Unabomber Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Το να βουλώσει ο σωλήνας της αποχέτευσης του νεροχύτη από λάδια σε ένα σπίτι (δηλαδή με τη συνήθη οικιακή χρήση ακόμα και εθισμένου στα τηγανητά) απλά δεν παίζει. My sink isn’t draining properly. What could be the cause? Most people use fat and oil to prepare food, but lard, butter, margarine and cooking oil more often than not ends up being poured away down the kitchen sink. Over time, the oils and fats can harden inside the drains and sewers with this concrete-like material restricting the flow of wastewater in the pipework. These substances solidify and get caught up with other bits of food and household items that are disposed of in this way. The blockages mentioned above can lead to wastewater backing up through sinks and toilets – or being pushed out into streets and waterways. https://www.emergencyplumber.uk.com/plumbing/blocked-sink-waste/
haris_216 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 My sink isn’t draining properly............... Υπάρχει λόγος που το εν λόγω (σωστό στις βασικές αρχές) κείμενο που παραθέτεις είναι στ' αγγλικά. Γιατί αναφέρεται σε παθογένειες υδραυλικών συστημάτων άλλων χωρών με άλλη μαγειρική κουλτούρα. Με δεδομένη ότι η οικιακή μαγειρική μας και το τηγάνισμα πιο συγκεκριμένα εν Ελλάδι βασίζεται στο ελαιόλαδο και στο σπορέλαιο (όλο λάδι εν ελλάδι ) με μικρότερη χρήση μαργαρινών και μάλλον απίθανη για λαρδί και συναφή (πάντα για το οικιακό τηγάνισμα αναφέρομαι) δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες για στερεές εναποθέσεις λιπαρών. Και σίγουρα όχι τόσες που θα δημιουργούσαν θέμα. Το ότι οι αποχετεύσεις στην Ελλάδα έχουν γενικά θέμα είναι πραγματικό (άλλωστε οι τουρίστες παθαίνουν σοκ όταν έρχονται και βλέπουν το καλαθάκι για τα κ...χαρτα δίπλα στην λεκάνη) αλλά συνήθως όχι με τα λάδια. Πιο πιθανό είναι σου βουλώσει ο νιπτήρας του μπάνιου από το ξύρισμά σου ή το χτένισμα της μακρομαλλούσας συζύγου παρά ο νεροχύτης από λάδια
Unabomber Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Εγω απλα το παρεθεσα, για να μην ειμαστε απολυτοι, οτι δεν προκειται να συμβει γενικα.....
haris_216 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 "Γενικά" σαφώς και μπορεί να συμβεί. Και στο εξωτερικό αλλά και ίσως στην Ελλάδα αν πχ μαγειρεύω συνέχεια με χοιρινό λίπος που μου στέλνει ο μπατζανάκης απ' το χωριό. Απλά εγώ αναφέρθηκε στην ελληνική καθημερινότητα. 1
Anorymous Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 υπάρχουν ειδικοί κάδοι σε πολλα σουπερ... Επισης αντι να τα οικονομουν τα σουπερ μπορεις να τα μαζευεις σε μπουκαλια και να τα πουλας εσυ για ανακυκλωσει.
iordanis77 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Έχω δει κάτι φορτηγάκια που μαζεύουν χρησιμοποιημένα λάδια από φαγάδικα κλπ. Τι τα κάνουν αυτοί; Βιοκαύσιμα κλπ που αναφέρθηκε πιο πάνω; Μηπως τα ξαναχρησιμοπουν σε συσκευασμενα-κατεψυγμενα φαγητα?
paylidis Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Επισης αντι να τα οικονομουν τα σουπερ μπορεις να τα μαζευεις σε μπουκαλια και να τα πουλας εσυ για ανακυκλωσει. θα παρω 1€ για τα 5 λίτρα στο εξαμηνο και σωθηκα; Γιατι καπου εκει παίζουν οι τιμές όταν το ειχα ψαξει... Εαν εχεις κατι άλλο, που αξίζει πραγματικά, πολυ ευχαρίστως θα με ενδιέφερε να το δώ...
xifiassamsung Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 αυτο με την ανακυκλωση τους σε σαπουνια με επεισε για το "οικολογικο" σκελος της κινησης αυτης.οπως με τις ανακυκλωσεις αυτοκινητων που μας εκαναν τη "χαρη" να τα παρουν δωρεαν,κ μετα μαζευαν απο βενζινες,μεχρι ανταλλακτικα κ τα πουλαγαν. δεν υπαρχει οικολογια,μοναχα κερδος. 1
haris_216 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Κοίτα, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να βγάλει κάποιος χρήματα (πολλά ή λίγα) από αυτά που πετάω και ειδικά όταν αυτό θα σημαίνει και λιγότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Εκείνο που με χαλάει είναι η "παντιέρα" της οικολογίας που σηκώνουν όλοι. Άμα κοιτάξεις σε όλα τα site εταιριών που ασχολούνται με το όποιο σκέλος της ανακύκλωσης θα δεις ότι ενώ είναι καθαρά επιχειρηματική κίνηση (απολύτως κατανοητό και σεβαστό) σου βάζουν φόρα μόστρα τα περί οικολογίας. Αν δεις εδώ και εδώ (είναι τυχαίες επιλογές και τα έβαλα απλά γιατί είναι δύο από τα πρώτα αποτελέσματα που μου βγήκαν όταν googlάρισα "ανακύκλωση μαγειρικού λαδιού") παρόλο που κάπου αναφέρουν και το οικονομικό της υπόθεσης το όλο concept και στήσιμο της ιστοσελίδας είναι "οικολογία" και "προστασία περιβάλλοντος" Επεξ/σία 29 Μαΐου 2015 από haris_216 3
zio10 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μηπως τα ξαναχρησιμοπουν σε συσκευασμενα-κατεψυγμενα φαγητα? Δεν ξέρω καθόλου...νομίζω τα φορτηγάκια γράφουν "ανακύκλωση βρώσιμων ελαίων" κάτι τέτοιο Κοίτα, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να βγάλει κάποιος χρήματα (πολλά ή λίγα) από αυτά που πετάω και ειδικά όταν αυτό θα σημαίνει και λιγότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Εκείνο που με χαλάει είναι η "παντιέρα" της οικολογίας που σηκώνουν όλοι. Άμα κοιτάξεις σε όλα τα site εταιριών που ασχολούνται με το όποιο σκέλος της ανακύκλωσης θα δεις ότι ενώ είναι καθαρά επιχειρηματική κίνηση (απολύτως κατανοητό και σεβαστό) σου βάζουν φόρα μόστρα τα περί οικολογίας. Αν δεις εδώ και εδώ (είναι τυχαίες επιλογές και τα έβαλα απλά γιατί είναι δύο από τα πρώτα αποτελέσματα που μου βγήκαν όταν googlάρισα "ανακύκλωση μαγειρικού λαδιού") παρόλο που κάπου αναφέρουν και το οικονομικό της υπόθεσης το όλο concept και στήσιμο της ιστοσελίδας είναι "οικολογία" και "προστασία περιβάλλοντος" Εδώ σε praktiker κλπ κόψανε να δίνουνε σακούλες και τις χρεώνουνε και καλά για την προστασία του περιβάλλοντος...
Anorymous Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 θα παρω 1€ για τα 5 λίτρα στο εξαμηνο και σωθηκα; Γιατι καπου εκει παίζουν οι τιμές όταν το ειχα ψαξει... Εαν εχεις κατι άλλο, που αξίζει πραγματικά, πολυ ευχαρίστως θα με ενδιέφερε να το δώ... Ναι και 1 ευρω γιατι να τους το δώσω ? Το παιζουν ολοι οικολογοι και μας δουλευουν για να αρπαζουν αυτοι τα λεφτα.
paylidis Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Ε έλα να σου δώσω και τα λάδια μου μια μέρα γιατι βαριέμαι να τα κουβαλάω. Σιγά τώρα για 1-2€. Άσε να κινηθεί λιγο η αγορά δε θα χάσεις τιποτα...
MT60RS Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Ναι και 1 ευρω γιατι να τους το δώσω ? Το παιζουν ολοι οικολογοι και μας δουλευουν για να αρπαζουν αυτοι τα λεφτα. μπορεις ακομα να την πεφτεις σε πακιστανους για τα αλουμινια. Ετσι κι αλλιως παρανομοι ειναι και εσυ πληρωνεις φορους, αρα εχεις καθε δικαιωμα
Anorymous Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 μπορεις ακομα να την πεφτεις σε πακιστανους για τα αλουμινια. Ετσι κι αλλιως παρανομοι ειναι και εσυ πληρωνεις φορους, αρα εχεις καθε δικαιωμα ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΥ! Το θεμα μου δεν ειναι οι φτωχοι ανθρωποι που η αναγκη τους εριξε σε τετοιες δουλιες αλλα οι πολυεθνικες και ολοι αυτη η προπαγανδα της οικολογιας με σκοπο να τα οικονομανε.
V for Vagelis Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Ετσι και αλλιως δεν χρησιμοποιω συχνα τηγανητα.Πιο πολυ για καμια ομελετα η καμια πατατα... Καλά πως σου περισσεύει λάδι για την ομελέτα; Ποσο βάζεις; Εγώ βάζω μερικές σταγόνες... ίσα ίσα για να μη κολλήσει. Τις πατάτες μπορείς να τις βάλεις και στο φούρνο πάνω σε μια λαδόκολλα. Αλλιως αν και πάλι σου περισσεύει, βάλτο σε μπουκαλάκια και βρες που μπορείς να το δίνεις για ανακύκλωση (ρωτα ίσως στο δήμο σου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα