Προς το περιεχόμενο

FIFA 16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο για τη πασα που γραφετε εμενα μου φαινεται χρησιμη και πολυ μαλιστα. Δοκιμαστε τη για να σπασετε τη πιεση αντι για το τικι τακα. Για το πρεσινκ που λετε δε διαφωνω αλλα ειναι επιλογη του καθε παιχτη να παιζει με τοσο πιεση το κακο ειναι που δε κουραζονται.

Οσο για το tactical defending ετσι το θελουμε δυσκολο η αμυνα σε ενα sim ποδοσφαιρακι πρεπει να ειναι δυσκολη οχι με 1 κουμπι θελει σωστους χρονους πολλα κουμπια για να τα καταφερεις. Αλλιως υπαρχει κ το προ που με πατημενο χ απλα παιρνεις τη μπαλα.

@heatspreader δοκιμασε με το που δινεις πασα να τρεχεις προς τη μπαλα. Αμεσως ομως με τη μια. Επισης δοκιμασε τη δυνατη πασα δε θα σου συμβαινει αυτο.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μ' αυτά που διαβάζω, κάθε λεπτό που περνάει χαίρομαι που δεν πλήρωσα 38 ευρώ και δεν αγόρασα για πρώτη φορά μετά το Fifa08.

• Like 1
Δημοσ.

Μ' αυτά που διαβάζω, κάθε λεπτό που περνάει χαίρομαι που δεν πλήρωσα 38 ευρώ και δεν αγόρασα για πρώτη φορά μετά το Fifa08.

νομίζω τα παιδιά είναι υπερβολίκα..

Δημοσ.

Εσυ χανεις διοτι ειναι το καλυτερο football sim μετα το WE9 LE. Οσοι γκρινιαζουν το κανουν για το online. Βρηκες ετος να μην αγορασεις το παιχνιδι και εσυ! Αγοραζες τοσα χρονια τις μαπες και τωρα δεν παιζεις το καλυτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο, αλλά κατά βάση online θα με ενδιαφέρει να παίξω. Δεν λέω, ωραίο το career, πέρσι το 90% των παιχνιδιών μου το είχα παίξει σε Β/Γ Αγγλίας παρά στο online (αφού απηύδησα με το τελευταίο). Όμως μετά από δυο μήνες τα παράτησα γιατί δεν μου κράταγε πια το ενδιαφέρον. Με το online βγάζεις άνετα τη χρονιά, έλα μου όμως που αν ισχύουν όσα λέγονται (ή έστω τα μισά από αυτά) τότε πραγματικά μακριά κι αλάργα.

Ενδεχομένως να αναθεωρήσω αν δεν έχω τίποτα καλύτερο να παίξω, δεν κολλήσω με το επερχόμενο μάνατζερ, μου ξαναέρθει η όρεξη για offline, βγει κανα patch ή ακόμα καλύτερα κανα mod και φυσικά πέσει και η τιμή αρκετά κάτω από τα 30 ευρώ.

Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο, αλλά κατά βάση online θα με ενδιαφέρει να παίξω. Δεν λέω, ωραίο το career, πέρσι το 90% των παιχνιδιών μου το είχα παίξει σε Β/Γ Αγγλίας παρά στο online (αφού απηύδησα με το τελευταίο). Όμως μετά από δυο μήνες τα παράτησα γιατί δεν μου κράταγε πια το ενδιαφέρον. Με το online βγάζεις άνετα τη χρονιά, έλα μου όμως που αν ισχύουν όσα λέγονται (ή έστω τα μισά από αυτά) τότε πραγματικά μακριά κι αλάργα.

Ενδεχομένως να αναθεωρήσω αν δεν έχω τίποτα καλύτερο να παίξω, δεν κολλήσω με το επερχόμενο μάνατζερ, μου ξαναέρθει η όρεξη για offline, βγει κανα patch ή ακόμα καλύτερα κανα mod και φυσικά πέσει και η τιμή αρκετά κάτω από τα 30 ευρώ.

Mod εχει βγει ηδη απο ModdingWay.

Δημοσ.

...εχεις κατεβασει ομως τα ντεμο των 2 παιχνιδιων, right?  δεν μπορει να μην εισαι περιεργος  :-D

Δημοσ.

Αυτό είναι το κακό με τα φόρουμς όπου ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του.

- Σε άλλον δεν αρέσει η πίεση. Οκ να κάθονται σε απόσταση 10 μέτρων οι αμυντικοί να κοιτάνε ή να κουράζονται και να θέλουν αλλαγή στο ημίχρονο. Πίπες να' χαμε να λέγαμε.

- Άλλος βρίσκει δύσκολες τις πάσες... Που αν μάθεις να παίζεις και να κάνεις πάσες είναι ό,τι πιο OP ever

κτλ κτλ

Nzeppos το παιχνίδι είναι διαμάντι. Έχει στραβά στο online με disconnects κανά lag κτλ αλλά αν ευχαριστήθηκες το online στο 15 που είχε τα αντίστοιχα αυτό είναι 2 κατηγορίες πάνω σε επίπεδο gameplay.

Και γω που γκρινιάζω για κανά δυο πράγματα πιο πολύ γκρινιάζω για να γκρινιάξω. Δε ξέρω πως είσαι οικονομικά κτλ αλλά για το παιχνίδι εγώ θα έδινα και 70€ και 100€ σε σχέση με άλλες πίπες που έχω πληρώσει. 

Το παιχνίδι είναι αυτό του Ντέμο. Αν σου άρεσε πάρτο. Δεν έχει αλλαγές σε σχέση με το live άσχετα με το ράδιο αρβύλα του insomnia και του reddit. Μόνο βελτιώσεις έχει.

Μιλάω πάντα μόνο για το online γιατί και αυτό και το 15 δε νομίζω ότι είναι playable offline. Καλύτερα παίξε manager για offline.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με τα τελευταία FIFA δεν είναι τα επί μέρους στοιχεία τους, αλλά η γενική εικόνα. Σύμφωνοι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχουν άρτιο τεχνικό τομέα, ρεαλιστική φυσική και τεράστια ελευθερία. Τι να το κάνω όμως, όταν όχι απλά έχουν exploits (όπως π.χ. ο Αντριάνο του PES 2005 αν θυμάμαι καλά), αλλά όλο το παιχνίδι είναι ένα τεράστιο exploit. Ναι, ξέρω ότι μπορώ να επιτεθώ με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, αλλά γιατί να σκοτώνομαι όταν μπορώ απλά να περάσω όλη την αντίπαλη άμυνα από τη σέντρα με τον Ρονάλντο; Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, με το 90% των γκολ που βγάζω να προέρχονται από ενέργειες που κανονικά θα έπρεπε να χαρακτηρίζονταν "απελπισίας", ενώ το 90% των γκολ που τρώω είναι απλά undefendable.

Συνεπώς, το αν το FIFA είναι ρεαλιστικό στα επί μέρους στοιχεία του δεν μου λέει κάτι, το ξέρω ήδη. Το θέμα είναι αν και κατά πόσο έχει γύρει η πλάστιγγα προς τη μεριά του skill και μακριά από τη μεριά του exploit. Από εκεί και πέρα, ούτε να αναλύουμε ένα ποδοσφαιράκι στα εξ ων συνετέθη χρειάζεται, ούτε να διυλίζουμε τον κώνωπα. Ακόμη κι αν συνεχίσουν να υπάρχουν τα scripted αποτελέσματα (πιστεύω να μην υπάρχουν ακόμη αδαείς που να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν και ότι όλα είναι αποτέλεσμα ικανότητας ή τύχης), αν τα exploits και τα undefendables έχουν μειωθεί, τότε σίγουρα θα μιλάμε για μεγάλη βελτίωση.

ΥΓ: Επειδή μάλλον δεν το κατέστησα σαφές, τα περί exploits αφορούν στο FIFA 15. Το 16 δεν το έχω αγοράσει ακόμη για να έχω άποψη.

• Like 3
Δημοσ.

Κοίτα "exploits" πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Πάντα από κάποιες γωνίες τα σουτ θα πηγαίνουν καλά και από κάποιες όχι, πάντα κάποιες πάσες σε συγκεκριμένο timing θα είναι σχεδόν undefendable (αν όχι τελείως) κτλ κτλ και ποτέ δε θα είναι ρεαλιστικό το game γιατί πολύ απλά πρέπει:

1ον να χωρέσουν σε 12' τα κανονικά 90'. 

2ον 10 από τους 11 ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από το CPU και κάνουν ό,τι επιθετικές ή αμυντικές κινήσεις τους έβαλε να κάνουν ένας σχιστομάτης προγραμματιστής με όση ποδοσφαιρική λογική κατέχει.

Από κει και πέρα έχει τεράστια σημασία με ποιες ομάδες παίζεις. Αν παίζεις 24/7 με/εναντίων Ronaldo/Messi/Neuer τότε μη περιμένεις να δεις τα mechanics του παιχνιδιού (καλά ή κακά). 

Αυτό πάντως που λες με το να περάσεις όλη την ομάδα με το Ρονάλντο δε παίζει εκτός και αν ο ένας είναι πολύ ικανός και ο άλλος κουλός που τότε λογικό είναι. Στο μέσο ματς ο Ρονάλντο είναι μια χαρά defendable απλά αν το ματς είναι στην κόψη παίζει σε μισή ευκαιρία να κάνει γκολ που δεν είναι τόσο δα παράλογο ειδικά αν απ'την απέναντι υπάρχει και εκεί κάποιος αντίστοιχος.

Το μεγάλο κακό που βλέπω εγώ τουλάχιστον στη PC έκδοση και το είχα δει και στο 15 και με παρεξένευε είναι ότι δεν έχει πολλούς online παίκτες. Για κάποιο λόγο νιώθω ότι παίζω σε private server με 1000 άτομα online σε όλη την Ευρώπη σε όλα τα modes μαζί.

Δημοσ.
Nzeppos το παιχνίδι είναι διαμάντι. Έχει στραβά στο online με disconnects κανά lag κτλ αλλά αν ευχαριστήθηκες το online στο 15 που είχε τα αντίστοιχα αυτό είναι 2 κατηγορίες πάνω σε επίπεδο gameplay.

Και γω που γκρινιάζω για κανά δυο πράγματα πιο πολύ γκρινιάζω για να γκρινιάξω. Δε ξέρω πως είσαι οικονομικά κτλ αλλά για το παιχνίδι εγώ θα έδινα και 70€ και 100€ σε σχέση με άλλες πίπες που έχω πληρώσει. 

Το παιχνίδι είναι αυτό του Ντέμο. Αν σου άρεσε πάρτο. Δεν έχει αλλαγές σε σχέση με το live άσχετα με το ράδιο αρβύλα του insomnia και του reddit. Μόνο βελτιώσεις έχει.

Μιλάω πάντα μόνο για το online γιατί και αυτό και το 15 δε νομίζω ότι είναι playable offline. Καλύτερα παίξε manager για offline.

Για μένα το online του 15 ήταν μια αισχρότητα και γι' αυτό δεν ασχολήθηκα πρακτικά καθόλου μαζί του (πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια). Το offline σε manual/slow μου φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρον και γι' αυτό άντεξα να παίξω μερικές σεζόν στο Career. Για το demo του 16 γενικά έχω να πω καλά λόγια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μου φάνηκε πως είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι. Γι' αυτό και δεν μπήκα μέχρι τώρα στον κόπο να το αγοράσω.

Το ωραίο είναι πως για το 16 μόλις στις 2-3 τελευταίες σελίδες έχουν ακουστεί οι εντελώς αντίθετες απόψεις, οι μισοί λένε ότι αξίζει μόνο το offline, οι υπόλοιποι μόνο το online. Οι μισοί βγάζουν ένα εκατομμύριο κουσούρια, οι υπόλοιποι τα βρίσκουν όλα θετικά. Άντε βγάλε άκρη μετά. Δεν είναι θέμα τα 70 ή 100 ευρώ. Είναι πως ακόμα και 10 να δώσω, φοβάμαι πως στη βδομάδα πάνω θα το παρατήσω (το πιθανότερο), αφού οι απαιτήσεις/προτιμήσεις μου είναι hardcore simulator και ακόμα και το slow μου φαίνεται γρήγορο. Οπότε θα πάνε τζάμπα τα λεφτά για άλλη μια χρονιά.

Μου φαίνεται θα επιστρέψω στην εγγύηση του Euro Truck Simulator μέχρι να βγει το Manager (που κι αυτό που έσπασε τα @@ πέρσι βέβαια και μετάνιωσα που το αγόρασα αλλά τελοσπάντων...)

Δημοσ.

Δεν γινεται να αρεσει σε ολους ΟΣΟ ΓΑΜΑΤΟ και να ειναι, αυτο γιατι δεν μπορουν να το καταλαβουν-αποδεχτουν καποιοι φιλοι?

Δεν χρειαζεται να ειναι καποιος πολυνικης παιχταρας για να δικαιουται να πει οτι δεν τον καλυπτει το φιφα16.

100 ευρω σε περιοδο κρισης ειναι πολλα ...και 10 ειναι πολλα. Καταλαβαινω οτι το λες απο ενθουσιασμο αλλα επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι εγω θα τα εδινα σε καποιον που ξερω οτι τα εχει αναγκη.

Γενικα τετοιες ατακες δεν τις λες ευκολα στις μερες που διανυουμε. Παιδακια πανε στο δημοτικο σχολειο χωρις να φανε πρωινο... τι λεμε τωρα...

Σορρυ για τον τονο...φιλικα τα εγραψα.

Νζεπος καπου διαβασα (εδω μεσα ισως δεν θυμαμαι) οτι το ντεμο πατσαρεται με πολλες ομαδες, αν σε ενδιαφερει,  απλα ΟΚ δεν παιζεις ονλαιν 

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα "exploits" πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Πάντα από κάποιες γωνίες τα σουτ θα πηγαίνουν καλά και από κάποιες όχι, πάντα κάποιες πάσες σε συγκεκριμένο timing θα είναι σχεδόν undefendable (αν όχι τελείως) κτλ κτλ και ποτέ δε θα είναι ρεαλιστικό το game γιατί πολύ απλά πρέπει:

1ον να χωρέσουν σε 12' τα κανονικά 90'. 

2ον 10 από τους 11 ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από το CPU και κάνουν ό,τι επιθετικές ή αμυντικές κινήσεις τους έβαλε να κάνουν ένας σχιστομάτης προγραμματιστής με όση ποδοσφαιρική λογική κατέχει.

Από κει και πέρα έχει τεράστια σημασία με ποιες ομάδες παίζεις. Αν παίζεις 24/7 με/εναντίων Ronaldo/Messi/Neuer τότε μη περιμένεις να δεις τα mechanics του παιχνιδιού (καλά ή κακά). 

Αυτό πάντως που λες με το να περάσεις όλη την ομάδα με το Ρονάλντο δε παίζει εκτός και αν ο ένας είναι πολύ ικανός και ο άλλος κουλός που τότε λογικό είναι. Στο μέσο ματς ο Ρονάλντο είναι μια χαρά defendable απλά αν το ματς είναι στην κόψη παίζει σε μισή ευκαιρία να κάνει γκολ που δεν είναι τόσο δα παράλογο ειδικά αν απ'την απέναντι υπάρχει και εκεί κάποιος αντίστοιχος.

Το μεγάλο κακό που βλέπω εγώ τουλάχιστον στη PC έκδοση και το είχα δει και στο 15 και με παρεξένευε είναι ότι δεν έχει πολλούς online παίκτες. Για κάποιο λόγο νιώθω ότι παίζω σε private server με 1000 άτομα online σε όλη την Ευρώπη σε όλα τα modes μαζί.

Οι συμβιβασμοί που συνεπάγεται η χρονική συμπίεση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα καθώς και τα όποια κουλά της ΑΙ είναι όντως αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ποδοσφαιρακίων από την αυγή του χωροχρόνου. Προσωπικά, όμως, είναι η πρώτη φορά που νιώθω τόσο ανήμπορος με ποδοσφαιράκι. Το πρώτο ποδοσφαιράκι που έπαιξα ποτέ είναι αυτό εδώ, και ακόμη και σε αυτό, το input μου είχε μεγαλύτερο impact στο παιχνίδι από ό,τι στο FIFA 15. Κι αυτό δεν το λέω ούτε χάριν εντυπωσιασμού, ούτε υπερβάλλω καθόλου. Π.χ. ο κυριότερος λόγος που δεν μπορώ να κάνω μια ορθολογική ανάπτυξη δεν είναι το υπερανθρώπινο και αμείωτο pressure pace, αλλά η "ό,τι θέλω κάνω" ΑΙ που αντί να με αφήσει να κάνω μια συντηρητική ανάπτυξη αποφασίζει να στείλει την μπάλα κατευθείαν στον σέντερ φορ, ανεξαρτήτως του πού έχω στραμμένο εγώ τον μοχλό και πόση ώρα πατάω το κουμπί της πάσας. Και μην αρχίσουμε πάλι την κουβέντα για τα manual controls, εκτός κι αν μπορεί να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε ότι μπορεί α) να βρει αντίπαλο με manual controls σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα β) να νικήσει με manual controls κάποιον που παίζει φλιπεράκι με assisted.

Συμφωνώ ότι όσοι παίζουν με ομάδες τρεισίμισι αστεριών και κάτω βλέπουν άλλο παιχνίδι. Έλα όμως που φέτος ήταν η πρώτη φορά που με Παναθηναϊκό (τον οποίο μέχρι το 15 έπαιρνα πάντα σε όλα τα FIFA) έκανε πέντε κι έξι προσπάθειες να μου βρει αντίπαλο. Κι επειδή είμαι σε μία φάση της ζωής μου που αν δουλεύω μόνο οκτώ ώρες τη μέρα το θεωρώ ρεπό, συγγνώμη, αλλά δεν θα περιμένω πότε θα φτιάξει το matchmaking η ΕΑ για να απολαύσω το real football που διαφημίζει.

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, νομίζω ότι ξεχνάμε γρήγορα. Υπενθυμίζω, λοιπόν, ότι μέχρι και το 2011, ο πραγματικά skilled παίχτης μπορούσε να κερδίσει τη Ρεάλ με την ΑΕΚ. Στα τελευταία FIFA μού έχει τύχει να πέσω σε άτομα που είναι πολύ ψηλά στα leaderboards, αλλά δεν μούδιασα από το skill τους. Δεν ξεχώριζαν δηλαδή σε skill από (θεωρητικά) πολύ κατώτερους παίκτες. Αντίθετα, αν π.χ. στο FIFA 11 έπεφτα σε άτομο στο TOP 100, ήξερα ότι αντίο ζωή. Όταν, από τη μία πας να προσδώσεις ελευθερία στο παιχνίδι και να περιορίσεις τα scripted κομμάτια του, ενώ από την άλλη πας να διευρύνεις τη δυναμικότητα των ομάδων με τεχνητό τρόπο, τότε προφανώς τα undefendables και τα exploits θα χτυπήσουν ταβάνι.

Anyway, έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι απλά διαφωνώ με τη γενικότερη λογική στην οποία έχει στρέψει η ΕΑ τη σειρά, αλλά αυτή τη στιγμή - κακά τα ψέματα - είναι ό,τι καλύτερο έχουμε στα χέρια μας. Απορώ, όμως, πώς δεν βλέπουν όλα τα κουλά που γίνονται στο παιχνίδι (στα πέντε αστέρια) όλοι όσοι το εκθειάζουν. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν απλά είμαι εγώ τελείως άμπαλος, αλλά με δύο πρωταθλήματα στην Div 1 και τέσσερα από κάθε κύπελλο, νομίζω ότι αν μη τι άλλο είμαι λίγο πάνω από το μέσο όρο :Ρ

• Like 3
Δημοσ.

Platini:

Δεν είπα πουθενά ότι πρέπει να αρέσει σε όλους το Fifa 16 απλά ότι είναι δύο σκάλες πάνω από 15 και από Pro.

Αυτό που θα πω δεν αφορά εσένα οπότε μη στραβώσεις αλλά όταν κάποιος λέει ότι του φαίνεται το Pro καλύτερο, διασκεδαστικότερο ή οτιδήποτε θετικό λόγω της αγάπης που είχα για τα Pro και των εκτρωμάτων που βγάζει τελευταία η Konami αυτόματα τρώει άκυρο από μένα και η άποψή του έχει πολύ μικρότερη βαρύτητα πάλι για μένα.

Σε σχέση με τα λεφτά... Οκ υπερέβαλλα αλλά επειδή γενικότερα το gaming είναι ακριβό σπορ (αν και μάλλον είναι το φτηνότερο χόμπυ που μπορείς να έχεις) αν το παιδί σου πηγαίνει σχολείο χωρίς να φάει...ερμμμ... δε μπορώ να το πω διαφορετικά. Καλύτερα μην ασχολείσαι με το gaming.

Nzeppos:

Σορρυ για τα σχόλιά μου για το offline. Είναι ενα mode που δεν έχω αγγίξει και δε σκοπεύω γιατί το βρίσκω ΕΓΩ ανούσιο να παίζω με CPU και αυτό θα ίσχυε για οποιοδήποτε ποδοσφαιράκι. Απλά δε παίζω offline οπότε την άποψή μου σ'αυτό αν την πήρες υπόψην αγνόησέ την.

Ektelion:

Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω σε πολλά.

Ναι είναι απαράδεκτο εν έτη 2015 να "προσπαθείς" να βρεις online αντίπαλο σε τόσο δημοφιλές game. Δεν είναι τόσο τραγικό σαν χρόνος αναμονής 3-5' max συνήθως αλλά παραμένει αδικαιολόγητο. Όπως και τα random disconnects που έχουν πολλοί σε ένα στα τόσα games. Όταν το FUT είναι η ναυαρχίδα του Franchise σου και σου αποφέρει άπειρα χρήματα τότε απλά το φτιάχνεις.

Πλέον και με assisted και με semi-assisted όπως διαπιστώνεις και από τις γκρίνιες κάποιων το φλιπεράκι μειώθηκε. Στο 16 (που νομίζω είπες δεν έπαιξες) δε μπορείς από τον Κιελίνι να δώσεις τη μπάλα στον Μάτζουκιτς με τίποτα και για να βγεις επίθεση χρειάζεσαι minimum 3-5 πάσες σε σχέση με τις 1-2 που χρειαζόταν στο 15.

Τώρα αν με το φλιπεράκι εννοείς τα καθυστερημένα που γυρνάν τη μπάλα γύρω γύρω και νιώθεις ότι παίζεις κορόιδο με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τιλτάρεις και να θες να του σπάσεις τα πόδια και εν τέλη να παίζεις τραγική άμυνα και να τρως γκολ και αυτά να χαίρονται...Είναι σημείο των καιρών. Τα ίδια μαλακισμένα αν τα έβαζες στο pro 6 πάλι τίκι τάκα θα παίζαν για να τιμήσουν το "μεγάλο δάσκαλο" Γκουαρδιόλα.

Στο 16 νομίζω η διαφορά σε skill πλέον ανάμεσα στους παίκτες φαίνεται πολύ καθαρά στο χορτάρι. Θα υπάρχουν και τα ματς 20-3 σουτ 0-3 σκορ αλλά σπάνια και δε νομίζω είναι άσχημο να υπάρχει η έκπληξη. 

Σε σχέση με τα scripted δε μπορώ να πω πως καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς τουλάχιστον σε σχέση με το online. Εκτός από κάποια αδικαιολόγητες στιγμές που η ομάδα γυρνάει όλη πίσω ή βγαίνει όλη μπροστά και αρχίζει ένα σφυροκόπημα για λίγο (χωρίς να έχεις δώσει εσύ κάποια τέτοια εντολή) δεν έχω δει κάτι άλλο.

Πάντως θα πρέπει λίγο να σκεφτούμε όλη όσοι γκρινιάζουμε(και εγώ) ότι θέλουμε ένα παιχνίδι που:

- να μπορούν να γίνουν τρίπλες αλλά παράλληλα η δική μας άμυντικοί να είναι θεριά 

- να μπορεί να γίνει passing game αλλά η δική μας άμυνα να μπορεί να τις κόψει

- να μπαίνουν μακρινά σουτ αλλά ο δικός μας τερματοφύλακες να τα βγάζει

- τα δικά μας crosses να βρίσκουν κεφάλι του αλλου κερκίδα κτλ κτλ

Μέσες άκρες:

- Εμείς Νοιερ αυτοι Κονσταντζο

- Εμεις Καναβαρο αυτοι Μποτια

- Εμεις Ινιεστα αυτοι Σιμάο (τον παλιο του βάζελου :) )

- Εμεις Ντανι Αλβες αυτοι Βυντρα

- Εμεις Ρονάλντο αυτοί Σαλπιγγιδη

- Εμεις Φαν Νιστελροι αυτοί Μπορχα

Πέρα από τη πλάκα το ποδόσφαιρο από τη φύση του είναι random άθλημα. Ο ίδιος Βύντρα που δε μπορεί με σέντρα να πετύχει ένα κουτί 100 τετραγωνικά μέτρα είναι ο ίδιος που έβαλε τη γκολάρα με τη Σεβίλλη πριν χρόνια. 

Αν θέλουμε το παιχνίδι να μας δίνει πολλές επιλογές και μια μηχανή που το αποτέλεσμα της κάθε πάσας, τρίπλας, σουτ να μην είναι τελείως φίξ τότε αναγκαστικά θα υπάρχουν και exploitable και undefendable και γενικά εκνευριστικές στιγμές.

Δε νομίζω όμως ότι μπορεί κάποιος να πει ότι η Ignite με εξαίρεση κάποιες αστείες στιγμές ή κάποια φάουλ που δινονται-δε δινονται δεν είναι μια καταπληκτική μηχανή πραγματικό έργο τέχνης για τα ποδοσφαιράκια έστω με τις καλές και τις κακές στιγμές της.

Μη ξεχνάμε ότι δεν είναι ποδόσφαιρο. Είναι Fifa. Και φέτος απλά μοιάζει περισσότερο με ποδόσφαιρο από άλλες χρονιές.

ΥΓ. Ωραία κουβέντα πάντως.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...