sepsekasan Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Εχω λαπτοπ με 4gb και λεω να βαλω 8gb θα αξιζει η αναβαθμισι; Και αν ναι θα παιζει καλυτερα τα βιντεοπαιχνιδια;
Kostas93 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 τα παιχνίδια βασίζονται κατά κύριο λόγο στην κάρτα γραφικών, διαφορές στα παιχνίδια (πιθανότατα) δεν θα δεις. ποιο λάπτοπ έχεις; 1
sepsekasan Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Ενα toshiba με nvidia 630m 1gb και HD3000..Στην HD 3000 λεει πως κανει κοινη χρηση με την ραμ και στα windows εχω διαθεσιμα 3,75gb ram Αν βαλω 8gb δεν θα μπορεσω κανω την nvidia 2gb?
Mikri Nefeli Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δε χρειάζεται. Αν βαλω 8gb δεν θα μπορεσω κανω την nvidia 2gb? Βάλε 16 να την κάνεις... 4;;;; Δε πάει έτσι. 1
Xristaras12 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 η Nvidia έχει δική της Vram και δεν αλλάζει. Βασικά σε κανένα σύστημα με αυτόνομη κάρτα γραφικών δεν αλλάζει. η HD3000 και γενικότερα οι κάρτες γραφικών που είναι ενσωματωμένες στους επεξεργαστές χρησιμοποιούν μνήμη απο την ραμ. και όχι τα παιχνίδια δεν θα παίζουν καλύτερα με 8 γίγα στην δική σου περίπτωση,έχεις τρομερά αδύναμη κάρτα γραφικών
Kostas93 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 η hd 3000 είναι ενσωματωμένη, δεν έχει δική της μνήμη και για αυτό δεσμεύει χώρο απο τη ραμ.http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-630M.63761.0.html<-εδώ μπορείς να δεις κάτω μερικά παιχνίδια που μπορεί να τρέξει η κάρτα σου (630m), αν κάνεις και άλλες διεργασίες στο λάπτοπ και νιώθεις πως χρειάζεσαι ραμ τότε αγόρασε άλλα 4 gb,αλλά πρώτα κοίταξε μήπως έχεις 2X2gB τώρα αντί για 1X4 και αγοράζοντας αλλα 4 καταλήξεις αντί για 8 στα 6 καθώς θα πρέπει να αφαιρέσεις τα άλλα 2 αν δεν έχει άλλες θύρες για ραμ. Βελτίωση πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς στα παιχνίδια δεν θα δεις.
sepsekasan Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δηλαδη αν καταλαβα σωστα δεν μπορει να γινει κοινοχρηστη η μνημη ραμ ε;Εχω επισης ssd στο λαπτοπ και λεει κατι για boost κλπ αν εχω πανω απο 4 gb ραμ εκει τι παιζει γνωριζει καποιος;Κατι παιχνιδια που απαιτουν 3gb ram ας πουμε πως θα τα τρεξει σωστα ενα συστημα με 3.75gb ραμ ;Εκει δεν κερδιζω κατι;
SPANK Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Η μνήμη του υπολογιστής ειτε ειναι desktop ή laptop δεν μπορεί να διατεθεί στις αλλες συσκευές όπως η κάρτα γραφικών ουτε πουθενά ειναι αποκλειστικά για ολο το σύστημα ωστόσο η παραπάνω μνήμη θα βοηθήσει συνολογικά στο σύστημα να πηγαίνει καλύτερα αλλα και σε παιχνίδια που εχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ram , να ξέρεις ομως οτι η μνήμη δεν κάνει κατι απο μόνη της αν και τα αλλα μέρη του υπολογιστή δεν ειναι εξίσου καλά δηλαδή και 12gb ram να βάλεις η κάρτα γραφικών δεν θα τρέχει καλύτερα γιατι μεχρι εκει φτάνουν οι δυνατότητες της 1
sepsekasan Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 αρα τζαμπα το 40αρι ε; Καλυτερα απο τη μια. Ισως δοκιμασω να βρω εδω καμια μεταχειρησμενη μνημη 2gb μπας και εχω λιγο καλυτερη συμπεριφορα.Ευχαριστω πολυ
SPANK Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Τσάμπα ποτε δεν ειναι η επιπλέον μνήμη καθώς οπως σου ειπα συμβάλει να πηγαίνει καλύτερα ολο το σύστημα , αν όμως στόχος σου ειναι τα τρέχουν τα παιχνίδια καλύτερα με την παραπάνω μνήμη ή να την κάνει share στην κάρτα γραφικών τοτε ναι πήγε τσάμπα 1
sepsekasan Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Αρα θα παω για + 2gb να εχω 5.75gb Θυμαμαι ενα νετβοοκ που ειχα παλια ειχε η καρτα γραφικων 128μβ και αν εβαζες παραπανω ραμ πηγαινε 256ραμ... γιαυτο μαλλον θα μπαιρδευτικα.Το οτι ειναι αυτονομη εστι οτι μπορω να την αλλαξω με καποια καλυτερη; Και αν ναι αξιζει ο κοπος; (χρηματα) ;
Xristaras12 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 το 90% των λάπτοπ δεν αλλάζουν κάρτα γραφικών γιατί ειναι κολλημένες στην μητρική όπως και στο δικό σου πιθανότατα. Στα ακριβά μοντέλα γίνεται να αλλαχτεί η κάρτα(alienware,asus,msi κλπ) 1
SPANK Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Λογικά ειναι κολλημένη οποτε δεν μπορείς να την αλλάξεις αλλα και πάλι να την άλλαζες εναι μεγάλο σχετικά το κόστος και μπορεί να μην ειναι και απόλυτα συμβατή 1
sepsekasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 cpu μπορω ομως; Και αν ναι απο που τους αγοραζω;Σορρυ για τις "παιδικες" απορειες αλλα ειναι και η πρωτη μου φορα που εχω λαπτοπ παλια ειχα ντεσκτοπ
SPANK Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Το ίδιο υσχύει και για τους επεξεργαστές δεν μπορείς να τους αναβαθμίσεις σε ολες τις motherboards ειναι ανάλογα το laptop , πες το μοντέλο σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα