Basilhs23___ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 μαλλον το Δ1 σημαινει δικαστικό και δεν εχει σχεση με την αιτηση Δ1 που ειναι για εταιρειες-ελευθερους επαγγελματιες. Τίποτα δεν σημαίνει, είναι διάφορα αρχικά γράμματα της κωδικοποίησης για τα τριπλότυπα είσπραξης που εκδίδονται. Παλαιότερα είχαμε πάει να πληρώσουμε στην εφορία έναν φόρο και μας έδωσαν ένα τριπλότυπο που έλεγε Δ1 επάνω. 1
Anorymous Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 αυτό πού το βάσισαν; θα μας τρελάνεις; εγω η εφορεια του λεω γιατι τρωω εγω ολο το προτιμο αφου ειμαστε 2 κληρονομοι με 50% α ναι μου λεει δεν το ξεραμε απλα επειδη εκανες εσυ την διαγραφη νομιζαμε οτι εισαι ο μονος, οτι νανε δηλαδη και να φανταστεις την διαγραφη την εκανα εγω αλλα ειχα μαζι και εξουσιοδότηση απο τον αδερφο μου ουτε αυτο δεν ειδαν. Τουλαχιστον η γιαγια σου/ας αφησε κανα σπιτι? ναι ενα σπιτι 59 τετραγωνικα και ενα κτημα μισο στρεμα σε μενα και στον αδερφο μου.
iordanis77 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Την ρωταω κανεις ποτε δεν μου ειπε οτι η γιαγια μου χρωσταει και εγω κληρωνομησει το χρεος ουτε στο μητρωο που εκανα διαγραφη λογω θανατου, ουτε στο εισοδημα αλλα ουτε πουθενα αλλου αφου εκανα αποδοχη κληρονομιας,...................... Ετσι ειναι φιλε Βασιλη... Εκανες αποδοχη κληρονομιας ε? Αρα κληρονομησες και τα χρεη Επρεπε να ψαξεις και να μαθεις πρωτου κανεις την αποδοχη, οχι να λες τωρα "κανεις δε μου ειπε ποτε οτι χρωστουσε". Επειδη ομως το χρεος αυτο ειναι μικρο(εκτος αν υπαρχουν κι αλλα) μαλλον θα την εκανες την αποδοχη ετσι κι αλλιως, οποτε προς τι ο θυμος σου?
Anorymous Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 οπως και γιατι θα πληρωσεις τελικα 22εχ10δοσεις 220ε αντι 350ε... κατασχεσεις δεν γινονται...αλλο αν τα γραφουν αλλα δεν γινονται... γιατι εκανα ρυθμιση (θεωρητικα την εκανε η γιαγια μου) και επειδη το ποσο ειναι μικρο σβηνονται η προσαυξηση , συγκεκριμενα για ποσα κατω των 500 ευρω. Τωρα για τις κατασχεσεις εγω το κρατος το φοβαμαι και αν εβλεπες το χαρτι απο το δικαστικό τμημα πιστευω θα ψαρωνες και εσυ. Ετσι ειναι φιλε Βασιλη... Εκανες αποδοχη κληρονομιας ε? Αρα κληρονομησες και τα χρεη Επρεπε να ψαξεις και να μαθεις πρωτου κανεις την αποδοχη, οχι να λες τωρα "κανεις δε μου ειπε ποτε οτι χρωστουσε". Επειδη ομως το χρεος αυτο ειναι μικρο(εκτος αν υπαρχουν κι αλλα) μαλλον θα την εκανες την αποδοχη ετσι κι αλλιως, οποτε προς τι ο θυμος σου? Φιλε η αποδοχη εχει γινει σχεδον 3 χρονια και τοτε ρωτησα και κανεις δεν μου ειπε οτι χρωσταει η γιαγια γιατι οπως ειπα πιο πανω δεν επικοινωνούν τα τμηματα.... Ευτηχως το ποσο ηταν μικρο , βεβαια για την οικονομικη μου κατασταση και 22 ευρω ειναι πολλα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
iordanis77 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Ειτε 3 ειτε 13 δεν εχει σημασια, οποιος κανει αποδοχη πρεπει να ενημερωνεται για τη κατασταση για να μην του ερχονται μετα εκπληξεις οπως η δικη σου.
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Ετσι ειναι φιλε Βασιλη... Εκανες αποδοχη κληρονομιας ε? Αρα κληρονομησες και τα χρεη Επρεπε να ψαξεις και να μαθεις πρωτου κανεις την αποδοχη, οχι να λες τωρα "κανεις δε μου ειπε ποτε οτι χρωστουσε". Επειδη ομως το χρεος αυτο ειναι μικρο(εκτος αν υπαρχουν κι αλλα) μαλλον θα την εκανες την αποδοχη ετσι κι αλλιως, οποτε προς τι ο θυμος σου? Ειτε 3 ειτε 13 δεν εχει σημασια, οποιος κανει αποδοχη πρεπει να ενημερωνεται για τη κατασταση για να μην του ερχονται μετα εκπληξεις οπως η δικη σου. Κοίτα μην είσαι απόλυτος αν και γενικά έχεις δίκιο οτι για οτιδήποτε πρέπει να ρωτάμε. Υπάρχουν άτομα που δεν το γνωρίζουν αυτό, πεθαίνει ο συγγενής τους και θέλουν να κληρονομήσουν το ακίνητο που έχουν και διαμένουν. Λέει ο άλλος κληρονομιά περιουσίας και ακινήτου κάνω οχι κληρονομιά χρεών. Κι όσο για την ενημέρωση, αν δεν έχεις ιδέα για κάτι και δεν σου αναφέρει κάτι ο υπάλληλος της εφορίας ή ο δικηγόρος από που να ενημερωθεί κάποιος δηλαδή, με θεία φώτιση; Εγώ έχασα τον πατέρα μου το 2002 όταν ήμουν 14 και κληρονόμησα το μοναδικό σπίτι που είχε στο τσακ μπαμ, η μητέρα μου σε αυτά ήταν παντελώς άσχετη και γενικά σου βγάζει την πίστη σε οτι έχει σχέση με χαρτούρα και δημόσιες υπηρεσίες, ο δικηγόρος και ο λογιστής που ασχολήθηκαν έκαναν την δουλειά τους με την συμπλήρωση των δηλώσεων και την διαθήκη, δεν μας είπαν κάτι. Το 2011 με την περαίωση του Γιωργάκη μας ήρθε σημείωμα περαίωσης στο όνομα του πατέρα μου που ζητούσαν 1100 ευρώ και όταν έμαθα από λογιστή οτι μαζί με όποια περιουσία κληρονομούνται και τα χρέη αγχώθηκα και συγχίστηκα πολύ εκείνο το διάστημα γιατί έχω πληρώσει ήδη τα κέρατά μου για φόρους και υπήρχε πιθανότητα να περνούσε η εφορία τυχόν χρέη σε εμένα. Τελικά κατά πάσα πιθανότητα είχε μείνει ενεργό το ΑΦΜ του πατέρα μου στα μητρώα κάποιου συστήματος του υπουργείου οικονομικών. Αυτό δεν το λέω για να συμπεράνω οτι αν δεν το γνώριζες πρέπει το κράτος να διαγράψει το πρόστιμο, αλλά τα νεύρα και η γκρίνια είναι 100% δικαιολογημένα για τέτοιες περιπτώσεις. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2015 από Basilhs23___
DrLo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Πήγαινε στην εφορία. Η "Υποβολή Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Πελατών / Προμηθευτών" δεν έχει σχέση με τα φυσικά πρόσωπα αλλά για όσους έχουν εταιρείες. Είχες κάνει ποτέ σου έναρξη επαγγέλματος για κάποιο διάστημα, μήπως σου έκαναν έλεγχο εκείνο το διάστημα; Ελπίζω να ξεμπερδέψεις σύντομα. Συγκεντρωτική κατάσταση πελατών προμηθευτών δεν είναι ανάγκη να έχεις "εταιρεία" για να πρέπει να υποβάλεις. υποβάλλουν και οι ελέυθεροι επαγγελματίες ... πχ εγώ ως μηχανικός , και υποθέτω και οι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Μόνο ότα έχεις μηδενική δεν υποβάλεις.
Anorymous Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Ειτε 3 ειτε 13 δεν εχει σημασια, οποιος κανει αποδοχη πρεπει να ενημερωνεται για τη κατασταση για να μην του ερχονται μετα εκπληξεις οπως η δικη σου. Αμα δεν με ενημερωσει η εφορεια ποιος θα ενημερωσει ? Και στην εφορεια ρωτησα και δεν μου ειπαν οτι χρωσταει τοτε και τωρα μου εστειλαν οτι χρωσταει , αν αυτο δεν ειναι ορισμος του οτι νανε τοτε ποιος ειναι. Κοίτα μην είσαι απόλυτος αν και γενικά έχεις δίκιο οτι για οτιδήποτε πρέπει να ρωτάμε. Υπάρχουν άτομα που δεν το γνωρίζουν αυτό, πεθαίνει ο συγγενής τους και θέλουν να κληρονομήσουν το ακίνητο που έχουν και διαμένουν. Λέει ο άλλος κληρονομιά περιουσίας και ακινήτου κάνω οχι κληρονομιά χρεών. Κι όσο για την ενημέρωση, αν δεν έχεις ιδέα για κάτι και δεν σου αναφέρει κάτι ο υπάλληλος της εφορίας ή ο δικηγόρος από που να ενημερωθεί κάποιος δηλαδή, με θεία φώτιση; Εγώ έχασα τον πατέρα μου το 2002 όταν ήμουν 14 και κληρονόμησα το μοναδικό σπίτι που είχε στο τσακ μπαμ, η μητέρα μου σε αυτά ήταν παντελώς άσχετη και γενικά σου βγάζει την πίστη σε οτι έχει σχέση με χαρτούρα και δημόσιες υπηρεσίες, ο δικηγόρος και ο λογιστής που ασχολήθηκαν έκαναν την δουλειά τους με την συμπλήρωση των δηλώσεων και την διαθήκη, δεν μας είπαν κάτι. Το 2011 με την περαίωση του Γιωργάκη μας ήρθε σημείωμα περαίωσης στο όνομα του πατέρα μου που ζητούσαν 1100 ευρώ και όταν έμαθα από λογιστή οτι μαζί με όποια περιουσία κληρονομούνται και τα χρέη αγχώθηκα και συγχίστηκα πολύ εκείνο το διάστημα γιατί έχω πληρώσει ήδη τα κέρατά μου για φόρους και υπήρχε πιθανότητα να περνούσε η εφορία τυχόν χρέη σε εμένα. Τελικά κατά πάσα πιθανότητα είχε μείνει ενεργό το ΑΦΜ του πατέρα μου στα μητρώα κάποιου συστήματος του υπουργείου οικονομικών. Αυτό δεν το λέω για να συμπεράνω οτι αν δεν το γνώριζες πρέπει το κράτος να διαγράψει το πρόστιμο, αλλά τα νεύρα και η γκρίνια είναι 100% δικαιολογημένα για τέτοιες περιπτώσεις. εσυ εισαι αλλη περιπτωση εμενα ο φορος ηταν βεβαιομενος αλλα δεν μου ειπαν οτι χρωσταει, λογικα επειδη πεθανε πριν βγαλει κλειδαριθμο η γιαγια και επειδη στην εφορεια ειναι τα ζωα μου αργα το θυμήθηκαν τωρα. Το αστειο ειναι οτι στο χαρτη που μου εστειλαν λεει οτι με εψαχναν κιολας ενω μεχρι προχθες ουτε μυνημα ειχα στο gsis , ουτε τηλεφωνο στο κινητο , ουτε γραμμα.
iordanis77 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Κι όσο για την ενημέρωση, αν δεν έχεις ιδέα για κάτι και δεν σου αναφέρει κάτι ο υπάλληλος της εφορίας ή ο δικηγόρος από που να ενημερωθεί κάποιος δηλαδή, με θεία φώτιση; Nα απολυσεις το δικηγορο και να βρεις εναν καλυτερο! Το ξερω βεβαια οτι η πλειοψηφια των δικηγορων ειναι για κλαμματα. Αμα δεν με ενημερωσει η εφορεια ποιος θα ενημερωσει ? Και στην εφορεια ρωτησα και δεν μου ειπαν οτι χρωσταει τοτε και τωρα μου εστειλαν οτι χρωσταει , αν αυτο δεν ειναι ορισμος του οτι νανε τοτε ποιος ειναι. Δε νομιζω οτι η εφορια ειναι υποχρεωμενη να σε ενημερωσει... Οριστε, δε σε ενημερωσε, τι θα κανεις τωρα, μυνηση στην εφορια?
Anorymous Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δε νομιζω οτι η εφορια ειναι υποχρεωμενη να σε ενημερωσει... Οριστε, δε σε ενημερωσε, τι θα κανεις τωρα, μυνηση στην εφορια? Αυτα που λες τα σκεφτεσαι χωρις παρεξηγηση, το χρεος ηταν στην εφορεια αρα η εφορεια ηταν υποχρεωμενη να με ενημερωση κατι το οποιο δεν εκανε. Αν ηταν σε ιδιωτη πχ τραπεζα τοτε ηταν αλλο θεμα. Και ναι εχεις δικαιωμα να κανεις μήνυση στην εφορεια και γενικα στο κρατος
insomnia888 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Τρολαρεις ρε αλητη ? Δεν ειχε εταιρεια απλα ειναι οτι νανε η εφορεια μαλλον το Δ1 σημαινει δικαστικό και δεν εχει σχεση με την αιτηση Δ1 που ειναι για εταιρειες-ελευθερους επαγγελματιες. Τα δικαστικά δεν έρχονται με ταχυδρομείο αλλά επιδίδονται στο χέρι ή με θυροκολληση απο δικαστικό επιμελητή. Ευτυχώς που το ρυθμισες με δόσεις.
άδικος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Και ναι εχεις δικαιωμα να κανεις μήνυση στην εφορεια και γενικα στο κρατος Καλή τύχη μ'αυτό... Όχι αδερφέ, ο iordanis77 δίκιο έχει. Η εφορία και η κάθε υπηρεσία δε πρόκειται να κάτσε να ψάξει αν εσύ είσαι ενήμερος η όχι για τις υποχρεώσεις σου. 1
Soopercharged Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Σιγα μην καθεται η εφορια να ενημερωνει τον καθε φοροφυγα οτι φοροδιαφευγει (ειτε εκουσια, ειτε ακουσια οπως θελω να πιστευω πως συμβιανει με τον ts). Οφειλει ο καθε πολιτης να γνωριζει τις οφειλες του εναντι του κρατους. Αυτος ειναι κι ενας απο τους λογους που υπαρχουν επαγγελματα οπως του λογιστη, του δικηγορου κλπ. Οποιος δεν μπορει/δεν προλαβαινει/δεν θελει/δεν ξερει/βαριεται να το κανει μονος του, αναθετει τη δουλεια σε αλλον. Απο την αλλη μια χαρα ενημερωση βρισκω το χαρτακι που σου ηρθε οτι χρωστας. Τι παραπονιεσαι; Εκτος αν θες προσωπικη ενημερωση καθε μηνα με sms , email κλπ. Τοτε κατι εχεις αντιληφθει λαθος για τον τροπο λειτουργιας του συστηματος φορολογησης. Αποδοχη περιουσιας-κληρονομιας εκανες, ειναι αυτονοητο οτι εκτος απο "θειο δωρο-τα 'κονομησαμε" φερνει και καμποσες υποχρεωσεις μαζι της, ενιοτε και χρεη. ΥΓ. Εφορια λεγεται.
Anorymous Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Τα δικαστικά δεν έρχονται με ταχυδρομείο αλλά επιδίδονται στο χέρι ή με θυροκολληση απο δικαστικό επιμελητή. Ευτυχώς που το ρυθμισες με δόσεις. Το ρωτησα αυτο και μου ειπε οτι ισχυει για νεα χρεη οχι παλια νομιζω για οσα βεβαιοθηκαν μεσα στο 14. Δεν μπορουσα να κανω κατι αλλο μονο δοσεις, αν βρω ολο το ποσο που πολυ αμφιβαλω θα παω να πληρωσω εφαπαξ. Το καλο ειναι οτι η δοσεις δεν ειναι καθε μηνα, πχ την πρωτη που πληρωσα εληγε 10 ιουνιου η επομενη ειναι στα τελη ιουλιου. Καλή τύχη μ'αυτό... Όχι αδερφέ, ο iordanis77 δίκιο έχει. Η εφορία και η κάθε υπηρεσία δε πρόκειται να κάτσε να ψάξει αν εσύ είσαι ενήμερος η όχι για τις υποχρεώσεις σου. ειπα οτι μπορεις οχι οτι θα το κανω αν ειχα φραγκα και το θεμα με εκαιγε σαφος θα το κυνηγούσα. Και που θα μαθω αγαπητε φιλε μου οτι η γιαγια μου χρωσταει στην εφορια αν οχι απο την ιδια την εφορια θα παω σε κανα μεντιουμ ? Απο την αλλη μια χαρα ενημερωση βρισκω το χαρτακι που σου ηρθε οτι χρωστας. Τι παραπονιεσαι; Εκτος αν θες προσωπικη ενημερωση καθε μηνα με sms , email κλπ. Τοτε κατι εχεις αντιληφθει λαθος για τον τροπο λειτουργιας του συστηματος φορολογησης. Αποδοχη περιουσιας-κληρονομιας εκανες, ειναι αυτονοητο οτι εκτος απο "θειο δωρο-τα 'κονομησαμε" φερνει και καμποσες υποχρεωσεις μαζι της, ενιοτε και χρεη. ΥΓ. Εφορια λεγεται. Θα το ξαναπω για χιλιοστη φορα οταν εσβησα την γιαγια απο την εφορια και εκανα αποδοχη ρωτησα αν χρωσταει και μου ειπαν οχι και τωρα μου λενε οτι χρωσταει, αυτο το βλεπεις λογικο ? Το χαρτακι ηρθε με τεραστια καθηστερηση αν το χρεος ηταν μεγαλο τοτε μπορει να μου εβγαζαν το σπιτι στο σφυρι χωρις να το καταλαβω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα