Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρώτησω σχετικα με το θέμα του ΙΕΚ καθώς στις πανελλήνιες που έρχονται σίγουρα δεν θα τα πάω καλά και δεν θα περάσω στη σχολή που θέλω (δεν θέλω του χρόνου πάλι τα ίδια :P). Σκεφτομουν για αρχή τα ναυτιλιακά σαν ειδικότητα αν και υπαρχουν και αλλες επιλογές καθώς και το ΙΕΚ Ακμή για τις σπουδες μου.

Ξέρει κανεις να με βοηθήσει σχετικά με αυτό? Αξιζει αυτη η επιλογη? Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Ποιος ακριβως τομέας θα ηταν πιο χειροπιαστός? Αυτό που ανεφερες για τα ναυτιλιακά σίγουρα ισχυει,απλα το θέμα είναι αμα μπορείς να επεκτείνεις σχετικα με τι ειδικότητες ακριβως εννοεις :). Γενικότερα πάντως τα ιδιωτικά ΙΕΚ σαν το ακμη αξίζουν σε σχέση με τα δημόσια? Έχω ακούσει και καλά και κακά λογια σχετικά με αυτό.

Δημοσ.

Το ιδιο χαρτί δίνουν ολα τα ιεκ ,ειτε ειναι δημοσια ειτε ιδιωτικα.Οι εγκαταστασης ειναι το μονο που παιζει να υπερτερουν τα ιδιωτικα,σε ποιοτιτα μαθήματος δεν νομιζω να φτανουν τα ΟΤΕΚ.

Δημοσ.

Θα σου πω το κλασσικό, μην πιάνεσαι από το όνομα της σχολής. Αν σου αρέσει και εμβαθύνεις και μόνος θα γίνεις καλύτερος από πολλούς. Δεν ξέρω αν αξίζει αυτό το ΙΕΚ. Κάποιος που έχεις φοιτήσει θα σου πει περισσότερα.

Όσο για το τι να σπουδάσεις βρες κάτι που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον. Αν ήταν να πάω σε ΙΕΚ θα επέλεγα κάτι που θα μπορώ να δείξω στον εργοδότη/πελάτη ότι είμαι καλός. Η δουλειά δηλαδή να μιλάει μόνη της. Ίσως μηχανικός αυτοκινήτων? Βέβαια ρίξε μια ματιά τι δικαίωμα σου δίνει το κάθε επάγγελμα και που μπορείς να εργαστείς μετά. 

Απ την άλλη στρώσουν λίγο στο διάβασμα ένας χρόνος είναι.

Δημοσ.

Θα σου πω το κλασσικό, μην πιάνεσαι από το όνομα της σχολής. Αν σου αρέσει και εμβαθύνεις και μόνος θα γίνεις καλύτερος από πολλούς. Δεν ξέρω αν αξίζει αυτό το ΙΕΚ. Κάποιος που έχεις φοιτήσει θα σου πει περισσότερα.

Όσο για το τι να σπουδάσεις βρες κάτι που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον. Αν ήταν να πάω σε ΙΕΚ θα επέλεγα κάτι που θα μπορώ να δείξω στον εργοδότη/πελάτη ότι είμαι καλός. Η δουλειά δηλαδή να μιλάει μόνη της. Ίσως μηχανικός αυτοκινήτων? Βέβαια ρίξε μια ματιά τι δικαίωμα σου δίνει το κάθε επάγγελμα και που μπορείς να εργαστείς μετά.

Απ την άλλη στρώσουν λίγο στο διάβασμα ένας χρόνος είναι.

Μάλλον το έθεσα λίγο λαθος,3η πάω και δεν σωζομαι.
Δημοσ.

Επέλεξε χειροπιαστά επαγγέλματα (μια τέχνη που λέμε) και γίνε καλός σε αυτό την ώρα που θα φοιτάς στο ιδιωτικό ΙΕΚ γιατί ένα πλεονέκτημα που έχουν είναι ότι κάμποσες εταιρίες ψάχνουν άτομα ή/και συνεργάζονται με ΙΕΚ για απευθείας πρόσληψη γι αυτούς που αξίζουν και το ΙΕΚ επίσης μπορεί να σε στέλνει για πρακτική άσκηση σε ορισμένους (πιθανούς) εργοδότες. Παράδειγμα όταν ήμουν εγώ στο ΙΕΚ της ΔΕΛΤΑ είχαν μηχανικούς αυτοκινήτων σε συνεργασία με την TOYOTA. Οι τρεις πρώτοι καλύτεροι μαθητές/μηχανικοί με το που τέλειωναν τη σχολή και έπαιρναν την πιστοποίηση είχαν άμεση πρόσληψη από την TOYOTA κανονικότατα. 

Πρέπει να βρεις πρώτα αυτό που θα αποφασίσεις να κάνεις και μετά να ρωτήσεις και να μάθεις ποια σχολή παρέχει την καλύτερη υποστήριξη πάνω στο θέμα και μετά το πέρας της φοίτησης σου και να πας εκεί. Οπως σου είπα προτίμησε να διαλέξεις κάτι που θα μπορείς να κάνεις ακόμα και μόνος σου αν χρειαστεί και όχι κάτι που να στηρίζεσαι να είσαι υπάλληλος κάποιου.  

Δημοσ.

Διάβασε ως την τελευταία στιγμή ακόμα κι αν ξέρεις ότι θα πάρεις το πιτσιου. Προσπάθησε. Αν δεν το κάνεις θα το μετανιώσεις αργότερα και στο λέω εκ πείρας. Έχεις ακόμα 24 μέρες ffs. Όσον αφορά τα ιεκ το πτυχίο τους ως αξία είναι toilet paper. Ως γνώσεις δεν ξέρω γιατί δεν έχω σπουδάσει σε ένα απο αυτά. Πιστεύω αξιζει να πας σε ένα ιεκ μόνο αν συνεχίσεις μετά σε κάποιο κολέγιο για να πάρεις bachelor. Οι ιεκτζηδες ουσιαστικά είχαν το πλεονέκτημα ότι επειδή είχαν δίπλωμα και όχι πτυχίο παίρναν λιγότερα από τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και έτσι είχαν περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης.Τώρα που όλοι παίρνουν 300-500 ευρώ αυτό το πλεονέκτημα δεν υφίσταται. So.....ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΩΡΗ ΜΠΑΜΙΑ

• Like 1
Δημοσ.

RoS 23 καλησπέρα,

Νομίζω αρχικά οτι θα πρέπει να αποφασίσεις ποια κατεύθυνση σπουδών σε ενδιαφέρει περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση η εκπαίδευση σε ένα ΙΕΚ είναι κυρίως εργαστήριο και λιγότερο θεωρία.

Τα Ναυτιλιακά πάνε παρέα με τουρισμό, που είναι δύναμη. Συμφωνώ για τον ανταγωνισμό αλλά παντού έτσι είναι τα πράγματα φίλε μου!

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με άλλες σχολές γιατί εγώ επέλεξα να γραφτώ Μηχανολογία  κατευθείαν στην Ακμή. Είμαι από επαρχία, ήξερα φίλους που σπούδαζαν εκεί και μου είχαν πει οτι είναι δυνατό ΙΕΚ και γίνεται δουλειά. Οχι θεωρία κυρίως πράξη, που εμένα αυτό με ενδιέφερε και επίσης να μην χάνονται μαθήματα. Οι εγκαταστάσεις δυνατές, έτσι όπως πρέπει να είναι ένας χώρος συνεργείου στην εποχή μας και δυνατή συνεργασία με την KOSMOCAR που σε εξειδικεύει σε μια τεράστια γκάμα αυτοκινήτων! Και η αλήθεια είναι, οτι αν το' χεις δεν σε αφήνουν ανεκμετάλλευτο (είτε με βράβευση, είτε με πράκτικη είτε δεν ξέρω κι εγώ με τι άλλο) :-)

Δεν πιστεύω, οτι έχω πάρει ένα χαρτί τουαλέτας γιατί σπουδάζω αυτό που αγαπάω (και με προσβάλει ο WorldofGlass με αυτό που γράφει) αλλά καθετί έχει την αξία του. Κι αν θέλω έχω επιλογές να συνεχίσω για κάτι ανώτερο ή καλύτερο.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις καμιά βόλτα, να δεις εγκαταστάσεις, χώρους και να μιλήσεις με υπεύθυνους για να αποκτήσεις μια ακόμα καλύτερη άποψη για το θέμα γιατί οι ειδικότητες είναι πάρα πολλές και ίσως να καταλήξεις να σπουδάσεις κάτι που ούτε να το φαντάζεσαι τώρα!

Δημοσ.

Δεν πιστεύω, οτι έχω πάρει ένα χαρτί τουαλέτας γιατί σπουδάζω αυτό που αγαπάω (και με προσβάλει ο WorldofGlass με αυτό που γράφει) αλλά καθετί έχει την αξία του. Κι αν θέλω έχω επιλογές να συνεχίσω για κάτι ανώτερο ή καλύτερο.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις καμιά βόλτα, να δεις εγκαταστάσεις, χώρους και να μιλήσεις με υπεύθυνους για να αποκτήσεις μια ακόμα καλύτερη άποψη για το θέμα γιατί οι ειδικότητες είναι πάρα πολλές και ίσως να καταλήξεις να σπουδάσεις κάτι που ούτε να το φαντάζεσαι τώρα!

Δεν ηταν προθεση μου να προσβαλω καποιον γι αυτο αλλωστε διευκρινησα οτι αναφερομουν στο πτυχιο σαν αξια και οχι σαν γνωσεις. Αν ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις πολλα ατομα σε φορουμ να λενε οτι νιωθουν εξαπατημενοι απο τα ιεκ που σπουδασαν γιατι αλλα τους ειχαν πει οταν εκαναν την εγγραφη και αλλα ειδαν μολις βγηκαν στην αγορα εργασιας.

Αν εχεις γνωσεις αυτο δεν μπορω να το κρινω, αλλα οφειλω να προειδοποιησω εναν 18 χρονο που δεν ξερει πολλα πραγματα και για τα αρνητικα των σπουδων που θελει να κανει. Οταν ειχα παει στα ΙΕΚ ξυνη για να ρωτησω πληροφοριες μεχρι και οτι δινουν πτυχιο ισο με αυτο των ΤΕΙ μου χανε πει.....

Το οτι σπουδαζεις αυτο που θελεις ειναι πολυ θετικο, καθως ζουμε σε μια κοινωνια οπου πολλοι σπουδαζουν απλα για να χουν να λενε στην γειτονια οτι κανουν κατι. Το θεμα ειναι οτι ο τυπος εχει ακομα τις πανελληνιες μπροστα του. Καλο θα ταν να μην αφησει την ευκαιρια για κατι καλυτερο χωρις να δοκιμασει.

Μάλλον το έθεσα λίγο λαθος,3η πάω και δεν σωζομαι.

Θες να μας πεις οτι δεν διαβασες τιποτα απολυτως ολη την χρονια? Το οτι μιλας για ναυτιλιακα σημαινει οτι εισαι τεχνολογικη. Αυτο σημαινει οτι οι σχολες ξεκινανε κατω απο την βαση. Οταν εδινα πρωτη φορα, τα παρατησα στην μεση της χρονιας και δεν διαβασα ουτε την ημερα πριν δωσω το καθε μαθημα και εβγαλα 10,8. Αν δεν μπορεις να πιασεις μια σχολη ουτε του 5-7 sorry αλλα ουτε για αποφοιτος λυκειου δεν κανεις

Δημοσ.

Το Ακμή έχει πιάσει εργολαβία το insomnia σε "αθώα" μηνύματα/απαντήσεις ... αν είναι να σκάσει και κάνα φράγκο.

Θα ακολουθήσουν και άλλα μιας και ανοίγει σιγά σιγά η διαφημιστική περίοδος των ΙΕΚ.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ηταν προθεση μου να προσβαλω καποιον γι αυτο αλλωστε διευκρινησα οτι αναφερομουν στο πτυχιο σαν αξια και οχι σαν γνωσεις. Αν ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις πολλα ατομα σε φορουμ να λενε οτι νιωθουν εξαπατημενοι απο τα ιεκ που σπουδασαν γιατι αλλα τους ειχαν πει οταν εκαναν την εγγραφη και αλλα ειδαν μολις βγηκαν στην αγορα εργασιας.

Αν εχεις γνωσεις αυτο δεν μπορω να το κρινω, αλλα οφειλω να προειδοποιησω εναν 18 χρονο που δεν ξερει πολλα πραγματα και για τα αρνητικα των σπουδων που θελει να κανει. Οταν ειχα παει στα ΙΕΚ ξυνη για να ρωτησω πληροφοριες μεχρι και οτι δινουν πτυχιο ισο με αυτο των ΤΕΙ μου χανε πει.....

Το οτι σπουδαζεις αυτο που θελεις ειναι πολυ θετικο, καθως ζουμε σε μια κοινωνια οπου πολλοι σπουδαζουν απλα για να χουν να λενε στην γειτονια οτι κανουν κατι. Το θεμα ειναι οτι ο τυπος εχει ακομα τις πανελληνιες μπροστα του. Καλο θα ταν να μην αφησει την ευκαιρια για κατι καλυτερο χωρις να δοκιμασει.

Θες να μας πεις οτι δεν διαβασες τιποτα απολυτως ολη την χρονια? Το οτι μιλας για ναυτιλιακα σημαινει οτι εισαι τεχνολογικη. Αυτο σημαινει οτι οι σχολες ξεκινανε κατω απο την βαση. Οταν εδινα πρωτη φορα, τα παρατησα στην μεση της χρονιας και δεν διαβασα ουτε την ημερα πριν δωσω το καθε μαθημα και εβγαλα 10,8. Αν δεν μπορεις να πιασεις μια σχολη ουτε του 5-7 sorry αλλα ουτε για αποφοιτος λυκειου δεν κανεις

Ναι ουσιαστικά δεν έχω ανοίξει βιβλιο όλη την χρονιά, οτι εκανα μέσα στο μαθημα,στο σπίτι τίποτα :P
Δημοσ.

Ναι ουσιαστικά δεν έχω ανοίξει βιβλιο όλη την χρονιά, οτι εκανα μέσα στο μαθημα,στο σπίτι τίποτα :P

Σε 24 μερες κατι κανεις.....ειδικα αν πετυχεις στην εκθεση και εχεις μαθημα επιλογης βιολογια που το μαθαινεις σε μια βδομαδα. Μπορει να σου φενεται δυσκολο τωρα αλλα ειναι κατι που αφορα την ζωη σου. Πιστεψε με αλλιως τα βλεπεις τα πραγματα τωρα αλλιως θα τα βλεπεις σε 3-4 χρονια

Δημοσ.

Kι εγώ θα συμφωνήσω πως το ΙΕΚ είναι καλύτερη περίπτωση για τεχνικά επαγγέλματα ή για την ακρίβεια επαγγέλματα που δεν θα χουν απέναντί τους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ δηλαδή μηχανικοί αυτοκινήτων, μάγειρες, ψυκτικοί κλπ...

• Like 1
Δημοσ.

Το Ακμή έχει πιάσει εργολαβία το insomnia σε "αθώα" μηνύματα/απαντήσεις ... αν είναι να σκάσει και κάνα φράγκο.

Θα ακολουθήσουν και άλλα μιας και ανοίγει σιγά σιγά η διαφημιστική περίοδος των ΙΕΚ.

Pfff οντως ειναι τερμα μουφια το μηνυμα.... Ειμαι τελειως εκτος σημερα πυροβολιστε με :-(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...