mylo Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα ολοένα και ποιο σίγουρος γίνομαι για το ότι δεν υπάρχει σωτηρία για αυτή τη χώρα
Silverage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα ολοένα και ποιο σίγουρος γίνομαι για το ότι δεν υπάρχει σωτηρία για αυτή τη χώραΤί εννοείς;
jmirko15 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Φιλοσοφίες. Ο κόσμος πρέπει να εξυγχρονιστεί. Μόνο θθετικά.έχει η υποχρεωτική χρήση καρτών και ebanking. Κυρίως στη φοροδιαφυγεί που μας έχει ξεσκόσει. Φυσικά. Μόνο θετικά. Ούτε ένα αρνητικό δεν υπάρχει σε αυτή την "ιδέα".
Silverage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Φυσικά. Μόνο θετικά. Ούτε ένα αρνητικό δεν υπάρχει σε αυτή την "ιδέα".Πες μας ένα.
GreyHorse Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Πες μας ένα. Με cash φοροδιαφεύγεις ανετότατα, με χρεωστικές κάρτες, μεταφορές από λογαριασμό σε λογαριασμό μπορεί να πέσει έλεγχος.
Expertr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 <p> Ο χρήστης Silverage είπε:<br /> Πες μας ένα.<br /> Με cash φοροδιαφεύγεις ανετότατα, με χρεωστικές κάρτες, μεταφορές από λογαριασμό σε λογαριασμό μπορεί να πέσει έλεγχος. <br />Ναι σωστα...Οπως πεφτει ελεγχος τοσα χρονια σε 500 αρια χιλιαρικα που στελνουν εξω με εμβασματα πολιτικοι και καναλαρχες και δεν ξερει κανεις τιποτα..Και ΕΣΥ δεχεσαι να ελεγχουν την καθε συναλλαγη που κανεις για να μην κλεψεις 20-30€....<br /> Το οτι σας εχουν περασει το αισθημα της ευθυνης αποκλειστηκα στον λαο ειναι καλο για ΑΥΤΟΥΣ.</p>
GreyHorse Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 <p><br /> Ναι σωστα...Οπως πεφτει ελεγχος τοσα χρονια σε 500 αρια χιλιαρικα που στελνουν εξω με εμβασματα πολιτικοι και καναλαρχες και δεν ξερει κανεις τιποτα..Και ΕΣΥ δεχεσαι να ελεγχουν την καθε συναλλαγη που κανεις για να μην κλεψεις 20-30€....<br /> Το οτι σας εχουν περασει το αισθημα της ευθυνης αποκλειστηκα στον λαο ειναι καλο για ΑΥΤΟΥΣ.</p> Όπως έπεφτε έλεγχος τόσα χρόνια φοροδιαφυγής. Μιλάμε από εδώ και πέρα, ξεκόλλα.
Silverage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Όταν η φοροδιαφυγή κοστίζει 20-30 δις το χρόνο, ναι.
jmirko15 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Με cash φοροδιαφεύγεις ανετότατα, με χρεωστικές κάρτες, μεταφορές από λογαριασμό σε λογαριασμό μπορεί να πέσει έλεγχος. *Yawn* Μετά θα μιλήσουμε για την κακιά τρομοκρατία και πως τα metadata συλλέγονται για το καλό μας (και ότι άλλαξε κάτι για εμάς - "προστασία"); Επειδή κάποιος που φοροδιαφεύγει δεν θα βρει άλλο τρόπο.
Expertr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 <p> Ο χρήστης Expertr είπε:<br /> Ναι σωστα...Οπως πεφτει ελεγχος τοσα χρονια σε 500 αρια χιλιαρικα που στελνουν εξω με εμβασματα πολιτικοι και καναλαρχες και δεν ξερει κανεις τιποτα..Και ΕΣΥ δεχεσαι να ελεγχουν την καθε συναλλαγη που κανεις για να μην κλεψεις 20-30€.... Το οτι σας εχουν περασει το αισθημα της ευθυνης αποκλειστηκα στον λαο ειναι καλο για ΑΥΤΟΥΣ.<br /> Όπως έπεφτε έλεγχος τόσα χρόνια φοροδιαφυγής. Μιλάμε από εδώ και πέρα, ξεκόλλα. </p><p> </p><p><br /> Εαν αλλαξει το συστημα και πιασουν τους καρχαριες οπως πρεπει τοτε ΕΓΩ θα ειμαι ο πρωτος που θα συμφωνησω σε αυτο το συστημα και θα παω να μαθω στον παππου μου να το δουλευει.<br /> Προς το παρων ακομα και ο Υποικ ειπε οτι με αυτα τα μετρα οι πλουσιοι ζουν με περισσοτερα και αυτοι που εχουν λιγα με λιγοτερα...ετσι για να εχουν κινητρο ειπαν...<br /> Ετσι φιλε μου δεν πας μπροστα ομως</p>
kalogeros Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Είναι η τελευταία φορά που μπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω, γιατί μάλλον τα ξέρεις όλα και δεν θες να καταλάβεις. <p></p><p> </p><p>Ξαναδιαβασε τι εγραψες και μην αναφερεσαι προσωπικα σε εμενα για τεχνοφοβια επιστημονα.<br />Επισης αυτα που λες δεν εχουν νομοθετηθει ουτε στις ηνωμενες πολιτιες οποτε ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ αφου εισαι τοσο ΠΡΟΧΩ στον πραγματικο κοσμο</p><p>Δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν ατομα που να ζητανε μεταφορα μεσω web banking ακομα και σε ιδιωτικες συναλλαγες οταν αυτο προυποθετει smartphone,web bank + 3g. Ξυπνηστε λιγο τεχνολογικα τερατα</p> Ελπίζω να μπορείς να καταλάβεις ότι κανένα από τα τρία αυτά ΔΕΝ είναι απαραίτητο για να κάνεις μια μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό. Ακόμα και τίποτα από τα παραπάνω να μην έχεις, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου στο ταμείο της τράπεζας. Πας με το βιβλιάριό σου και με το ΙΒΑΝ του αλλουνού και λες του ταμεία "Θέλω να μεταφέρω το Χ ποσό από τον λογαριασμό μου στον λογαριασμό αυτουνού". Βλέπεις; Problem solved. Και μη μου πεις ότι βαριέσαι να περιμένεις στην ουρά της τράπεζας. Αν βαριέσαι κάνε web banking. Είπαμε, λύσεις υπάρχουν. Σκοπός είναι να θέλουμε να τις εφαρμόσουμε. Άντε να δούμε τι πρόβλημα θα βρεις τώρα για να γκρινιάξεις.
GreyHorse Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 *Yawn* Μετά θα μιλήσουμε για την κακιά τρομοκρατία και πως τα metadata συλλέγονται για το καλό μας (και ότι άλλαξε κάτι για εμάς - "προστασία"); Επειδή κάποιος που φοροδιαφεύγει δεν θα βρει άλλο τρόπο. Και επειδή αν θελήσει να μπει κλέφτης στο σπίτι σου θα μπει όσους συναγερμούς και σκυλιά και πόρτες ασφαλείας κι αν βάλεις, τότε καλύτερα όχι μόνο να το αφήνεις ξεκλείδωτο αλλά να αφαιρέσεις και την πόρτα σου. Αφού αν θελήσει ο καπάτσος ο κλέφτης να μπει, θα μπει μωρέ.
jmirko15 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Και επειδή αν θελήσει να μπει κλέφτης στο σπίτι σου θα μπει όσους συναγερμούς και σκυλιά και πόρτες ασφαλείας κι αν βάλεις, τότε καλύτερα όχι μόνο να το αφήνεις ξεκλείδωτο αλλά να αφαιρέσεις και την πόρτα σου. Αφού αν θελήσει ο καπάτσος ο κλέφτης να μπει, θα μπει μωρέ. Η διαφορά εδώ βέβαια είναι ότι εσύ δεν μιλάς για συναγερμούς, σκυλιά, πόρτες ασφαλείας κτλ εσύ λες να κόβουμε το κεφάλι του κλέφτη* με το που πατήσει στην εξώπορτα. * Η όποιος τυχαίνει να είναι εκεί..
GreyHorse Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Η διαφορά εδώ βέβαια είναι ότι εσύ δεν μιλάς για συναγερμούς, σκυλιά, πόρτες ασφαλείας κτλ εσύ λες να κόβουμε το κεφάλι του κλέφτη* με το που πατήσει στην εξώπορτα. * Η όποιος τυχαίνει να είναι εκεί.. Κόβουμε κεφάλι του κλέφτη ισούται με φυλάκιση σε περίπτωση φοροδιαφυγής.Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα πληρωμή με κάρτα ή μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό για περιορισμό πιθανοτήτων φοροδιαφυγής. Όπως προσπαθείς να αποφύγεις ληστεία στο σπίτι σου βάζοντας πόρτα, κλειδαριά, συναγερμό. Δεν μίλησα καθόλου για ποινές όσων φοροδιαφεύγουν. Να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
jmirko15 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Κόβουμε κεφάλι του κλέφτη ισούται με φυλάκιση σε περίπτωση φοροδιαφυγής. Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα πληρωμή με κάρτα ή μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό για περιορισμό πιθανοτήτων φοροδιαφυγής. Όπως προσπαθείς να αποφύγεις ληστεία στο σπίτι σου βάζοντας πόρτα, κλειδαριά, συναγερμό. Δεν μίλησα καθόλου για ποινές όσων φοροδιαφεύγουν. Να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Εγώ καταλαβαίνω τι διαβάζω, το πως το μεταφράζω είναι που διαφέρει. Όπως πχ εσύ λες ότι το "κόβουμε κεφάλι" ισούται με φυλάκιση. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Το να "κλειδώσεις" τα πάντα γύρω από τις τράπεζες δεν πρόκειται να βοηθήσει στην φοροδιαφυγή. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που πιστεύουν οι περισσότεροι. Από την άλλη αυτό δεν μπορεί να γίνει οπότε τζάμπα μιλάμε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα