Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα το πληρώσω κάποια στιγμή αργότερα = δεν θέλω/δεν έχω να πληρώσω και κοιτάω να επιμηκύνω την διαμονή μου εδώ και να παίξω με την υπομονή του ιδιοκτήτη μέχρι να φτάσει σε νομικά μέσα.

Επίσης +1 για την γνώμη του DrLo, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είναι φοιτητής και έψαξε να βρει κάπου στέγη προσωρινά για χ, ψ, ω λόγους. Άκου εκεί θα πληρώσει όταν θα έχει λεφτά ο πατέρας, άρα ο πατέρας δεν είχε έτσι κι αλλιώς λεφτά οχι οτι κάτι συνέβει και ξαφνικά άρχισαν οι αφραγκιές. .

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πες του απλα να τα μαζευει και να την κανει απο μονος το πολυ μεχρι την επομενη μερα.. ή κανεις μηνυση..

θα εισαι πολυ τυχερος αν φυγει μονος.. 100 νομιζω κανει η μηνυση.. τα εξτρα δεν ξερω

• Super Moderators
Δημοσ.

Ένα μικρό ενοίκιο είναι. Του είχα πει ότι δεν μπορεί να μένει στο σπίτι χωρίς να πληρώνει και είπε ότι θα καταβάλει το ενοίκιο κάποια στιγμή. Γενικά δεν αρνείται ότι θα πληρώσει απλώς λέει ότι θα το κάνει αργότερα. Πιθανώς είναι μια νέα μέθοδο κωλυσιεργίας, δεν ξέρω.

Να φανταστώ ότι τα έξοδα όπως και να έχει θα τα επιβαρυνθώ εγώ, έτσι δεν είναι; Περίπου πόσο να υπολογίζω;

Τα έξοδα να τα υπολογίζεις χοντρικά στα 500-700 ευρώ (μαζί με αμοιβή δικηγόρου, παράβολα, αμοιβές δικαστικού επιμελητή). 

Θα τα επιβαρυνθείς κατ'αρχήν εσύ αλλά το δικαστήριο, με τη διαταγή που θα εκδώσει, θα επιβάλει ένα μέρος τους (έως και το 50% περίπου) στον ενοικιαστή.

Το θέμα είναι, θα τα πάρεις από τον ενοικιαστή;...

πες του απλα να τα μαζευει και να την κανει απο μονος το πολυ μεχρι την επομενη μερα.. ή κανεις μηνυση..

θα εισαι πολυ τυχερος αν φυγει μονος.. 100 νομιζω κανει η μηνυση.. τα εξτρα δεν ξερω

Δεν υφίσταται μήνυση εδώ, είναι τελείως διαφορετική η διαδικασία.

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε διακοπή στη ΔΕΗ, αν δεν φεύγει και έχεις ακόμα το ρεύμα στο όνομα σου, και δεν ξέρω αν ισχύειακόμα  κάνε και εκχώρηση τα ενοίκια στο δημόσιο και πέστου τα πριν τα κάνεις μήπως σηκωθεί και φύγει. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάνε διακοπή στη ΔΕΗ, αν δεν φεύγει και έχεις ακόμα το ρεύμα στο όνομα σου, και δεν ξέρω αν ισχύειακόμα  κάνε και εκχώρηση τα ενοίκια στο δημόσιο και πέστου τα πριν τα κάνεις μήπως σηκωθεί και φύγει. 

1. Διακοπή στη ΔΕΗ > αυτοδικία, ποινικό αδίκημα.

2. Εκχώρηση ενοικίων > πρέπει να έχει εκδοθεί διαταγή απόδοσης με τη διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω. 

• Like 2
Δημοσ.

Συγνώμη αν το ρεύμα δεν είναι στο όνομα του ενοικιαστή αλλά του ιδιοκτήτη, δεν μπορεί να το διακόψει όποτε θέλει;

Δημοσ.

Κανε καταγγελια στην αστυνομια οτι και καλα κινει υποψιες... 

Αμα διακοψει την ΔΕΗ δεν θα πρεπει να τον παει δικαστικα και αυτος, δηλαδη να πληρωσει, για να το δουν σαν ποινικο αδικημα?

Με τον πατερα του εχεις μιλησει ποτε? Δεν εχω δει ΠΟΤΕ φοιτητη να πηγαινει να βρει σπιτι μονος του... 

Συμβολαιο χωρις τα λεφτα πως υπογραψατε? (αν υπογραψατε γτ δν καταλαβα)

Αν δν εχεις υπογραψει μαζεψε 2-3 φιλους πηγαιντε αδειαστε το σπιτι, αλλαξε κλειδαριες και γραφτον στα αχαμνα σου

Δημοσ.

Να αναφέρω άλλη μια περίπτωση σε περίπτωση που δεν έχετε υπογράψει κάποιο συμφωνητικό:

Μπαίνεις μέσα όταν λείπει, πετάς όλα τα πράγματά του στην γωνία του δρόμου και αλλάζεις κλειδωνιά. Χωρίς αποδείξεις πληρωμής αυτός, άστον να τρέχει να ψάχνει μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ του για να αποδείξει πως έμενε εκεί (αν η συμπεριφορά του είναι κακή όπως λες δεν νομίζω να πάει κανείς από την πολυκατοικία να τον στηρίξει).

Δημοσ.

Πάρτον με το καλό ή με το άγριο τώρα που τελειώνουν οι σχολές και δεν θα το χρειάζεται. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα έμπαινα στον κόπο να μπλέξω με δικηγόρους κτλ.

Δημοσ.

Κανε καταγγελια στην αστυνομια οτι και καλα κινει υποψιες... 

Αμα διακοψει την ΔΕΗ δεν θα πρεπει να τον παει δικαστικα και αυτος, δηλαδη να πληρωσει, για να το δουν σαν ποινικο αδικημα?

Με τον πατερα του εχεις μιλησει ποτε? Δεν εχω δει ΠΟΤΕ φοιτητη να πηγαινει να βρει σπιτι μονος του... 

Συμβολαιο χωρις τα λεφτα πως υπογραψατε? (αν υπογραψατε γτ δν καταλαβα)

Αν δν εχεις υπογραψει μαζεψε 2-3 φιλους πηγαιντε αδειαστε το σπιτι, αλλαξε κλειδαριες και γραφτον στα αχαμνα σου

Να αναφέρω άλλη μια περίπτωση σε περίπτωση που δεν έχετε υπογράψει κάποιο συμφωνητικό:

Μπαίνεις μέσα όταν λείπει, πετάς όλα τα πράγματά του στην γωνία του δρόμου και αλλάζεις κλειδωνιά. Χωρίς αποδείξεις πληρωμής αυτός, άστον να τρέχει να ψάχνει μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ του για να αποδείξει πως έμενε εκεί (αν η συμπεριφορά του είναι κακή όπως λες δεν νομίζω να πάει κανείς από την πολυκατοικία να τον στηρίξει).

εδώ είναι το ωραίο...δεν μπορείς να μπεις σε διαμέρισμα δικό σου που μένει άλλος με το έτσι θέλω, ισοδυναμεί με διάρρηξη και αυτόφωρο, δεν μπορείς να πετάξεις κάποιον από το διαμέρισμα μαζί με τα πράγματά του χωρίς έξωση και παρουσία δικαστικού κλητήρα. Αν δεν υπάρχει συμβόλαιο θα μπλέξει ο ιδιοκτήτης και ο μπαταχτζής νοικάρης γίνεται αυτόματα θύμα.

Και να αλλάξεις κλειδαριές και να κατεβάσεις τα έπιπλα και να τα πετάς στο δρόμο, αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους άλλους ένοικους της πολυκατοικίας ή των γειτονικών πολυκατοικιών και σίγουρα θα υπάρξει έστω ένας που δεν θα του κάτσει καλά το όλο σκηνικό και θα πει οτι πετάξατα το κακό νοικάρη στο δρόμο μόνοι σας, οπότε θα βρεις τον μπελά σου.

Ευτυχώς σε τέτοια θέματα δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς ότι θέλουμε αλλά αποφασίζουν τα δικαστήρια για τις κινήσεις που μας επιτρέπεται να κάνουμε. Αλλιώς θα είμασταν ζούγκλα. 

Το μεγάλο κακό σε αυτή τη χώρα είναι οτι για να βρεις το δίκιο σου δικαστικά πρέπει να σκάσεις ένα σωρό λεφτά σε δικηγόρους, δικαστήρια, ανακοπές, εφέσεις, κλπ κλπ, διαφορετικά δεν σε υπολογίζει κανείς.

• Like 1
Δημοσ.

Ευτυχώς σε τέτοια θέματα δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς ότι θέλουμε αλλά αποφασίζουν τα δικαστήρια για τις κινήσεις που μας επιτρέπεται να κάνουμε. Αλλιώς θα είμασταν ζούγκλα. 

Το μεγάλο κακό σε αυτή τη χώρα είναι οτι για να βρεις το δίκιο σου δικαστικά πρέπει να σκάσεις ένα σωρό λεφτά σε δικηγόρους, δικαστήρια, ανακοπές, εφέσεις, κλπ κλπ, διαφορετικά δεν σε υπολογίζει κανείς.

τι εννοεις ευτυχως? θα ημασταν ζουγκλα? 

μα αυτο ακριβως γινεται τωρα... ειμαστε ζουγκλα γιατι δεν μπορεις να τον διωξεις τον αλλο απο το σπιτι, ενω δεν σε πληρωνει και για να το κανεις αυτο πρεπει να πληρωσεις και 600 ευρω. ΕΠΙΣΗΣ ο αλλος ετσι θα μεινει στο σπιτι δωρεαν 1 χρονο συν τις καταστροφες που θα κανει και ποτε δν θα πληρωσει! 

Επισης λες οτι σε χωνουν μεσα αν το κανεις αυτο.. πως? Απο την στιγμη που αποδειξη πληρωμης και συμβολαιο δεν υπαρξει? Μαρτυρες να τους κανεις τι? πρεπει να γινει δικαστηριο που σημαινει οτι ο αλλος που υποτιθεται οτι δν εχει να σκασει για το ενοικιο θα σκασει 500 ευρω για δικαστηριο...

Αντε και αυτοφωρο να φας (που δεν θα φας γιατι θα εξαφανιστεις), απο τη στιγμη που ο αλλος δεν εχει λεφτα για μηνυση (που επαναλαμβανω δεν μπορει να αποδειξει) θα μεινεις το βραδυ και μετα ελευθερος..

Και περιμενω απαντηση στο αν μιλησε και γνωρισε ποτε τους γονεις του παιδιου.. γιατι αν δν υπαρχουν γονεις τοτε παιζει κατι αλλο! Και σε περιπτωση που ειναι αυτο το αλλο αμα τον διωξεις ετσι δεν προκειται να ασχοληθει με αστυνομιες!

Δημοσ.

1. Διακοπή στη ΔΕΗ > αυτοδικία, ποινικό αδίκημα.

2. Εκχώρηση ενοικίων > πρέπει να έχει εκδοθεί διαταγή απόδοσης με τη διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω. 

Δεν ήξερα οτι ισχύει το πρώτο, έμεινα λίγο όταν το έψαξα παραπάνω. 

Συμφωνα με αυτή τη λογική όμως αν βάλεις ενα νοικιάρη μέσα, και αυτός δεν πέρνει το ρεύμα στο ονομά με το έτσι θέλω, δεν μπορείς να του κάνεις τπτ;

Δημοσ.

Πριν 2-3 χρόνια νοίκιαζα κι εγώ μια γκαρσονιέρα που έχω, οπότε αρπάζανε την ευκαιρία οι απανταχού κακοπληρωτές, τους φορτωνόμουν στο σβέρκο, με αγωγές και εξώσεις δεν έβγαζα άκρη καθότι το κράτος ΔΕΝ προστατεύει ούτε στο παραμικρό τον ιδιοκτήτη (άσχετα το τι λένε οι νόμοι περί προστασίας που είναι μπουρμπούτσαλα για λαϊκή κατανάλωση), οπότε πλέον τη νοικιάζω τη γκαρσονιέρα σε κάτι αράχνες οι οποίες είναι φιλήσυχες, δεν κάνουν ζημιές, δεν καταναλώνουν ρεύμα , δεν μου ζητάει το κράτος φόρο, και έχω και το κεφάλι μου ήσυχο.Πλέον εδώ και 2-3 χρόνια είμαι καλά...

Δημοσ.

εγω που νοικιαζα σε εναν φοιτητη στα Γιαννενα για 1 και κατι χρονο, το παιδι μου ειχε δωσει μονο τον πρωτο μηνα.Απο εκει και περα εγω δεν ειχα παρει ποτε τηλεφωνο να ζητησω λεφτα, ο πατερας του (εβγαζε με το ζορι λιγα σαν ψαρας σε ενα χωριο) με επαιρνε τηλεφωνο και μου εξηγουσε οτι δυσκολευεται, μια στο τοσο εστελνε κανα 200ευρω. Βγηκα και χαμενος, ουτε ΔΕΗ δεν καταφερε να μαζεψει να μου δωσει συνολικα ο ανθρωπος, αλλα ηταν παντα ευγενικος.

Τελικα καταλαβαν οτι και το παιδι δεν προκεται να βγαλει την σχολη και εφυγαν.

Δεν νιωθω οτι εχασα χρηματα γιατι ηταν παντα ευγενικος και δεν κρυβοταν. Χαλαλι του.

Αλλα ατομα σαν τον δικο σου ενα πραγμα..

με τις κλωτσιες μονο φιλε... πες και το μαζευομαστε να καθαρισουμε εμεις! Κατι τετοια ατομα που κι ας μην εχουν γινονται βαρος σε αλλους τα μισω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...