Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σάββατο, κατά τις 19.30 το απόγευμα, σε κατάστημα της αλυσίδας practiker, μου έκλεψαν μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου, κόστους περί τα 75 €.

Από αμέλεια δικιά μου, άφησα την συσκευή σε ένα τραπέζι, και γυρνώντας μετά από 10 λεπτά max, η συσκευή είχε κλαπεί. Στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχε κάμερα παρακολούθησης.

Το κατάστημα αρνείται να μου δείξει τις κάμερες, λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων. Βασικά, αρνείται ακόμα και ο διευθυντής να δει τις κάμερες για τον ίδιο λόγο..

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή απλά παίρνω καινούργια?

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω το δεύτερο, αν και νομικός δεν είμαι.

Ας πούμε, όμως, ότι σου δείχνουν το υλικό. Και βλέπεις έναν τύπο να απλώνει χέρι και να παίρνει τη συσκευή. Τι θα κάνεις; Θα πας στην Αστυνομία; Εκτός κι αν ο τύπος είναι καρά-σεσημασμένος, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα τον εντόπιζαν οι αρχές.

Και, γενικά, το κόστος σε χρόνο και χρήμα για να το ψάξεις, μου φαίνεται δυσανάλογο.

Δε λέω πως δεν είναι κρίμα, ρεαλιστικά μιλώντας όμως...

• Like 3
Δημοσ.

Στο κατάστημα εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν πολλοί πελάτες, ζήτημα να είδα 1-2

και περίπου άλλους 3-4 υπαλλήλους...

ρεαλιστικά πάντως, και εγώ στο δεύτερο ενδεχόμενο τείνω..

Δημοσ.

Δεν είναι καν κλοπή. Ο τύπος απλά μάζεψε ένα παρατημένο αντικείμενο. Αν δεις εσύ ένα 5ευρο πεταμένο δε θα το πάρεις;

Δημοσ.

και εσύ αν δεις ένα ποδήλατο στο δρόμο, ξεκλείδωτο, θα το καβαλήσεις και θα φύγεις?

δεν είναι ένα 5 € στο δρόμο. είναι σε ένα κατάστημα, για 5 λεπτά. 

θα μπορούσε το χει αφήσει ένας υπάλληλος που τον έπιασε κόψιμο και έφυγε τρέχοντας. 

Δημοσ.

Φυσικά και είναι κλοπή. Δηλαδή όποιο αντικείμενο βλέπουμε, αν δεν υπάρχει κάποιος σε ακτίνα 5 μέτρων ή δεν είναι κλειδωμένο πάμε και το μαζεύουμε? Δεν ήταν καν στον δρόμο, μέσα σε μαγαζί ήταν πάνω σε τραπέζι. Γιατί να θεωρείται παρατημένο ή πεταμένο ένα αντικείμενο πάνω στο τραπέζι?

Δημοσ.

Και δεν ηταν και ακριβώς κλοπή εδώ που τα λέμε...

Δεν είναι καν κλοπή. Ο τύπος απλά μάζεψε ένα παρατημένο αντικείμενο. Αν δεις εσύ ένα 5ευρο πεταμένο δε θα το πάρεις;

Άμα δεν τρολλάρεται έχετε θέμα πάντως. Επειδή είναι κάποιο αντικείμενο παρατημένο σημαίνει ότι δεν ανήκει σε κάποιον;

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδω πέρα...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή όποιο αντικείμενο βλέπουμε, αν δεν υπάρχει κάποιος σε ακτίνα 5 μέτρων ή δεν είναι κλειδωμένο πάμε και το μαζεύουμε?

Το 5ευρω στο πεζοδρομιο το μαζευεις?

• Like 1
Δημοσ.

δεν είναι λογική αυτή.. 

και το μηχανάκι/ αυτοκίνητό σου το "παρατάς" το βράδυ στο δρόμο.. 

οπότε, αν έρθω με ένα γερανό και το φορτώσω δεν είναι κλοπή.. 

κύριε δικαστά, παρατημένο ήταν.. δεν φταίω εγώ.. ο 4saken το έχε παρατήσει.. 

το θέμα δεν είναι αυτό όμως.

για την ευκολία της συζήτησης ας πούμε πως μου πήρε από την τσέπη, ok?

με τις κάμερες, τι μπορώ να κάνω? 

Δημοσ.

Άμα δω να πέφτει το 5ευρω απο κάποιον θα του το δώσω. Άλλιώς δεν έχει νόημα, γιατί ποιος σώφρον άνθρωπος θα πάει να ζητήσει απο τον μαγαζόταρα ένα 5ευρω που έχασε;

Δεν είναι το ίδιο με ένα κινητό ή μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όποιος πήρε τη συσκευή είναι καθαρή κλοπή. Θα έπρεπε να την επιστρέψει στην υποδοχή του καταστήματος, σε περίπτωση αυτός που την έχασε πάει και την αναζητήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Το σάββατο, κατά τις 19.30 το απόγευμα, σε κατάστημα της αλυσίδας practiker, μου έκλεψαν μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου, κόστους περί τα 75 €.

Από αμέλεια δικιά μου, άφησα την συσκευή σε ένα τραπέζι, και γυρνώντας μετά από 10 λεπτά max, η συσκευή είχε κλαπεί. Στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχε κάμερα παρακολούθησης.

Το κατάστημα αρνείται να μου δείξει τις κάμερες, λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων. Βασικά, αρνείται ακόμα και ο διευθυντής να δει τις κάμερες για τον ίδιο λόγο..

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή απλά παίρνω καινούργια?

Αφου υπαρχει θεμα με την προστασια δεδομενων,τοτε τις καμερες για ποιο λογω τις εχουν?

• Like 1
Δημοσ.

Και αν απλα αποφασισε να κοψει το καπνισμα και το παρατησε?που θες να το ξερει ο "κλεφτης"?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...