funbreaker Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Έχει δίκιο ο lucifer, έστω πως ο άλλος γιατρός δεν έχει τάσεις συγκάληψης. Πώς θα αποδείξει όμως το λάθος αν δεν είναι κάτι έκδηλο και στοιχειοθετημένο και πως μπορεί να μην σε μια διαδικασία κατηγοριών συναδέλφων του αν κάτι είναι αμφόβολο? Το δίκιο σου θα μπορούσες να το βρεις ίσως μόνο με ιατροδικαστή, δεν ξέρω τι προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Παρά το δίκιο που έχει πάντως δεν πιστεύω πως δεν υπάρχει ομερτά όπως και σε κάθε χώρο.
insomnia888 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Γενικά έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέγονται. Αν δεν έχεις την ευθύνη ο ίδιος, τότε δεν έχεις και το δικαίωμα να κρίνεις. Δηλαδή αν ο ένας συνάδελφος έλεγε μαύρο και ο παράλλος άσπρο, τι θα κάναμε, ψηφοφορία; Ο insomnia888 λέει "ρώτησα κάτι άλλους γιατρούς" λες και είναι δεδομένο ότι "έβγαζε μάτι", ότι κατάλαβε τι έγινε και ήξερε και τι να ρωτήσει. Ιατρική απ' το τηλέφωνο. Για να σας φύγει η περιέργεια στη δική μου περίπτωση ηταν η τοποθέτηση port-a-cath στο θώρακα συγγενικού προσώπου για να μπαίνει απο εκεί ο ορός κλπ. Μια διαδικασία ρουτίνας και εντελώς ακίνδυνη όπως μας εξήγησαν. Όμως αμέσως μετά την τοποθέτηση ο ασθενής ένοιωθε δύσπνοια και η ακτινογραφία έδειξε οτι εντελώς " συμπτωματικά " ο ασθενής έπαθε πνευμοθώρακα, δηλαδή τρύπησε ο αριστερός πνεύμονας. Η αμηχανία των γιατρών ηταν έκδηλη.
doctorkostis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ο Πνευμοθωρακας μετά από καθετηριασμό μεγάλου αγγείου (σφαγιτιδα, Άνω κοίλη) είναι γνωστή επιπλοκή. Η συχνότερη κιόλας, λίγο κάτω από το 5%. Κάθε παρέμβαση ρουτίνας έχει ποσοστό επιπλοκών, ακόμα και στο johns Hopkins. 3
idomeneas7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 To Hickman να τρυπήσει μόνο του σε δύο σημεία όμως, τα οποία καλύπτονται από το tegaderm και ακριβώς την ώρα που η άλλη το έκοψε με το νυστέρι...ε, τι κάνει νιάου νιάου?
doctorkostis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ναι, δε διαφωνώ. Ειδικά στο ιδιωτικό που δεν υπάρχει η δικαιολογία "ειδικευόμενος", είναι ακόμα πιο τραβηγμένο. Δεν ξέρω όμως αν στην εφημερία βρίσκονται ειδικευμένοι γιατροί ή όχι. Εξαρτάται από το ιδιωτικό υποθέτω.
insomnia888 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ο Πνευμοθωρακας μετά από καθετηριασμό μεγάλου αγγείου (σφαγιτιδα, Άνω κοίλη) είναι γνωστή επιπλοκή. Η συχνότερη κιόλας, λίγο κάτω από το 5%. Κάθε παρέμβαση ρουτίνας έχει ποσοστό επιπλοκών, ακόμα και στο johns Hopkins. Σε μας αντί να μας πουν αυτά που γράφεις εσύ, είχαν τόση φαντασία που μς ρώτησαν μήπως ήμουν κρυολογημενος, που δεν ήμουν, για να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους. Χρειάστηκε να γίνει bilau σε άλλο νοσοκομείο επειδή αυτοί δεν ηταν δήθεν σε θέση να το κανουν, ενώ κάνουν τις πιο πολύπλοκες επεμβάσεις. Ευθυνοφοβια όπως έγραψε άλλο μέλος
doctorkostis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Επίσης συμφωνώ. Η τίμια εξήγηση είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, είναι μια επιπλοκή, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Στα 100 portacath, 3-4 θα έχουν επιπλοκή, πως να το κάνουμε. Η ερώτηση για κρυολόγημα είναι αστεία. 1
insomnia888 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Τώρα ότι έγινε έγινε, απλά όταν διάβασα το θέμα εδώ αμέσως θυμηθηκα την δική μου εμπειρία και ναι, υπάρχει αλληλοκαλυψη όπως και σε δουλειές γραφείου αν γίνει κάποια μαλακία συνήθως η εταιρεία προσπαθεί να καλύψει το λάθος, το βλέπουμε καθημερινά όσοι δουλεύουμε ακόμα, μόνο που εδώ έχει να κάνει με την υγεία μας. Να σου πω και αλλη περίπτωση με τον ίδιο ασθενή που ενω ακόμα ηταν ασυμπτωματικός, σε μια εξέταση αίματος, ρουτίνας- ετήσια, το CEA ηταν 500 και ο γιατρός είπε οτι όλα είναι μια χαρά, ευτυχώς που το είδα εγώ την επομένη... Στο νοσοκομείο παλι όλοι κάλυψαν το γιατρό, ηταν λέει μια στιγμή αφηρημαδας...
anwnymh29 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Για να σας φύγει η περιέργεια στη δική μου περίπτωση ηταν η τοποθέτηση port-a-cath στο θώρακα συγγενικού προσώπου για να μπαίνει απο εκεί ο ορός κλπ. Μια διαδικασία ρουτίνας και εντελώς ακίνδυνη όπως μας εξήγησαν. Όμως αμέσως μετά την τοποθέτηση ο ασθενής ένοιωθε δύσπνοια και η ακτινογραφία έδειξε οτι εντελώς " συμπτωματικά " ο ασθενής έπαθε πνευμοθώρακα, δηλαδή τρύπησε ο αριστερός πνεύμονας. Η αμηχανία των γιατρών ηταν έκδηλη. Οπως τα ειπε ο ντοκτορ απο πανω..Απλα μια επιπλοκη!Και μια παρακεντηση να κανεις πλευριτικου υγρου πχ υπαρχει κινδυνος για πνευμοθωρακα. Μην βαπτιζουμε τις επιπλοκες "ιατρικα λαθη" .
kage Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Εδω σουμαχερ ,γαμπρος εβερτ κτλ εφαγαν ακυρο θα βρει λυση ενας απλος ιδιωτης;
duende Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 οι μονοι κωδικες που εχουν οι γιατροι στο ελλαντα ειναι οι κωδικοι για τα φακελακια Κ500, Κ1000, κλπ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα