alet Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δεν εχω απαντηση ποιον αποφασίζει το game να σπρώξει μονο υποθέσεις μπορουν να γίνουν.Fυσικά κατι τετοιο δεν μπορεί να αποτελεί αντεπιχειρημα ,αν υπάρχει ή οχι κάτι που η υπαρξή του βασίζεται στην παρατήρηση ενος τεραστιου δειγματος αγωνων μεσω του community.Με την ιδια λογική δεν θα πρεπε να παίζει ρόλο και το chemistry στην ομάδα,καθως κανένας δεν εχει απάντηση αν και κατα πόσο βοηθάει ,παρά μόνο γενικές παρατηρήσεις στο πώς αποδιδει μια ομαδα με υψηλό/χαμηλό chem
jim777 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δεν εχω απαντηση ποιον αποφασίζει το game να σπρώξει μονο υποθέσεις μπορουν να γίνουν. Fυσικά κατι τετοιο δεν μπορεί να αποτελεί αντεπιχειρημα ,αν υπάρχει ή οχι κάτι που η υπαρξή του βασίζεται στην παρατήρηση ενος τεραστιου δειγματος αγωνων μεσω του community. Με την ιδια λογική δεν θα πρεπε να παίζει ρόλο και το chemistry στην ομάδα,καθως κανένας δεν εχει απάντηση αν και κατα πόσο βοηθάει ,παρά μόνο γενικές παρατηρήσεις στο πώς αποδιδει μια ομαδα με υψηλό/χαμηλό chem Το οποίο community λέει τι? Ότι κερδίζουν/χάνουν όταν......... Πρέπει να υπάρχει μια πιστευτή αιτία για να σταθεί το όλο θέμα αλλιώς είναι απλά συνωμοσιολογία. Για να καθίσει η ΕΑ να μπει σε μια διαδικασία να γράψει κώδικα ώστε να συμβαίνει όλο αυτό που λες πρέπει ή να κερδίζει κάτι ή να βελτιώνει με κάποιο τρόπο το game της αλλά αυτό δε προκύπτει από κάπου. Είναι σαν τους Παοκτσήδες που θα είχαν 40 πρωταθλήματα αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός ενώ δεν έχουν διεκδικήσει καν ούτε ένα. Επίσης μη ξεχνάς ότι πάντα σε ένα φόρουμ θα διαβάζεις για το περίεργο ματς με τα 20-2 σουτ που έληξε 0-2. Δε θα διαβάσεις ΠΟΤΕ για το αντίστοιχο ματς που έληξε 4-0. Πάντα θα διαβάζεις για τα τσαφ στις άμυνες και ποτέ για τις επιτυχημένες. Το chemistry έχει συγκεκριμένο effect. Αν δεις σε full chemistry παίρνεις +1 σε όλα τα stats ή αυτά που έχεις βάλει σε chemistry style (+3 σε 2 stats ή +2 σε 3 stats). Δεν υπάρχει κάποιος μύθος γύρω από αυτό.
Platini_Athens Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 για το 15 https://www.youtube.com/watch?v=SSo9HgRtN4Q για το 16 (δειτε τα στατιστικα του) https://www.youtube.com/watch?v=Dw_i8m9_5RI Ουσιαστικα σου λεει ο τυπος που εχει καλα στατιστικα (φαινονται στο 2ο βιντεο πανω αριστερα) οτι ΥΠΑΡΧΕΙ κατι και κοιτα τι μπορεις να κανεις ωστε να το αντιμετωπισεις. Δεν σου λεει οτι δεν θα ξαναχασεις, η ηττα συνεχιζει να ειναι ενα πιθανο αποτελεσμα. Για τη χημεια τουλαχιστον στο 15 δεν επαιζε τοσο μεγαλο ρολο...εχω χασει απο αντιπαλο με χημεια γυρω στο 60% δεν μπορουσα να κανω τπτ απολυτως. Ειχε βαλει πχ CDM να παιζει σαν LB Εγω πιστευω οτι εχει να κανει με το rating, τι παιχτες εχεις πχ η ΕΑ αβανταρει οσους παιζουν με ψαγμενες ομαδες κι οχι απλα με τους πρωτοκλασσατους GOLD. Καλο ειναι να χρησιμοποιεις non rare, silver & bronze. Επισης θεωρω οτι το παιχνιδι δινει περισσοτερα σε οσους παιζουν πολυ το παιχνιδι (λεβελ-ποντοι XP). Ειναι κατι σαν καταταξη, πρεπει να εχει καποια σημασια και γι αυτο μεταφερεται απο τιτλο σε τιτλο καθε χρονο. Σιγουρα ολοι χανουν καποια στιγμη.
jim777 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Πλατινί καταλαβαίνεις τι ποστάρεις? - Mιλάμε για scripting και postάρεις ντεμέκ βίντεος για handicap. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο ακριβώς? - Tο 1ο βίντεο δε δείχνει κάτι καν για το handicap. Απλά ονόμασε την ομάδα του handicap τάδε, ήταν εμφανώς καλύτερος από τον αντίπαλο, έχασε πολλές ευκαιρίες γιατί είχε τον Καραμήτρο επίθεση και ο άλλος Νοιερ τέρμα, έφαγε εύκολα γκολ γιατί ο άλλος επίθεση ΔΕΝ είχε τον Καραμήτρο, κέρδισε επειδή ήταν καλύτερος. Τι σκατά συμπέρασμα πρέπει να βγάλουμε από αυτό? Τι να δούμε? Ότι αν βάλεις ένα μαύρο μπροστά με 95 pace θα βγάλεις εύκολα φάσεις στο Fifa 15? - Tο 2ο βίντεο απλά σου δείχνει έναν τρόπο ανάπτυξης σαν guide. To ότι στην αρχή χρησιμοποιεί bronze πάγκο ίσως και να έχει κάποιο αποτέλεσμα αλλά και πάλι είναι 10 φορές καλύτερος από τον άλλο που δεν έχει ιδέα να παίζει και τελικά κερδίζει. Φοβερό βίντεο. Γιατί δε πόσταρες ζουζούνια? Πιο σχετικό θα ήταν. 1
alet Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Το οποίο community λέει τι? Ότι κερδίζουν/χάνουν όταν......... Πρέπει να υπάρχει μια πιστευτή αιτία για να σταθεί το όλο θέμα αλλιώς είναι απλά συνωμοσιολογία. Για να καθίσει η ΕΑ να μπει σε μια διαδικασία να γράψει κώδικα ώστε να συμβαίνει όλο αυτό που λες πρέπει ή να κερδίζει κάτι ή να βελτιώνει με κάποιο τρόπο το game της αλλά αυτό δε προκύπτει από κάπου. Είναι σαν τους Παοκτσήδες που θα είχαν 40 πρωταθλήματα αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός ενώ δεν έχουν διεκδικήσει καν ούτε ένα. Επίσης μη ξεχνάς ότι πάντα σε ένα φόρουμ θα διαβάζεις για το περίεργο ματς με τα 20-2 σουτ που έληξε 0-2. Δε θα διαβάσεις ΠΟΤΕ για το αντίστοιχο ματς που έληξε 4-0. Πάντα θα διαβάζεις για τα τσαφ στις άμυνες και ποτέ για τις επιτυχημένες. Το chemistry έχει συγκεκριμένο effect. Αν δεις σε full chemistry παίρνεις +1 σε όλα τα stats ή αυτά που έχεις βάλει σε chemistry style (+3 σε 2 stats ή +2 σε 3 stats). Δεν υπάρχει κάποιος μύθος γύρω από αυτό. H αιτια και πιστευω αρκετα βάσιμη όσο αφορά το fut,είναι η συνεχιση ενασχόλησης της πελατειακής βάσης με το mode ,ωστε να κρατιεται ζωντανό και αρα να υπάρχει και ροη εσόδων,αλλά και ενα διαμορφωμένο περιβάλλον για την είσοδο καινουργιων παικτών κατα την διαρκεια του ετους. Το chemistry δεν εχει συγκεκριμένο effect και κανείς δεν ξέρει το καθε chevron τι boost δίνει. Mπορει να είναι +1,μπορει να ειναι +2,μπορει να είναι +5. Δεν θα βρείς πουθενα καποιο λινκ απο την εταιρία που να εξηγεί αριθμητικά τα όποια boosts,παρα μόνο γενικότητες του στυλ :"μια ομάδα με καλο chem αποδιδει καλύτερα ,σε σχέση με κάποια ομάδα με κακό chem με την βαση να είναι το 4 ,για να μην υπάρχει πέναλτυ στα στατιστικά". Ολα στηρίζονται σε παρατηρήσεις της κοινότητας (με μια μερίδα να αμφιβάλει και να θεωρεό οτι η chem δεν παίζει κανενα ρόλο) ,πως όντως μια ομάδα με υψηλο chem αποδιδει καλύτερα,σε σχέση με μια ομάδα με χαμηλό chem
jim777 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω πάντως ότι σε σχέση με το chem σου δείχνει με βελάκια τι ανεβαίνει και πόσο αναλόγως με το chemistry card και το basic συμπεριλαμβανομένου. Τουλάχιστον εγώ έτσι το αντιλαμβανόμουν και μου εξηγεί και γιατί το chem καλό είναι αλλά όχι και τόσο σημαντικό εφόσον έχεις καλούς παίκτες. Σε σχέση με το scripting να δώσω λίγο μια μαθηματική οπτική που πιστεύω είναι και πολύ κοντά στη πραγματικότητα. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Έχεις Ρονάλντο και σουτάρεις εκτός περιοχής ελεύθερος απέναντι σε Ρομπέρτο. Οι σταθερές που υπάρχουν είναι: 1) Προϋποθέσεις. Όσο καλύτερες προϋποθέσεις (ελεύθερος χωρίς πίεση, με καλή στάση σώματος, εντος περιοχής και σε καλή γωνία για παραδειγμα) τόσο καλύτερα 2) Σημάδι. Αναλόγως που σημαδεύεις κατά το σουτ. 3) Δύναμη. 4) Σταθερά σουτ Ρονάλντο 5) Σταθερά επέμβασης Ρομπέρτο Για λόγους RNG ώστε να μην έχει κάθε σουτ την ίδια κατάληξη ας πούμε ότι ο κάθε παίκτης σε κάθε ενέργεια ρίχνει ένα ζάρι με εύρος 0,01-0,2 Χ για τον χειριστή Ρονάλντο Υ για το χειριστή του Ρομπέρτο. και Ζ είναι το παραγόμενο αποτέλεσμα της υποτιθέμενης εξίσωσης. (Προϋποθέσεις*Σημάδι*Δύναμη*Σουτ Ρονάλντο + Χ)- (Επέμβαση Ρομπέρτο + Υ)=Ζ Βάζουμε τα πάντα από 0-100%. Προϋποθέσεις=0,9 (είναι σχετικά καλές προϋποθέσεις) Σημάδι= 0,9 (σημαδέψαμε καλή γωνία με βάση και τη στάση του σώματος) Δύναμη= 1 (βάλαμε τέλειο power στο σουτ) Σουτ Ροναλντο= 95 Σταθερά βάση στατιστικών Επέμβαση Ρομπέρτο= 80 Σταθερά βάση στατιστικών Οπότε έχουμε (0,9*0,9*1*0,95 + Χ) - (0,8 + Υ) = Ζ ==> (0,77 + Χ) - (0,8 + Υ) = Ζ ==> Χ - Υ - 0,03 = Ζ Και ανάλογα με τις τιμές RNG του Χ και Υ προκύπτει η τιμή του Ζ που οδηγεί σε άουτ, επέμβαση,μπλοκάρισμα, δοκάρι, γκολ. Τώρα αυτή την εξίσωση βάλτε τη σε κάθε μία ενέργεια μέσα στο παιχνίδι από πάσα και τρίπλα μέχρι σέντρα και άμυνα και προκύπτει αυτό που βλέπετε. Δε ξέρω αν όλοι καταλαβαίνετε αυτό που γράφω αλλά αν το καταλαβαίνετε ίσως θα σας απαντήσει σε πολλά ερωτήματα του στυλ: -Γιατί τη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ενώ ο δικός μου τη στέλνει έτοιμη για rebound -Γιατί το σουτ μου πήγε δοκάρι και το δικό του έγραψε -Γιατί η δικιά του κάθετη πέρασε ενώ η δικιά μου κόπηκε. -κτλ Οι πιθανές απαντήσεις είναι: 1) Γιατί έκανε κάτι καλύτερα από σένα αφού υπάρχουν τόσες μεταβλητές που εξαρτώνται από σενα 2) Γιατί ο παίκτης του έχει καλύτερη "σταθερά" από σενα 3) Γιατί είναι πιο τυχερός από σένα όταν "πέταξε το ζάρι" και το Χ του ήταν καλύτερο από το Υ σου. Η εξίσωση είναι υπεραπλουστευμένη αλλά και πάλι αμφιβάλλω ότι η ΕΑ πρόσθεσε και άλλες παραμέτρους για να σας τη σπάσει ή επίτηδες κάνει το Χ του ενός καλύτερο από το Υ του άλλου και πάλι για να σας τη σπάσει. 2
padelis71992 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δεν ειπα πουθενα οτι δεν είναι αντιμετωπίσημο αλλά αν διαβάσεις ποιο πάνω λέω ακριβως το αντίθετο:μακροπρόθεσμα ο καλός παίκτης θα προχωρήσει-ο κακός θα μείνει στάσιμος. Σαφως και μια ελιτ παικτών δεν θα την ακουμπήσει κάν το σκριπτάρισμα. Το θεμα ειναι οτι δεν θα πρεπε να υπάρχει καν κ οχι αν ειναι αντιμετωπίσημο. Ειναι απλά απαράδεκτο. Το αν συγκεντρωθείς επιπλέον στο παιχνίδι σου ή όχι θα επρεπε αποκλειστικά να εξαρτάται απο την ικανότητα κ την ομάδα του αντιπάλου σου και όχι επειδή θα στο επιβάλλει το παιχνίδι μοιράζοντας πλεονεκτηματα και μειονεκτήματα κατα βουληση. Εν τω μεταξυ εχω την εντύπωση οτι αναφερόμαστε σε διαφορετικά modes:ισως στο seasons η κατασταση να είναι καλύτερη. Στο FUT που είναι το mode που στην ουσία κόβει χρήμα η ΕΑ η κατασταση είναι απροκάλυπτη με το σκριπτινγκ. Προφανεις οι λογοι καθως αν ενας παίκτης χασει το ενδιαφέρων του νωρίς ,ειτε γιατι εκπλήρωσε τους στοχους του συμφωνα με τις δυνατότητες του,ειτε γιατι οι ικανότητες του είναι περιορισμένες, στην ουσία το mode θα είναι "νεκρό" και κάτι τετοιο θα ηταν καταστροφικό για τα εσοδα της εταιρίας Μα στα τοσα παραδείγματα παιχτών που υπάρχουν με πολύ χαμηλές ήττες δεν ειναι μακροπρόθεσμο. Αυτός απλά δε χάνει. Το script-handicap που λέτε. Είναι λες και δε κερδίζεις με τίποτα οταν "ενεργοποιηθεί" . για το 15 https://www.youtube.com/watch?v=SSo9HgRtN4Q για το 16 (δειτε τα στατιστικα του) https://www.youtube.com/watch?v=Dw_i8m9_5RI Ουσιαστικα σου λεει ο τυπος που εχει καλα στατιστικα (φαινονται στο 2ο βιντεο πανω αριστερα) οτι ΥΠΑΡΧΕΙ κατι και κοιτα τι μπορεις να κανεις ωστε να το αντιμετωπισεις. Δεν σου λεει οτι δεν θα ξαναχασεις, η ηττα συνεχιζει να ειναι ενα πιθανο αποτελεσμα. Για τη χημεια τουλαχιστον στο 15 δεν επαιζε τοσο μεγαλο ρολο...εχω χασει απο αντιπαλο με χημεια γυρω στο 60% δεν μπορουσα να κανω τπτ απολυτως. Ειχε βαλει πχ CDM να παιζει σαν LB Εγω πιστευω οτι εχει να κανει με το rating, τι παιχτες εχεις πχ η ΕΑ αβανταρει οσους παιζουν με ψαγμενες ομαδες κι οχι απλα με τους πρωτοκλασσατους GOLD. Καλο ειναι να χρησιμοποιεις non rare, silver & bronze. Επισης θεωρω οτι το παιχνιδι δινει περισσοτερα σε οσους παιζουν πολυ το παιχνιδι (λεβελ-ποντοι XP). Ειναι κατι σαν καταταξη, πρεπει να εχει καποια σημασια και γι αυτο μεταφερεται απο τιτλο σε τιτλο καθε χρονο. Σιγουρα ολοι χανουν καποια στιγμη. Στο ξανα είπα αυτό platini είμαι λεβελ 86 (νομίζω οτι είμαι αρκετά ψηλά) και δε βλέπω κάποιο σπρώξιμο προς εμένα οτι και να παίξω. Είτε seasons είτε online friendlies.
Platini_Athens Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Σε σχέση με το scripting να δώσω λίγο μια μαθηματική οπτική που πιστεύω είναι και πολύ κοντά στη πραγματικότητα. Α πιστευεις κι εσυ ...για μια στιγμη νομιζα οτι εισαι προγραμματιστης της ΕΑ! ειδα εκει τα νουμερα και μπορω να πω οτι με ξεγελασες. Ασε τις εξισωσεις στο φιφα και κοιταξε λιγο το προβληματακι σου στα ποστ που κανεις οταν απαντας...εισαι λιγο αγενης . Και να μην το κοιταξεις ομως προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου, εκφρασου ελευθερα (το διασκεδαζω μαλιστα γιατι μου βγαζουν κομπλεξ οι απαντησεις σου). Σαν επισημανση απλα. Διαφωνησε οσο θες, δημοκρατια εχουμε αλλωστε, ο καθενας λεει την γνωμη του. Ευγενικα παντα εκτος αν εχεις κατι να μου προσαψεις. Χαντικαπ, σκριπτινγκ, μηχανισμοι του παιχνιδιου σου πα μου πες κι @@ Μαριτσα μου. Ολα αυτα ΝΑΙ χαλανε το παιχνιδι ΕΑΝ πιστευεις σε αυτα ακομα χειροτερα γιατι σου σπανε τα νευρα ΚΑΙ δεν παιρνεις και την αποφαση να σταματησεις να παιζεις, να τα παρατησεις δλδ. Αν δεν πιστευεις τωρα ή αν δεν σε νοιαζει που υπαρχουν (ΑΝ υπαρχουν) ακομα καλυτερα. Το οτι δεν πιστευεις εσυ κι οι θαυμαστες σου δεν λεει κατι ουτε αποτελει επιχειρημα... Στα διαφορα ξενα φορουμ σε ολα τα φιφα που κυκλοφορουν γραφονται διαφορα περι χαντικαπ, σκριπτινγκ και ΓΕΝΙΚΑ και σε αλλα παιχνιδια της ΕΑ, οχι μονο στο φιφα. Η ΕΑ το αρνειται φυσικα. Εικασιες ειναι λοιπον ολα οσα γραφετε & γραφουμε αφου δεν υπαρχουν αποδειξεις για το ενα ή το αλλο. Ζουζουνια που να χτυπιεσαι δεν σου βαζω, θα ειμαστε οφτοπικ αλλωστε. υγ απο τη στιγμη που ακομα κι εγω πηρα την devision 1 (ειμαι μετριος παιχτης και κακιστος χειριστης του gamepad) στο seasons στο φιφα 15 θα ελεγα οτι εκει που γινεται ο ΧΑΜΟΣ ειναι το UT. Φιλοι φοβεροι παιχτες που εχουν παρει την dev 1 στο UT μου εχουν πει για το χαλι στο UT. Kι εγω εχω φτασει μεχρι 18 βαθμους στην dev 1 στο 15. Πιστευω μια γνωμη για το παιχνιδι την εχω.(ασχετα αν εδω μιλαμε για το 16 )
ektelion Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Παιδιά, κάπου χάθηκε η μπάλα εδώ μέσα, σε λίγο θα καθόμαστε να λύνουμε ολοκληρώματα για να αποδείξουμε ότι το FIFA δεν είναι scripted ή θα επικαλούμαστε τις προφητείες του γέροντα Παΐσιου για να αποδείξουμε ότι είναι scripted. Το πάθος σας και μόνο για το όλο ζήτημα δείχνει ότι αν μη τι άλλο, το παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο. Τώρα από εκεί και πέρα, από ό,τι αντιλαμβάνομαι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις απόψεις που εκφράζονται ένθεν και ένθεν, απλά οι μεν θεωρούν ότι το λεγόμενο scripting χρησιμοποιείται για να ενισχύσει το randomness και άρα το ρεαλισμό του παιχνιδιού, ενώ οι δε λένε ότι μόνο τυχαίο δεν είναι και ότι καθορίζει αποτελέσματα. Το μόνο επιχείρημα που έχετε δεν είναι ούτε οι εξισώσεις, ούτε κάποιο τυχαίο βίντεο στο YouTube, αλλά μόνο οι εμπειρίες σας. Προσωπικά τείνω να συμφωνήσω με τον Πλατινί (όχι τον κανονικό, αυτός είναι για κλωτσιές όπως προκύπτει από τις πρόσφατες αποκαλύψεις), αλλά μόνο γιατί προφανώς έχουμε παρόμοιες εμπειρίες με το παιχνίδι. Η θλιβερή αλήθεια, όμως, είναι ότι ενώ εσείς πλακώνεστε, ένας χαιρέκακος τυπάκος στην ΕΑ γελάει και με τους δυο σας, με τον jim για το τσάμπα shilling και με τον πλατινί γιατί όσο και να γκρινιάζει, πάλι τα έσκασε για να το αγοράσει και φέτος. Τσιλ λοιπόν και μόλις το τσιμπήσω κι εγώ με το καλό θα σας κάνω add να σας μάθω μπαλίτσα ;-) 1
Platini_Athens Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Στο ξανα είπα αυτό platini είμαι λεβελ 86 (νομίζω οτι είμαι αρκετά ψηλά) και δε βλέπω κάποιο σπρώξιμο προς εμένα οτι και να παίξω. Είτε seasons είτε online friendlies. Aν διαβασεις το προ προ τελευταιο μου ποστ εχω γραψει αυτο: Καταληξαμε λοιπον οτι κατι βρωμαει. Ενα σεναριο ειναι η διαφορα στο λεβελ μας (εγω 81 εκεινος 40+) το οποιο προσωπικα εχω αρχισει να εγκαταλειπω. ΟΜΩΣ οπως εχω ξαναγραψει το παιχνιδι ειναι χαοτικο (προσωπικη αποψη) και μπορει να ειναι ΠΟΛΛΑ μαζι, συνδυσαμος. Ενα απο αυτα στην ζυγαρια μπορει να ειναι και το λεβελ. ενώ εσείς πλακώνεστε Εγω δεν εχω την αισθηση οτι πλακωνομαι με κανεναν απο εδω μεσα καθως ουτε στοχος μου ειναι να μειωσω τις νικες και τα στατιστικα των μελων του φορουμ στο φιφα. Οτι γραφω αφορα τους δικους μου ονλαιν αγωνες (UT κυριως και friendly seasons)
jim777 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Τώρα από εκεί και πέρα, από ό,τι αντιλαμβάνομαι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις απόψεις που εκφράζονται ένθεν και ένθεν, απλά οι μεν θεωρούν ότι το λεγόμενο scripting χρησιμοποιείται για να ενισχύσει το randomness και άρα το ρεαλισμό του παιχνιδιού, ενώ οι δε λένε ότι μόνο τυχαίο δεν είναι και ότι καθορίζει αποτελέσματα. Το μόνο επιχείρημα που έχετε δεν είναι ούτε οι εξισώσεις, ούτε κάποιο τυχαίο βίντεο στο YouTube, αλλά μόνο οι εμπειρίες σας. Προσωπικά τείνω να συμφωνήσω με τον Πλατινί Όχι. Το επιχείρημά μου είναι η λογική. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι σε ΚΑΘΕ παιχνίδι όταν πατάς ένα ρημαδοκουμπί τρέχει από πίσω μια εξίσωση (προφανώς όχι η δική μου που έγραψα σαν τυχαίο παράδειγμα) και παράγει ένα αποτέλεσμα βάση παραμέτρων. Αν υπάρχουν αμφιβολίες και γι'αυτό τότε πραγματικά δεν έχουμε βάση να συζητήσουμε. Το μόνο που ήθελα να δείξω με αυτό το παράδειγμα είναι ότι πιστεύω πως το randomness σε ό,τι κάνουμε ingame που δεν έχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα έχει να κάνει με κάποια RNG παράμετρο που έχει μέσα η εξίσωση και οδηγεί το ίδιο σουτ ή παρόμοιο σε ΜΙΚΡΟ βαθμό άλλες φορές να πηγαίνει δοκάρι άλλες γκολ άλλες άουτ κτλ. Το ότι είναι σε ΜΙΚΡΟ βαθμό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των κατεξοχήν καλών παικτών που συνήθως κερδίζουν. Τώρα αν φαίνεται σε κάποιον λογικό ότι η ΕΑ έκανε κάποιον αλγόριθμο από πίσω από κάθε σουτ πάσα τρίπλα άμυνα που λέει κάτι του στυλ: If X=Platini Then shoot=Out If X=Ektelion Then shoot=Dokari If X=Jim Then shoot=goal Τότε πάω πάσο. Δηλαδή πως θα σας φαινόταν αν σε ένα RPG κάποιος έκανε ένα crit ? RNG ή scripting? Και το ότι στα ξένα forums λένε ένα κάρο μπούρδες δε μου λέει κάτι. Δεν είναι και φουλ στους νομπελίστες. 99 στα 100 ποστ πάντα είναι κάποιος που άξιζε να είναι τοπ 3 world αλλά το game δε τον αφήνει. Ανεξαρτήτως game και το forum (Δε μιλάω για το insomnia) Edit: Ρε κερατά Πλατινί! Άντε αντί να μαλακιζόμαστε να μαζευτούμε σιγά σιγά να κάνουμε κανά μινι τουρνουά (να σε παρταλιάσω και σένα ). Σοβαρά τώρα τι καθόμαστε σαν τα χαζά τη μισή μέρα "looking for opponent" και lag και disconnects και ιστορίες και δε κάνουμε ένα σοβαρό clan/guild/community/κάτι να παίζουμε μεταξύ μας? Προσφέρομαι όσο μπορώ (λόγω δουλειάς) και να το οργανώσω να κρατάω online αποτελέσματα σε κανά cloud κτλ.
ektelion Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μα δεν κατάλαβες, εγώ δεν επιρρίπτω δόλο στην εταιρεία. Λέω απλά ότι they fucked up. Πράγμα που συνηθίζουν άλλωστε, δεν είναι τυχαίες οι δύο σερί χρυσές κουράδες. Έχει γίνει και στο παρελθόν όταν πρωτοεισήχθη η impact engine που είναι γεμάτο το YouTube με ξεκαρδιστικά fails κλπ. Handicap υπήρχε και στο Pro, αλλά περιοριζόταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Για εμένα είναι απαράδεκτο να χάνω αν είμαι καλύτερος από τον άλλο και όποια δικαιολογία περί του αντιθέτου απορρίπτεται αυτόματα, ακόμη και αυτή του - και καλά - ρεαλισμού (εδώ έχουν αποτύχει να εξομοιώσουν πολύ πιο βασικά πράγματα, το handicap τούς μάρανε). Πες με παλιομοδίτη, αλλά είναι πάγια θέση μου ότι στα βιντεοπαιχνίδια, ο καλύτερος πρέπει να κερδίσει. Πριν λίγη ώρα έπαιξα Μπορούσια - Ρεάλ κι έχασα 2 - 0 (εγώ είχα τη Ρεάλ). Και τα δύο γκολ που έφαγα τα θεωρώ άδικα (στο ένα ο Μαρσέλο αποφάσισε να πέσει σαν καμικάζι πάνω στον Πέπε και να αλληλοεξουδετερωθούν, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον επιθετικό και στο δεύτερο ο τύπος πέρασε μέσα από τρεις αμυντικούς μου ταυτόχρονα, έβγαλε κάθετη πάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής η οποία πήγε σε μαρκαρισμένο επιθετικό, αλλά ο στόπερ μου αποφάσισε να αγνοήσει πλήρως την μπάλα, προβολή και γκολ). Δεν γκρινιάζω, όμως, γιατί ο τύπος ήταν φανερά καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και άλλωστε κι εγώ τα περισσότερα γκολ που θα βάλω μούφες θα είναι. Κάτι τέτοια όμως, δεν μπορώ να τα δεχτώ. Και αν μου πεις "έλα τώρα, πόσο συχνά γίνονται αυτά" θα σου απαντήσω πολύ απλά, "πολύ συχνότερα από όσο θεωρώ αποδεκτό". Οπότε όλο τον απειροστικό λογισμό να ποστάρεις, δεν πρόκειται να με πείσεις, αυτή είναι η εμπειρία μου με το παιχνίδι, αυτά τα συμπεράσματα θα παραθέσω. Όπως αντίστοιχα σέβομαι ότι εσύ με βάση τη δική σου εμπειρία και προτιμήσεις, αυτό που εγώ το λέω απαράδεκτο, το λες ρεαλιστικό. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια μανία να πείσουμε ο ένας τον άλλο για κάτι που τελικά είναι υποκειμενικό. 2
jim777 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Επιτέλους ένα παράδειγμα για να καταλάβω τουλάχιστον εσύ τι εννοείς scripting και εδώ δεν έχει ούτε να σε πείσω ούτε τίποτα. Απλά συμφωνώ. Εγώ μιλούσα για κάτι τελείως διαφορετικό. Αν και τα υπόλοιπα παιδιά αυτό εννοούν με τη λέξη scripting τότε κακώς διαφωνούμε τόσες σελίδες. Scripting εγώ καταλάβαινα (και νομίζω αυτό είναι) ένα "σενάριο" (το λέει και η λέξη) που επίτηδες ευνοεί κάποιον για να κερδίσει και επειδή ακριβώς τρέχει αυτό το σενάριο ο ένας 30 σουτ όλα δοκάρι και ο άλλος ένα και γκολ. Πάνω σ'αυτό που λες απλά συμφωνώ. Είχε το παιχνίδι ΑΠΕΙΡΕΣ κακές αμυντικές συμπεριφορές σε βαθμό αηδίας. Πολύ απλά οι αμυντικοί κινούνταν στο χώρο αγνοώντας το περιβάλλον δηλαδή συμπαίκτες και επιθετικούς και πολύ συχνά ΚΑΙ τη μπάλα. Τι κουτουλούσαν μεταξύ τους, τι άφηναν τι μπάλα να περάσει από δίπλα τους κτλ κτλ που σε συνδιασμό με την ignite γινόταν ένα μπάχαλο. Είναι απαράδεκτο, δεν είναι ρεαλιστικό, είναι εκνευριστικό και game breaking. Δεν είχε να κάνει με το αν ήσουν αυτός με τα 20 σουτ ή αυτός με τα 2. Συνέβαινε και στους δύο απλά όταν έχεις εσύ τα 20 όσο να πεις χτυπάει περισσότερο όπως στο pic που πόσταρες. Τώρα στο ερώτημα αν το βελτίωσαν αυτό στο 16...Η ειλικρινής απάντηση είναι όχι. Ακόμη συμβαίνουν παπαριές στην άμυνα, ακόμη κουτουλάν αμυντικοί και μερικές φορές αγνοούν τη μπάλα, ακόμη θα δεις τερματοφύλακες να πνίγουν τα άπνιχτα. ΑΛΛΑ επειδή βελτίωσαν τη γενικότερη αμυντική συμπεριφορά σε συνδιασμό με το ότι δεν υπάρχουν Ντουμπια να φεύγουν 20μέτρα μπροστά στη πρώτη μαλακία είναι λίγο περισσότερο forgiving αυτές οι παπαριές αν και συμβαίνουν ακόμη. Περί handicap που είναι μια έννοια στην οποία επίσης δε πιστεύω δε θα πω τίποτα γιατί μπορεί να ανοίξω ολόκληρη κουβέντα χωρίς να καταλαβαίνω πάλι τι εννοεί ο καθένας με αυτό.
ektelion Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Προσωπικά θα προτιμούσα να - αν μη τι άλλο - να ελαττωθούν αυτοί οι αυτοματισμοί. Επαναλαμβάνω, εν προκειμένω πιστεύω στο ξυράφι του Όκαμ (η απλούστερη λύση είναι και η πιο πιθανή), οπότε πιστεύω ότι εισήχθησαν σε μία (αποτυχημένη κατ' εμέ) προσπάθεια της ΕΑ να υλοποιήσει κάπως την ανωτερότητα ορισμένων παικτών έναντι άλλων. Ούτε κι εγώ μπορώ να φανταστώ κάποιον απώτερο σκοπό, αν και την εξήγηση που έδωσε ένας φίλος νωρίτερα, δηλαδή να "καλοπιάσουν" τους άμπαλους του FUT για να συνεχίζουν να τα σκάνε, προσωπικά τη βρίσκω αρκετά λογική, αλλά από την άλλη εγώ παίζω αυστηρά και μόνο Seasons, όπου δεν έχουν κανένα λόγο να με σπρώξουν/αδικίσουν. Δεν το παίζω δα και σε ουφάδικο για να μου τρώνε τα πενηντάρικα. Αλλά ακόμη κι αν δεν εκλείψουν, η ψαλίδα άμυνας - επίθεσης πρέπει να κλείσει, οπότε αν όντως ισχύει αυτό στο '16 όπως λες, είναι σίγουρα καλοδεχούμενο, κι ας μπαίνει στον "αυτόματο πιλότο" μια στο τόσο το παιχνίδι. Διασκεδαστικό είναι ούτως ή άλλως το ρημάδι, αρκεί να το ισορροπήσουν κάπως για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στην εξίσωση το skill του πραγματικού παίκτη κι όχι του ψηφιακού. 1
Platini_Athens Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Aν μου επιτρεπετε να παραθεσω και εγω μια φωτογραφια.... Η αληθεια ειναι οτι οπως γκρινιαζω εγω αντιστοιχα μου εχουν τυχει αγωνες (ονλαιν παντα και βεβαια πιο σπανια αφου τις περισσοτερες φορες χανω) κοντρα σε αντιπαλους που βγαινουν ολα...ΟΛΑ ΟΜΩΣ! ο αντιπαλος απλα ειναι κομπαρσος!...σκατα πεταω (σορρυ για τη λεξη) και μπαινουν! Κριμα να το ειχα σωσει-γραψει σε βιντεακι, τελευταια ειχα φτιαξει μια ομαδα απο Λιγκ 1 με Ιμπρα μεσα, σε ενα ματς στο 25λεπτο κερδιζα 5-0!!! Προσπαθουσα να φτιαξω μια ομαδα με οτι παιχτες ειχα απο την Ligue 1. Βασικα δεν ηξερα 100% τι εκανα.Τοτε... Χωρις καρτες boost κ TOTS, IF κλπ παιχτες ...βεβαια θυμαμαι οτι ειχα bronze (τον Τολιζο) και καποιους σιλβερ μεσα....Λιγο πριν κουιταρει ο αντιπαλος ειχα βαλει μια μακρινη γκολαρα με τον Ιμπρα...η μπαλα ειχε παρει κατι φαλτσα απιστευτα. Τεσπα...το gaming συνεχιζεται, με ή χωρις χαντικαπ, μομεντουμ, σκριπτινγκ. Σορρυ για το οφτοπικ. υγ Jim 777 δεν εχει νοημα να παιξουμε μαζι. Δεν ειμαι ανταγωνιστικος παιχτης ειδικα στο 16 που δεν κατεχω και τον χειρισμο (το τρεξιμο δε με το δεξι αναλογικο μου φαινεται βουνο) . Θα ναι σαν να παιζεις πιανο με τα 2 χερια και εγω στο μικρο αρμονιο διπλα να παταω ενα ενα τα πληκτρα με το δαχτυλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα