Nskonsta Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Παιδιά καλησπέρα, στέλνω για να ρωτήσω την άποψη σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί. Είμαι στο 4ο έτος πολυτεχνικής σχολής, και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και τα ψηφίσματα στη βουλή, εμβόλιμη εξεταστική δικαιούνται μόνο οι επί πτυχίω φοιτητές. Εντάξει. Εγώ όμως έχω χάσει 1 εξάμηνο λόγω υγείας και φρόντισα αυτό το εξάμηνο που τρέχει να ξεκινήσω από Φεβρουάριο την προετοιμασία για να δώσω τα extra 12 μαθήματα που χρωστάω. Σημείωση έχω και τα καινούργια τα 9 μαθήματα. Δεν λέω είναι πολλά αλλά τα έχω υπό έλεγχο γιατί το πήρα απόφαση και στρώθηκα στο διάβασμα. Και μαθαίνω τώρα ότι δεν δικαιούνται όσοι βρίσκονται 5 έτος και κάτω να συμμετέχουν. Θα πάθαινα εγκεφαλικό αλλά κρατιέμαι λόγω των υπόλοιπων 9 μαθημάτων. Αυτό που θέλω να σας πω, είναι ότι σκέφτομαι να πάω μέσα στη βδομάδα σε ένα καθηγητή, που έχει χρόνια στη σχολή, ήταν και διευθυντής του τμήματος και γενικά βοηθάει τους φοιτητές. Να του πω αν μπορώ να δώσω αυτά τα μαθήματα και όχι απλά να κρατηθεί ο βαθμός χωρίς να περαστεί αλλά αν είναι δυνατόν να περαστεί κιόλας. Θέλω να ξεκινήσω ερευνητική από Οκτώμβριο, ήδη είμαι στις συζητήσεις με τον υπεύθυνο καθηγητή. Είναι γυφτιό να πάω και να τον ρωτήσω? έστω αν υπάρχει μια πιθανότητα θέλω να την εκμεταλλευτώ, δεν παρακαλώ κανέναν. Και τι θα ήταν προτιμότερο να του έλεγα για να πετύχενα ίσως να τον πείσω να με βοηθήσει? Ευχαριστώ πολύ!
MT60RS Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 αν πεις την αληθεια με ωραιο τροπο και χωρις να πιεσεις καταστασεις θα ειναι ΟΚ. Μην τον αρχισεις τις κλαψες και την μιζερια, αν αυτος δεν θελει να δωσει πατημα για κακοπροαιρετα σχολια και να διακινδυνευσει την θεση του, ΑΝ μπορει να το κανει
Pa0ki Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Όλα τα μαθήματα?(όχι δηλαδή ενός καθηγητή) Και να περαστούν και στη βαθμολογία? Δε νομίζω Τάκη
DrLo Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Παιδιά καλησπέρα, στέλνω για να ρωτήσω την άποψη σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί. Είμαι στο 4ο έτος πολυτεχνικής σχολής, και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και τα ψηφίσματα στη βουλή, εμβόλιμη εξεταστική δικαιούνται μόνο οι επί πτυχίω φοιτητές. Εντάξει. Εγώ όμως έχω χάσει 1 εξάμηνο λόγω υγείας και φρόντισα αυτό το εξάμηνο που τρέχει να ξεκινήσω από Φεβρουάριο την προετοιμασία για να δώσω τα extra 12 μαθήματα που χρωστάω. Σημείωση έχω και τα καινούργια τα 9 μαθήματα. Δεν λέω είναι πολλά αλλά τα έχω υπό έλεγχο γιατί το πήρα απόφαση και στρώθηκα στο διάβασμα. Και μαθαίνω τώρα ότι δεν δικαιούνται όσοι βρίσκονται 5 έτος και κάτω να συμμετέχουν. Θα πάθαινα εγκεφαλικό αλλά κρατιέμαι λόγω των υπόλοιπων 9 μαθημάτων. Αυτό που θέλω να σας πω, είναι ότι σκέφτομαι να πάω μέσα στη βδομάδα σε ένα καθηγητή, που έχει χρόνια στη σχολή, ήταν και διευθυντής του τμήματος και γενικά βοηθάει τους φοιτητές. Να του πω αν μπορώ να δώσω αυτά τα μαθήματα και όχι απλά να κρατηθεί ο βαθμός χωρίς να περαστεί αλλά αν είναι δυνατόν να περαστεί κιόλας. Θέλω να ξεκινήσω ερευνητική από Οκτώμβριο, ήδη είμαι στις συζητήσεις με τον υπεύθυνο καθηγητή. Είναι γυφτιό να πάω και να τον ρωτήσω? έστω αν υπάρχει μια πιθανότητα θέλω να την εκμεταλλευτώ, δεν παρακαλώ κανέναν. Και τι θα ήταν προτιμότερο να του έλεγα για να πετύχενα ίσως να τον πείσω να με βοηθήσει? Ευχαριστώ πολύ! Για την ακρίβεια ΝΑΙ παρακαλάς, δε λέω ότι είναι καλό ή κακό αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι το κάνεις. αν πεις την αληθεια με ωραιο τροπο και χωρις να πιεσεις καταστασεις θα ειναι ΟΚ. Μην τον αρχισεις τις κλαψες και την μιζερια, αν αυτος δεν θελει να δωσει πατημα για κακοπροαιρετα σχολια και να διακινδυνευσει την θεση του, ΑΝ μπορει να το κανει Αυτό θα έλεγα και εγώ. Όλα τα μαθήματα?(όχι δηλαδή ενός καθηγητή) Και να περαστούν και στη βαθμολογία? Δε νομίζω Τάκη Προφανώς θα πρέπει να το κάνεις σε όλους τους καθηγήτές, δε μπορεί να σου απαντήσει γι λογαριασμό άλλων και σίγουρα ΟΧΙ να περστούν.
Nskonsta Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Συμφωνω.. Η αληθεια δεν σκεφτηκα να παω στους καθηγητες.. Θα προσπαθησω και σε αυτους DrLo εννοειται οτι συνειδητοποιησει την πραξη αυτη.. Ισα ισα εχω καταλαβει την κατασταση για αυτο θελω να πραξω κατα αυτο το τροπο
georg3b Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Οπλίσου με υπομονή και δύναμη και πιάσε έναν έναν τους καθηγητές των μαθημάτων αρχικά. Μαθαίνεις από τους παλιούς την συμπεριφορά του καθένα ώστε να προετοιμαστείς για τον καθένα ξεχωριστά. Τον καθηγητή που λες μπορείς να τον συμβουλευτείς και να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα μαζί του αλλά κύριο λόγο έχουν οι καθηγητές των μαθημάτων που θες να δώσεις. (φυσικά αν απο την κουβέντα βγει ότι μπορεί να κάνει κάτι ή να επηρεσάσει θετικά κάποιους από τους συναδέλφους την αρπάζεις!) Προετοιμάσου με λογικά και ρεαλιστικά επιχειρήματα που στηρίζουν αυτό που ζητάς. Επίσης ετοίμασε μια σειρά απαντήσεων ώστε να αντικρούσουν κάθε επιχείρημα των καθηγητών προς την αντίθετη κατεύθυνση, πίστεψε με θα είναι αρκετά. πχ. κάλλιστα θα σου έλεγε κάποιος καθηγητής ότι αφού είσαι προετοιμασμένος και διαβασμένος, ας τα δώσεις όλα τον Σεπτέμβριο, δεν χάλασε ο κόσμος. Θα έχεις και 3 επιπλέον μήνες προετοιμασίας το καλοκαίρι. Γιατί να σου δώσει ουσιαστικά extra ευκαιρία να γράψεις και τον Ιούνιο? Είσαι μάγκας? - Οπότε θα πρέπει να παρουσιάσεις σοβαρά επιχειρήματα ώστε να αντικρούσεις το παραπάνω. Ξεκίνα από το μέγιστο που μπορείς να πάρεις (πχ να περαστεί ο βαθμός από τώρα) και να είσαι έτοιμος να κάνεις πίσω σε όποιον χρειάζεται για να επιτύχεις κάτι (πχ. να κρατηθεί ο βαθμός για τον Σεπτέμβρη - και αυτό μια μιρκή νίκη είναι). Τέλος κάνε πρόβα!!! Κάτσε στον καθρέφτη κάθε προηγούμενη πριν πας σε κάθε καθηγητή, πες τα 3-4 φορές ώστε να ακούσεις ό,τι έχεις να πεις και κάνε διορθώσεις όπου έχεις αδυναμίες. Έτσι θα έχεις και περισσότερη αυτοπεποίθηση την δύσκολη ώρα.
Pa0ki Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Εντωμεταξύ είναι τέρμα παράτυπο κάτι τέτοιο(που αποκλείω να γίνει) και αν μαθευτεί στη σχολή 1ον θα σου την πέσουν και οι συμφοιτητές σου, 2ον θα αρχίσουν να το ζητάνε κι άλλοι 1
Nskonsta Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Pa0ki ποσοι φοιτητες λες να υπαρχουν που να θελουν και να κανουν πραξη 21 μαθηματα σε μια εξεταστικη; Εδω υπαρχει θεληση για δουλεια και το συστημα δεν σε αφηνει να προχωρησεις επειδη καποιοι βολευονται με την ιδιοτητα ως φοιτητες. Georg3b σ'ευχαριστω! Θα λαβω υποψην τα λογια σου
georg3b Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 @pa0ki Ακόμα και αν συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι πάλι χλωμό είναι να τον βοηθήσουν. Εγώ το βλέπω σαν καλή περίπτωση για να προσπαθήσει να χτίσει επιχειρηματολογικό λόγο. @Nskonsta Ας πας φίλε op τουλάχιστον για την εμπειρία Θα σε βοηθήσει στο μέλλον και σε περίπτωση που θα τους αντιμετωπίσεις ξανά. btw, πίστεψε με υπάρχουν πολλοί φοιτητές που θέλουν να δώσουν όσα περισσότερα γίνεται σε μια εξεταστική, ασχέτως της προετοιμασίας τους.
Pa0ki Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Pa0ki ποσοι φοιτητες λες να υπαρχουν που να θελουν και να κανουν πραξη 21 μαθηματα σε μια εξεταστικη; Εδω υπαρχει θεληση για δουλεια και το συστημα δεν σε αφηνει να προχωρησεις επειδη καποιοι βολευονται με την ιδιοτητα ως φοιτητες. Georg3b σ'ευχαριστω! Θα λαβω υποψην τα λογια σου Όλοι Δεν χρειάζεται να τα δώσουν όλα όσα χρωστάνε, ούτε και να τα διαβάσουν....μπορεί να χρωστάνε 2-3 κ.λπ Ρώτα 10 άτομα αν θα ήθελαν να δίνουν σε κάθε εξεταστική όλα τα μαθήματα, ανεξαρτήτου εξαμήνου και οι 10 ναι θα σου πουν Ποιό σύστημα δε σε αφήνει να προχωρήσεις? Κανείς δεν βολεύεται με την ιδιότητα του φοιτητή, καλύτερη είναι η ιδιότητα του άνεργου που μπαίνεις και σε κάνα 5μηνο Οι δηλώσεις πλέον γίνονται ηλεκτρονικά, δε μπορεί να περαστεί βαθμός σε μάθημα που δεν έχει δηλωθεί
Nskonsta Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δεν ανηκω στην κατηγορια αυτων που περιγραφεις, ουτε απο αυτους που στους επομενους μηνες θα μασησουν την καραμελα της ανεργιας ουτε θα με βρισκεις στις καφετεριες. Θα κανω οτι μπορω. Ειναι και οι δηλωσεις, ευτυχως που το ανεφερες. 2
xifiassamsung Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 να δωσεις μαθηματα,κ να σου περασουν το βαθμο χωρις να τα εχεις δηλωσει?δε παιζει με την καμια.να τα δωσεις κ να στον κρατησουν παιζεται.να τα περασεις παλι παιζεται,οποτε μην χανεις χρονο σε βιαστικες κινησεις,δωσε βαση στα νομιμα μαθηματα σου κ κοιτα να γραψεις καλο βαθμο.πιο πολυ θα ωφελησει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα