Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι θα είναι ΤΟΟΟΣΟ μεγάλο το θέμα "πληγμα στον τουρισμό", η δική μου αντίρρηση είναι κυρίως στο "μη πρακτικό" του πράγματος.

Ακόμα και οι πρόσφατοι περιορισμοί που θέλουν κάποια τιμολόγια να εξοφολύονται μόνο μέσω τράπέζης που στη τελική όπως είπα μπορεί να πει κάποιος ότι είναι "μέρος της δουλειάς", έχω δει τι ταλαιπωρία μπορούν να δημιουργήσουν (προφανώς δε μιλάω για ποσά χιλιάδων ευρώ που έτσι κι αλλιώς κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρονικά ή με επιταγές).

Ok αλλα αυτος ειναι ενα σοβαρος τροπος επιτελους να χτυπησουμε την φοροδιαφυγη

• Απαντ. 386
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιος εμποδίζει τον τουρίστα να πληρώσει μετρητά και μαύρα χωρίς απόδειξη για να αποφύγει την ταλαιπωρία;

Δημοσ.

Ποιος εμποδίζει τον τουρίστα να πληρώσει μετρητά και μαύρα χωρίς απόδειξη για να αποφύγει την ταλαιπωρία;

Όποιος τον εμποδίζει και τώρα (= και οι δύο μεριές δεν έχουν λόγο να κοπεί απόδειξη το νέο μέτρο είναι άχρηστο).

Και μη το περιορίζουμε σε τουρίστες, από ότι καταλαβαίνω το μέτρο θα ισχύει για όλους.

Αν μάλιστα όπως μάλλον ισχύει ο τουρίστας ήδη πληρώνει με κάρτα τις περισσότερες φορές στη πράξη η αλλαγή αφορά κυρίως τους ντόπιους.

Το προσδοκόμενο όφελος , υποθέω, δεν είνα τόσο να αυξηθούν οι νόμιμες πωλήσεις (= λιόγτερα μαυρα), αλλά να παίρνει το κράτος το ΦΠΑ αμέσως, πριν "κάνει ταμείο" ο μαγαζάτωρας.

Αυτό σωστό είναι αλλά μπορεί να γυρίσει και μπούμεραγκ, δηλαδή αν κάποιος θα την έκοβε την απόδειξη και θα εκανε ταμείο με σκοπό να δώσει το ΦΠΑ, και αν δεν έβγαινε να καθυστερούσε τώρα θα έχει ένα λόγο ακόμα να κάνει κάποιες από τις συναλλαγές μαύρες από την αρχή

Δημοσ.

Για όσους γκρινιάζουν :έχει μεγάλη λογική να πας σε ΑΤΜ να σηκώνεις χρήματα με την χρεωστικη, και μετά να πληρώνεις με μετρητά;

Και με χρεωστικη μπορεί να γίνει δίχως καμία επιβάρυνση. Ξεκολατε μια χαρά μέτρο είναι. Ο καλύτερος τρόπος να πληρώνετε απευθείας ο ΦΠΑ στο κράτος και να μην τον παντελονιαζουν οι διάφοροι ξυπνητζηδες

Αυτο ακριβως.

Δλδ τι διαφορα εχει που ο πατερας μου τραβαει 200 ευρω απο το ατμ και τα δινει στη μαναμ να πληρωσει τη δεη στο σ/μ,;;; ΚΑΜΙΑ.

Γνωμη μου, καλυτερα να κανουν υποχρεωτικη τη συναλλαγη ΜΟΝΟ μεσω απο χρεωστικη για ολες τις δεκο, μπας και γλυτωσουν τα πηγαινε-ελα απο ατμ σε ουρες στα σ/μ, ταχυδρομεια κλπ.Και για ολες τις συναλλαγες ανω των 100 ευρω ομως. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα πρεπε να εξαιρεθούν καποιες επιχειρησεις?πψ σουπερ μάρκετ που παντα κόβουν απόδειξη?θα γίνετε χαμός στα ταμεια με πιστωτικές...

Δημοσ.

Δεν θα πρεπε να εξαιρεθούν καποιες επιχειρησεις?πψ σουπερ μάρκετ που παντα κόβουν απόδειξη?θα γίνετε χαμός στα ταμεια με πιστωτικές...

Γιατί αφού ο πατέρας μας πάει έτσι κι αλλιώς στο ATM ..... άρα θα γλιτώσουμε από εκείνες τις ουρές.

**btw σε πολλές περιπτώσεις προβλέπω ότι θα κόβουν απλά πολλαπλές αποδείξεις.

Τώρα το ότι εκεί που και τώρα μπορείς να φοροδιαφύγεις και με το μέτρο μπορείς να φοροδιαφύγεις είναι άσχετο. Ο φανταρτζής ας πούμε ή ο υδραυλικός που θα σου φτιάξει κάτι τώρα, επειδή είναι "υποχρεωτικό" θα κόβει αποείξεις με κάρτα ... πριν ας πούμε ήταν ... εθελοντικό.

btw

κάτι απόλυτα λογικό και λίγο σχετικό με το θέμα είναι αυτό που διάβασα σήμερα, και το οποίο στην "τριτοκοσμική" Τουρκία είναι ευρύτατα διαδεδομένο.*

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231404060

και πάντα είχα την απορία γιατί δεν είναι ήδη λειτουργία του taxisnet... εκεί ήταν παλαβομάρα τόσα χρόνια

- είχες λογαριασμό σαν επαγγελματίας στο taxisnet

- έπρεπε να κόψεις "χάρτινα" τιμολόγια

- και μετά να τα περάσεις στη συγκεντρωτική κατάσταση πελατών-προμηθευτών

- και αν το ξέχναγες και πέρναγε μια μέρα 600ευρώ πρόστιμο.

σε δουλειά να βρισκώμαστε

+ ότι έπρεπε να ανταλλάσεις άχρηστα στην ουσία χαρτάκια με τους πελάτες σου.

Δημοσ.

Διαφωνώ με το υποχρεωτικό του μέτρου.

Ας δίνανε ένα bonus σε αυτούς που έχουν κάρτα ώστε να ενισχύσουν τις συναλλαγές.

Μου φαίνεται αστείο να χρησιμοποιώ κάρτα σε όλες σχεδόν τις συναλλαγές μου.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει να δώσει κίνητρα, όπως έκπτωση φόρου για να μπορέσει να εφαρμοστεί το μέτρο, ειδάλλως θα πάει άπατο.

Δημοσ.

Eγω θελω να καταργηθουν τα λεφτα, με μια καρτα ολα μεσα η μισθοδοσια και αμα τη χασεις ταυτοτητα και serial number, να σου πω εγω αν υπαρχει ληστεια, ζητανια κτλπ.

Δημοσ.

υπάρχει κινητρο, όσες κάρτες δινουν bonus ποντους για να τις χρησιμοποιείς

Κίνητρα και απο τη μεριά του κράτους προφανώς εννοούν όσοι το ανέφεραν.

Θα μπορούσε να δίνει δώρα με μορφή κλήρωσης για όσουν κρατάνε αποδείξεις για αγορά μέσω κάρτας ας πούμε.

Μείωση φορολογίας κλιμακωτά ανάλογα τη χρήση της κάρτας κτλ

Δημοσ.

Θα πέσει πολύ γέλιο. είναι από τις μεγαλύτερες μ@λ@κίες που έχουν γίνει ποτέ ...

Ναι δε λέω καλό είναι να πριμοδοτηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος και ξεπερνάω το ότι σε αναγκάζει να χρησιμοποιείς ένα τραπεζικό προϊόν (τι ειρωνεία για την "πρώτη φορά") αλλά ...

- τα πρακτικά ζητήματα είναι πολλά?

- τι λέει το κραδός δηλαδή ? καταργεί σαν "legal tender" τα μετρητά?

- Όποιος δηλαδή βρεθεί ας πούμε σε ένα νησί χωρίς να το λάβει υπόψη του, είτε χάσει την πιστωτική του ... τι πρέπει να κάνει?

- Όποιος σοβαρός καταστηματάρχης δε θέλει να ταλαιπωρεί τον πελάτη του να "κόψει το κεφάλι του να φέρει πιστωτική" είτε δε θα κόβει αποφείξεις, είτε θα κόβει κάτω από το όριο (είτε λιγότερο ποσό είτε πολλαπλές αποδείξεις).

ΘΑ μπορούσα να το καταλάβω για "επαγγελματικές συναλλαγές" (με τιμολόγια) όπου τώρα νομίζω το όριο είναι 1.500 , θα μπορούσε να κατεβεί αν είναι τόσο ανάγκη. Στη τελική μπορεί να επιχειρηματολογήσει κάποιος ότι είναι μια διαδικασία που "comes with the job" 

αλλά φαντασου τώρα σκηνικό για ένα τραπέζι σε μια ταβέρνα να σε αναγκάζει να έχεις πιστωτική/χρεωστική.

Ναι.

Η μάνα μου πχ με το ζόρι πλέον μπορεί να συναλλάσεται με μετρητά, φαντάσου με καρτα ...

Αυτό είναι μια υιοθέτηση ενός εντελώς άλλου φορολογικού συστήματος που δεν είναι δυνατό να γίνει αυτή τη στιγμή.

Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά άλλα πράγματα ταυτόχρονα (αρχικά οι συντελεστές και όχι μόνο).

Είναι που οι τράπεζες πίνουν το αίμα του λαού ...

παρόλα αυτά τους εξασφαλίζουμε ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ αγορά.

Στην πολιτισμενη δυση για οποιαδηποτε σχεδον αγορα πανω απο 5 ευρω χρησιμοποιεις καρτα, και ειναι απειρως πιο ευχρηστο απο τα μετρητα.  

Γερμανια που μενω, πραγματικα βγαζω πχ 100 ευρα μετρητα και βγαζω μηνες μεχρι να τα ξοδεψω. Δεν υπαρχει λογος να μην πληρωνουμε τα ΠΑΝΤΑ με καρτα.

Κανενα πρακτικο προβλημα. Ολα τα καταστηματα, μεχρι και τα περιπτερα εχουνε υποδομη για να δεχτουνε καρτες. 

Καθε φορα που παω Ελλαδα αυτο ειναι το πιο εκνευριστικο, που πρεπει να εχω πανω μου συνεχεια μετρητα. Τα οποια για να βγαλεις στην Ελλαδα ειναι φυσικα πιο ακριβα, γιατι τα ΑΤΜ χρεωνουνε 5 ευρω, ενω αμα αγορασω κατι με καρτα δεν πληρωνω επιπλεον τιποτα. 

Δημοσ.

Στην πολιτισμενη δυση για οποιαδηποτε σχεδον αγορα πανω απο 5 ευρω χρησιμοποιεις καρτα, και ειναι απειρως πιο ευχρηστο απο τα μετρητα.  

Άμα μου βρεις 1 χώρα που έχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ χρήση κάρτας σε λιανικές αγορές 70ευρώ θα διαβάσω παρακάτω.

Εσύ κάνεις αυτό στη Γερμανία εγώ κάνω το άλλο στη Ελλάδα/Τουρκία , σημειώσατε Χ ... ποιό είναι το επιχείρημά σου ακριβώς ?

Μερικοί άνθρωποι ή δε ξέρουν να διαβάζουν ... ή κάνουν άπλά τους βλάκες.

Δημοσ.

Άμα μου βρεις 1 χώρα που έχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ χρήση κάρτας σε λιανικές αγορές 70ευρώ θα διαβάσω παρακάτω.

Εσύ κάνεις αυτό στη Γερμανία εγώ κάνω το άλλο στη Ελλάδα/Τουρκία , σημειώσατε Χ ... ποιό είναι το επιχείρημά σου ακριβώς ?

Μερικοί άνθρωποι ή δε ξέρουν να διαβάζουν ... ή κάνουν τους βλάκες.

Δεν ανεφερα ποτε οτι ειναι υποχρεωτικα με καρτα, ειπα οτι ο κυριως τροπος πληρωμης ειναι αυτος. 

Στην τελικη ας το κανουμε εμεις πρωτοι υποχρεωτικο. Πως ειναι δυνατον να πιστευεις οτι ο καλυτερος τροπος να πληρωνεις κατι ειναι να εχεις πανω σου μετρητα, η να πρεπει να τρεχεις στα ΑΤΜ για να βγαλεις. 

Εχουμε μηδενικη συνειδηση σαν πολιτες, πρεπει να μας φερονται σαν μωρα, υπεχρεωτικη πληρωμη με καρτα. 

Δημοσ.

Δεν ανεφερα ποτε οτι ειναι υποχρεωτικα με καρτα, ειπα οτι ο κυριως τροπος πληρωμης ειναι αυτος. 

Μα εδώ μιλάμε για υποχρεωτική , δια νόμου χρήση.

Στα άλλα νομίζω ότι κανείς δε διαφωνεί, και κάρτες, καν NFC και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...