DrLo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 (DrLo μπορει ν υπαρχει ετοιμο αυτοποιημενο συστημα ) Αυτό ρωτάω ? Εσύ το ξέρεις ή το υποθέτεις ? Στο παλαιό καθεστός ΦΠΑ θα μπορούσε πολύ έυκολα να μπει φίλτρο στις αγορές τροφίμων ή ας πούμεε στα είδη με χαμηλό ΦΠΑ (κυρίως τρόφιμα) ... τώρα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Στη τουρκία πχ όλα τα είδη είναι στο ΦΠΑ 18% εκτός από τα τρόφιμα που είναι στο 8% ... εδώ θα μπορούσε πολύ ευκολα να σου πει "μπορείς να αγοράσεις ότι θες από την κατηγορία του 8%"
stelios18120 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Υποθεση κανω...δεν ειμαι κυβερνητικο στελεχος Παντως Το πιο λογικό είναι να υπαρξει με καποιο τροπο ενας τυπικος ελενχος με καποιο τροπο στις αγορές με την κάρτα αλληλεγγύης γιατί αν είναι έτσι ο καθένας θα μπορεί να πάρω οτι θέλει απο το supermarket. Αντι γ τροφιμα κατσαρολες,ξαπλωστρες κ οτιδήποτε αλλο ασχετο απο τα τροφιμα υπαρχει
DrLo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Υποθεση κανω...δεν ειμαι κυβερνητικο στελεχος Παντως Το πιο λογικό είναι να υπαρξει με καποιο τροπο ενας τυπικος ελενχος με καποιο τροπο στις αγορές με την κάρτα αλληλεγγύης γιατί αν είναι έτσι ο καθένας θα μπορεί να πάρω οτι θέλει απο το supermarket. Αντι γ τροφιμα κατσαρολες,ξαπλωστρες κ οτιδήποτε αλλο ασχετο απο τα τροφιμα υπαρχει Καταλαβαίνω ότι ένα supermarket θα έχει βάση δεδομένων που θα ξέρει τι είδος είναι ο κάθε κωδικός αλλά αυτό ΥΠΟΘΕΤΩ ότι γίνεται σε επίπεδο της επιχείρησης για δικούς της σκοπούς (πχ για ανάλυση κόστους, για καλύτερη εικόνα της συμπεριφοράς και των προτιμήσεων των πελατών τους ώστε να προσαρμόζονται στη ζήτηση κλπ) άρα τι θα κάνει το κράτος ? θα ζητάει να του στέιλουν τα supermarket ή τα μπακάλικα ποιός αγορασε μη τρόφιμο (σύμφωνα με τη δική τους κατηγοριοποίηση ... αν υπάρχει) θα ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη αν υπήρχε κάποιος ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ μηχανισμός ... που στη τελική δεν έχει νόημα να λειτουργεί εκ των υστέρων θα μπορούσε απλά να μη σε αφήνει να το αγοράσεις εκείνη τη στιγμή.
Anorymous Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 τεχνικά πως μπορεί να ελεγχθεί αυτό ? Αν πας σε ένα super-market και αντί για τρόφιμα αγοράσεις μπύρες, τι θα σε εμποδίσει ??? υπάρχει σύστημα που λέει ότι αυτός ο κωδικός είναι τρόφιμο και όχι κάτι άλλο ? Αυτο που ξερω ειναι οτι θα υπαρχουν barcode αν λοιπον εχεις παρει ψωνια 50 ευρω και τα 10 ειναι μπυρες και τα αλλα 40 τροφιμα τοτε τα 40 θα πληρωθουν απο την καρτα και τα αλλα απο εσενα κας. Τελικά δεν θα μπουν αναδρομικά τα λεφτά 4 μηνών: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/69582/ta-anadromika-gia-tin-karta-allileggyis-kai-to-epidoma-enoikiou Στο εξωτερικό (π.χ. Αγγλία) πουλάνε μέχρι και video games στα supermarket... ευτυχώς εδώ είμαστε πίσω ακόμα. Τα ηλεκτρονικά του Lidl (π.χ. κάτι ξυριστικές) λέτε να περνάνε στην κάρτα; Απλα ντροπη τι να πω δεν ξερω , περιμεναμε 6 μηνες το βαουτσερ για τις οικοδομες και τελικα το ακυρωσαν, μετα περιμεναμε 4 μηνς την καρτα σιτισης τα 70 ευρω και τωρα λενε οτι θα παρουμε μονο ενα μηνα .
bedazzled Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Υποθεση κανω...δεν ειμαι κυβερνητικο στελεχος Παντως Το πιο λογικό είναι να υπαρξει με καποιο τροπο ενας τυπικος ελενχος με καποιο τροπο στις αγορές με την κάρτα αλληλεγγύης γιατί αν είναι έτσι ο καθένας θα μπορεί να πάρω οτι θέλει απο το supermarket. Αντι γ τροφιμα κατσαρολες,ξαπλωστρες κ οτιδήποτε αλλο ασχετο απο τα τροφιμα υπαρχει Τεχνικά δεν υπάρχει τρόπος να ξέρει η Εθνική Τράπεζα και κατ' επέκταση το κράτος τι πράγματα αγόρασες. Το μόνο που ξέρουν είναι που ψώνισες και πόσα πλήρωσες. Τίποτε άλλο. Από εκεί και πέρα αν κάποιος θέλει να ξοδέψει το μηδαμινό credit των €70/μήνα (€2,33/μέρα) σε κατσαρόλες/ξαπλώστρες και να μείνει νηστικός, είναι δικό του πρόβλημα. Προσωπικά θεωρώ εντελώς backwards την υλοποίηση του μέτρου για τους εξής λόγους: 1) Τα €70 μπορεί να είναι υπεραρκετά για κάποιον/α που είναι 1.50m/50kg, αλλά καθόλου αρκετά για κάποιον που είναι 2m/100kg. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες διατροφικές ανάγκες. Αν σας φαίνεται παράλογο αυτό που λέω, σκεφτείτε τι ισχύει με το επίδομα θέρμανσης. Άλλες ανάγκες έχει η Κρήτη και άλλες η Καστοριά. Κατ' ελάχιστο θα έπρεπε να ήταν €100/μήνα για 1 άτομο. 2) Για ποιόν λόγο να βγάζουν νέες κάρτες, αντί να γίνει η κατάθεση του ποσού σε ήδη υπάρχον λογαριασμό; Στο επίδομα θέρμανσης δηλαδή πως σου βάζουν απλά τα χρήματα; Τώρα θα πει κάποιος ότι έτσι θα γινόταν ανάληψη του ποσού για άσχετες αγορές και απαντώ: έχουν όλα τα μαγαζιά POS; ΟΚ, το Lidl έχει POS, αλλά η λαϊκή δεν έχει. Ούτε το τυροπιτάδικο της γειτονιάς έχει, ούτε το σουβλατζίδικο, ούτε το μπακάλικο κλπ. Ουσιαστικά έτσι σε αναγκάζουν να αγοράζεις μόνο από supermarkets, μιας και μόνο αυτά έχουν POS. Για πείτε κι εσείς την γνώμη σας... 1) Αυτο που ξερω ειναι οτι θα υπαρχουν barcode αν λοιπον εχεις παρει ψωνια 50 ευρω και τα 10 ειναι μπυρες και τα αλλα 40 τροφιμα τοτε τα 40 θα πληρωθουν απο την καρτα και τα αλλα απο εσενα κας. 2) Απλα ντροπη τι να πω δεν ξερω , περιμεναμε 6 μηνες το βαουτσερ για τις οικοδομες και τελικα το ακυρωσαν, μετα περιμεναμε 4 μηνς την καρτα σιτισης τα 70 ευρω και τωρα λενε οτι θα παρουμε μονο ενα μηνα . 1) Και η μπύρα τρόφιμο είναι. Δεν γίνεται κάποια διάκριση. Και χοιρινό φιλέτο παίρνεις άμα θες. Δεν έχουν πει ότι θα διαχωρίζονται τα τρόφιμα σε premium και μη. Απλά με €70 πρέπει να κάνεις προσεκτική διαχείριση του υπολοίπου σου... δεν θα μπορείς να αγοράζεις φιλέτο κάθε μέρα, γιατί έτσι τα λεφτά θα τελειώσουν πιο γρήγορα. 2) Πρώτη φορά Αριστερά. Σοβαρά τώρα, περίμενες κάτι καλύτερο; Το ότι αργήσανε 4 μήνες δεν σας λέει κάτι; Εμένα μου λέει ότι δεν είχε μείνει σάλιο (πλήρωναν μισθούς/συντάξεις με ζογκλερικά) και το τρενάρανε όσο μπορούσαν... σιγά μην δώσουν €280 αναδρομικά σε 150.000 δικαιούχους. 2
stelios18120 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Ξεκινάω από το τέλος να σχολιασω αυτό που έγραψες όντως δεν πρέπει να έχει μείνει σάλιο Και όπως όπως προσπαθούσα να καλύψουν μισθους και συντάξεις και σιγά μην έδιναν 280 € αναδρομικά όπως λες σε 150.000 δικαιούχους που οι οποίοι δεν θα επαιρνάν ολοι 70 € το μήνα ο καθένας αλλά μπορεί και περισσότερα διότι είχαν ένα δυο τρια η τεσσερά παιδιά οποτε το ποσο πηγαινε στο Θεό. Όσο για το άλλο με τα σουπερμάρκετ είναι πολύ σωστή σκέψη το είχα σκεφτεί και εγώ έτσι δεν βοηθάνε συνοικιακά μαγαζιά στις εκαστοτε περιοχές μας αλλά τις μεγάλες αλυσίδες... Τέλος επίσης θεωρώ και εγώ το ποσό είναι τελείως μα τελείως μηδαμινό για να καλυφθουν διατροφικές ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου 2,33 € / μερα δηλαδή τι να πάρεις ουσιαστικα;τιποτα..απλα Κάνουν κίνησεις και αυτή η κυβέρνηση ισα ισα για να τις βάλουν στο "βιογραφικό" τους οτι να εμείς βοήθησαμε τον κόσμο... Όσο για την καθυστέρηση ήταν τελείως λαμόγια διοτι τα λεφτα για το προγραμμα είχαν εγκριθεί ήδη και αυτοί τα κράταγαν δεσμευμενα στα ταμια διοτι τα ειχαν κανει μπουρδελο με τις τραπεζες κτλπ 2
Anorymous Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 2) Πρώτη φορά Αριστερά. Σοβαρά τώρα, περίμενες κάτι καλύτερο; Το ότι αργήσανε 4 μήνες δεν σας λέει κάτι; Εμένα μου λέει ότι δεν είχε μείνει σάλιο (πλήρωναν μισθούς/συντάξεις με ζογκλερικά) και το τρενάρανε όσο μπορούσαν... σιγά μην δώσουν €280 αναδρομικά σε 150.000 δικαιούχους. 2) το αφηνω ασχολιαστω γιατι θα πεσει μπαν χαχαχα Πιστευω οτι θα καναμε υπομονη και οτι τουλαχιστον τουε φτωχους θα μας βοηθουσαν εστω με τα 70 ευρω, θα μου πεις 70 ευρω κανεις κατι οχι αλλα κατι ειναι και αυτο , το λογικο θα ηταν να εδιναν το ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα αλλα δεν εχουν τα κοτσια να κοψουν λεφτα απο παχυλους μισθους και συνταξεις. Όσο για το άλλο με τα σουπερμάρκετ είναι πολύ σωστή σκέψη το είχα σκεφτεί και εγώ έτσι δεν βοηθάνε συνοικιακά μαγαζιά στις εκαστοτε περιοχές μας αλλά τις μεγάλες αλυσίδες... Τέλος επίσης θεωρώ και εγώ το ποσό είναι τελείως μα τελείως μηδαμινό για να καλυφθουν διατροφικές ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου 2,33 € / μερα δηλαδή τι να πάρεις ουσιαστικα;τιποτα..απλα Κάνουν κίνησεις και αυτή η κυβέρνηση ισα ισα για να τις βάλουν στο "βιογραφικό" τους οτι να εμείς βοήθησαμε τον κόσμο... Με αυτα τα λεφτα δεν τρως ουτε σε φοιτητικη λεσχη !!! 3
Miracle Worker Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Αυτό με τον περιορισμό των αγορών στα τρόφιμα είναι λίγο άκυρο σαν σκεπτικό. Όπως είπαν και άλλοι, ο μέσος άνθρωπος χαλάει πάνω από 70 ευρώ σε τρόφιμα. Το μόνο που καταφέρνει η κάρτα είναι να χαλάς τα συγκεκριμένα 70 ευρώ και όχι κάποια άλλα 70 ευρώ σε τρόφιμα. Δεν έχει κάποιο πρακτικό νόημα, εκτός αν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις. (ναρκομανείς, αλκοολικοί γονείς κλπ) Με αυτα τα λεφτα δεν τρως ουτε σε φοιτητικη λεσχη !!! Πλάκα πλάκα, μία δημοτική λέσχη θα ήταν το καλύτερο, τουλάχιστον σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Να μπορούν να τρώνε όλοι φθηνά και κάποιες κατηγορίες να έχουν έκπτωση ή δωρεάν. Βέβαια πιθανόν να μάζευε πολλούς του δρόμου και να σιχαινόσουν. Εγώ όταν ήμουνα Αθήνα, έψαχνα να βρω ένα μαγειρείο να τρώγω φθηνά σε καθημερινή βάση, αλλά δεν υπήρχε κάτι στην περιοχή μου. Όλα είχαν εκπτώσεις για αστυνομικούς - φοιτητές, αλλά οι υπόλοιποι έπρεπε να σκάμε 4-7 ευρώ την μερίδα.
thant Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Οποιος την χρησιμοποιήσει να μας πει αν μπορει να αγοράσει μπύρες, απορρυπαντικά και γενικώς οτι δεν εχει σχέση με τρόφιμα? Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2015 από thant
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Μπορεις να παρεις και απορρυπαντικα και χαρτικα και μπυρες κτλπ αλλα απο Σεπτέμβριο αλλαζει το πραμα.θα γινει λενε μονο για τροφιμα αποκλειστικά Τα χρηματα μπαινουν καθε 1 του μηνα; δηλαδη σαββατο θα μπει η δευτερη δοση;;;;; αν κ δεν το νομιζω...ελεγαν καθε πρωτη του μηνα..τωρα λενε καθε 23... καραγκιοζηδες και λαμογια ρε τι να πεις Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2015 από stelios18120
AnonAnon Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Ρε guys εγώ έχω άλλη ερώτηση. Πριν ρωτήσω πάντως, να πω σε αυτούς που το έχουν απορία ότι από σούπερ μάρκετ αγοράζεις ό, τι θες χωρίς απαραίτητα να είναι τρόφιμα (πήγα και το έκανα για όποιον το αμφισβητεί). Η δική μου ερώτηση είναι σε πιτάδικο μπορείς να πληρώσεις με την κάρτα αλληλεγγύης; Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα