marios1995 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 δεν ξερω που να παω σε πιο ιεκ .. σκεφτομαι 1 απο τισ 3 ειδικοτητες τεχνικος δικτυων και τηλεπικοινωνιων τεχνικοσ αυτοματισμου ζαχαροπλαστικη
miike Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Εγώ θα πήγαινα ζαχαροπλαστική γιατί κακά τα ψέματα υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός από τει/αει στα δύο πρώτα ενώ το τρίτο είναι μια πιο εξειδικευμένη τέχνη αρκεί να σου αρέσει καθόλου. Αν δεν σου αρέσει τίποτα απ τα τρία , δεν χρειάζεται με το ζόρι να μπεις κάπου,κάτσε και ξεναδώσε ή κάνε κάτι που σ αρέσει..
NikolasDim88 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Καλημέρα Μάριε, Εγώ σπουδάζω Αυτοματισμούς στην Ακμή, Η ειδικότητα είναι πάρα πολύ καλή. Από τις πιο σύγχρονες. Ασχολείσαι με πράσινη ενέργεια, φωτοβολταικά, αυτοματοποίηση και βιομηχανική ηλεκτρολογία. Τώρα τελειώνω το δ' εξάμηνο και ετοιμάζομαι για πρακτική που μου τη βρίσκει η σχολή σε όποια εταιρεία θέλω και όπου θέλω. Όταν γράφτηκα εγώ μας έδιναν και 1 ειδικότητα της επιλογής μας για δωρεάν φοίτηση. Δες το λίγο μήπως ισχύει ακόμαι γιατί συμφέρει. Καλή επιτυχία οτι κι αν κάνεις
ktgeorge Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Πήγαινε σε κανα δημόσιο ρε τύπε.... τσάμπα λεφτά θα δώσεις.
Glator Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Ζαχαροπλαστικη χωρις δευτερη σκεψη για μενα..Για τα αλλα δυο υπαρχουν τει αει..Με την πιστοποιηση που θ παρεις ,θα βρεις παρα παρα πολυ δυσκολα δουλεια..Οι ζαχαροπλαστες τουλαχιστον εχουνε ζητηση στ εξωτερικο και δεν χρειαζοντε πτυχιο πανεπηστιμιου
LongTom Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Στα τεχνικά θα έχεις ανταγωνισμό από ΤΕΙ Πληροφορικής/ΤΕΙ Ηλεκτρονικής/ΤΕΙ Αυτοματισμού και ΤΕΙ Δικτύων κ.ο.κ,πόσο μάλλον από Πολυτεχνεία/Πανεπιστήμια και μεταπτυχιακούς που πάνε στις εν λόγω ειδικότητες. Καλύτερα να πας στην ζαχαροπλαστική εφόσον το έχεις σαν επιλογή.
xristinamarg Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Με στεναχωρεί που απαξιώνεται τόσο πολύ την ιδιωτική εκπαίδευση. Κι εμείς που σπουδάζουμε στα ΙΕΚ γνώσεις προσπαθούμε να αποκτήσουμε και να βγούμε στην αγορά εργασίας με ένα δίπλωμα που θα μας εξασφαλίζει αναγνώριση και καλύτερες συνθήκες. Σίγουρα ΙΕΚ από ΙΕΚ διαφέρουν. Υπάρχουν σχολές που απλά δεν έχουν καλή εκπαίδευση και άλλες που έχουν αρκετά καλό επίπεδο. Τώρα το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από αυτό που αγαπας εσύ περισσότερο! Εγώ Μαγειρική σπουδάζω και κάνουμε και κάποια βασικά μαθήματα Ζαχαροπλαστικής. Ξέρω, οτι η ειδικότητα είναι καλή και έχει αρκετό εργαστήριο και πρακτική. Όπου μπορώ να βοηθήσω πες μου 1
Glator Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Αν καποιος θελει ενα διπλωμα που να του εξασφαλιζει αναγνωριση μπορει να κατσει ν διαβασει ν μπει σε καποιο ΤΕΙ.. Τα ιδιοτικα ιεκ υπαρχουν μονο και μονο για να περνουν τα λεφτα των σπουδαστων..Δεν λεω οτι καποιος δεν μπορει ν πετυχει η να μαθει απο ενα ιεκ. Αναφερομε στον θεσμο του ιεκ
genius_13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Ιδιωτικά ΙΕΚ- Εξαιρετικές εγκαταστάσεις- Συνήθως παλιός εξοπλισμός (ανάλογα την ειδικότητα)- Άπειρες ειδικότητες- Καλό έως πολύ καλό επίπεδο καθηγητών- Κανένα άγχος για τις απουσίες / εξετάσεις κτλ- Κόστος: 3.000 τον χρόνοΔημόσια ΙΕΚ- Μέτριες έως κακές εγκαταστάσεις - Παλιός εξοπλισμός- Οι ειδικότητες διαφέρουν από ΙΕΚ σε ΙΕΚ ανάλογα με τις δυνατότητες του κτηρίου.- Συνήθως καλό επίπεδο καθηγητών (πολλοί δουλεύουν παράλληλα και σε ιδιωτικά)- Οι εξετάσεις είναι λίγο πιο αυστηρές , οι απουσίες μετράνε κανονικά και είναι στο χέρι του εκάστοτε διευθυντή το αν θα βοηθήσει κάποιον ή όχι.- Κόστος: 0Αξίζει να πας και μόνο σε Δημόσιο σε ειδικότητες του στυλ ζαχαροπλαστική,μάγειρας,νύχια,κομμωτική,υδραυλικός κτλπ ή σε οποιαδήποτε έχεις σκοπό να συνεχίσεις μετά για bachelor σε κολέγιο. 1
grgspapado Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Αν τελικά διαλέξεις ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. πρόσεξε αν χρεώνουν την περίοδο της πρακτικής άσκησης. Πριν μερικές μέρες μπροστά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Πατησίων, σπουδαστές τους μοίραζαν φυλλάδια που έλεγε πως τους κλέβουν. Θέλανε να τους χρεώσουν την εγγυημένη εξεύρεση πρακτικής άσκησης (που ο σπουδαστής δεν πληρώνεται από τον εργοδότη) 980 ευρό. Είχαν επαναστατήσει οι εκεί σπουδαστές. Από αυτά που έλεγαν, σε άλλα ιδιωτικά (ΔΕΛΤΑ, Ξυνή) είναι δωρεάν η περίοδος πρακτικής (και η εύρεση σε κάποια εταιρία που συνεργάζονται).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα