alex_000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Στη σελίδα του δεν έχει αναρτηθεί τίποτα από τις 14 ιουλίου, καινούριο τεύχος δεν έχει βγει, στον τοίχο του έχουν γράψει κάποιοι αναγνώστες πότε θα βγει το επόμενο και δεν τους απάντησε κανένας... παίζει να ξανάκλεισε; Ξέρει κανείς κάτι; 8 ευρώ "gourmet" burger! Έχει και τα καλά της η Ελλάδα! Εκτός δηλαδή αν gourmet εννοείτε "όχι fast food / βρώμικο" 1
Chrisxxx Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 8 ευρώ "gourmet" burger! Έχει και τα καλά της η Ελλάδα! Εκτός δηλαδή αν gourmet εννοείτε "όχι fast food / βρώμικο" Πχιοτικά μπεργκερ http://www.brothersinlaw.gr/menu/+ μπυρα με κανα 10αρι. 2
nickmanak Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Καντε μονοι σας μπεργκερ σπιτι παιδια. Θα βγουν πολυ καλυτερα απο τη σαπιλα που μας πουλάνε εξω. Το θεωρω τοσο απλη συνταγη που δεν καταλαβαινω γιατι εγινε μοδα και ακριβη μαλιστα. Τρως ψωμι με μπιφτεκι κ πατατες, καμμιά τεχνη πραγματικα. Για δοκιμασε να μαγειρεψεις κατι δυσκολο. 2
Anorymous Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Καντε μονοι σας μπεργκερ σπιτι παιδια. Θα βγουν πολυ καλυτερα απο τη σαπιλα που μας πουλάνε εξω. Το θεωρω τοσο απλη συνταγη που δεν καταλαβαινω γιατι εγινε μοδα και ακριβη μαλιστα. Τρως ψωμι με μπιφτεκι κ πατατες, καμμιά τεχνη πραγματικα. Για δοκιμασε να μαγειρεψεις κατι δυσκολο. το μπεργκερ θελει την βρωμια του εχω φτιαξει και σπιτικο αλλα δεν ειναι το ιδιο νοστιμο.
whodatinsomniaK Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Το σωστό μπέργκερ ειναι τέχνη. Μου πήρε πάνω απο 1 χρονο δοκιμές για να βρω τη σωστή αναλογία στον κιμά, τα μυρωδικά, τα φρέςκα λαχανικά που βοηθούν, τη γέμιση. Και άπειρες δοκιμές τόσο με το ψήσιμο όσο και κυρίως με το κάπνισμα τους. Για να μη βάλω στην εξίσωση, τα τυριά, μουστάρδες, τη σωστή ντομάτα, τα κρεμμύδια και τα τουρςιά και κυρίως το ψωμί που πρέπει απο τη μία να απορροφά τα ζουμιά και να ειναι μαλακούλι και απο την άλλη να μη σε στουμπώνει και καταστρέφει τις γεύσεις που αναδεικνύονται μέσα απο το κρέας κυρίως. Έχω περάσει ώρες με μπαρμπάδες στη μέση του πουθενά στον αμερικάνικο νότο για να ψιλομάθω τα μυστικά τους - όπως και με χασάπηδες που φτιάχνουν λουκάνικα. Για να μάθω να καπνίζω τα κρεατικά, πήγαμε βόλτα στο δάσος για να διαλέξουμε τα ξύλα... Υποπτεύομαι ότι θα χα μια λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα. 7
whodatinsomniaK Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 ΥΓ σχετικό άσχετο. Τα κεφτεδάκια ειναι ένα απο τα δυσκολότερα ελληνικά φαγητά. Κι αν κάπως γίνονταν μόδα, θα έσπερναν στην αγορά. Υπάρχουν συνταγές για κεφτεδάκια που μονο που τις σκέφτομαι, λιγωνω. 1
nickmanak Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Καλο μπαρμπεκιου μονο usa. Δειτε την εκπομπη man v food με τον andy. Θα ντραπειτε με την απατη που τρωμε στην ελλαδα αλλα και τους wannabe ψηταδες εδω. Ακομα και ο γυρος ή το σουβλακι φανταζουν πολυ φτωχα μετα απο οσα ειδα στα εν λογω επεισοδια.
whodatinsomniaK Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Εξαρτάται τι θες να φας. Αρνάκι στα κάρβουνα ή γουρουνοπούλα σουβλιστή, οι Έλληνες ψήστες έχουν μεγάλη εμπειρία. Εχω φάει γουρουνόπουλα τόσο σε πανηγύρι στη δ. Πελλοπόνησο, όσο και σε καντίνα/ λακκούβα στο δρόμο και λαμαρίνες στο πουερτο ρικο. Εξαιρετικές εμπειρίες και τα δύο. Αλλη ιδέα, για εμπορικό προϊόν στην Ελλάδα που θα @&)&)( κωλους: σάντουιτς με σωστά ψημένη γουρουνοπούλα και το απαραίτητο σαλατικό του.
Anorymous Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Αυτο ειπα και εγω.Πηγα στο burgerville,δοκιμασα 3 διαφορετικα,0 γευση,λες και τα εφτιαχνα μονος μου.Ενα σκληρο ψωμι,με ε να ξερο μπιφτεκι μεσα ,3 ευρω για 3 μπουκες.Αστεια πραγματα.Χιλλιερς φορες πιτογυρο που γουσταρεις.Αποτι φαινεται το μπιφτεκι θελει ψαξιμο που να φας. εχω φαει σε διαφορα συνήθως ομως παραγγελνω, αυτο που εχει την καλητερη γευση νομιζω ειναι το simply burgers, εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το hot hot στην φιλαδερφια δυστηχως δεν εχω δοκιμασει οποτε παω εκει με κερδιζει το σουβλακι και συγκεκριμενα η σουβλακουπολη. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2015 από Anorymous
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Το σωστό μπέργκερ ειναι τέχνη. Μου πήρε πάνω απο 1 χρονο δοκιμές για να βρω τη σωστή αναλογία στον κιμά, τα μυρωδικά, τα φρέςκα λαχανικά που βοηθούν, τη γέμιση. Και άπειρες δοκιμές τόσο με το ψήσιμο όσο και κυρίως με το κάπνισμα τους. Για να μη βάλω στην εξίσωση, τα τυριά, μουστάρδες, τη σωστή ντομάτα, τα κρεμμύδια και τα τουρςιά και κυρίως το ψωμί που πρέπει απο τη μία να απορροφά τα ζουμιά και να ειναι μαλακούλι και απο την άλλη να μη σε στουμπώνει και καταστρέφει τις γεύσεις που αναδεικνύονται μέσα απο το κρέας κυρίως. Έχω περάσει ώρες με μπαρμπάδες στη μέση του πουθενά στον αμερικάνικο νότο για να ψιλομάθω τα μυστικά τους - όπως και με χασάπηδες που φτιάχνουν λουκάνικα. Για να μάθω να καπνίζω τα κρεατικά, πήγαμε βόλτα στο δάσος για να διαλέξουμε τα ξύλα... Υποπτεύομαι ότι θα χα μια λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα. Δεν ξέρω τι κάνεις εκεί που είσαι, νομίζω ασχολείσαι με υπολογιστές κι άλλα τέτοια ξεπερασμένα. Παράτα όλα κι έλα άνοιξε μπεργκεράδικο στην Ελλάδα (πριν περάσει η μόδα όμως ) που ευνοεί και την επιχειρηματικότητα! Βγάλτο "Ο Αμερικάνος" 2
Chrisxxx Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Το σωστό μπέργκερ ειναι τέχνη. Μου πήρε πάνω απο 1 χρονο δοκιμές για να βρω τη σωστή αναλογία στον κιμά, τα μυρωδικά, τα φρέςκα λαχανικά που βοηθούν, τη γέμιση. Και άπειρες δοκιμές τόσο με το ψήσιμο όσο και κυρίως με το κάπνισμα τους. Για να μη βάλω στην εξίσωση, τα τυριά, μουστάρδες, τη σωστή ντομάτα, τα κρεμμύδια και τα τουρςιά και κυρίως το ψωμί που πρέπει απο τη μία να απορροφά τα ζουμιά και να ειναι μαλακούλι και απο την άλλη να μη σε στουμπώνει και καταστρέφει τις γεύσεις που αναδεικνύονται μέσα απο το κρέας κυρίως. Έχω περάσει ώρες με μπαρμπάδες στη μέση του πουθενά στον αμερικάνικο νότο για να ψιλομάθω τα μυστικά τους - όπως και με χασάπηδες που φτιάχνουν λουκάνικα. Για να μάθω να καπνίζω τα κρεατικά, πήγαμε βόλτα στο δάσος για να διαλέξουμε τα ξύλα... Υποπτεύομαι ότι θα χα μια λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα. Μοιράσου τα μυστικά σου master.
whodatinsomniaK Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 0. Να το κανείς διότι το γουσταρεις. Έμαθα για να αραζουμε με την παρέα και να γουσταρουμε. Οι αμερικανοί το έχουν συνδυάσει με το football, το επονομαζόμενο και tailgating, στο νότο είναι τρόπος ψυχαγωγίας τις Κυριακές. 1. Βρες ένα χασάπη που εμπιστευέσαι. 2. Aged beef 30 μερες. 3. Να κρατάς σταθερή την αναλογία κρέας/λίπος, για μενα: 80 παρά κατι/ 20 και κατι. Επομένως και τυριά(/ γουρουνι) να βάζεις πρέπει να παίξεις με τις αναλογιες. 4. Φρέσκα λαχανικα , αν έχεις κάνα μπάρμπα που φτιάχνει λουκανικα, πήγαινε να δεις τι βάζει μέσα και σε τι αναλογίες. Ειδικά αν φτιάχνει λουκάνικο με πορτοκαλί ή φρέσκο κρεμμύδι ή πράσο. Ανιθος και ψιλοκομμενη πιπεριά. 5. Μη δισταζεις με τα μπαχαρικά, εκτός από αλάτι. Εγώ χρησιμοποιώ διάφορα Cajun mixes, αλλά και το αγαπημένο κόκκινο πιπέρι. 6. ΜΗ χρησιμοποιείς φυσικά κάρβουνα αν δεν έχεις κάπου να τα προετοιμαζεις καθώς ψηνεις. Τα τεχνητά έχουν συγκεκριμένη θερμιδική αξία επομένως και ελεγχόμενο ψήσιμο. Μην έχεις την ίδια ποσότητα κάρβουνων παντού στην ψησταριά. Αν δεν κάψεις κι αν δεν κόψεις να δεις, δε θα μάθεις να ψηνεις. 7. Για το κάπνισμα, βρες ποιες μυρωδιές ξύλου σου αρεσουν. Αγαπημένος συνδυασμος: 2μηλια/ 1 καρυδιά/ 1 οξιά. Σε κάποιους δεν αρέσει η μηλιά για μοσχάρι και έβαζα 2.5 καρυδιά/1 οξιά. Προσωπικα βρισκω το συνδυασμο μυρωδιας μηλιας με λιπος μοσχαριου καυλωτικο, ειδικά αν έχω βάλει και μπεικον. Η νωποτητα του ξύλου είναι σημαντική: τα τελείως στεγνα ξυλαρακια πρέπει να τα έχεις στο νερό κάνα 30 λεπτό πχ. 8. Κανείς δεν έμαθε με τη μια, να το θυμάσαι. 9. Ψωμί: χωριατικο ζυμωτό φρατζολακι να έχει καθήσει 2-3 ωριτσες από το ξεφουρνισμα, το κοβεις στη μέση και το βάζεις στη σχάρα για μερικά λεπτά. 9
Liverpool89 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Και με κλιματοβεργες δεν καπνιζουν τα κρεατα; ή κανω λαθος;
whodatinsomniaK Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Αν ρωτάς εμένα, δεν ξέρω. Ο πατέρας μου τις χρησιμοποιεί για γουρουνάκι ή αρνάκι στο φούρνο. Κυρίως και να τρέχουν τα υγρά από το ζωντανό όταν ψήνεται. Αλλά αν σκεφτούμε ότι το ζώο ειναι στο φούρνο σχεδον 10 ώρες, κάποια μυρωδιά θα περνάει απο τις βέργες στο ψητό, υποθέτω. Δεν ξέρω τι κάνεις εκεί που είσαι, νομίζω ασχολείσαι με υπολογιστές κι άλλα τέτοια ξεπερασμένα. Παράτα όλα κι έλα άνοιξε μπεργκεράδικο στην Ελλάδα (πριν περάσει η μόδα όμως ) που ευνοεί και την επιχειρηματικότητα! Βγάλτο "Ο Αμερικάνος" Άσε ρε! Μετά θα βγαίνουν στα ιντερνετζ και θα με κράζουν που θα έχω 15-20€ το μπέργκερ. Για τους φίλους μου και για την καβλα μονο. 3
whodatinsomniaK Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Κάτι τελευταίο ανέφερα το tailgating παραπάνω, για να καταλάβετε τι ακριβώς είναι για τον αμερικάνικο νότο. Σήμερα έχει παιχνίδι των Saints, επομένως μαζευονται παρέες και ψήνουν όπου μπορείτε να φανταστείτε. Σε αυτό το βίντεο https://video.fash1-1.fna.fbcdn.net/hvideo-xtp1/v/t43.1792-2/11806252_834846303296630_1854684278_n.mp4?efg=eyJybHIiOjE1MDAsInJsYSI6MTAyNH0%3D&rl=1500&vabr=580&oh=26be88eb3e93fca8d81c8e46e8ea58c1&oe=55F5FB96 Ο τύπος που φωνάζει who dat στην αρχή και βάζει στη φουφού τα κρέατα είναι ο Kermit Ruffins*, κατά την άποψη μου και όχι μόνο ένας από τους καλύτερους τζαζ τρομπετίστες εν ζωή. Ο τύπος, μεταξύ άλλων, έχει μια μουσική σκηνή, το μπαρμπεκιου του βίντεο είναι έξω από το μαγαζί (μπροστά από τον Ι-10, η αμερικανικη εθνική), όποιος θέλει πάει κι αράζει και περνάνε διάφοροι και παίζουν ζωντανά μουσική στο πεζοδρόμιο. Σε κάποια στιγμή, αρχίζει το λάιβ κι όποιος μπει στο μαγαζί (με εισιτήριο) τρώει όσο θέλει χωρίς οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση. Όσο πιο εξοικειωμένοι είναι με τη φάτσα σου ή την ελληνική σου προφορά ή γνωρίζουν την οικονομική σου κατάσταση, τόσο λιγότερα, προς το τίποτα, πληρώνεις. Αυτά που γράφω τώρα, έχουν περισσότερο να κάνουν με τη σημασία του φαγητού (του ποτού και λοιπων ουσιών), της μουσικής και των υπερπροϊοντων του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες και λιγότερο με το anti-fitness, αλλά δυστυχώς είναι αυτό το κομμάτι της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας που ελάχιστοι γνωρίζουν. * έχω σκάσει 4 η ώρα το μεσημέρι στο παλιό μαγαζί του, κι είναι μέσα με καναδυο φίλους του και κάνουν πρόβα. Η κόρη του μου φέρνει μια μπύρα και ρωτάω για φαγητό, ο Κερμιτ πιάνει τη συζήτηση σταματάει την πρόβα και μου φτιάχνει βατραχοπόδαρα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις