Προς το περιεχόμενο

Crucial MX200 & BX100 Review (250 GB)


crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στη σημερινή δοκιμή θα δούμε τη σειρά MX200 SSD της Crucial που αντικαθιστά την πολύ πετυχημένη MX100 καθώς και την καινούρια οικονομική σειρά που λάνσαραν προσφάτως, την BX100 (όπου Β σημαίνει budget - οικονομικό).Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των MX200 είναι η χρησιμοποίηση της Dynamic Write Acceleration τεχνολογίας η οποία αρχικά διατηρεί τη μνήμη flash του SSD σε SLC κατάσταση, όπου η χωρητικότητα είναι μειωμένη αλλά οι ταχύτητες είναι κατά πολύ υψηλότερες.

 

Οπότε αρχικά ο MX200 με 250 GB χωρητικότητα έχει στην ουσία 125 GB χωρητικότητα σε SLC mode, αλλά όταν τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε αυτόν ξεπεράσουν ένα όριο τότε οι μνήμες του περνάνε αυτόματα στην πιο αργή MLC κατάσταση και η χωρητικότητα φθάνει στην κανονική τιμή της.

 

Αν διατηρείτε τον SSD με λίγα δεδομένα θα δείτε μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις, ενώ σε περίπτωση που τα δεδομένα σε αυτόν ξεπεράσουν τα 50% της χωρητικότητας του τότε οι επιδόσεις θα είναι χαμηλότερες, αλλά και πάλι αντίστοιχες με αυτές ενός καλού MLC SSD.

 

Link.png Site: Crucial MX200 & BX100 Review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ όμορφο και αναλυτικό review! Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά!

Όντως η ταχύτητα του mx200 πέφτει πάρα πολύ όταν έχει ελεύθερο χώρο <50%. Γιατί να τον προτιμήσει κάποιος με αυτό το μειονέκτημα; Το περιθώριο των 125Gb νομίζω είναι μικρό(αλλά με επιδόσεις κοντά σε 850 pro).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να στε καλά παιδιά για τα καλά σας λόγια. Όσο για το χρόνο που χρειάζομαι για κάθε SSD review είναι αρκετός μιας και μόνο για τις μετρήσεις θέλω 2 μέρες περίπου (δεδομένου ότι το steady state μόνο απαιτεί 12 ώρες).

 

Όσον αφορά τώρα την πτώση την επιδόσεων με το δίσκο μισό-γεμάτο σε αυτή την περίπτωση το περίμενα αλλά όχι βέβαια σε τόσο μεγάλο βαθμό (τουλάχιστον στο βαθμό που έδειξαν αρκετά synthetic benchmarks). Αλλά όπως γράφω σε πραγματικές καταστάσεις το πιο πιθανό είναι ο χρήστης να μην καταλάβει διαφορά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα τα benchmarks παραπάνω απέχουν πολύ από καθημερινές διεργασίες έτσι;

απο καθημερινες διεργασιες οχι.

απο χρηση γραφειου - browsing και ελαφρια πραγαμτα ναι.

 

καθημερινη διεργασια μπορει να ειναι και audio - video editing. ;)

 

btw , ωραιο review!

Επεξ/σία από discoboyminimal
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λατρεύω τις δοκιμές πραγματικών εφαρμογών, οπότε λάτρεψα το συγκριτικό σου! Μακάρι να ήταν και τα «επαγγελματικά» σαν το δικό σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Έχω δώσει στο service να μου περάσουν  σε έναν Mac τον Crucial MX200 250GB. Αυτό που λές "crmaris" ότι είναι σαν να έχει 125GB χωρητικότητα δηλαδή εγώ όταν θα παραλάβω το iMac που θα έχει μόνο το λειτουργικό  περασμένο δηλαδή <50%, θα βλέπω χωρητικότητα 125GB? Αν ναι, εγω που θέλω να περάσω και τα Windows σε άλλο Partition 80GB πώς θα γίνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...