Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρείγγειλα ενα iphone 5c απο Κίνα απο ebay και μου το έστειλε με δωρεάν μεταφορικά και οχι express. Μόλις με πήραν τηλέφωνο απο dhl οτι έφτασε και μου είπαν οτι για να το εκτελωνίσουν θέλουν 36 ευρώ και επίσης θα πληρώσω φόρους και δασμούς και για να μου πούν πόσο πρέπει να τους στείλω απόδειξη απο ebay η paypal η οποία όμως γράφει οτι κάνει 300 ευρώ! Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω τους φόρους?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παρείγγειλα ενα iphone 5c απο Κίνα απο ebay και μου το έστειλε με δωρεάν μεταφορικά και οχι express. Μόλις με πήραν τηλέφωνο απο dhl οτι έφτασε και μου είπαν οτι για να το εκτελωνίσουν θέλουν 36 ευρώ και επίσης θα πληρώσω φόρους και δασμούς και για να μου πούν πόσο πρέπει να τους στείλω απόδειξη απο ebay η paypal η οποία όμως γράφει οτι κάνει 300 ευρώ! Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω τους φόρους?

Τώρα πλέον τίποτα...

• Like 1
Δημοσ.

Δυστηχώς πρέπει να περιμένεις να πληρώσεις κανα 300 euro ακομα ...... αν δεν ειναι 300 θα ειναι κανα 200αρι λιγότερο δεν νομίζω

Δημοσ.

Το μονο που μπορω να σου πω ειναι αν αποφασισεις να το εκτελωνισεις , ασε αυτους να κανουν ολες τις διαδικασιες γιατι αν το κανεις μονος σου ,για να γλιτωσεις χρηματα,θα φας μια μερα ισως και δυο.

Δημοσ.

το 16gb πήρα.. Αν δεν το εκτελωνίσω θα πάρω τα λεφτά μου πίσω απο το ebay έτσι? 300 ευρώ οι φόροι? η 200? για αξία 300 ευρώ? γιατί ρε παιδιά?

Δημοσ.

Όχι βασικά δεν θα πάρεις τιποτα η πώληση έγινε κανονικά απο το ebay και όφειλες να ήξερες για τελωνεία κτλπ αν δείς στην αγγελία που το αγόρασες το γράφει κιολας οτι ειναι ευθύνη του αγοραστή  , οποτε η θα το εκτελωνίσεις και θα το πάρεις ή θα το χάσεις ( και τα χρήματα σου) και θα το πάρει καποιος αλλο.

Έτσι ειναι οτι αγοράζεις εκτος ΕΕ ένωσης ανάλογα την αξία του προιόντος πληρώνεις και το φπα του το φέρνεις ελλάδα + τελωνεία κτλπ

• Like 2
Δημοσ.

Παντως ανεξαρτητως τελωνειων, εισαι πολυ τολμηρος που πηρες iphone απο Κινα και ειδικά μέσω ebay :P Συνηθως ειναι πιο πιθανο να βρεις γνησιο στην Αγια Βαρβαρα παρα απο εκει.

• Like 2
Δημοσ.

το 16gb πήρα.. Αν δεν το εκτελωνίσω θα πάρω τα λεφτά μου πίσω απο το ebay έτσι? 300 ευρώ οι φόροι? η 200? για αξία 300 ευρώ? γιατί ρε παιδιά?

Γιατί δεν ήξερες και δεν ρώτησες, δυστυχώς

Αγορές εκτός ΕΕ έχουν πρόσθετους δασμούς και φόρους, για +150-200€ το βλέπω

Δεν ξέρω τι θα γίνει αν δεν το εκτελωνίσεις, πίσω στον κινέζο ποιός θα το στείλει για να πάρεις και συ τα λεφτά σου πίσω?

Δημοσ.

μου είπαν απο την dhl οτι θα στείλουν αίτημα επιστροφήσ στον αποστολέα

και επίσης αυτος μου είχε πει για standard intl shipping και οχι express που τελικά έστειλε.

Δημοσ.

Ε αν συμφωνησατε για απλο ταχυδρομιο και το εστειλε με κουριερ ειναι δικια του βλακεια... Τοτε θα λεγα να ανοιξεις dispute αλλα κατσε περιμενε να σου πουν οι πιο εμπειροι μη γινει χειροτερο.

Δημοσ.

ναι ρε παιδια με standard intl shipping εφυγε το γράφει και στη σελίδα του order. δεν μπορώ να κάνω κάτι? του έστειλα μήνυμα να του πληρώσω τα έξοδα επιστροφής έστω.. ας απαντήσει κάποιος που ξέρει..

ας απαντήσει κάποιος που ξέρει γιατί καίγομαι.. δύσκολοι καιροί.. πήγαμε να γλιτώσουμε 100 ευρώ και στο τέλος θα δώσουμε άλλα τόσα.. τουλάχιστον έχω το δικαίωμα να πάρω τα λεφτά μου πίσω? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...