Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Εχω ενα TOshiba sattelite l505 10v

ΘΕρμοκρασιες   IDLE-55-60

ΣΤΡΕΣΣ τεστ 75-80

Eχω καθαρισει το εσωτερικο του αλλαξα και παστα στον επεξεργαστη(εβαλα Arctic silver 5 Αλλα διαφορες δεν ειδα)

ΘΕλω αν γινεται να μπο στο bios να κατεβασω λιγακι τα ρολογια.

Επιλογες στο bios εχω μονο για να δω τα στατιστικα του υπολογιστη και να επιλεξω boot

Δημοσ.

Δε τις λες και προβληματικές αυτές τις θερμοκρασίες...τεσπά,καλά καθάρισες το hardware,τι σαβούρα τρέχουν στην εκκίνηση τα παράθυρα;

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Εχω ενα TOshiba sattelite l505 10v

ΘΕρμοκρασιες   IDLE-55-60

ΣΤΡΕΣΣ τεστ 75-80

Eχω καθαρισει το εσωτερικο του αλλαξα και παστα στον επεξεργαστη(εβαλα Arctic silver 5 Αλλα διαφορες δεν ειδα)

ΘΕλω αν γινεται να μπο στο bios να κατεβασω λιγακι τα ρολογια.

Επιλογες στο bios εχω μονο για να δω τα στατιστικα του υπολογιστη και να επιλεξω boot

στο 90% των λάπτοπ δεν γίνεται αυτό που ζητάς

Να είχες κανένα alienware/asus rog/msi και συναφή που κοστίζουν 2-3 χιλιάρικα να πω οκ,τα συγκεκριμένα έχουν περισσότερες επιλογές.

• Like 2
Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες δεν ειναι και πολύ κακές για laptop εντάξει τώρα για το αλλο οπως αναφέρθηκε ειναι δύσκολο να βρείς τετοιες λειτουργίες σε bios laptop

Δημοσ.

Δηλαδη δεν γινεται να ριξω τα ρολογια?

Εννοω κατι σαν το AMD overdrive .

ΤΟ ιδιο προβλημα εχω και με το desktop μου 

ΕΧΕι turbo και ανεβαινει στα 3,3 και σηκωνει θερμοκρασιες αλλα και παλι η μητρικη μου ειναι MSI αλλα ειναι ολοκληρωμενο απο (hp)

Kαι εχω ακριβως το ιδιο βιοσ με το λαπτοπ

Δημοσ.

...τεσπά,καλά καθάρισες το hardware,τι σαβούρα τρέχουν στην εκκίνηση τα παράθυρα;

Ε, τι σημασία έχει;

Αφού ο άνθρωπος αναφέτεται σε θερμοκρασίες σε idle & stress test.

Πάντως όντως δεν είναι προβληματικές αυτές οι τιμές αυτόν το καιρό.

και γιατί επιμένεις να θεωρείς δεδομένο πως όλοι τρέχουν windows στους φορητούς τους; :P

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη δεν γινεται να ριξω τα ρολογια?

Εννοω κατι σαν το AMD overdrive .

ΤΟ ιδιο προβλημα εχω και με το desktop μου 

ΕΧΕι turbo και ανεβαινει στα 3,3 και σηκωνει θερμοκρασιες αλλα και παλι η μητρικη μου ειναι MSI αλλα ειναι ολοκληρωμενο απο (hp)

Kαι εχω ακριβως το ιδιο βιοσ με το λαπτοπ

μην συγκρίνεις λάπτοπ με σταθερό.

ίδιο bios κατασκευαστή έχεις απλά.

για το θέμα του επεξεργαστή του σταθερού σου απλά αλλάζεις ψύκτρα και καθάρισες,δεν υπάρχει λόγος να μειώνεις τα ρολόγια.

Για το λάπτοπ μπορείς να μπείς στις επιλογές παροχής ενέργειας και να πειράξεις το προφίλ που χρησιμοποιείς(πχ υψηλές επιδόσεις) και να βάλεις στην διαχείριση επεξεργαστή,μέγιστες επιδόσεις όσο % θες για να πέσουν τα ρολόγια στο αντίστοιχο.

όσο για τις θεμοκρασίες που βλέπεις,είναι σχετικά φυσιολογικές για 100% χρήση επεξεργαστή.

Αναφέρεσαι σε γενιά επεξεργαστή που ζητούσαν τάση για να αποδώσουν όπως πρέπει.Δεν θεωρώ τους 70-80 βαθμούς στο λάπτοπ πρόβλημα

Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για λάπτοπ,ναι

Μόνο στις ακριβές/πολύ ακριβές κατηγορίες βλέπεις και σοβαρά συστήματα ψύξης και μάλιστατο κάθε υποσύστημα με δικιά του ψύξη(άλλο ο επεξεργαστής άλλο η κάρτα γραφικών)

Αν θες να αλλάξεις λίγο την κατάσταση είτε βάλε καλύτερη θερμοαγώγιμη μιας και η AS5 πλέον δεν είναι και ό,τι καλύτερο βάσει ανταγωνισμού.

πχ arctic MX-4, Prolimatech PK-3 Nano.

Δημοσ.

Μπορείς να αγοράσεις και μια βάση με ανεμιστήρες για το καλοκαιράκι να κρατάει λιγο σταθερές θερμοκρασίες γιατι γενικά τα laptop ψιλό βράζουν αλλα εσυ εισαι καλα 

Δημοσ.

Αν θες να αλλάξεις λίγο την κατάσταση είτε βάλε καλύτερη θερμοαγώγιμη μιας και η AS5 πλέον δεν είναι και ό,τι καλύτερο βάσει ανταγωνισμού.

πχ arctic MX-4, Prolimatech PK-3 Nano.

Σιγά μην το ανοίξει για την προοπτική να ρίξει τη θερμοκρασία μισό ή ένα βαθμό :P

Εχω και βαση αλλα μου φανηκαν πολλες οι θερμοκρασιες φ αυτο ανοιξα θεμα

Με τη βάση είναι αυτές οι τιμές;

Δημοσ.

Οχι αυτες οι θερμοκρασιες ειναι χωρις την βαση 

Με βαση δεν θυμαμαι γιατι το λαπτοπ το εχω μαζι μου στο σπιτι της γυναικας και η βαση ειναι σπιτι μου.

Θυμαμαι ομως συγουρα οτι το ανεμιστηρακι δεν ανεβαζει στροφες οταν ανεβουν οι θερμοκρασιες

Δημοσ.

Δεν λειτουργούν ολα τα ανεμιστηράκια στα laptop με αυτον τον τρόπο ειδικά αν ειναι παλιό , μπορεί να εχει και το ανεμιστηράκι πρόβλημα αλλα οι θερμοκρασίες σου ειναι καλα.

Θα σου έλεγα να το παρακολουθήσεις λίγο ακομα να πάρεις και μια βάση και βλέπεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...