mentoras99 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Ήθελα να ανοιξω αυτό το θέμα, με τον συγκεκριμένο τίτλο, κι οχι πχ το πολυ συναφες 'γυαλια ηλιου'.Γιατι δεν θελω να επικεντρωθουμε σε μια συζητηση του στυλ 'ποια γυαλια ηλιου να παρω', αλλα σε ποιες περιπτωσεις τελικα, απαιτειται ή οχι, να φοραμε γυαλια ηλιου.Προφανως και ο ηλιος πλεον, τις τελευταιες δεκαετιες, ειναι επικινδυνος, και για το δερμα μας, και για τα ματια μας.Προφανως φοραμε γυαλια το καλοκαιρι, αλλα και καθε εποχη, οταν εχει ηλιο.Τα ματια μας πρεπει να τα προσεχουμε σαν τα ...ματια μας!Η απορια μου και ο αξονας στον οποια θα ηθελα να γινει η συζητηση, δεν ειναι λοιπον τόσο για το ποτε πρεπει να φοραμε γυαλια, οταν αυτο πλεον ειναι σχεδον προφανες(ηλιοφανεια, χιονια, θαλασσα κλπ), αλλα για το ποτε μπορουμε να πουμε με ασφαλεια, οτι βρε αδερφε, δεν θα παθουν τα ματια μας και κατι αν δεν φοραμε.Βεβαια, οι οποιες βλαβες στα ματια, δεν γινονται γρηγορα συνηθως, αλλα βαθμιαια με την παροδο του χρονου, οποτε γι'αυτο προληπτικα προσεχουμε....για να εχουμε!Εχοντας κανει πριν λιγα χρονια επεμβαση laser στα ματια, μπορεσα και απαλλαχτηκα απο τα γυαλια που φορουσα επι δεκαετιες! Ελευθερια!Φυσικα, ετσι κι αλλιως, και τωρα, οπως και πριν, θελει προσοχη.Προβληματιζομαι ομως.Ναι, ξερω οτι ακομη και με συννεφια, οι υπεριωδεις ακτινες του ηλιου, φτανουν στην γη. Κι ειναι βλαβερες σε ματια-δερμα.Οι συνεπειες οπως ειπα, θελουν χρονια να φανουν, αρα δεν χωρα εφησυχασμος, αν δεν θελει καποιος να τρεχει με προβληματα σε λιγα χρονια...Ομως, οταν βλεπω να φορανε μες το αυτοκινητο, στις 7 το πρωι, πριν χαραξει ο ηλιος, γυαλια ηλιου, ε νιωθω καπως. Παρομοιως οταν φορανε ακομη και στις 8.30 το βραδυ... Αυτοι κανουν καλα, κι εγω κανω ασχημα;Δεν το συζητω να φορουν ακομη και σε κλειστους χωρους...Πιο ευαισθητα ματια εχουν απο τα δικα μου;Οκ, οπως βολευεται ο καθενας, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, αλλα μηπως καλα κανουν, και πρεπει να φοραμε τελικα, για μεγιστη προστασια, γυαλια ηλιου, απο το χαραμα ως το σουρουπο;Δεν ξερω, κι ας το συζητησουμε.Εκανα επεμβαση να βγαλω τα γυαλια. Να χαρω λιγο ελευθερος...Αν ειναι να φορω παλι γυαλια απο πρωι ως βραδυ, και να ειμαι glass-free μονο σε εσωτερικους χωρους, τι να πω...Δεν παιζω με τα ματια μου, κι απο το να ρισκαρω εστω και μακροπροθεσμες συνεπειες(οποιος ειχε ποτε προβλημα στα ματια με καταλαβαινει), θα το βαλω μες το μυαλο, και θα φορω κι εγω απο τις 6 το πρωι, ως τις 9 το βραδυ, παει στην ευχη, ματια ειναι, δεν θα παιξω.Αλλα τελικα δεν ξερω ποσο 'σωστο' ειναι ολο αυτο.Σιγουρα ειναι και θεμα εκτιμησης. Πως εκτιμα κανεις τον κινδυνο (πολλοι ειναι 'ζησε σημερα-κι αυριο ας το τι θα συμβει...), πως βλεπει γενικα τα θεματα υγειας κλπ....Για το δερμα παντως, παροτι βαζω παντα αντηλιακο ακομη και χειμωνα, μετα απο μια μικροπεριπετεια στο δερμα μου, δερματολογος ειχε φτασει να μου πει, 'να βαζεις αντηλιακο, αν εχεις ανοιχτα παραθυρα, ακομη και μες το σπιτι'!Περιμενω τις αποψεις σας για το τοσο σημαντικο θεμα, της προστασιας των ματιων μας.
johnbond Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Περιμένεις τώρα να πάρεις σοβαρές απόψεις εδω μέσα; Εγώ προσωπικά δε φοράω ποτέ..Δεν αντέχω το σκοτάδι που δημιουργούν..Δεν ξέρω τι μπορεί να πάθω μελοντικά,αλλά γενικά πιστεύω οτι μια προσεγμένη διατροφή σε κάποιο βαθμό προστατεύει και τα μάτια. Λογικά οι επικίνδυνες ώρες είναι αυτές που είναι επικίνδυνες και για το δέρμα και κυρίως οι καλοκαιρινοί μήνες.
Porg Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 .Δεν ξέρω τι μπορεί να πάθω μελοντικά,αλλά γενικά πιστεύω οτι μια προσεγμένη διατροφή σε κάποιο βαθμό προστατεύει και τα μάτια. Για όνομα του Θεού, 2015 έχουμε 1
johnbond Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Για όνομα του Θεού, 2015 έχουμε Αυτό λέω και γω.. Εν έτη 2015 υπάρχουν άνθρωποι που χλευάζουν τα αυτονόητα.. πάρε και 2-3 ερευνες να χεις ... http://ajcn.nutrition.org/content/71/3/795.full http://www.medscape.com/viewarticle/495739_3 http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/betacarotene Και μην κολλήσεις στο οτι οι ερευνες έγιναν με συμπληρώματα..Μια χαρά παίρνεις τα ίδια στοιχεια και απο τη διατροφή αν είναι μελετημένη.
bluesattack Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μην κοιταζετε τον ηλιο , στρεφετε το βλεμμα σας στα κ@λαρακια της παραλιας.Ειναι εκτυφλωτικα αλλα χωρις υπεριωδεις ακτινοβολιες. 4
deesnider Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μην κοιταζετε τον ηλιο , στρεφετε το βλεμμα σας στα κ@λαρακια της παραλιας.Ειναι εκτυφλωτικα αλλα χωρις υπεριωδεις ακτινοβολιες. Μόνο προσέχετε να το κάνετε αποκλειστικά όταν δε συνοδεύεστε από το «έτερον ήμισυ», διότι η τακουνιά προκαλεί μεγαλύτερο πρόβλημα στο μάτι από όσο η υπεριώδης ακτινοβολία. 4
Mikeasdf Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Τωρα που ειδα αυτο το τοπικ θυμηθηκα κατι που ηθελα να ρωτησω. Γυαλια ηλιου απο aliexpress να φανταστω ουτε καν ε?
Porg Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Αυτό λέω και γω.. Εν έτη 2015 υπάρχουν άνθρωποι που χλευάζουν τα αυτονόητα.. πάρε και 2-3 ερευνες να χεις ... http://ajcn.nutrition.org/content/71/3/795.full http://www.medscape.com/viewarticle/495739_3 http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/betacarotene Και μην κολλήσεις στο οτι οι ερευνες έγιναν με συμπληρώματα..Μια χαρά παίρνεις τα ίδια στοιχεια και απο τη διατροφή αν είναι μελετημένη. Εγώ μαζί σου είμαι αλλά δυστυχώς η βιομηχανία γυαλιών ηλίου αποφέρει τρελά κέρδη στους κερδοσκόπους 1
JERONIMO888 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Τωρα που λεμε για προστασια ματιων,εχω μερικες αποριες οπως γιατι ειχα παρει απο τα λιντλ γυαλια με πολωτικους φακους στα 5 ευρω και οταν παω σε καταστημα οπτικων οι πολωτικοι ειναι απο εκατοσταρικο και πανω,τι ανεβαζει τοσο την τιμη η προστασια uv ? και αυτη την προστασια μπορεις να πας τα γυαλια σε οποιαδηποτε οπτικα να στην "μετρησουν" η απλα εμπιστευεσαι τη λεει πανω στο χαρτακι?
iordanis77 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Τωρα που λεμε για προστασια ματιων,εχω μερικες αποριες οπως γιατι ειχα παρει απο τα λιντλ γυαλια με πολωτικους φακους στα 5 ευρω και οταν παω σε καταστημα οπτικων οι πολωτικοι ειναι απο εκατοσταρικο και πανω,τι ανεβαζει τοσο την τιμη η προστασια uv ? Το λιντ εχει πολωτικους της πλακας γιαυτο και τους βαζει στα 5€, το δε μαγαζι υπερτιμολογει(λογω ενοικιου, φορων, βιτρινας κλπ)
panos2171 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Τι διαρκεια ζωης εχουν τα γυαλια ηλιου? Περίπου 3 χρόνια.
mentoras99 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Περίπου 3 χρόνια. Γνωστη μου οπτικος, που θα χε ως συμφερον να μου πει κατι τετοιο, αλλα εχουμε σχεση εμπιστοσυνης εδω και χρονια (φροντιδα λες κι ειμαστε οικογενεια! οχι απλα πελατης), δεν μου χει πει ποτε κατι τετοιο.
iordanis77 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Περίπου 3 χρόνια. Ανεξαρτητως χρησης? Αλλος βγαινει καθε μερα εξω, αλλος καθε βδομαδα. Αλλος περπαταει στον ηλιο, αλλος στον ισκιο. Γνωστη μου οπτικος, που θα χε ως συμφερον να μου πει κατι τετοιο, αλλα εχουμε σχεση εμπιστοσυνης εδω και χρονια (φροντιδα λες κι ειμαστε οικογενεια! οχι απλα πελατης), δεν μου χει πει ποτε κατι τετοιο. Μηπως δε σου ειπε διοτι δε τη ρωτησες? Αν σου ειπε, ποσα χρονια σου ειπε? Και εισαι σιγουρος οτι εχει τη γνωση για μια τετοια απαντηση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα