Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, έχω  αυτό το λάπτοπ Dell Inspiron 3542 (i7-4510U/4GB/500GB/GeForce 840M) και στην θέση του CD έχω βάλει έναν ssd 128GB. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ όταν μπαίνω από τον hdd 500GB βλέπω κανονικά στον ssd και μπορώ να αντιγράψω και τα σχετικά ενώ όταν πάω να bootάρω από τον ssd δε τον βλέπει καν ενώ όταν τον βάζω στην θέση του hdd bootάρει κανονικά.

Ξέρει κανείς πώς θα μπορούσα να το λύσω.

Παρακάτω παραθέτω μια εικόνα από τις ρυθμίσεις που μπορώ να κάνω στο bios.

post-278883-0-57575400-1431866156_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα το πρόβλημα ειναι οτι οταν βάλεις τον ssd στο cd δεν κάνει boot , λειτουργικό έχει ο ssd ?

Δημοσ.

Το αντίστροφο το δοκίμασες;;;;Να βάλεις τον hdd στο cd και τον ssd εσωτερικά;;;

• Like 2
Δημοσ.

Δεν κατάλαβα το πρόβλημα ειναι οτι οταν βάλεις τον ssd στο cd δεν κάνει boot , λειτουργικό έχει ο ssd ?

o ssd έχει λειτουργικό αλλά όταν τον βάζω στην θέση του cd δεν κάνει boot

Μήπως θα έπρεπε να κοιτάς στο menu BOOT και οχι στο Advanced?

στο menu BOOT τα έχω ρυθμίση σωστά έχω βάλει πρώτα να κάνει boot από cd, μετά από usb και μετά απο hard disk

Το αντίστροφο το δοκίμασες;;;;Να βάλεις τον hdd στο cd και τον ssd εσωτερικά;;;

οχι δεν το δοκίμασα γιατί ο hdd έχει ένα προστατευτικό κάλυμα από κάτω (το οποίο πήγα να βγάλω αλλά φοβάμε μην χαλάσει) το οποίο εμποδίζει να μπεί στην θέση του cd

Δημοσ.

οχι δεν το δοκίμασα γιατί ο hdd έχει ένα προστατευτικό κάλυμα από κάτω (το οποίο πήγα να βγάλω αλλά φοβάμε μην χαλάσει) το οποίο εμποδίζει να μπεί στην θέση του cd

Να το βγάλεις 4 βίδες δουλειά είναι,μη φοβάσαι,απλά να είσαι προσεχτικός!!!!Κάνε το και πες μας τα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Υπάρχει και αυτή εδώ η παρακάτω επιλογή για να μπουτάρω αλλά δεν ξέρω ποιο αρχείο να επιλέξω

post-278883-0-93241000-1431870164_thumb.jpg

post-278883-0-98990000-1431870220_thumb.jpg

Να το βγάλεις 4 βίδες δουλειά είναι,μη φοβάσαι,απλά να είσαι προσεχτικός!!!!Κάνε το και πες μας τα αποτελέσματα.

οκ θα το κάνω

Δημοσ.

Περίμενε τα windows τα έχεις κάνει εγκατάσταση στο laptop η σε αλλο μηχάνημα ? γιατι αν τα έχεις κανει αλλου λογικό ειναι να μην κάνουν boot

• Like 1
Δημοσ.

Περίμενε τα windows τα έχεις κάνει εγκατάσταση στο laptop η σε αλλο μηχάνημα ? γιατι αν τα έχεις κανει αλλου λογικό ειναι να μην κάνουν boot

στο λάπτοπ

Bootloader έχει ο SSD?

δεν νομίζω και αυτό πρέπει να ηταν το πρόβλημα γιατί τώρα που έβαλα τον ssd στην θέση του hhd και τον hdd στην θέση του cd γίνεται boot και από τους 2 άρα λύθηκε το πρόβλημα και το έχω αφήσει έτσι

Γενικά όμως θα ήθελα να μάθω πως βάζουμε bootloader σε έναν δίσκο.

Δημοσ.

Ο bootloader δημιουργείται στον δίσκο απο την στιγμή που θα κάνεις εγκατάσταση το λειτουργικό , ειναι πιθανό ομως να εχει εγκατασταθεί ο bootloader για παράδειγμα στον 1ο δίσκο και ο 2ος να εχει το λειτουργικό και χωρίς τον πρώτο δεν κάνει boot , αλλα αυτο γίνεται αμα το επιλέξεις δεν το κάνει μονο του

Δημοσ.

στο λάπτοπ

δεν νομίζω και αυτό πρέπει να ηταν το πρόβλημα γιατί τώρα που έβαλα τον ssd στην θέση του hhd και τον hdd στην θέση του cd γίνεται boot και από τους 2 άρα λύθηκε το πρόβλημα και το έχω αφήσει έτσι

Γενικά όμως θα ήθελα να μάθω πως βάζουμε bootloader σε έναν δίσκο.

Συνήθως ο Bootloader μπαίνει στον πρωτεύον boot δίσκο τη στιγμή της εγκατάστασης, οπότε αν είχες βάλει στον ssd το λειτουργικό ενώ πρωτεύων ήταν ο hdd, πιθανότατα αυτός έχει τον bootloader του λειτουργικού.. Είναι απλό να τον περάσεις και στον ssd αν χρειαστεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...