (συχνά αναφέρεται cat5e PET) Το συγκεκριμένο καλώδιο είναι ακριβότερο αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή. Όχι ότι το άλλο δεν θα κάνει δουλειά βέβαια.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω τον ρουτερ στον πρώτο όροφο  τον  range extender στο ισόγειο, και στο υπόγειο είναι το γραφείο μου

που κάνω λήψη. Παρόμοιο με το δικό σου.

Γενικά δούλεψε αλλά το ψάχνω να το ισχυροποιήσω -πιο δυνατες κεραίες κλπ-

Σίγουρα λιγότερο αξιόπιστο από το ενσύρματο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...