haris_216 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Τζάμπα τόσα thread, τόσες πληροφορίες αλλά και τόση δουλειά και επισκευές στο σπίτι. Όλα πάνε στράφι τώρα που θα ανέβει στο βουνό. Θα τον ξαναδούμε τον χειμώνα όταν με το καλό κατέβει στα...χειμαδιά 1
kontrakultura Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Ναι, το έχω δεί και ζαχαρώνω την 500w αλλά δεν ξέρω εάν τα watts παίζουν ρόλο ή κάτι άλλο είναι σημαντικότερο! Φίλε μου δεν είναι μόνο τα βατ το θέμα...σίγουρα χρειάζεται μια μηχανή με δυνατό μοτέρ (και δεν είναι αυτό το θέμα, όλες οι μηχανές για πρόβατα είναι τουλάχιστον 200W τη στιγμή που οι ανθρώπινες είναι 7-10w και για σκυλιά 12-15w, οπότε φαντάσου...) για να κόβει εύκολα το μαλλί χωρίς να μπουκώνει, και ειδικά το μαλλί των προβάτων που είναι λιπαρό και σχηματίζει μποκάρια δηλαδή τζίβες γεμάτα λίγδα και βρώμα που κάνει και το πιο ξυραφωτό ψαλίδι να στομώνει σε χρόνο ντετέ... !!!ΑΛΛΑ!!! όσο πιο δυνατό είναι το μοτέρ, τόσο περισσότερο πυρώνουν οι λεπίδες της μηχανής!! Σηκώνουν θερμοκρασίες σε σημείο να ζεματάνε!! Αυτό έχει αποτέλεσμα η συσσωρευμένη λίγδα και τρίχες να καίγονται επάνω στις καυτές λεπίδες και να δημιουργούν μια πηχτή μαύρη μούργα σαν πίσσα, οπότε μετά οι λεπίδες δεν κόβουν, ζορίζονται, στομώνουν ή στραβώνουν και θέλουν άλλαγμα, και στο φινάλε μπορεί να καεί και το μοτέρ!! Η λύση είναι: 1. Αερόψυκτες, αυτοκαθαριζόμενες, αυτολιπαινώμενες, αντικραδασμικές (ω ναι όταν κουρεύεις 100 αρνιά με 350w στο χέρι παθαίνεις πάρκινσον) και τα ρέστα μηχανές, το κούρεμα γίνεται αέρα πατέρα...αυτές όμως κοστίζουν πολύ ακριβά, μπορεί και χιλιάρικο...και αν δεν έχεις να κουρέυεις πολλά ζωντανά δεν συμφέρει η αγορά μιας τέτοιας! 2*. Κούρεμα με διαλείμματα. Παίρνεις μια φτηνή μηχανή χωρίς τα ανωτέρω φρουφρού...κουρεύεις λίγο...μόλις αρχίζει και πυρώνει σβήνεις ανάβεις τσιγάρο και περιμένεις να κρυώσει η μηχανή...βουρτσίζεις και λαδώνεις τις λάμες...κουρεύεις λίγο ακόμα...φέξε μου και γλίστρησα ...υπομονή να έχεις μόνο και λίγα ζωντανά και θα γίνει η δουλειά...κάποτε! (*σπαζαρχίδικη λύση, ΔΕΝ προτείνεται) 3. Κούρεμα με ψαλίδι (αν είσαι μερακλής και καραμπουζουκλής) ή χειροκίνητη μηχανή τύπου χραπαχρούπα (πάρε μια καλή με μαλακό ελατήριο γιατί αλλιώς θα πας στο νοσοκομείο με τενοντίτιδα). Η καλύτερη λύση αν απ΄ο,τι διαβάζω έχεις μόνο 20 ζωντανά...φωνάζεις και 2-3 φίλους για βοήθεια και σε ένα πρωί έχετε καθαρίσει, κάνετε και το χαβαλέ σας! Από μάρκες και τέτοια δεν ξέρω...πάντως ο,τι μηχανή και να πάρεις...και δεν είναι φτηνές ούτε τα ανταλλακτικά τους είναι...χρειάζεται συντήρηση και προσοχή στο δούλεμα, να μην την αφήνεις να πυρώνει...λύσιμο οι λάμες, καθάρισμα, λάδωμα... Πηγή: μεγάλωσα σε χωριό και ασχολιόμουν με κτηνοτροφικές εργασίες, ακόμα ασχολούμαι περιστασιακά... Επεξ/σία 11 Μαΐου 2015 από kontrakultura 1
zoranb Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 kontrakultura... έγραψες μόνο αυτό λέω! Μερικές απορίες/σκέψεις σχετικά με την πύρωση: Σκεφτόμουνα, πως ίσως μια κουρευτική μηχανή που να δουλεύει με αέρα ίσως δεν έχει τέτοια θέματα. Ισχύει;
kontrakultura Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Αυτές φίλε μου χρειάζονται αεροσυμπιεστή για να δουλέψουν...τουλάχιστον 90PSI να βγάζει...έχεις τέτοιον; Αν όχι, γνωρίζεις πόσο κοστίζει ένας μέτριος τέτοιος; 500 ευρώ στο νερό! Και η μόνη διαφορά είναι οτι δεν χρειάζεσαι ρεύμα για να κουρέψεις, απλά παίρνεις το κομπρεσέρ μαζί και κουμπώνεις τη μηχανή σε αυτό αντί στη μπρίζα...βολεύει ΜΟΝΟ εαν δεν έχεις παροχή ρεύματος στο σημείο της κουράς... Όλα όσα έγραψα παραπάνω συνεχίζουν να ισχύουν. Γνώμη μου, όλα αυτά είναι κοστοβόρος σε απόκτηση και συντήρηση εξοπλισμός για μεγάλα κοπάδια που πρέπει να ξεπετάς πολλά ζώα υπό πίεση χρόνου...δεν αξίζει για 20 ζωντανά που θες να κουρέψεις εσύ να μπλέξεις με τέτοια πράματα....Πάρε εκεί 1-2 καλά προβατοψάλιδα...GERMANY η JAPAN, όχι κινέζικα...με 25-30 ευρώ το ένα...κι ένα καλό ακόνι να τροχίζεις...φώναξε κι 1-2 φίλους ένα Σ/Κ...ένας να βαστάει το ζωντανό κι ένας να κόβει...κι εναλλάξ να μην πιάνεται το χέρι σας...φέρτε μαζί και τις γυναίκες να τοιμάζουν κανά μεζέ...και ρακές για μετά...θα το ευχαριστηθείτε και εσείς και τα αρνάκια!!
zoranb Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Να μια με αέρα! http://koureftikimixaniprovatou.gr/products.php?117&cPath=9\ Άραγε οι μηχανές αυτές που λειτουργούν με αέρα, θα μπορούν να δουλέψουν απρόσκοπτα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα