Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα δηλητηριωδη παντα οταν ανοιξουν το στομα τους για να δαγκωσουν ειναι δεδομενο οτι θα χυσουν δηλητηριο..... Αυτη ειναι η ανατομια τους ή κατασκευαστικη δομη τους αν θες... Δες καποιο βιντεο που συλλεγουν το δηλητηριο τους και θα καταλαβεις...

Δεν ισχυει αυτο και δεν χρειαζεται να δω καποιο βιντεο. Εχω διαβασει αρκετα για τα δηλητηριωδη ερπετα(και εχω δει ολα τα ντοκυμαντερ του κοσμου που λεει ο λογος) για να ξερω oτι πολλες φορες τα φιδια(αλλά και οι οχιες αλλά ακομα και οι δηλητηριωδεις αραχνες) δαγκωνουν χωρις να εκχεουν δηλητηριο.

Εσυ προφανως δεν το ηξερες, ελπιζω με την 2η φορα να το εμαθες πλεον και αν δεν με πιστευεις το google ειναι φιλος σου.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οκ λοιπον...λεω βλακειες για τους οικολογους εγω,ας το παραβλεψουμε αυτο και παμε τωρα στο σεναριο οπου βλεπεις ενα γλυκο ερπετουλι στο σπιτι σου..τετ α τετ!! η μια εκδοχη ειναι να αλλαξεις ηλιακο συστημα ή αλλη να κανεις κσσσσσσσσσ με ολα τα  παρελκομενα..Αληθεια τωρα εσυ θα το πλησιασεις για να σιγουρευτεις οτι ειναι λαφιατης?

Ειλικρινα δεν ειρωνευομαι...Χτες ανεβασα θεμα για το αν ενα φιδι ανεβαινει τοιχο,πραγμα που σημαινει οτι θελω να μαθω για τα σκασμενα για να ειμαστε μακρια και αγαπημενοι! :P

Αν καταλάβω ότι είναι άκακο, και αν δεν έχω παιδί/ζώο μαζί μου ναι θα αποπειραθώ να το πλησιάσω, δεν έχω να χάσω τίποτα. Αν τα καταφέρω, το επόμενο μου post μάλλον θα είναι στα κατοικίδια ή στις συνταγές :P

Δημοσ.

Καλά ρε είστε σοβαροί; Θα δω φίδι και δεν θα το σκοτώσω ή δεν θα πανικοβληθώ;

Μπορει και να ειναι λαφιατης βρε!

:unsure:

Δημοσ.

Στην επαρχία, λόγω άγνοιας υπάρχει μεγάλη φοβία στα τα φίδια . Βλέπουν οι μπαρμπάδες national geographic και animal planet στο καφενείο, και νομίζουν πως τα δηλητηριώδη φίδια της Αφρικής υπάρχουν και στην Ελλάδα.

Ενώ στις μεγαλουπόλεις ξέρουν όλοι από φίδια.  :P

Ο γενικός κανόνας λεεί πως φιδι = bad thing/avoid. Και γω δεν ξέρω απο φίδια και δε με νοιάζει να μάθω κιολας... πολλω δε μάλλον να αφήσω ζωντανό  ενα που χει μπει μέσα στο σπίτι μου.

Κάποτε ένας "κανόνας" έλεγε ότι οι κοκκινομάλλες είναι μάγισσες και πρέπει να κυνηγηθούν...

Στο "avoid" μαζί σου, το "bad thing" υπερβολικό όμως, εκτός κι αν έχεις κάποιο τρωκτικό ως κατοικίδιο... :P  ή εκτός κι αν αναφέρεσαι στον Αμαζόνιο και όχι στην Ελλάδα...

Μιλαμε για φιδια ξαναλεω ναι? Και δεν υπονοησα πουθενα την μαζικη εξοντωση τους,απλα αναρωτιεμαι τι αλλο να σκεφτει κανεις οταν καποιο τρυπωσει στο σπιτι του!!Ειναι υποχρεωμενος να ξερει αν ειναι οχια ή ανακοντα? :)

Υποχρεωμένος δεν είναι, αλλά καλό θα ήταν κάποιος που μένει/συχνάζει σε επαρχιακό μέρος να γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα, να μπορεί πχ να ξεχωρίσει μια οχιά από μια δεντρογαλιά και να έχει μια ιδέα για το πως να συμπεριφερθεί, τόσο για το δικό του καλό όσο και για το καλό της ελληνικής μας φύσης.

Οχι ότι θα κατηγορήσω κάποιον που θα σκοτώσει ένα φίδι μέσα στο σπίτι του, αλλά δεν είναι και ανάγκη αυτό που κάνουμε τώρα που όπου δούμε φίδι, είτε στην αυλή μας είτε στο δρόμο, πρέπει αμέσως να του πάρουμε και το κεφάλι. Πολύ πανικός για το τίποτα... Η καλύτερη πρόληψη είναι η γνώση.

• Like 1
Δημοσ.

Απο την οποια εμπειρια εχω εως τωρα με οχιες θα σου απαντησω οτι η οχια επειδη διαθετει το δηλητηριο για να τρεφεται και οχι να αμυνεται ,θα το σκεφτει καλα πριν το χρησιμοποιησει για αμυνα ,αλλα οταν αμυνεται παντα το χρησιμοποιει... Εχω εμπειρια απο οχια να μου δαγκωνει το αρβυλο 4 φορες και σε ολες να χυνει δηλητηριο...

Ε αφου εχεις αυτη την τεραστια εμπειρια των 4 δαγκωματων, τι να πουνε οι χιλιαδες ερπετολογοι ανα τον κοσμο που εχουν μελετησει εκατομμυρια φιδια και τσιμπηματα και εχουν βγαλει και τον όρο "στεγνο δαγκωμα" επειδη εχουν διαπιστωσει οτι σε ενα ποσοστο των δαγκωματων ενος φιδιου(που ποικιλει απο ειδος σε ειδος απο πολυ μικρο εως και 90% απο οτι βλεπω, ενω για οχιες ειναι αρκετα μεγαλο) δεν εκχεει δηλητηριο.

Τι μετρανε οι εκατομμυρια ερευνες απο τους ερπετολογους και γιατρους μπροστα σητν τεραστια εμπειρια σου.

Μερικοι νομιζετε οτι εχετε λογικη αλλά θα πρεπει να αναθεωρησετε.

• Like 2
Δημοσ.
https://vid.me/delete/5l55mqqcnt0ko4cwsos0sog4o.... Παρτε εναν λαφιατη ή λωριτη ή λουριτη οπως τον λεμε στα μερη μου να εχετε... Η αναλυση πασχει γιατι το κινητο δεν ηταν super-duper... Παντως το μαυρο μπρος του ηταν ο αρουραιος που μολις ειχε φαει και τον ξερασε..... Ειδα ολη την σκηνη ακριβως οπως στο national geographic. .. Δεν ειχα σκοπο να το σκοτωσω... Αλλα εγινε για αλλους λογους που δεν με κανουν περηφανο.... Αλλα εγινε...
Δημοσ.

Μιλησα για συγκεκριμενο σεναριο...Μην επαναλαμβανομαι.

Αμα δω φιδακι εξω στον δρομο,σε ενα λιβαδι ξερω'γω θα του πω γεια σου χαρηκα που σε γνωρισα τρεχοντας..δεν θα το ενοχλησω.

Αν καταλαθος ομως μπει σπιτι μου , δεν θα το διαπραγματευτω..Οσο φοβιτσιαρα ειμαι αλλο τοσο ειμαι και ξεκαθαρη :)

Δημοσ.

Ε αφου εχεις αυτη την τεραστια εμπειρια των 4 δαγκωματων, τι να πουνε οι χιλιαδες ερπετολογοι ανα τον κοσμο που εχουν μελετησει εκατομμυρια φιδια και τσιμπηματα και εχουν βγαλει και τον όρο "στεγνο δαγκωμα" επειδη εχουν διαπιστωσει οτι σε ενα ποσοστο των δαγκωματων ενος φιδιου(που ποικιλει απο ειδος σε ειδος απο πολυ μικρο εως και 90% απο οτι βλεπω, ενω για οχιες ειναι αρκετα μεγαλο) δεν εκχεει δηλητηριο.

Τι μετρανε οι εκατομμυρια ερευνες απο τους ερπετολογους και γιατρους μπροστα σητν τεραστια εμπειρια σου.

Μερικοι νομιζετε οτι εχετε λογικη αλλά θα πρ

επει να αναθεωρησετε.

Οκ...παω πασο.... Εσυ θα εισαι απο εκεινους που θα κολυμπησουν σε κλεισμενη παραλια λογω καρχαριων....respect....
  • Like 1
Δημοσ.

οι οικολογοι τα δικα τους. ως συνηθως. που αφηνουν οχιες ελευθερες καθε χρονο κοντα σε κατοικημενες περιοχες. ατομα απο πολεις να ξερουν περισσοτερα απο ατομα απο επαρχια περι φιδιων . μαααλιστα. και αναθεμα αν ενα 5% στην ελλαδα εβλεπε φιδι στο σπιτι του και πηγαινε να το πιασει και να αφησει που; 500χιλιομετρα πιο μακρια; οποτε ολα τα αλλα καποιοι τα λενε για να λενε οτι ειπαν κατι.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Ειδήμονες ή όχι...μπουρτζόβλαχοι ή μη.....βάζω στοίχημα ότι οι 9 στους 10 εδώ ,μόλις δουν πραγματικό φίδι (μην πω σαύρα και ρίξω εντελώς το επίπεδο),θα βάλουν τα πόδια στον ώμο....όχι που θα κάτσουν να το "χαρακτηρίσουν" κιόλας!!!

• Like 1
Δημοσ.

Οι γνωστοί άγνωστοι πάντως πρόλαβαν και έφτιαξαν σελίδα στο facebook με τον τύπο την οποία κάποια στιγμή θα

την μοσχοπουλήσουν σε ένα από τα χιλιάδες άχρηστα - ανούσια - παραπλανητικά ειδησεογραφικά site του κώλου για να ανεβάζουν τις αναρτήσεις τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...