Runner25 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δραχμή iPhone 6 και πρωθυπουργό Αλέξη Sent from my iPhone using Insomnia 1
The_Judas Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Χοντρικά το είπα.Δεν είναι 5 είναι 4,5 η 5,5 σε νούμερα και στατιστικές θα κολλήσουμε; Είναι οι αριθμοί πάνω απο τις ανθρώπινες ψυχές;Ντροπή, ντροπή και ξανά ντροπή 2
TriLoBiTe Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Έχει να πέσει βίζιτα Το επάγγελμα της χειρομάλαξης θα γνωρίσει τρελή άνθιση.
N3k21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Οχι φυσικα δεν μισω εσενα η τον αλλο που ζει σαν ανθρωπος απλα εμενα πλεον δεν με τρομαζει κατι τετοιο λογο της καταστασης μου. Μπορει και τιποτα αλλα μπορει και επιτελους να αρχησουμε εμεις ο λαος να φερει την ανατροπη και να φτιαξουμε ενα νεο κρατος απο την αρχη χωρις στρεβλωσεις και λαμογια. Κι όμως θα έπρεπε να σε τρομάζει (όχι μόνο εσένα, βάζω και την πάρτη μου στο κόλπο φυσικά). Διότι ακόμα και ως άνεργος, έχεις ένα πιάτο φαγητό, έστω και στα ζόρια. Είδη πολυτελείας επίσης μπορείς ακόμη και απολαμβάνεις (smartphones, internet, pc κ.λ.π). Υπάρχουν και χειρότερα απ' αυτά που βιώνουμε σήμερα, διαφωνείς; Η κρίση έχει κυριολεκτικά διαλύσει αρκετούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι όμως πρόσεξε, δεν αποτελούν προς το παρόν πλειοψηφία. Ως λαός δεν θα φτάσουμε ποτέ στην ανατροπή (όπως κι αν την ορίζει ο καθένας) χωρίς παιδεία. Όσο τα κουτσοβολεύουμε, όπως τώρα δηλαδή, θα ζούμε με 450 το μήνα και χαρτζιλίκι από τα γερόντια. Αν πέσουν πάλι τίποτα γερές πείνες, θα είμαστε τόσο χεσμένοι και άμαθοι, που όχι επαναστάσεις μην ονειρεύεσαι, αλλά περίμενε στήσιμο στα τέσσερα και φίλημα των οπισθίων κάθε "θεσμού" και "ευεργέτη". Προφανώς οι 5000 αυτοκτονίες ετησίως και τα παιδιά που λιποθυμούν καθημερινά απο την ασιτία στις φτωχογειτονιές δεν είναι αρκετά Προς θεού μη σταματήσουμε να πληρώνουμε τους τοκογλύφους γιατί θα δούμε πολύ χειρότερα, είπε ο Πρετεντέρης στο Μπομποκάναλο Νταξ, απολαμβάνω το σατιρικό τρολάρισμά σου (παρότι συνήθως διαφωνώ με τις θέσεις σου), τώρα όμως το γ@μάς. Δεν ξέρω που μένεις, εδώ που είμαι εγώ πάντως, παίζουν αρκετά σκηνικά που σου μαυρίζουν την καρδιά. Μια βόλτα κέντρο να πας και καταλαβαίνεις τη διαφορά σε σχέση με 10 χρόνια πίσω π.χ. Ναι οκ, τα μίντια και συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι εκμεταλλεύτηκαν αβέρτα τα περί αυτοκτονιών, μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο όμως. Και ναι, τα μπομποκάναλα και τα τσιράκια τους κατά βάση λεν μ@λακίες, πως να το κάνουμε δηλαδή; Από την φτώχεια θα βάλουμε μυαλό. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Αυτό. QFE. 3
Anorymous Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Κι όμως θα έπρεπε να σε τρομάζει (όχι μόνο εσένα, βάζω και την πάρτη μου στο κόλπο φυσικά). Διότι ακόμα και ως άνεργος, έχεις ένα πιάτο φαγητό, έστω και στα ζόρια. Είδη πολυτελείας επίσης μπορείς ακόμη και απολαμβάνεις (smartphones, internet, pc κ.λ.π). Υπάρχουν και χειρότερα απ' αυτά που βιώνουμε σήμερα, διαφωνείς; Η κρίση έχει κυριολεκτικά διαλύσει αρκετούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι όμως πρόσεξε, δεν αποτελούν προς το παρόν πλειοψηφία. Και στην πτωχευση παλι θα εχω ενα πιατο φαι απο τα συσιτια αν και τωρα δεν εχει και μεγαλη διαφορα απο τα 70 ευρω που θα παρω αν μπω στο προγραμμα για την ανθρωπιστικη κριση. Υπολογιστη εχω εναν 5ετιας και κινητο 3τιας αν χαλασουν δεν θα παρω αλλα 99% οποτε δεν καιγομαι. Δεν θελω να φτωχευσουν και αλλοι ανθρωποι φιλε μου και μακαρι να μην γινει ποτε αλλα βλεπει φως ετσι οπως πανε τα πραγματα ?
ParhsG Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Για να βγει ο πρωθυπουργός στον ενικό (ειναι live) περιεργα τα πραγματα
N3k21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Και στην πτωχευση παλι θα εχω ενα πιατο φαι απο τα συσιτια αν και τωρα δεν εχει και μεγαλη διαφορα απο τα 70 ευρω που θα παρω αν μπω στο προγραμμα για την ανθρωπιστικη κριση. Υπολογιστη εχω εναν 5ετιας και κινητο 3τιας αν χαλασουν δεν θα παρω αλλα 99% οποτε δεν καιγομαι. Αυτό που σου λένε τα παιδιά, είναι πως σε μια πραγματική πτώχευση, ενδέχεται ούτε αυτά τα βασικά να μην έχεις. Η κατοχή Η/Υ και κινητού δε σε κάνει μεν πλούσιο, δε σου δίνει όμως από την άλλη και το δικαίωμα να γράφεις έτσι απλά πως "πιάσαμε πάτο". Όχι, ακόμα καλά είμαστε και αυτό συνήθως μας οδηγεί στην μετά αμπελοφιλοσοφίας επανάπαυση. Δεν θελω να φτωχευσουν και αλλοι ανθρωποι φιλε μου και μακαρι να μην γινει ποτε αλλα βλεπει φως ετσι οπως πανε τα πραγματα ? The point is ότι όταν υπάρχει τόση πραγματική ανέχεια και δυστυχία δίπλα μας, δεν μπορούμε απλά να πετάμε ατάκες του στυλ "klein κι αν παίξει πτώχευση, εγώ δεν έχω μια έτσι κι αλλιώς". Φως θα δούμε όταν αλλάξουμε μυαλά. Γιατί, σόρυ κιόλας, κι εγώ βάλλω κατά του καπιταληστρικού συστήματος ξέρω 'γω, αλλά νισάφι πια. Βαρέθηκα να ακούω τόσα χρόνια τώρα τους διάφορους δραχμολάγνους να αναμασούν την ίδια ιστορία. Πρόσεξε, δεν προεξοφλώ πως η χρήση π.χ. εθνικού νομίσματος θα κάνει απαραίτητα κακό τελικά. Δεν ξέρω, δεν είμαι ειδικός επί του θέματος. Αλλά θεωρώ και προσβολή κατά της αξιοπρέπειας των πραγματικά φτωχών, το να βγαίνουμε στα φόρουμ αραχτοί πίσω από την πισάρα μας που είναι κουμπωμένη στη ρουτεράρα μας και στην ιντερνετάρα μας, φωνάζοντας πως "να κι αν πτωχεύσει το κράτος, να κι αν δεν πτωχεύσει". Όχι φίλε, είμαστε ακόμα καλά, τόσο καλά που απολαμβάνουμε είδη πολυτελείας χωρίς τύψεις. Δεν έχουμε ιδέα τι θα πει πείνα. 3
Anorymous Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Αυτό που σου λένε τα παιδιά, είναι πως σε μια πραγματική πτώχευση, ενδέχεται ούτε αυτά τα βασικά να μην έχεις. Η κατοχή Η/Υ και κινητού δε σε κάνει μεν πλούσιο, δε σου δίνει όμως από την άλλη και το δικαίωμα να γράφεις έτσι απλά πως "πιάσαμε πάτο". Όχι, ακόμα καλά είμαστε και αυτό συνήθως μας κάνει να επαναπαυόμαστε. Ναι αλλα αυτοι που το λενε 99% δεν εχουν να χασουν μονο ενα πιατο φαι. Οταν δεν υπαρχει υγεια και ο αλλος δεν μπορει να παει για τα βασικα, οταν δεν ξερει οτι εχει ενα πιατο φαι και ψαχνει ακομα και στα σκουπιδια, οταν 1 στους 2 περιμενει το βαουτσερ για να βρει δουλια και εχει μεταπτυχιακα και ξενες γλωσσες κλπ κλπ που το ειδες οτι ολα ειναι καλα και δεν πιασαμε πατο. Εχουμε πιασει πατο απλα μερικοι δεν το βλεπουν γιατι εχουν γιρισει το κεφαλι απο την αλλη. 1
N3k21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Το καλα που το ειδες εγω καθε μερα βλεπω κοσμο να ψαχνει στα σκουπιδια για φαι. Εγώ κι εσύ όμως δεν το κάνουμε, είτε έχουμε ένα -έστω- βασικό μισθό, είτε κάποιος ακόμα μας ταΐζει. Όπως ήδη έγραψα παραπάνω, βλέπω ανθρώπους δυστυχισμένους με τα ίδια μου τα μάτια, δεν αμφισβητώ λοιπόν τη μαρτυρία σου. Αλλά αφού το ανέφερες στο φινάλε, μπες στη διαδικασία να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον τυπάκο που ζει απ' τα αποφάγια μας κι έλα μετά να συζητήσουμε για πτώχευση και τα σέα. Φιλικά!
Anorymous Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Εγώ κι εσύ όμως δεν το κάνουμε, είτε έχουμε ένα -έστω- βασικό μισθό, είτε κάποιος ακόμα μας ταΐζει. Όπως ήδη έγραψα παραπάνω, βλέπω ανθρώπους δυστυχισμένους με τα ίδια μου τα μάτια, δεν αμφισβητώ λοιπόν τη μαρτυρία σου. Αλλά αφού το ανέφερες στο φινάλε, μπες στη διαδικασία να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον τυπάκο που ζει απ' τα αποφάγια μας κι έλα μετά να συζητήσουμε για πτώχευση και τα σέα. Φιλικά! το υπαρχει και χειροτερα ειναι η καραμελα που λενε πολλοι για να σε φοβισουν , υπαρχουν και καλητερα ομως γιατι παντα να κανουμε συγκρηση με το χειροτερο ? 1
tritonas00 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 @N3k21Σε πτωχευση, θα αφησεις τα vst κλπ πολυτελειες, και θα δουλευεις με LEM κονσολα. Αμε. Να δεις ΟΓΚΟ και οχι αστεια. Θες και εφε? Ωραιοτατο αναλογικο echo με ταινια. Και mastering? Σε ωραιοτατη κασετουλα με τα rca σου. Αυτο που το πας? @AnorymousΕχεις κουρασει. Το ιδιο εισαι δηλαδη με εναν αστεγο πχ? Ειναι ο αστεγος ολη μερα στο insomnia και τον ταιζουν οι δικοι του?Θα τρελαθουμε... 5
Anorymous Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 @Anorymous Εχεις κουρασει. Το ιδιο εισαι δηλαδη με εναν αστεγο πχ? Ειναι ο αστεγος ολη μερα στο insomnia και τον ταιζουν οι δικοι του? Θα τρελαθουμε... Αν σε εχω κουρασει μην ασχολησε μαζι μου απλο. Τωρα για το αλλο ευτηχως εγω εχω ενα σπιτι δεν το αρνουμαι το οτι ομως ειμαι ολοι μερα στο ινσομνια μηπως σου λεει οτι ειναι η μονη διασκεδαση που εχω ? Υ.γ Δεν με ταιζουν ακριβος κανω χαμαλικια δεν μου τα δινουν μονο γιατι με αγαπανε. 1
tritonas00 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Αν το "κατω απο το οριο της φτωχιας" το εννοεις: δικο σου σπιτι, internet, μπ@υρδελο (απο το αλλο νημα) και εσοδα απο τριτους τοτε οκ... Τα πραματα ειναι εξαιρετικα καλα τοτε, ειμαστε παραδεισος. Δεν ειναι ο σκοπος μου να σου την πω, ουτε εχουμε χωραφια να μοιρασουμε. Aλλα μηπως καποια στιγμη, πρεπει να "ξυπνησεις"? 7
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Γενικώς να σχολιάσω αυτό που λέτε με τις διαφορές του άστεγου και του πεινασμένου με αυτόν που απλά έχει στέγη και κάποιες παροχές αλλά οικονομικά πιέζεται. Ο άστεγος και ο πεινασμένος στον δρόμο δεν συγκρίνεται επουδενί με αυτόν που έχει δικό του σπίτι και ένα πιάτο με φαγητό που το μαγειρεύει μόνος του ή του το δίνει συγγενής του. Το φαγητό από τις μερίδες που μοιράζουν στο κέντρο της Αθήνας έχει χάλια ποιότητα, για τις εξωτερικές συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει ένας άστεγος που μένει και κοιμάτε στο εξωτερικό περιβάλλον ειδικά τον χειμώνα, εφόσον δεν έχεις να σε προστατεύουν 4 ντουβάρια δεν το σχολιάζω καν. Άλλο πράγμα ο ένας και άλλο ο άλλος άνθρωπος λοιπόν. Τώρα για τα οικονομικά, σχεδόν όλοι πιεζόμαστε οικονομικά και αυτή η πίεση δεν μας αρέσει, δημιουργεί γκρίνια και νοσταλγία για τα παλιά, αυτό λέω τουλάχιστον για εμένα και αρκετούς φίλους που μεγαλώσαμε αρκετά καλομαθημένα τις δεκαετίες του 80-90 με πολλές παροχές και ανέσεις. Πλέον θα πρέπει να βρούμε τρόπους και μέσα να περνάμε την μέρα μας ευχάριστα και να μην μιζεριάζουμε άλλο γιατί δυστυχώς έτσι θα είμαστε μάλλον για πάρα πολλά χρόνια. Φανταστείτε οτι πέρασαν 5 χρόνια πίπας και δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα. Τώρα το τι θα συμβεί με την πτώχευση έχω βαρεθεί να ασχολούμαι, τις πτυχές της χώρας δεν τις κρατάω εγώ αλλά οι πολιτικοί που διαπραγματεύονται με τους ξένους και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Δεν έχει νόημα να εκφράσω άποψη που θα είναι μάλλον ένα σενάριο ή μια υπόθεση υπο κάποια πιθανότητα. 2
N3k21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 το υπαρχει και χειροτερα ειναι η καραμελα που λενε πολλοι για να σε φοβισουν , υπαρχουν και καλητερα ομως γιατι παντα να κανουμε συγκρηση με το χειροτερο ? Γιατί εν προκειμένω μια πτώχευση σ' αυτά τα χειρότερα θα σε οδηγήσει, χωρίς μάλιστα κάποια εγγύηση πως αργότερα θα στρώσει το πράμα. Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι σε μακροοικονομικά φαινόμενα και μπούρου μπούρου, εστιάζω αποκλειστικά στην καθημερινότητα του απλού πολίτη. Στο φινάλε πάω πάσο, ας πτωχεύσουμε αν είναι αναπόφευκτο ή η μόνη λύση, θα το αντέξουμε κι αυτό. Αλλά αυτή την πώρωση των αναλυτών του καναπέ με την Αργεντινή, την δραχμολαγνεία και τα τσιτάτα του στυλ "δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε", αδυνατώ να την καταλάβω. Άλλο δηλαδή το "προετοιμάζομαι για παν ενδεχόμενο" και άλλο το "δουλεύω συνειδητά προς αυτή την κατεύθυνση". Τωρα για το αλλο ευτηχως εγω εχω ενα σπιτι δεν το αρνουμαι το οτι ομως ειμαι ολοι μερα στο ινσομνια μηπως σου λεει οτι ειναι η μονη διασκεδαση που εχω ? Η διασκέδαση πολλών από εμάς έχει περιοριστεί -ευτυχώς για πολλούς λόγους- σε απλούστερα πράγματα. Έχω π.χ. καιρό να πατήσω σε καφετέρια για μεσημεριανό καφέ, προτιμώ ν' αράξω στο παρκάκι της γειτονιάς με την παρέα μου. Γιατί να πληρώσω το νταβατζή 3 και 4 ευρώ, εσπρέσο παίρνεις από τυροπιτάδικο με 1 ευρώ, ξέρω 'γω. Άσκοπα βενζίνες δε διανοούμαι να κάψω πλέον. Μπυρότσαρκα θα κάνω 1 φορά την εβδομάδα (και αν) αντί για 3. Κατά τ' άλλα όμως η ζωή μου δεν έχει αλλάξει ριζικά. Είναι γελοίο κι επικίνδυνο να συγκρίνουμε τη σημερινή οικονομική στενότητα με συνθήκες πραγματικής φτώχειας, περιόδους πολέμου κ.λ.π. Σε πτωχευση, θα αφησεις τα vst κλπ πολυτελειες, και θα δουλευεις με LEM κονσολα. Αμε. Να δεις ΟΓΚΟ και οχι αστεια. Θες και εφε? Ωραιοτατο αναλογικο echo με ταινια. Και mastering? Σε ωραιοτατη κασετουλα με τα rca σου. Αυτο που το πας? Πφφφ... Κάθε γκαντεμιά κρύβει μια καλή ευκαιρία. Θα κατεβάσω απ' το πατάρι ένα παλιό Yamaha synth που έχω, θα τσιμπήσω κι ένα σαράβαλο 2 track recorder... Ρετρό DIY αναλογικός/πρώιμος ψηφιακός ήχος; Και να προέρχεσαι από χρεοκοπημένη χώρα; Στο υπογράφω, τα απανταχού χιπστέρια θα μας λατρέψουν! Μιλάμε για σίγουρη, παγκόσμια, επιτυχία! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα