mastoras007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Καλημέρα. Για την εγκατάσταση και λειτουργεια κλειστού κυκλωματος τηλεώρασης cctv σε κατάστημα πρέπει να βγεί άδεια?Η αρκεί η γνωστοποίηση στο κοινό?Ταμπέλα δηλαδή. Ο μηχανικός μου που ρώτησα μου είπε οτι δέν χρειάζεται και οτι αρκεί μία ταμπέλα πρίν την είσοδο. Αλλά επιδή είναι λίγο κουκουρούκου ο συγεκριμένος απ'οτι κατάλαβα,(λίγο αργά).. Διάβασα κάποια άρθρα που λένε οτι πρέπει να βγεί μία άδεια αλλά είναι παλιά σας ρωτάω μήπος άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια,και ο μηχανικός μου είναι πολυ ψαγμένος και το γνωρίζει..
haris013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 αρκεί μια ευδιάκριτη επιγραφή εντός και εκτός του καταστήματος ώστε να είσαι καλυμένος. 1
MT60RS Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 ρωτα δικηγορο http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,124846&_dad=portal&_schema=PORTAL
mastoras007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Με βάση τα λεγόμενα της 1ης απάντησης πρέπει να βγεί άδεια. Θα πάρω τήλ άυριο να ρωτήσω και θα το ποστάρω.
haris013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 δεν απαιτείται κάποιο ειδικό χαρτί απο εσένα, έχω εγκαταστήσει εκατοντάδες κυκλώματα cctv και ποτέ δεν χρειάστηκε κάποια άδεια απο τον πελάτη,μόνο το μαγαζί/εγκαταστάτης που τοποθετεί τις κάμερες πρέπει να είναι εγκεκριμένος.
dacourt Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 δεν απαιτείται κάποιο ειδικό χαρτί απο εσένα, έχω εγκαταστήσει εκατοντάδες κυκλώματα cctv και ποτέ δεν χρειάστηκε κάποια άδεια απο τον πελάτη,μόνο το μαγαζί/εγκαταστάτης που τοποθετεί τις κάμερες πρέπει να είναι εγκεκριμένος. Για μένα πάντως είναι λάθος που δεν χρειάζεσαι άδεια για εγκατάσταση...
haris013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Για μένα πάντως είναι λάθος που δεν χρειάζεσαι άδεια για εγκατάσταση... απο τη στιγμή που ενημερώνεις τους πελάτες οτι ο χώρος που θα εισέλθουν καταγράφεται και εφόσον δεν καταγράφεις δρόμους/άλλα κτίρια κλπ είναι απλό το θέμα.
zio10 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Για μένα πάντως είναι λάθος που δεν χρειάζεσαι άδεια για εγκατάσταση... Γιατί;
BritGreek Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Εγω παντως εχω βαλει στους δικους μου επαγγελματικους χωρους μονος μου και υπαρχουν τρεις ευδιακριτες σημανσεις στα ελληνικα και στα αγγλικα. Δεν ειχα ποτε μεχρι τωρα προβλημα. Βασικο, απ'οτι μου εχουν πει ειναι να μην καταγραφεται ηχος. Μονο εικονα.
AntiCambeR Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Υπαρχουν καποιοι που οι οι καμερες δειχνουν και εκτος ιδιοκτησιας τους,πχ πεζοδρομιο,δρομο.Και αυτο νομιζω πως ειναι παρανομο αλλα ποιος τους ελεγχει?
haris013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Υπαρχουν καποιοι που οι οι καμερες δειχνουν και εκτος ιδιοκτησιας τους,πχ πεζοδρομιο,δρομο.Και αυτο νομιζω πως ειναι παρανομο αλλα ποιος τους ελεγχει? μπορείς να το καταγείλεις στην αρχή. επιτρέπεται να καταγράφουν μόνο εισόδους/ιδιοτικους χώρους και όχι γενικά πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους.
Miracle Worker Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Υπαρχουν καποιοι που οι οι καμερες δειχνουν και εκτος ιδιοκτησιας τους,πχ πεζοδρομιο,δρομο.Και αυτο νομιζω πως ειναι παρανομο αλλα ποιος τους ελεγχει? Το θέμα είναι οι κάμερες να μη δείχνουν live και να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση κλοπής. Και σε εμένα υπάρχει ένας στην γειτονιά που λογικά πιάνει την είσοδο της πολυκατοικίας, έστω και από απόσταση 20-30 μέτρων, αλλά το θεωρώ έξτρα προστασία.
AntiCambeR Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Ναι,αλλα οταν πχ βλεπεις 1 καμερα εξω απο μαγαζι δεν ξερεις μεχρι ποιο σημειο βλεπει,πρεπει να δεις το καταγραφικο. Ποια δημοσια αρχη ειναι αρμοδια?
Tenshi Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Πάλι η αρχή προσωπικών δεδομένων. Παρεμπιπτόντως,σε επαγγελματικούς χώρους,δέν αρκεί μόνο η σήμανση σχετικά με την λειτουργία συστήματος CCTV.Θα πρέπει να υποβληθεί γνωστοποίηση στην αρχή,η οποία και θα πρωτοκόλληθεί. Στην γνωστοποίηση αναφέρεται ο αριθμός και ο χώρος που εποπτεύουν οι κάμερες.Τον περασμένο Αύγουστο έκανα τοποθέτηση σε είσοδο ξενοδοχειακού καταλύματος και είχε λίγο τρέξιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα