Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα παιχνίδια βασίζονται κατά κύριο λόγο στην κάρτα γραφικών, διαφορές στα παιχνίδια (πιθανότατα) δεν θα δεις. ποιο λάπτοπ έχεις;

• Like 1
Δημοσ.

Ενα toshiba με nvidia 630m 1gb και HD3000..
Στην HD 3000 λεει πως κανει κοινη χρηση με την ραμ και στα windows εχω διαθεσιμα 3,75gb ram  :blink:

Αν βαλω 8gb δεν θα μπορεσω κανω την nvidia 2gb?

Δημοσ.

η Nvidia έχει δική της Vram και δεν αλλάζει.

Βασικά σε κανένα σύστημα με αυτόνομη κάρτα γραφικών δεν αλλάζει.

η HD3000 και γενικότερα οι κάρτες γραφικών που είναι ενσωματωμένες στους επεξεργαστές χρησιμοποιούν μνήμη απο την ραμ.

και όχι τα παιχνίδια δεν θα παίζουν καλύτερα με 8 γίγα στην δική σου περίπτωση,έχεις τρομερά αδύναμη κάρτα γραφικών

Δημοσ.

η hd 3000 είναι ενσωματωμένη, δεν έχει δική της μνήμη και για αυτό δεσμεύει χώρο απο τη ραμ.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-630M.63761.0.html<-εδώ μπορείς να δεις κάτω μερικά παιχνίδια που μπορεί να τρέξει η κάρτα σου (630m), αν κάνεις και άλλες διεργασίες στο λάπτοπ και νιώθεις πως χρειάζεσαι ραμ τότε αγόρασε άλλα 4 gb,αλλά πρώτα κοίταξε μήπως έχεις 2X2gB τώρα αντί για 1X4 και αγοράζοντας αλλα 4 καταλήξεις αντί για 8  στα 6 καθώς θα πρέπει να αφαιρέσεις τα άλλα 2 αν δεν έχει άλλες θύρες για ραμ.
Βελτίωση πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς στα παιχνίδια δεν θα δεις.

Δημοσ.

Δηλαδη αν καταλαβα σωστα δεν μπορει να γινει κοινοχρηστη η μνημη ραμ ε;
Εχω επισης ssd στο λαπτοπ και λεει κατι για boost κλπ αν εχω πανω απο 4 gb ραμ εκει τι παιζει γνωριζει καποιος;
Κατι παιχνιδια που απαιτουν 3gb ram ας πουμε πως θα τα τρεξει σωστα ενα συστημα με 3.75gb ραμ ;
Εκει δεν κερδιζω κατι;

Δημοσ.

Η μνήμη του υπολογιστής ειτε ειναι desktop ή laptop δεν μπορεί να διατεθεί στις αλλες συσκευές όπως η κάρτα γραφικών ουτε πουθενά ειναι αποκλειστικά για ολο το σύστημα ωστόσο η παραπάνω μνήμη θα βοηθήσει συνολογικά στο σύστημα να πηγαίνει καλύτερα αλλα και σε παιχνίδια που εχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ram , να ξέρεις ομως οτι η μνήμη δεν κάνει κατι απο μόνη της αν και τα αλλα μέρη του υπολογιστή δεν ειναι εξίσου καλά δηλαδή και 12gb ram να βάλεις η κάρτα γραφικών δεν θα τρέχει καλύτερα γιατι μεχρι εκει φτάνουν οι δυνατότητες της

• Like 1
Δημοσ.

αρα τζαμπα το 40αρι ε; 
Καλυτερα απο τη μια. Ισως δοκιμασω να βρω εδω καμια μεταχειρησμενη μνημη 2gb μπας και εχω λιγο καλυτερη συμπεριφορα.
Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Τσάμπα ποτε δεν ειναι η επιπλέον μνήμη καθώς οπως σου ειπα συμβάλει να πηγαίνει καλύτερα ολο το σύστημα , αν όμως στόχος σου ειναι τα τρέχουν τα παιχνίδια καλύτερα με την παραπάνω μνήμη ή να την κάνει share στην κάρτα γραφικών τοτε ναι πήγε τσάμπα

• Like 1
Δημοσ.

Αρα θα παω για + 2gb να εχω 5.75gb :D
Θυμαμαι ενα νετβοοκ που ειχα παλια ειχε η καρτα γραφικων 128μβ και αν εβαζες παραπανω ραμ πηγαινε 256ραμ...  γιαυτο μαλλον θα μπαιρδευτικα.
Το οτι ειναι αυτονομη εστι οτι μπορω να την αλλαξω με καποια καλυτερη; Και αν ναι αξιζει ο κοπος; (χρηματα) ;

Δημοσ.

το 90% των λάπτοπ δεν αλλάζουν κάρτα γραφικών γιατί ειναι κολλημένες στην μητρική όπως και στο δικό σου πιθανότατα.

Στα ακριβά μοντέλα γίνεται να αλλαχτεί η κάρτα(alienware,asus,msi κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά ειναι κολλημένη οποτε δεν μπορείς να την αλλάξεις αλλα και πάλι να την άλλαζες εναι μεγάλο σχετικά το κόστος και μπορεί να μην ειναι και απόλυτα συμβατή

• Like 1
Δημοσ.

cpu μπορω ομως; Και αν ναι απο που τους αγοραζω;
Σορρυ για τις "παιδικες" απορειες αλλα ειναι και η πρωτη μου φορα που εχω λαπτοπ παλια ειχα ντεσκτοπ

Δημοσ.

Το ίδιο υσχύει και για τους επεξεργαστές δεν μπορείς να τους αναβαθμίσεις σε ολες τις motherboards ειναι ανάλογα το laptop , πες το μοντέλο σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...