Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, με πηραν σημερα από αυτό εδώ το τηλ. κέντρο http://b4u-ins.wix.com/b4u-ins-2. Το πόσο φτηνή είναι η ιστοσελίδα αλλά και ιστορίες που έχω ακούσει για απατεώνες που σε προσλαμβάνουν δοκιμαστικά για 3-4 μέρες, και μετά σε διώχνουν και έτσι έχουν τσάμπα εργατικό δυναμικό με έχουν προβληματίσει λίγο.

Το θέμα όμως είναι ότι είμαι σε οικονομική ανάγκη και δεν βρίσκω κάπου δουλειά εδώ και αρκετό καιρό (είμαι φοιτητής). Έτσι σκέφτομαι να πάω να τους δώσω μια ευκαιρία. Τι πρέπει να προσέξω; Τι να αποφύγω; Ξέρω οτι πρέπει να υπογράψω 3 χαρτιά (σύμβαση, Ικα, ΟΑΕΔ), και να έχω και για τα 3 αντίγραφα σωστά; Προτιμότερο μία συμβαση μηνών ή αοριστου χρόνου;

Θα εκτιμήσω πολύ συμβουλές κ εμπειρίες σας. Το τελευταίο που μου χρειάζεται είναι να δουλέψω εκεί κανα μήνα κ να φύγω απλήρωτος.

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα εκείνο που πρέπει να σκεφτείς είναι αν έχεις το "στομάχι" για τέτοια δουλειά.

Το καλό (και μάλλον απίθανο) σενάριο είναι να είσαι σε κάποιο technical support κάποιας εταιρίας.

Εκεί, αν και θα σου τα πρήζουν αυτοί που καλούν (αναμενόμενο όταν έρχεσαι σε επαφή με κόσμο) το θέμα ψυχολογικά ίσως είναι διαχειρίσμο.

Το κακό σενάριο είναι να δουλεύεις σε τηλεπωλήσεις και το ακόμα χειρότερο σε εισπρακτικές. Εκεί το stress έρχεται και από τις δύο κατευθύνσεις. Και από μέσα ("πούλα" ή "πίεσέ τον να πληρώσει") αλλά και από την άλλη άκρη του τηλεφώνου. Τα μπινελίκια πέφτουν σύννεφο (ο κόσμος έχει κουραστεί πια με τα "σας έχω μια φοβερή προσφορά" και "γιατί δεν θέλετε; δεν σας ενδιαφέρει να κερδίσετε χρήματα;" άσε που πολλοί βρίσκουν ευκαιρία να τα χώσουν όταν δεν μπορούν να το κάνουν στο αφεντικό τους ή στη γυναίκα τους).

..............................Τι πρέπει να προσέξω; Τι να αποφύγω; Ξέρω οτι πρέπει να υπογράψω 3 χαρτιά (σύμβαση, Ικα, ΟΑΕΔ), και να έχω και για τα 3 αντίγραφα σωστά; Προτιμότερο μία συμβαση μηνών ή αοριστου χρόνου;

Θα εκτιμήσω πολύ συμβουλές κ εμπειρίες σας. Το τελευταίο που μου χρειάζεται είναι να δουλέψω εκεί κανα μήνα κ να φύγω απλήρωτος.

Αορίστου δεν παίζει σε καμιά περίπτωση πλέον.

Μάλιστα μπορεί να μην σε προσλάβει κάν η εταιρία αλλά μία από αυτές που "νοικιάζουν" προσωπικό σε εταιρίες.

Έτσι μπορούν να σου κάνουν επαναλαμβανόμενες (αν αντέξεις) συμβάσεις ορισμένου χρόνου χωρίς ποτέ να αναγκασθούν να το μετατρέψουν σε αορίστου.

Δημοσ.

Για μένα εκείνο που πρέπει να σκεφτείς είναι αν έχεις το "στομάχι" για τέτοια δουλειά.

Το καλό (και μάλλον απίθανο) σενάριο είναι να είσαι σε κάποιο technical support κάποιας εταιρίας.

Εκεί, αν και θα σου τα πρήζουν αυτοί που καλούν (αναμενόμενο όταν έρχεσαι σε επαφή με κόσμο) το θέμα ψυχολογικά ίσως είναι διαχειρίσμο.

Το κακό σενάριο είναι να δουλεύεις σε τηλεπωλήσεις και το ακόμα χειρότερο σε εισπρακτικές. Εκεί το stress έρχεται και από τις δύο κατευθύνσεις. Και από μέσα ("πούλα" ή "πίεσέ τον να πληρώσει") αλλά και από την άλλη άκρη του τηλεφώνου. Τα μπινελίκια πέφτουν σύννεφο (ο κόσμος έχει κουραστεί πια με τα "σας έχω μια φοβερή προσφορά" και "γιατί δεν θέλετε; δεν σας ενδιαφέρει να κερδίσετε χρήματα;" άσε που πολλοί βρίσκουν ευκαιρία να τα χώσουν όταν δεν μπορούν να το κάνουν στο αφεντικό τους ή στη γυναίκα τους).

Αρχικά σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Κοίτα αν οι συνθήκες είναι άθλιες δεν πρόκειται να μαζοχιστώ, απλά τα οικονομικά μου είναι άθλια και κάτι άλλο δεν φαίνεται να προκύπτει. Αυτό που μ' ενδιαφέρει περισσότερο είναι τεχνικές πληροφοριές, καθώς δεν έχω ξαναεργαστεί και δεν θέλω όπως προείπα να δουλέψω κανα μήνα και να μείνω και απλήρωτος. Η ιστοσελίδα τους κάπως πολύ cheap δεν είναι;

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω πέρα από αυτά που σου είπα για τις συμβάσεις.

Το site τους είναι επιεικώς απαράδεκτο (και αυτό λέει πολλά για μια εταιρία).

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις να κάνεις

Δημοσ.

Πρόσεχε όμως μην με πάρεις τηλέφωνο στην δουλειά μου , πλεον , επειδή με παίρνανε και 10 φορές την ημέρα , βρίζω (ασχημα) , χωρίς να νοιάζομαι ότι "τι φταίει το παιδάκι που δουλεύει , την δουλειά του κάνει...."

Όχι. Για μένα καλύτερα να δουλέψεις σε hot line για πούστηδες , παρά να δουλέψεις στα τηλεφωνάδικα.

Απαξ και δουλέυεις σε αυτά , να είσαι έτοιμος να ακους όλο το Ευαγγέλιο σε γαμωσταυρίδια.

Δημοσ.

Πρόσεχε όμως μην με πάρεις τηλέφωνο στην δουλειά μου , πλεον , επειδή με παίρνανε και 10 φορές την ημέρα , βρίζω (ασχημα) , χωρίς να νοιάζομαι ότι "τι φταίει το παιδάκι που δουλεύει , την δουλειά του κάνει...."

Όχι. Για μένα καλύτερα να δουλέψεις σε hot line για πούστηδες , παρά να δουλέψεις στα τηλεφωνάδικα.

Απαξ και δουλέυεις σε αυτά , να είσαι έτοιμος να ακους όλο το Ευαγγέλιο σε γαμωσταυρίδια.

Ντάξει πάω σε χοτλάην για πούστηδες για να μη σου χαλάσω την ησυχία εσένα συγκεκριμένα. Τι άλλο θα ακούσω ρε πούστη. Λες να πηγαίνω εκεί επειδή την βρίσκω ρε ανεγγέφαλε; Αν είχα ενναλακτική θα το απέφευγα. Όσο για τα γαμωσταυρίδια απ' το τηλέφωνο και το ιντερνετ τα λέει και η γιαγιά μου. Face to face, όμως άλλη ιστορία. Εκτός αν γουστάρεις η μούρη σου να γίνεται κιμάς. Φιλικά πάντα ;)

• Like 6
Δημοσ.

Το πιο πιθανό 99,9% είναι ότι δεν θα πάρεις φράγκο τσακιστό και θα χάσεις χρόνο κτλ. Παλιά ιστορία με όλες τις τέτοιου τύπου και καλά εταιρίες (που να ψ***ουν οι ιδιοκτήτες τους).

Δημοσ.

Ένας φίλος μου έμεινε 6 μήνες με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε τέτοια εταιρεία, δεν έβρισκε τίποτα οπότε μου λέει δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Έπαιρνε τηλέφωνα για συνδέσεις κινητών και ο καθένας του έλεγε διάφορα.

Αλλά γενικά συμφωνώ με τον HamerZ.

Αν υπάρχει τρόπος να βλέπεις τα νούμερα που σε καλούνε, προσπάθησε να κάνεις κάτι με φραγή εισερχόμενων κλήσεων προς συγκεκριμένα νούμερα, όταν θα βάλεις ένα σεβαστό αριθμό τηλεφώνων στην black list θα σταματήσουν οι ενοχλήσεις κάποια στιγμή.

Δημοσ.

Ντάξει πάω σε χοτλάην για πούστηδες για να μη σου χαλάσω την ησυχία εσένα συγκεκριμένα. Τι άλλο θα ακούσω ρε πούστη. Λες να πηγαίνω εκεί επειδή την βρίσκω ρε ανεγγέφαλε; Αν είχα ενναλακτική θα το απέφευγα. Όσο για τα γαμωσταυρίδια απ' το τηλέφωνο και το ιντερνετ τα λέει και η γιαγιά μου. Face to face, όμως άλλη ιστορία. Εκτός αν γουστάρεις η μούρη σου να γίνεται κιμάς. Φιλικά πάντα ;)

Όντως κάνεις για αυτή την δουλεια....

• Like 2
Δημοσ.

Έχω προσωπική εμπειρία... Σε τηλεφωνικό κεντρο στο Μοσχατο. Στην αγγελία έλεγαν για ΙΚΑ, ενσημα, σύμβαση αορίστου. Όταν παρουσιαστηκα για να ξεκινησω μου πλασαραν ενα χαρτί στο οποίο έλεγε οτι δήθεν ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας με μπλοκακι, οτι Δούλευα δήθεν για δικό μου λογαριασμό και με δικό μου ελεύθερο ωράριο και οτι δεν ηταν εξαρτημένη εργασία. Όταν ζήτησα εξηγήσεις μου είπαν οτι αυτό θα ξεκινουσα δοκιμαστικά και το χαρτί τους κατοχύρωνε σε περίπτωση εισβολής του ΙΚΑ και μόλις έβλεπαν οτι βγάζω δουλειά θα μου έκαναν κανονική πρόσληψη! Τους είπα να πάρουν το χαρτί και να σκουπιστουνε. Ψάξε καλυτερα εξυπηρέτηση πελατών.

• Like 2
Δημοσ.

Ειδικά στο "και μόλις έβλεπαν οτι βγάζω δουλειά" εννοούσαν να κλείνεις πελάτες 10 την ημέρα (σχετικά αδύνατο :X ) και τα λεφτά θα έφταναν στην τσέπη σου αφότου ο πελάτης είχε πληρώσει και δεν είχε ακυρώσει το συμβόλαιο κτλ.

• Like 2
Δημοσ.

Ειδικά στο "και μόλις έβλεπαν οτι βγάζω δουλειά" εννοούσαν να κλείνεις πελάτες 10 την ημέρα (σχετικά αδύνατο :X ) και τα λεφτά θα έφταναν στην τσέπη σου αφότου ο πελάτης είχε πληρώσει και δεν είχε ακυρώσει το συμβόλαιο κτλ.

10 την ημέρα; Πολύ τυχερός πρέπει να είσαι για να μαζέψεις τόσους. Εγώ έχω ακούσει για 2-3 για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλιώς σε διώχνουν.

Δημοσ.

Ναι, είναι απλά απατεώνες, εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου γιά δουλειά

Δημοσ.

εταιριες πολυμπλεντερ... τα call centers εξερχομενων κλησεων ειναι ,ηταν και θα ειναι  πλυντηριο εργαζομενων...

https://www.google.gr/search?q=2106713111&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=941jVaDWNcqxsAGetoPoCQ

Κατασκευή κοινωφελών έργων ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεπικοινωνιών

και call center για χρεη forthnet,ασφαλειες,promo marketing,ασφαλιστικό πρακτορείο,Web Designer / Developer

παρομοιες εταιριες κυριως call centers που δανειζουν υπαλληλους ειναι η Adecco, ICAP, Manpower,teleperf ormance,Paladino,newsphone  κτλ σχεδον ολες ξεκινανε απο 220 εως 260 4ωρο και κανα 2ωρο υπερωρια που την πληρωνουν κανονικα ή 520ε 8ωρο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...