8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δηλαδή αν κατάλαβα καλά το πολύμπριζο δεν έπαιρνε την γείωση μαζί του γιατί αυτή η παλιά μπρίζα δεν έχει πάνω και κάτω τα σιδεράκια που έχει η σουκο που αυτά είναι η γείωση. 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Όχι, δεν ειχε γειωση το πολυμπριζο όπως επομένως δεν ειχε γειωση και οποιαδήποτε συσκευη εβαζες πανω του. Edit:Αλλαξε τελειως το ποστ σου με το εντιτ που εκανες, από ερωτηση εγινε συμπερασμα. Ετσι επιγραμμισα την απαντηση μου στην ερωτηση σου που εφυγε και απαντω εκ νεου στο νέο στην ουσια ποστ: Ακριβως ετσι! 1
8elwADSL Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Αν βάλω αυτόν τον αντάπτορα που πρότεινες στην μπρίζα τότε το πολύμπριζο θα έχει γείωση σωστά; Οκ θα πάρω εναν αντάπτορα τότε ευχαριστώ για τη βοήθεια.
nikos1982 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 λοιπον εφόσον υπάρχει καλωδιο γείωσης απλα αλλαξε την πριζα με μια σουκο.μην μπεις σε διαδικασια ανταπτορακια.
paylidis Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 λοιπον εφόσον υπάρχει καλωδιο γείωσης απλα αλλαξε την πριζα με μια σουκο.μην μπεις σε διαδικασια ανταπτορακια. Συμφωνώ. Ίδιο κόστος εχουν πάνω κάτω και θα ξενοιασεις... Αρκεί να μπορεις να την αλλάξεις τη μπριζα, έτσι;
The_Judas Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Εφόσον δεν γνωρίζει από ηλεκτρολογικά ας πάρει έναν ηλεκτρολόγο να την αλλάξει.
nikos1982 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Συμφωνώ. Ίδιο κόστος εχουν πάνω κάτω και θα ξενοιασεις... Αρκεί να μπορεις να την αλλάξεις τη μπριζα, έτσι; δεν ειναι θεμα να ξενοιασει αλλα θεμα σωστοτερου τροπου. 1
8elwADSL Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Λοιπόν διάβασα αυτό το τοπικ και επειδή έχω δει 1-2 φορές από άλλον αποφάσισα να αλλάξω μόνος μου την μπρίζα. Η γυμνή άκρη των καλωδίων ρεύματος και γείωσης πρέπει να μπει ανάμεσα στα σιδεράκια της φώτο και στη συνέχεια τα βιδώνω και σφίγγουν σωστά; (Αριστερά δεξια τα καλώδια ρεύματος και στη μέση το καλώδιο γείωσης)
pano Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Σωστά,επίσης καλό θα ήταν τις παλιές ''ξεγυμνωμένες'' άκρες των καλωδίων να τις κόψεις* και να ξεγυμνώσεις καινούργιες. *Μόνο αν έχουν περιθώριο τα καλώδια.
nikolas_kriti Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Να ρωτήσω κάτι εγώ? 1) Απο την στιγμή που τον χτυπάει το ρεύμα,έχουμε διαρροή (ή επειδή δε δουλευε η γειωση "προκαλούσε" διαρροή?????)...Ωραία?? Όταν έβαλε το pc στις άλλες πρίζες γιατί δε έπεσε το ρελέ?Άν έχεις ρελέ.. 2)Γιατί δε φωνάζεις εναν ηλεκτρολόγο να τσεκάρει εκεί τι γίνεται...??? 1
Fubar.gr Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Να ρωτήσω κάτι εγώ? 1) Απο την στιγμή που τον χτυπάει το ρεύμα,έχουμε διαρροή (ή επειδή δε δουλευε η γειωση "προκαλούσε" διαρροή?????)...Ωραία?? Όταν έβαλε το pc στις άλλες πρίζες γιατί δε έπεσε το ρελέ?Άν έχεις ρελέ.. 2)Γιατί δε φωνάζεις εναν ηλεκτρολόγο να τσεκάρει εκεί τι γίνεται...??? Καταρχάς όλα τα τροφοδοτικά υπολογιστή έχουν μια μόνιμη ελεγχόμενη διαρροή προς τη γείωση μέσω των πυκνωτών κλάσης Y. Αυτό γίνεται για μείωση του θορύβου. Η διαρροή αυτή είναι της τάξης των μερικών εκατοντάδων μΑ εώς 1-2mA στην χειρότερη περίπτωση. Όταν το τροφοδοτικό είναι σωστά γειωμένο μέσω της πρίζας τότε αυτό το ρεύμα διοχετεύεται στη γείωση. Όταν το τροφοδοτικό δέν είναι γειωμένο, τότε το σασί του (και κατ επέκταση όλο το κουτί του υπολογιστή) βρίσκεται σε τάση 110 Volt, δηλαδή τη μισή απο την τάση δικτύου γιατι οι πυκνωτές Y σχηματιζουν ένα διαιρέτη τάσης που ρίχνει την τάση στο μισό. Τα 110 Volt ακούγονται τρομακτικά, όμως οι πυκνωτές Y επειδή έχουν πολύ μικρή χωρητικότητα, της τάξης των μερικών pF, παρουσιάζουν πολύ μεγάλη εμπέδηση και το ρεύμα που αφήνουν να περάσει σε περίπτωση που κάποιος ακουμπήσει το σασί είναι ελάχιστο, κάποια χιλιοστά του mA. Επειδή εκτός απο τους πυκνωτές Y των παλμοτροφοδοτικών υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να υπάρχουν μικροδιαρροές προς τη γή, τα τυπικά οικιακά ρελέ είναι ρυθμισμένα να πέφτουν όταν ανιχνεύσουν διαρροές απο 30mA και πάνω, το οποίο είναι το όριο που το ρεύμα αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Οπότε το να μήν πέφτει το ρελέ είναι απολύτως φυσιολογικό αλλά και ασφαλές σε αυτή την περίπτωση 6
paylidis Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Εξαιρετική ανάλυση! Ομολογώ οτι δεν ήξερα σχεδόν τιποτα απο αυτα..!
pano Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Tι έγραψες βρε FUBAR, και ''παπάτζες'' να είναι http://www.scottmcbeanblog.com/wp-content/uploads/2015/01/The-Good-Boss.jpg
8elwADSL Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Update! Μετά τις οδηγίες από αυτό το τοπικ εδώ στο ινσομνια και την λιγοστή εμπειρία που είχα κατάφερα να αλλάξω μόνος μου την μπρίζα με μια καινούρια σουκο που δουλεύει άψογα και πια δεν με χτυπάει το ρεύμα όταν αγγίζω του κουτί μου Proof 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα