Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας υποψήφιος διδάκτορας έχει τα ίδια φοιτητικά δικαιώματα όπως και έχουν οι φοιτητές στο προπτυχιακό και στο μεταπτυχιακό ή μπαίνουν περιορισμοί όπως όριο ηλικίας κτλ;

Δημοσ.

Τί σχέση έχει ο κανονισμός λειτουργίας του κάθε ιδρύματος με τα δικαιώματα που σου δίνει ο νόμος;

Έιχα ακούσει ότι όταν κλείσεις τα 29 χάνεις τα δικαιώματα σου. Ισχύει?

Δημοσ.

Μιλάς για φοιτητικά δικαιώματα οπότε ψάξε αν αναφέρει κάτι ο κανονισμός του εκάστοτε ιδρύματος. Ο κανονισμός θα αναφέρει και τον αντίστοιχο νόμο από τον οποίον απορρέουν τυχόν δικαιώματα, τώρα η νομοθεσία είναι πολύπλοκη, υπήρχαν κάποια πράγματα που ίσχυαν από παλιά μετά τροποποιήθηκαν και άλλαξαν με νέους νόμους ενώ έχουν προστεθεί και άλλοι............

Δημοσ.

Τί σχέση έχει ο κανονισμός λειτουργίας του κάθε ιδρύματος με τα δικαιώματα που σου δίνει ο νόμος;

Έιχα ακούσει ότι όταν κλείσεις τα 29 χάνεις τα δικαιώματα σου. Ισχύει?

Τι εννοείς δικαιώματα; Το πάσο; Παιρνεις. Την εστία; Αν τη δικαιούσαι απο πλευράς εισοδήματος παιρνεις. Φαγητό; Επίσης αν το δικαιολογεί η φορολογική σου παιρνεις.

Ιατροφαρμακευτική αν εχει το ίδρυμα και τη δικαιούσαι πάλι παιρνεις.

Φοιτητικές εκλογές δεν ψηφίζεις και συγγράματα δεν παιρνεις.

Νομιζω αυτα σε γενικές γραμμές.

Δημοσ.

Τι εννοείς δικαιώματα; Το πάσο; Παιρνεις. Την εστία; Αν τη δικαιούσαι απο πλευράς εισοδήματος παιρνεις. Φαγητό; Επίσης αν το δικαιολογεί η φορολογική σου παιρνεις.

Στις φοιτητικές εκλογές εννοείται ότι ψηφίζεις. Σχεδόν όλες οι σχολές έχουν σύλλογο μεταπτυχιακών και υπ. διδακτόρων που έχει εκλογές κάθε χρόνο.

Τί σχέση έχει η σίτιση με τη φορολογική δήλωση; Όλοι δικαιούνται δωρεάν (εδώ θυμάμαι στη σχολή ότι έρχονταν και άσχετα άτομα και έτρωγαν).

Το πάσο με ενδιαφέρει πιο πολύ.

Δημοσ.

Στις φοιτητικές εκλογές εννοείται ότι ψηφίζεις. Σχεδόν όλες οι σχολές έχουν σύλλογο μεταπτυχιακών και υπ. διδακτόρων που έχει εκλογές κάθε χρόνο.

Τί σχέση έχει η σίτιση με τη φορολογική δήλωση; Όλοι δικαιούνται δωρεάν (εδώ θυμάμαι στη σχολή ότι έρχονταν και άσχετα άτομα και έτρωγαν).

Δεν ξέρω τι παίζει με τις σχολές τώρα. Αλλά μέχρι το 2009-10 που τέλειωσα, κανείς δεν ψήφιζε όταν έκανε μεταπτυχιακό. Δικαίωμα για δωρεάν σίτιση είχαν όσοι έπαιρναν κάρτα σίτισης και για να πάρουν την κάρτα υπήρχαν εισοδηματικά κριτήρια, προσκόμιζες εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ή αν δεν είχες προσκόμιζες των γονέων για να δούνε το οικογενειακό εισόδημα των γονέων. Σε εμάς το όριο ήταν 50000 ευρώ, πρακτικά σχεδόν όλοι μπορούσαν να βγάλουν κάρτα. Άγνωστα άτομα δεν μπορούσαν να φάνε δωρεάν αλλά μπορούσαν να πληρώσουν μια χαμηλή τιμή ανα γεύμα.

• Like 1
Δημοσ.

Το πάσο το παιρνεις σιγουρα

Στις εκλογές οπως το καταλαβαίνουν οι πιο πολλοί δεν ψηφίζεις. Υπάρχει σύλλογος μεταπτυχιακών αλλα ειναι αστειότητα-προλεταριάτο.

Εγω στον καιρό εκείνο δεν δικαιουμουβ σίτιση γιατι είχα υψηλό οικογενειακό εισόδημα (30000 ηταν το όριο) αλλα οπως και να εχει αδιάφορο μου ηταν με τα σάπια φαγητά που εχουν οι λέσχες

Δημοσ.

Η σίτιση γίνεται με βάση το εισόδημα το δικο σου ή των γονέων σου. Αν ειναι κατω απο ενα Χ ποσο τοτε μονο δικαιουσαι.Το οτι γινονται τραμπουκισμοί στις εισοδους των λεσχων και συνεχεια φασαριες απο *βαλτε οτι προσδιορισμο θελετε* ειναι αλλο θέμα.Αυτο ειναι και το νοημα της φοιτητικης λεσχης,η παροχη γευματος στους φοιτητες με οικονομικο προβλημα,δεν ειναι η πρόνοια.
Δημοσ.

Καλά σε άλλη χώρα τελείωσα εγώ το πανεπιστήμιο;

Εννοείται πως δεν ζητούσαν καμία φορολογική δήλωση ή κάτι ανάλογο για να έχεις δικαίωμα σίτισης. Αυτό γινόταν απλώς με την επίδειξη του πάσου σου.  Και το φαγητό μάλιστα ήταν αρκετά ικανοποιητικό τις περισσότερες φορές. Μανούρα σπάνια είχα πετύχει να γίνεται γιατί όσοι δεν δικαιούνταν (πχ καθηγητές, ΙΔΑΧ, εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο, φοιτητές που είχαν ξεχάσει το πάσο κτλ) τους ζητούσαν να πληρώσουν ένα χαμηλό ποσό, νομίζω κάτω από τρια ευρώ εάν θυμάμαι καλά.

Edit: Μόλις διάβασα τον κανονισμό του φοιτητικού εστιατορίου και αναφέρει μέσα εισοδηματικά κριτήρια. Τόσα χρόνια ήμουν στα Γιάννενα φοιτητής τώρα το είδα! Βέβαια δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ελεγχθεί αυτό αφού μόνο το πάσο κοιτούσαν στην είσοδο.

Δημοσ.

Εγω οταν ημουν φοιτητης στο ΤΕΙ καβαλας ηθελαν φορολογικη δηλωση και επισης μονο για οσους ηταν στο πρωτο πτυχιο εδιναν δωρεαν φαι.

Δημοσ.

οπως κατάλαβες fan, είναι διαφορετικά για κάθε ίδρυμα για αυτό ζητάς τη γραμματεία του μεταπτυχιακού σου, τον κανονισμό λειτουργίας του ιδρύματος και σε περίπτωση που υπάρχει, και τον κανονισμό λειτουργίας των μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος. 

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά αλλαζουν πολυ τα δεδομένα απο χρόνο σε χρόνο... ακομα και αυτα που λεω εγω ήταν λιγα χρόνια πριν, τωρα μπορεί να εχουν αλλαξει περαιτερω...

αν κανεις φορολογική σαν ατομο μετραει το δικο σου εισόδημα για το σιτιση, ειδαλλως των γονιών σου εφόσον παραμένεις προστατευόμενο μέλος.

Σε κάθε περίπτωση όπως ειπαν, ο εσωτερικό ςκανονισμός του κάθε ιδρύματος/σχολής ειναι το ευαγγελιο...

Δημοσ.

Τελικά δεν έχω καταλάβει εξαρταται από τον εσωτερικό κανονισμό της σχολής εάν θα σου δώσουν πάσο? Μου φαίνεται αρκετά περίεργο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...