Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα στο excel του 2010:

Θέλω να βάλω σε κάποια κελιά 2 αριθμούς χωρισμένους με μια παύλα, παράδειγμα 13-3 (να φαίνεται σε ένα κελί).

Ενώ λοιπόν βάζω σαν format είτε τον τύπο General είτε τον τύπο Τext, όταν πάω να βάλω την παραπάνω τιμή , είτε θα μου κάνει την αφαίρεση , είτε θα μου βαλει την τιμή 13-Μαρ (δηλαδή θα το δε σαν ημερομηνία), είτε θα το τυπώσει ως 13-3 δηλαδή όπως ακριβώς το θέλω.

Το πρόβλημα είναι οτι για κάποιο άγνωστο λόγο, σε κάθε κελί το εμφανίζει όπως αυτό του καπνίσει ασχέτως του τι τύπο έχω επιλέξει και δεν μπορώ να καταλάβω εαν κάτι κάνω εγώ λάθος.

Καμιά βοήθεια;

Δημοσ.

είναι απλό.

Αν του βάλεις 16-6 θα το δει σαν 16 ιουνίου.

Aν του βάλεις 32-5 θα κάνει την αφαίρεση γιατί 32 Μαιου δεν υπάρχει.

Για να πετύχεις αυτό που θες, κατά την καταχώρηση, πάτα '16-6.

Αυτό λεει στο excel ότι αυτό που ακολουθεί είναι text.

Δηλ, πριν γραψεις τα νούμερα πατα την μονή απόστροφο (αυτή που είναι κάτω από τα εισαγωγικά)

Δημοσ.

Όταν έχω πολλά κελιά , με copy-paste δεν γίνεται αυτό που λες.Πρέπει ένα-ένα να τα διορθώνω.

να σου προτείνω κάτι άλλο, γιατί μόνο κατά την καταχώρηση ένα-ένα (όπως λες) δουλευει η απόστροφος.

Μπορείς να καταχωρήσεις τους αριθμούς σε 2 διαφορετικές στήλες και να τους ενώσεις μετά?

Αν ναι τότε

A1: 13      B1: 3      C1: =A1&"-"&B1

A2: 9        B2: 6      C2: =A2&"-"&B2

κλπ

μετά copy - paste values την στήλη C και delete τις Α και Β.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό ήταν τελικά.Μου δούλεψε μια χαρά! Σε ευχαριστώ!

να σου προτείνω κάτι άλλο, γιατί μόνο κατά την καταχώρηση ένα-ένα (όπως λες) δουλευει η απόστροφος.

Μπορείς να καταχωρήσεις τους αριθμούς σε 2 διαφορετικές στήλες και να τους ενώσεις μετά?

Αν ναι τότε

A1: 13      B1: 3      C1: =A1&"-"&B1

A2: 9        B2: 6      C2: =A2&"-"&B2

κλπ

μετά copy - paste values την στήλη C και delete τις Α και Β.

Τις παίρνω τις τιμές έτοιμες από έναν πίνακα με μερικές στήλες η μια εκ των οποίων έχει τα δεδομένα στη μορφή Αριθμός-Αριθμός πχ 9-12 και δεν μπορώ να τα χωρίσω ένα-ένα γιατί είναι παίδεμα.

Με βοήθησε η παραπάνω λύση του παιδιού, αλλά ευχαριστώ και εσένα που μπήκες στον κόπο να το ψάξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...