prospolos Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Ξεκινάω αυτό το θέμα, μιας εδώ και 5 μήνες που έγινα μητέρα,ταλαιπωρούμαι και ψυχικά και σωματικά.Να σημειώσω πως δεν είμαι από αυτούς που τα βάζουν με γιατρούς, ούτε γουστάρω να κατηγορώ με το παραμικρό.Σέβομαι την ιατρική επιστήμη,τη θεωρώ κορυφαία και η πίστη μου βρίσκεται ακριβώς εκεί. Δηλαδή στη δύναμη του ανθρώπου να ανακαλύπτει,να θεραπεύει με επιστημονικά μέσα και να βγάζει τον κόσμο από τον σκοταδισμό. Για να μη σας κουράζω, η άσχημη εμπειρία μου έχει να κάνει με το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης νάρκωσης, καθώς γέννησα με καισαρική. Γνωρίζοντας πιθανές επιπλοκές και υπογράφοντας για να την κάνω, έπεσα στην περίπτωση της πιθανής παρενέργειας. Τραυματιστηκε λάθος νεύρο, με αποτέλεσμα το ένα μου πόδι να παραμένει μουδιασμένο ακόμα και τώρα . Υπάρχει βελτίωση αλλά με αργούς ρυθμούς και μετά από φυσιοθεραπείες. Φανταστείτε τη δυσκολία μιας νέας μάνας , να σέρνει ένα πόδι και να πρέπει να φροντίζει σπίτι και μωρό. Το θέμα μου δεν είναι αυτός καθεαυτός ο τραυματισμός.Γνωρίζω πολύ καλά πως στις ιατρικές πράξεις μπορούν να συμβούν ενέργειες μη επιθυμητές. Ο θυμός μου είναι η απόκρυψη της αιτίας,η μετάθεση ευθυνών ,πως τάχα μου εγώ μπορεί να έχω θέμα και να έγινε η ζημιά ,πράγμα που ψάχνωντάς πάλι ιατρικά ,δεν ίσχυε τελικά. Θα μου πει κάποιος σκέψου το παιδί σου και πάρε δύναμη.Όμως οι δύο εβδομάδες που πίστεψα πως θα μείνω παράλυτη, η κακή σωματική και ψυχική κατάσταση, το τρέξιμο στους γιατρούς σε φάση λοχείας , το αβάσταχτο για μένα ψέμα πως δεν είναι από την νάρκωση η βλάβη και τελικά η αλληλλοκάλυψη γυναικολόγου και αναισθησιολόγου,είναι ο μεγάλος θυμός και το παράπονό μου. Δεν τα γράφω αυτά ούτε για τρομοκρατία ούτε και γιακαταστροφολογία. Η περίπτωση είναι σπάνια.Επίσης δεν με ενδιαφέρει να μπω σε νομικές διαδικασίες ,πράγμα που θα μου ήταν εύκολο λόγω επαγγέλματος συζύγου. Απλά σαν πικρία για την ανηθικότητα και την έλλειψη ειλικρίνειας απέναντι σε πρωτότοκη μάνα ή σε οποιονδήποτε τελικά. Και η λοχεία δεν είναι ό,τι πιο εύκολο.Πόσο μάλλον όταν στην κάνουν ακόμη πιο δύσκολη. Ευχαριστώ που με διαβάσατε. 4
NikosKallithea Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Τώρα τι να πεις, μονο περαστικά και να χαίρεσαι το μωρό σου.
prospolos Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Σε ευχαριστώ.Πέρα από τον μεγάλο θυμό μου και την ταλαιπωρία μου ,άνοιξα το θέμα για να μη χάβουμε σαν όρνια ό,τι μας λένε.Πόσο μάλλον όταν τα ψέματα είναι προφανή . Sent from my iPhone using Insomnia 1
Anorymous Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Σε ευχαριστώ.Πέρα από τον μεγάλο θυμό μου και την ταλαιπωρία μου ,άνοιξα το θέμα για να μη χάβουμε σαν όρνια ό,τι μας λένε.Πόσο μάλλον όταν τα ψέματα είναι προφανή . Sent from my iPhone using Insomnia Εγω θα σου ελεγα να πας και νομικα γιατι το ιδιο με εσενα η χειροτερο μπορει να παθει και καποια αλλη 1
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Αυτό το μούδιασμα στο πόδι σου πότε θα περάσει; Αν είναι να σου αφήσει αναπηρία ή προβλήματα μεθαύριο και δεν μπορείς να δουλέψεις τότε να το κυνηγήσεις οπωσδήποτε νομικά. Να χαίρεσαι το μωράκι σου.
prospolos Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μετά από εξετάσεις σε δικούς μου νευρολόγους, νευροχειρουργούς ,παθολόγους ,φυσιοθεραπευτές,το πόρισμα είναι πως επανέρχεται αλλά με αργούς ρυθμούς και δεν παίρνει φάρμακα.Μονο φυσιοθεραπειες.Και φυςικά πως αυτού του τύπου το τραύμα ήταν προφανέςτατα από τη λ´αθος παρακέντηση. Μέχρι και βελονισμό κάνω αν και δεν είμαι καθόλου φαν, μπας και συντομευσω την αποκατάσταση που θέλει 8 με 12 μηνες.Οι δικοί τους γιατροί για να καλυφθούν ,αρχικά με τρομοκράτησαν πως μπορει εγω να εχω κατι παθολογικό (Μέχρι για θρόμβο μου είπαν μετά απλό δώδεκα μέρες ,που αν ήταν έτσι θα έιχα μείνει σέκος σε λίγες ώρες),μετά το γύρισαν σε τράνταγμα δικό μου (αν είναι δυνατον τη στιγμή που δεν ένιωθα τα πόδια μου στην επέμβαση και καθόμουν ακίνητη και τη μαία να με κρατάει σαν μπάτσος). Με λίγα λόγια ψεματα.Αντί για το πιο απλό....κοπελιά εγινε αυτο κι αυτό.Θα σταθούμε δίπλα σου να το ξεπεράσεις.Δεν είναι όλοι οι γιατροί έτσι και ακόμα και τώρα προσπαθώ να μη χάνω την εκτίμηση στο έργο τους.Είναι το γαμωτο να σου χαλάει μια όμορφη στιγμή της ζωής σου.Νομικά επειδή ο σύντροφός μου είναι δικηγόρος δεν θα βγάλουμε άκρη μιας και υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ τους και κανείς δε θα δώσει κανένα. Sent from my iPhone using Insomnia
zynif Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εφόσον ο σύζυγος είναι νομικός θα έλεγα να το κυνηγήσεις το θέμα αν βέβαια πιστεύεις ότι έχεις δυνατότητες να κερδίσεις κάτι από αυτό (τουλάχιστον τα έξοδα της φυσιοθεραπείας). Ελπίζω να μην έχει ψιλά γράμματα αυτό που σ' έβαλαν να υπογράψεις. Κι αυτό για το τράνταγμα νομίζω είναι χαζομάρες. Έχω την εντύπωση ότι σε δένουν στο χειρουργείο για αυτό ακριβώς τον λόγο.
christs Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εύχομαι ολόψυχα περαστικά, να ανακτηθει εντελώς η υγεία σου. Δυστυχώς έτσι είναι η ιατρική, λαθη/ατυχιες συμβαίνουν και είναι ένας κακός συνδυασμός τύχης και ευθύνης του θεραποντος γιατρού. Μακάρι να υπήρχε μηδενική πιθανότητα να πάει κάτι στραβά, αλλά αυτό είναι ανεφικτο. Για όσους γράφουν για νομικό κυνήγι, από τη στιγμή που έχει υπογράψει η ασθενής για καισαρική, οι γιατροί καλύπτονται, οπότε είναι δώρο αδωρο. Το κυριότερο είναι η συμπεριφορά, και το γεγονός ότι έριχναν το φταίξιμο σε κάτι άλλο περαν (; της αναισθησιας. Αυτό μιας και δεν ξέρουμε το πλήρες ιστορικό σου, δε μπορούμε να το απαντήσουμε. Απ ότι καταλαβαίνω όμως, η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη. Και πάλι περαστικά και εύχομαι υγεία και καλοτυχια στο νέο μέλος της οικογένειας σου!
prospolos Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Έχει τέτοια γράμματα,τα ήξερα από την αρχή,ο γυναικολόγος διαβεβαίωνε πως όλα θα πάνε χωρίς πρόβλημα, αλλά τελικά για να καλύψει την ιδιωτική (ανάθεμα)κλινική και τον συνεργάτη του,θέλησαν να μου πλασάρουν ψεύτικη αιτία και να φανούν καλοί με τάχα μου δωρεάν εξετάσεις.Ευτυχώς μου κοψε και έκανα αλλού και έμαθα τι μου συμβαίνει.Αν και ηταν ολοφάνερο. Sent from my iPhone using Insomnia
NikosKallithea Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Πέραν της κακής συμπεριφοράς του γιατρού, δεν μπορείς να κυνηγήσει τίποτα στην προκειμένη περιπτωση, είναι καλυμμένος και τέτοιες περιπτώσεις αναφέρονται στο έγγραφο που υπογράψεις.
gdriver Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 να χαίρεσαι το μωράκι σου. καλότυχο να είναι και εσείς μαζί. αν δε σε πειράζει να ρωτήσω, για πιο λόγο επέλεξες την καισαρική από τον φυσιολογικό τοκετό; σου είπε κάτι ο γυναικολόγος και σε τρομοκράτησε;
prospolos Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Είχα κάνει του κόσμου τις εξετασεις κατά την εγκυμοσύνη. Έκανα και μετά ένα σωρό. Γι αυτό λέω ακόμα και που έγινε θα το δεχόμουν, θα το συγχωρούσα αν ήξερα την αλήθεια από την πρώτη έστω τη δεύτερη στιγμή. Το γεγονός πως ακόμα λόγω όλης της κακής κατάστασης δεν είμαι μια καλή και ήρεμη μάνα , για μένα είναι το μεγαλύτερο κόστος. Πιστεύω στην ιατρική και στις επιστήμες,δεν θα θελα ποτέ να είμαι η μανουλίτσα που ξεματιάζει το παιδί της αντί να το πάει για εμβόλιο. Το γαμώτο ρε παιδια....το γαμώτο της πουστιάς(σόρρυ για λέξη) Όσο για την καισαρική: Είχε καθυστερήσει το μωρό. Δεν έπαιρνε άλλο. Αυτό το πιστεύω. Δεν την έκανε ετσι απλά. Πέρασε κατα πολύ η ημερομηνία τοκετού και φοβήθηκαν. Μου είπαν πως μπλέχτηκε το χέρι στο λώρο.
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 είναι καλυμμένος και τέτοιες περιπτώσεις αναφέρονται στο έγγραφο που υπογράψεις. Χμμμμ, θυμάμαι όταν πέρσι έκανα 2 κολονοσκοπήσεις και 1 γαστροσκόπηση, με είχαν βάλει να υπογράψω τέτοιο χαρτί αλλά δεν θυμάμαι να έλεγε κάπου οτι αν γίνει/προκύψει κάτι δεν παίρνουν την ευθύνη και δεν μπορώ να τους κατηγορίσω, έλεγε απλά οτι συμφωνώ να μου χορηγηθούν τα τάδε φάρμακα ως αναισθητικά και στην όλη διαδικασία εν συντομία. Τώρα πιθανόν αν μιλάμε για άλλη επέμβαση π.χ καισαρική να είναι αλλιώς τα γραφόμενα στο χαρτί.
prospolos Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Από τη στιγμή που αναφέρεται στο χαρτί συναινείς.Αυτό που υπέγραψα εγώ έλεγε τις πιθανές απλές και σπάνιες παρενέργειες .Τις ήξερα όπως ήξερα και το γιατρό χρόνια και τον θεωρώ καλό επιστήμονα από άποψη ιατρικής.Επειδη δεν θέλησε να εκθέσει τον ιδιωτικό τομέα που ανήκει το έβαλε πάνω από την ηθική .Δεν θα κέρδιζα τίποτα γιατί θέλει τρελό κυνήγι και καταθέσεις γνωματευσεις απο συναδέλφους πράγμα πολύ δύσκολο.Ο άντρας μου που είναι δικηγόρος μου είπε πως η τιμωρία αυτού δεν είναι τα χρήματα και όλα αυτά.Επειδή ήταν και γνωστός ,το μόνο που μπορει να τον τιμωρήσει είναι να χάσει τον ύπνο του ,αν έχει τσίπα.εγώ με μια συγγνώμη και τίποτα αλλο θα το ξέχναγα. Sent from my iPhone using Insomnia
jordfarra Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 ίσως θα έπρεπε να το κυνηγήσεις περισσότερο όχι απαραίτητα νομικά-δικαστικά αλλα και μια καταγγελία στον ιατρικό σύλλογο δεν θα ήταν κακή μπορεί να τους ταρακουνούσε παραπάνω δεν ξέρω τι λένε και οι γιατροί του φόρουμ, αν θυμάμαι καλα έχουμε μερικούς εδω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα