Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα εξαγωγή πριν κανα 2μηνο σε ένα παλιό απονευρωμένο δόντι.

Δεν είναι μπροστά και δεν φαίνεται αλλά το κενό πρέπει να καλυφθεί για λειτουργικούς αλλά και για λόγους υγείας των υπολοίπων δοντιών.

Ετεθη λοιπόν το δίλημμα, εμφύτευμα η γέφυρα? Τείνω προς την λύση του εμφυτεύματος λόγω των μειονεκτημάτων της γέφυρας.

Ως προς το κόστος, μέχρι τώρα έχω πάει σε 2 γιατρούς. Ο ένας μου είπε 1500-2000 ανάλογα με το πως θα πάει και ο άλλος μου είπε μια τελική τιμή 1100.

Λεπτομέρειες δεν έχουμε συζητήσει ακόμα καθώς ήταν αναγνωριστική η επίσκεψη και θα τους ξαναεπισκευθώ από βδομάδα. Έχω λοιπόν κάποιους προβληματισμούς και απορίες που θα ήθελα να γνωρίσω έστω και σε γενικές γραμμές πριν τους επισκευθώ.

Αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω σε άτομα που έχουν βάλει εμφύτευμα ή τυγχάνει να ξέρουν είναι:

1. Ποιά η γνώμη σας στο δίλημμα γέφυρα ή εμφύτευμα? (Τα διπλανά δόντια είναι απολύτως υγιή)
  2. Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα στις τιμες ανάμεσα στοθυς 2 γιατρούς που πήγα?
  3. Υπάρχει διαφοροποίηση στα υλικά και στις μεθόδους ή είναι standard? Τι συνίσταται αν υπάρχει διαφοροποίηση?
  4. Τι ποσοστό επιτυχίας έχει?
  5. Η επέμβαση είναι δύσκολη? Πώς είναι η περίοδος μετά την επέμβαση? Σε πόσες μέρες είσαι καλα?

[για να προλάβω κάποιους που θα βιαστούν να πούν την εξυπνάδα, πάνε ρώτα στους γιατρούς και τα ιατρικά θέματα δεν είναι για να τα ρωτάς στο internet και τρίχες κατσαρές, τα γνωρίζω αυτά και προφανώς δεν θα βασιστώ αποκλειστικά σε διαδικτυακές γνώμες αλλά ρωτάω εδώ όπως θα ρωτούσα και κάποιον γνωστό μου, για να ακούσω μερικές άλλες περιπτώσεις και να αποκτήσω απλά μια αίσθηση για το ζήτημα]

Επεξ/σία από funbreaker
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τα λεφτα τοσα είναι καλα στα λενε, το θεμα είναι ότι μπορει να πεσει μετα από καιρο, και γω σκέφτομαι να κανω

Δημοσ.

Το μοναδικο μειονεκτημα της γεφυρας ειναι οτι τροχιζεις διπλανα υγιη δοντια για να μπει.. Τα εμφυτευματα ειναι πιο ακριβα σε κοστος αλλα ειναι η σωστοτερη λυση γιατι δεν πειραζεις αλλα δοντια.

Για την διαφοροποιηση των τιμων δεν ξερω να σου απαντησω προφανως θα τιθεται θεμα υλικου.

• Like 1
Δημοσ.

τα λεφτα τοσα είναι καλα στα λενε, το θεμα είναι ότι μπορει να πεσει μετα από καιρο, και γω σκέφτομαι να κανω

Και γιατί ο ένας λέει 1100 και ο άλλος 1500-2000? Δεν είναι μεγάλη διαφορά για να οφείλεται μόνο στην αμοιβή του γιατρού? Μήπως υπάρχουν διαφορετικά υλικά και μέθοδοι?

Το αν θα σου πέσει θα φανεί στο διάστημα μετά την επέμβαση ή μπορεί να σου πέσει στο άκυρο μετά από 2-3 χρόνια?

Τα ποσοστά επιτυχίας πόσο είναι?

Δημοσ.

Επειδή ακριβώς τώρα αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα, ο δικός μου γιατρός μου είπε για τη γέφυρα.Την Τρίτη θα τη βάλω και αν θες θα σου πω τις εντυπώσεις.Για το εμφύτευμα ήταν αρνητικός λόγω ενός ποσοστού αποτυχίας.Στη γέφυρα βέβαια χρειάζεται από ό,τι μου είπε να μην ασκώ πιέσεις τύπου παξιμάδια κόκαλα κλπ και μπορεί και 20 χρόνια να αντεξει.Αν δεν προσεχείς μετα δυσκολεύουν τα πράγματα.Αλλα προτίμησε τη γέφυρα.Ειπναι στην κάθε περίπτωση μάλλον και πως το κρίνει ο κάθε οδοντίατρος.Την Τρίτη θα σου πω λεπτομέρειες .

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Το μοναδικο μειονεκτημα της γεφυρας ειναι οτι τροχιζεις διπλανα υγιη δοντια για να μπει.. Τα εμφυτευματα ειναι πιο ακριβα σε κοστος αλλα ειναι η σωστοτερη λυση γιατι δεν πειραζεις αλλα δοντια.

Για την διαφοροποιηση των τιμων δεν ξερω να σου απαντησω προφανως θα τιθεται θεμα υλικου.

Οχι μόνο τα τροχίζεις αλλά δέχονται και παραπάνω τάσεις και μάλιστα όχι κάθετες.

Πορσελάνη πάντως μου είπε για κάλυμμα ο 1100. Δεν ξέρω αν υπάρχει διαφοροποίηση στα υλικά της βάσης.

Επειδή ακριβώς τώρα αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα, ο δικός μου γιατρός μου είπε για τη γέφυρα.Την Τρίτη θα τη βάλω και αν θες θα σου πω τις εντυπώσεις.Για το εμφύτευμα ήταν αρνητικός λόγω ενός ποσοστού αποτυχίας.Στη γέφυρα βέβαια χρειάζεται από ό,τι μου είπε να μην ασκώ πιέσεις τύπου παξιμάδια κόκαλα κλπ και μπορεί και 20 χρόνια να αντεξει.Αν δεν προσεχείς μετα δυσκολεύουν τα πράγματα.Αλλα προτίμησε τη γέφυρα.Ειπναι στην κάθε περίπτωση μάλλον και πως το κρίνει ο κάθε οδοντίατρος.Την Τρίτη θα σου πω λεπτομέρειες .

thanks, εμένα και οι 2 μου πρότειναν αμέσως εμφύτευμα, γιατί λένε πως τα διπλανά είναι υγιέστατα και είναι κρίμα να τα τροχίσω.

Σου είπε ποσοστά αποτυχίας των εμφυτευμάτων?

Δημοσ.

Ρε συ Funbreaker δεν θέλω να σου την σπάσω αλλά δεν θα βρεις σωστές πληροφορίες εδώ μέσα για ένα τόσο εξειδικευμένο θέμα, καλύτερα να ρωτήσεις και σε άλλον οδοντίατρο αν δεν νιώθεις καλυμένος από τις δύο γνώμες που πήρες.

Εξηγούμαι:

Ρωτάς για ποσοστά επιτυχίας και προγνώσεις (και διάφοροι σου απαντάνε :-D) , όμως πρέπει να καταλάβεις ότι δεν γνωρίζουμε ούτε το ιατρικό ιστορικό σου (την γενική υγεία σου), ούτε την κλινική εικόνα σου (ειδικά την ποιότητα του οστού της γνάθου σου), ούτε καν την ηλικία σου...!!

Οι τρεις παραπάνω παράγοντες (μαζί με μερικούς ακόμα),μπορούν να μεταβάλλουν το ποσοστό επιτυχίας από το 99% στο20%, και μία άριστη πρόγνωση σε εφιάλτη!

Ακόμα και οδοντίατρος - προσθετολόγος με ειδίκευση στα εμφυτεύματα να σου απαντούσε, θα ήταν ανεύθυνος αν σου έλεγε ποσοστά χωρίς να σε εξετάσει...

Γενικά όμως θα σου πω μερικά πράγματα (όπως είπες και εσύ, σαν να ήμουν γνωστός σου...):

Στα οδοντικά εμφυτεύματα υπάρχει πια τεχνογνωσία δεκαετιών, ζούμε στο 2015 και όχι στο 1990, οπότε αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, ούτε να το σκεφτείς για κλασσική γέφυρα (είπαμε - να πληρείς βέβαια τις προυποθέσεις που σου ανέφερα πιό πάνω...).

Οι τιμές τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει αρκετά (λόγω κρίσης), στην αγορά παίζει ένας μέσος όρος 1300-1500 ευρώ ανά δόντι.

Η παραπάνω τιμή εξαρτάται πολύ από την "υπερκατασκευή" (τι θα μπει πάνω στο εμφύτευμα - υπάρχουν πολλές επιλογές-ποιότητες) αλλά και από τα υλικά του ίδιου του εμφυτεύματος:

Υπάρχουν τα συστήματα εμφυτευμάτων που παράγονται από τις top εταιρίες του χώρου και είναι πανάκριβα, οι αντιγραφές από αξιόπιστες εγκεκριμένες εταιρίες που κατεβάζουν λίγο το κόστος και.... οι αντιγραφές των αντιγραφών από άστα να πάνε εταιρίες (ακόμα και εγχώριες) που κατεβάζουν ακόμα περισσότερο το κόστος...

Δυστυχώς η οδοντιατρική αγορά (ειδικά στα χρόνια της κρίσης) είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη - όχι μόνο στην αλυσίδα των υλικών όπου ο καθένας προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξίγκι, αλλά και στην αρτιότητα των οδοντιάτρων όπου γίνεται το έλα να δεις, πέφτει πολύ σφάξιμο μεταφορικά και κυριολεκτικά - και ο ασθενής (εσύ...) δεν υπάρχει τρόπος να αξιολογήσει τι θα βάλει στο στόμα του.

Άρα: Προσοχή στον οδοντίατρο που θα επιγέξεις, αυτός έχει την ευθύνη για το τι και πως....

• Like 2
Δημοσ.

Τρελά λεφτά ζητάνε.. και δεν έβαλα. μου είχαν πει για γέφυρα και ένα εμφύτευμα και άλλες μπαρούφες.. 4.000 ευρώ χαχαχα λέω καλά οκ, τα λέμε σε 30 χρόνια που θα βάλω μασέλα. Αντίος θα σας δω στο πλοίο.. στοματική υγιεινή και ότι γίνει.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος την σημερον ημέρα πάει και κάνει γέφυρες και καταστρέφει υγιή δοντια είναι απλα χαζός. Μήν μιλήσω για τους οδοντίατρους. (εκτος αν συντρέχει κάποιο ειδικό θέμα).

Πριν απο κανα μηνα μιλουσα με μία πρωην μου οδοντιατρο και τον άντρα της για τα εμφυτεύματα. Σαφέστατα ειναι η καλυτερη λύση και μου ειπε χαρακτηριστικά το παλικάρι πως παιζει να πονέσεις και λιγότερο από μία απονεύρωση.

Υπαρχουν 2 τυποι.

1. Τα αμερικανικα που είναι και αυτοί που ανακάλυψαν τη μέθοδο και τα πιο ακριβά.

2. Τα ισραηλινά που ειναι ας πούμε τα "ημιτασιόν", δεν χάνουν κάτι από ποιότητα, απλά οι αμερικάνοι έχουν 20 χρόνια τεχνογνωσία κλπ.

Η τιμή ανάμεσά τους ειναι χαοτική. TS που θα κάνεις την επέμβαση; Που μένεις; Θα σου έλεγα να το ψάξεις καλύτερα.

δεν ρωτάς και κανέναν άλλο οδοντίατρο λέω εγω;

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος την σημερον ημέρα πάει και κάνει γέφυρες και καταστρέφει υγιή δοντια είναι απλα χαζός. Μήν μιλήσω για τους οδοντίατρους. (εκτος αν συντρέχει κάποιο ειδικό θέμα).

Πριν απο κανα μηνα μιλουσα με μία πρωην μου οδοντιατρο και τον άντρα της για τα εμφυτεύματα. Σαφέστατα ειναι η καλυτερη λύση και μου ειπε χαρακτηριστικά το παλικάρι πως παιζει να πονέσεις και λιγότερο από μία απονεύρωση.

Υπαρχουν 2 τυποι.

1. Τα αμερικανικα που είναι και αυτοί που ανακάλυψαν τη μέθοδο και τα πιο ακριβά.

2. Τα ισραηλινά που ειναι ας πούμε τα "ημιτασιόν", δεν χάνουν κάτι από ποιότητα, απλά οι αμερικάνοι έχουν 20 χρόνια τεχνογνωσία κλπ.

Η τιμή ανάμεσά τους ειναι χαοτική. TS που θα κάνεις την επέμβαση; Που μένεις; Θα σου έλεγα να το ψάξεις καλύτερα.

δεν ρωτάς και κανέναν άλλο οδοντίατρο λέω εγω;

Μην παρεξήσεις αυτό που θα πω αλλά δεν ξέρεις τι λες. Καταρχάς δεν τα βρήκαν οι Αμερικανοί όπως γράφεις αλλά ένας Σουηδός. Κατά δεύτερον υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να μην είναι κατάλληλος υποψήφιος για εμφυτεύματα ή να μην είναι κατάλληλα για την αισθητική απόδοση.

Δημοσ.

Έκανα εξαγωγή πριν κανα 2μηνο σε ένα παλιό απονευρωμένο δόντι.

Δεν είναι μπροστά και δεν φαίνεται αλλά το κενό πρέπει να καλυφθεί για λειτουργικούς αλλά και για λόγους υγείας των υπολοίπων δοντιών.

Ετεθη λοιπόν το δίλημμα, εμφύτευμα η γέφυρα? Τείνω προς την λύση του εμφυτεύματος λόγω των μειονεκτημάτων της γέφυρας.

Ως προς το κόστος, μέχρι τώρα έχω πάει σε 2 γιατρούς. Ο ένας μου είπε 1500-2000 ανάλογα με το πως θα πάει και ο άλλος μου είπε μια τελική τιμή 1100.

Λεπτομέρειες δεν έχουμε συζητήσει ακόμα καθώς ήταν αναγνωριστική η επίσκεψη και θα τους ξαναεπισκευθώ από βδομάδα. Έχω λοιπόν κάποιους προβληματισμούς και απορίες που θα ήθελα να γνωρίσω έστω και σε γενικές γραμμές πριν τους επισκευθώ.

Αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω σε άτομα που έχουν βάλει εμφύτευμα ή τυγχάνει να ξέρουν είναι:

1. Ποιά η γνώμη σας στο δίλημμα γέφυρα ή εμφύτευμα? (Τα διπλανά δόντια είναι απολύτως υγιή)
  2. Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα στις τιμες ανάμεσα στοθυς 2 γιατρούς που πήγα?
  3. Υπάρχει διαφοροποίηση στα υλικά και στις μεθόδους ή είναι standard? Τι συνίσταται αν υπάρχει διαφοροποίηση?
  4. Τι ποσοστό επιτυχίας έχει?
  5. Η επέμβαση είναι δύσκολη? Πώς είναι η περίοδος μετά την επέμβαση? Σε πόσες μέρες είσαι καλα?

[για να προλάβω κάποιους που θα βιαστούν να πούν την εξυπνάδα, πάνε ρώτα στους γιατρούς και τα ιατρικά θέματα δεν είναι για να τα ρωτάς στο internet και τρίχες κατσαρές, τα γνωρίζω αυτά και προφανώς δεν θα βασιστώ αποκλειστικά σε διαδικτυακές γνώμες αλλά ρωτάω εδώ όπως θα ρωτούσα και κάποιον γνωστό μου, για να ακούσω μερικές άλλες περιπτώσεις και να αποκτήσω απλά μια αίσθηση για το ζήτημα]

Αρχικά να σου πω ότι είμαι οδοντίατρος αλλά είμαι εξειδικευμένος σε άλλον τομέα. Ωστόσο δύο πράγματα μπορώ να στα πω. Τα εμφυτέυματα είναι πολύ καλύτερη λύση αλλά κάπως πιο σύνθετη. Θέλει μεγάλη εμπειρία από πλευράς του οδοντίατρου. Από την άλλη η γέφυρα είναι πολύ πιο απλή διαδικασία. Έτσι σαν ποσοστό επιτυχίας η γέφυρα είνα πιο απίθανο να πάει κάτι στραβά. Σε έναν καταρτισμένο οδοντίατρο το ίδιο ισχύει και για το εμφύτευμα. Είναι από τις πλέον δύσκολες οδοντιατρικές επεμβάσεις αυτού του είδους. Οι τιμές ανάμεσα στους δύο οδοντίατρους μάλλον οφείλονται στα χρήματα που θεωρούν αμοιβή τους. Όπως και για τον καθαρισμό υπάρχουν κάποιοι που χρώνουν 40 ευρώ και άλλοι που μπορεί να σου πάρουν 100. Διαφοροποιήση ως προς τα υλικά είναι λιγότερο συνηθισμένη, όλοι χρησιμοποιούν καλής ποιότητας. Προφανώς πληρώνεις την κατάρτηση του γιατρού. Ειδικά κάτι τύποι στο Κολωνάκι που έχουν πάει 2 μέρερς στο Χάρβανρτ για σεμινάριο έχουν τιμές φωτιά! Εγώ σου λέω με τα χίλια εμφύτευμα

• Like 2
Δημοσ.

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν θα πάρω το χαρακτηρισμό χαζός προσωπικά. Είπα απλά την δική μου εμπειρία όπως ζητήθηκε από το θέμα. Συντρέχουν πολλοί λόγοι για κάθε επιλογή.

Οπότε να λες χαζό τι έκανε ο ένας ή ο άλλος μάλλον αυτό είναι ανώριμο. Παραθέτουμε γνώμες και εμπειρίες. Καλό θα ήταν να προσέχετε τους χαρακτηρισμούς σε μια κουβέντα

@Flautistas: τα ίδια ακριβώς μου είπε και ο οδοντίατρός μου με χρόνια εμπειρία. Έτσι και λόγω κατάστασης συγκεκριμένης, καταλήξαμε στη γέφυρα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όσους απάντησαν, έχω νέα δεδομένα και πληροφορίες και ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό:

Η περίπτωσή μου είναι ελαφρώς πιο σύνθετη από τα συνηθισμένα γιατί έχω παράλληλα και κάποιο ρευματολογικό πρόβλημα και πρόκειται να μπω σε μια θεραπεία ανοσοκαταστολής. Ψάχνοντας στο internet λοιπόν διάβασα πως ίσως αυτό δημιουργήσει αυξημένο κίνδυνο απόρριψης ή να με αναγκάσει να αναβάλλω την θεραπεία της ανοσοκαταστολής κι έτσι οδηγήθηκα στην απόφαση για γέφυρα.

Όμως πήγα και το συζήτησα κιόλας:

• Ο ενας μου είπε πως θέλει 2 μήνες το λιγότερο χωρίς να ξεκινήσω την θεραπεία. Κόστος 1100 ευρώ σε αυτόν.
  • Ο άλλος μου είπε πως δεν αποτελεί αντένδειξη η θεραπεία μου, να αποφύγω την γέφυρα γιατί δεν είναι η βέλτιστη λύση, σχεδόν μου εγγυήθηκε πως θα πάει μια χαρά και μου ανέφερε περιπτώσεις χειρότερες από την δική μου που δεν είχαν κανένα πρόβλημα μετά από χρόνια. Τέλος μου υποσχέθηκε πως αν υπάρξει απόρριψη τότε θα μου το αποκαταστήσει δωρεάν με γέφυρα. Το κόστος σε αυτόν είναι 1200.

Ο 2ος σχεδόν με έχει ψήσει, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η διάσταση απόψεων και δεν ξέρω τι να κάνω.

Υπάρχουν τα συστήματα εμφυτευμάτων που παράγονται από τις top εταιρίες του χώρου και είναι πανάκριβα, οι αντιγραφές από αξιόπιστες εγκεκριμένες εταιρίες που κατεβάζουν λίγο το κόστος και.... οι αντιγραφές των αντιγραφών από άστα να πάνε εταιρίες (ακόμα και εγχώριες) που κατεβάζουν ακόμα περισσότερο το κόστος...

Υπαρχουν 2 τυποι.

Ο 2ος (1200) μου είπε για Γερμανικό εμφύτευμα, το οποίο είπε πως είναι απ τα καλύτερα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όσους απάντησαν, έχω νέα δεδομένα και πληροφορίες και ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό:

Η περίπτωσή μου είναι ελαφρώς πιο σύνθετη από τα συνηθισμένα γιατί έχω παράλληλα και κάποιο ρευματολογικό πρόβλημα και πρόκειται να μπω σε μια θεραπεία ανοσοκαταστολής. Ψάχνοντας στο internet λοιπόν διάβασα πως ίσως αυτό δημιουργήσει αυξημένο κίνδυνο απόρριψης ή να με αναγκάσει να αναβάλλω την θεραπεία της ανοσοκαταστολής κι έτσι οδηγήθηκα στην απόφαση για γέφυρα.

Όμως πήγα και το συζήτησα κιόλας:

• Ο ενας μου είπε πως θέλει 2 μήνες το λιγότερο χωρίς να ξεκινήσω την θεραπεία. Κόστος 1100 ευρώ σε αυτόν.
  • Ο άλλος μου είπε πως δεν αποτελεί αντένδειξη η θεραπεία μου, να αποφύγω την γέφυρα γιατί δεν είναι η βέλτιστη λύση, σχεδόν μου εγγυήθηκε πως θα πάει μια χαρά και μου ανέφερε περιπτώσεις χειρότερες από την δική μου που δεν είχαν κανένα πρόβλημα μετά από χρόνια. Τέλος μου υποσχέθηκε πως αν υπάρξει απόρριψη τότε θα μου το αποκαταστήσει δωρεάν με γέφυρα. Το κόστος σε αυτόν είναι 1200.

Ο 2ος σχεδόν με έχει ψήσει, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η διάσταση απόψεων και δεν ξέρω τι να κάνω.

Ο 2ος (1200) μου είπε για Γερμανικό εμφύτευμα, το οποίο είπε πως είναι απ τα καλύτερα.

Θα συμφωνήσω με τον πρώτο (αν κατάλαβα καλά), δεν υπάρχει λόγος ενόσω θα είσαι ανοσοκατεσταλμένος (αν και θα με βοηθούσε να ξέρω την πάθηση και την αγωγή σου) να κάνεις οποιαδήποτε εργασία στα δόντια σου. Μπορεί να σου κάνει σοβαρές επιπλοκές επειδή το ανοσοποιητικό σου δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια λοίμωξη που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε. Οπότε κάντο όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα θα επανέλθει. Για το τι πρέπει να προηγηθεί, συμβουλέψου τον ρευματολόγο σου αν και νομίζω ότι η ρευματοειδής πάθηση θα προηγείται και η οδοντιατρική πράξη μπορεί να έρθει σε δεύτερο χρόνο. Η διάσταση απόψεων μεταξύ των γιατρών εκφράζεται άψογα από τη ρήση "2 γιατροί 3 γνώμες". Το ότι σου δίνει εγγύηση, ευγενικό και επαγγελματικό εκ μέρους του, παρόλα αυτά εγώ στη θέση σου ούτε τσάμπα θα θελα να περάσω δεύτερη φορά αυτή τη διαδικασία. Αν θες καμία πληροφορία παραπάνω στη διάθεση σου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...