Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Nah...

Κανείς δεν ξέρει τα πάντα, μην αγχώνεσαι ;)

Στο θέμα μας λοιπόν, φτιάξε λίγο τον αερισμό κουτιού και δες για καμιά Themis ή Coolermaster 212 evo, και θα είσαι κομπλέ ;)

• Like 1
Δημοσ.

Nah...

Κανείς δεν ξέρει τα πάντα, μην αγχώνεσαι ;)

Στο θέμα μας λοιπόν, φτιάξε λίγο τον αερισμό κουτιού και δες για καμιά Themis ή Coolermaster 212 evo, και θα είσαι κομπλέ ;)

Μου προτειναν και αυτη εδω στα 20 ευρω http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/psyktres/Zalman-Cpu-Cooler-CNPS5X-Performa.htm

σε συγκριση με 212 evo πιστευω ειναι χειροτερη αλλα ειναι 10 ευρω διαφορα 

πιστευεις αξιζει 10 ευρω παραπανω η evo?

Δημοσ.

συγγνώμη για να καταλάβω δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι το tdp των επεξεργαστών είναι ίδιο με την κατανάλωση ? δηλαδή ένας επεξεργαστής π.χ. με tdp 85 watt θα καταναλώνει maximum 85 w ?

Δημοσ.

Ακριβώς! Που αλλού πηγαίνει η ενέργεια (αυτή μετράται σε βαττ) αν όχι σε θερμότητα? Δεν έχουμε κίνηση!

(Πρακτικά έχουμε κίνηση ηλεκτρονίων αλλά λαμβάνοντας υπόψην την μάζα τους και το γεγονός ότι θέλουν, αν δεν με απατά η μνήμη μου 3 ώρες για 10 πόντους, δεν μεταφράζεται πολύ ενέργεια σε μαγνητική/κινητική.

Θα μπορούσα να το αναλύση μαθηματικά αλλά δεν είναι του παρόντως ;) )

Αρα μας καλύπτει να λέμε ότι η μέγιστη προσφερόμενη θερμότητα (σε στοκ ρολόγια φυσικά) περίπου (~99.99%) ισούται με το TDP ;)

Σε OC πάει W=((Vcore/Vid)^2)*(Oc_clocks/Stok_clocks)

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα αξίζει η EVO ;)

Μεγάλη η διαφορά.

επειδη εμενα ο πολιτης μου ειπε ειναι μακραν καλυτερο το αλλο απο το evo 212 αλωστε παντα τα προιοντα τους ειναι τα καλυτερα :P για πιο λογο ειναι καλυτερη η evo λογου οτι εχει μεγαλυτερο φαν?

Δημοσ.

Καταρχής πες στον πωλητή οτι δεν ξέρει τι του γίνεται. :P

Ναι, έχει μεγαλύτερο φαν, πιο πολλά fins, πιο μεγάλη επιφάνεια απαγωγής θερμότητας, περισσότερα hetapipes, μεγαλύτερο βάρος και τα λοιπά.

Ρώτα τον γιατί είναι καλύτερη η Zalman.

Στοιχημα θα σε κοιτάξει σαν μαστουρωμένος πίθηκος και θα πει: "Εεεε.... Γιατί είναι...." :P

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχής πες στον πωλητή οτι δεν ξέρει τι του γίνεται. :P

Ναι, έχει μεγαλύτερο φαν, πιο πολλά fins, πιο μεγάλη επιφάνεια απαγωγής θερμότητας, περισσότερα hetapipes, μεγαλύτερο βάρος και τα λοιπά.

Ρώτα τον γιατί είναι καλύτερη η Zalman.

Στοιχημα θα σε κοιτάξει σαν μαστουρωμένος πίθηκος και θα πει: "Εεεε.... Γιατί είναι...." :P

καλα ναι πλεον εμαθα να μην ακουω ποτε τ λενε οι πολητες σε αυτα τα καταστηματα 

σε αυχαριστω πολυ για την βοηθεια σε λιγες μερες θα παω να το αγορασω 

• Like 1
Δημοσ.

το tdp των επεξεργαστων δεν ειναι το ιδιο με την καταναλωση.ειναι ενας τροπος για να βλεπουν τι ψυχτρα θα βαλουν στους επεξεργαστες οι εταιριες.στο περιπου δηλαδη

ασε που εχουν διαφορετικο τροπο μετρησης η intel με την amd.

Δημοσ.

Ειναι το worst case scenario. Αλλά αν η θερμοτητα δεν είναι κατανάλωση, και το αντίστροφο, τί είναι?

Κίνηση του επεξεργαστή? Ζειμπέκικο χορεύει? :P

Δημοσ.

Αυτο θα ισχυε σε 2 επεξεργαστες ιδιας αρχιτεκτονικης. Εφοσον η amd και η ιντελ ειναι φτιαγμενοι, και λειτουργουν με εντελως διαφορετικο τροπο, δεν μπορεις να τους συγκρινεις με αυτον τον τροπο. Για αυτο και οι ιντελ ειναι πιο θερμοι και εχουν μεγαλυτερο ευρος (ανοχη) θερμοκρασιων απο τον κατασκευαστη. Αντιστροφα, ενας amd μπορει να κανει throttle με τη στοκ ψυκτρα (που υποτιθεται οτι εχει τη δυνατοτητα να απαγαγει 125watt σε εξοδο θερμοτητας) ενω ενας ιντελ κατα πασα πιθανοτητα δε θα εχει αυτο το προβλημα εφοσον δεν ειναι κλοκαρισμενος.

Καθεστε και αναλυετε επιστημονικα σεναρια και λεπτομεριες (και εγω μαζι, τωρα), λες και εχουν σημασια στην απλη ερωτηση που εκανε ο ανθρωπος.

Παρε την 212, η αν χωραει την true spirit 120.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο θα ισχυε σε 2 επεξεργαστες ιδιας αρχιτεκτονικης. Εφοσον η amd και η ιντελ ειναι φτιαγμενοι, και λειτουργουν με εντελως διαφορετικο τροπο, δεν μπορεις να τους συγκρινεις με αυτον τον τροπο. Για αυτο και οι ιντελ ειναι πιο θερμοι και εχουν μεγαλυτερο ευρος (ανοχη) θερμοκρασιων απο τον κατασκευαστη. Αντιστροφα, ενας amd μπορει να κανει throttle με τη στοκ ψυκτρα (που υποτιθεται οτι εχει τη δυνατοτητα να απαγαγει 125watt σε εξοδο θερμοτητας) ενω ενας ιντελ κατα πασα πιθανοτητα δε θα εχει αυτο το προβλημα εφοσον δεν ειναι κλοκαρισμενος.

Καθεστε και αναλυετε επιστημονικα σεναρια και λεπτομεριες (και εγω μαζι, τωρα), λες και εχουν σημασια στην απλη ερωτηση που εκανε ο ανθρωπος.

Παρε την 212, η αν χωραει την true spirit 120.

+1 για την Thermalright TRUE Spirit 120M. Πολύ καλύτερη από την Themis και την evo που είναι στα ίδια λεφτά

βλεπω σε επιπεδα θορυβου ειναι καλυτερη απο evo αλλα λιγες στροφες δεν εχει?

επειδη ειμαι ασχετος αν μπορειτε να μου το εξηγησετε λιγο αυτο

Δημοσ.

βλεπω σε επιπεδα θορυβου ειναι καλυτερη απο evo αλλα λιγες στροφες δεν εχει?

επειδη ειμαι ασχετος αν μπορειτε να μου το εξηγησετε λιγο αυτο

Εχει λιγες στροφες και για αυτο ειναι καλυτερη σε επιπεδο θορυβου. Επισης ειναι φτιαγμενη με αλλη διαμετρο και ισως διαφορετικα heatpipes και για αυτο αποδιδει καλυτερα. Το οτι εχει λιγοτερες στροφες δε σημαινει οτι θα ψυχει χειροτερα, απλα σημαινει οτι αποδιδει καλυτερα και για αυτο εχει λιγοτερες στροφες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...