Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

100γρ ποσα κουταλακια σου βγαινουν?

 

ειναι νορμαλ ποιοτητας προσωπικα μαρεσε καλυτερα απτου παππου με τη περουκα

Βαζω ζυγαρια ρε συ αλλά το κουτάλι είναι περίπου 8γρ οπότε υπολογισε.100γρ βρομη +350ml 1.5% γάλα με μια κουταλιά μέλι και αρκετή κανέλα και τρώγεται ευχάριστα για πρωινό.

  • Like 2
Δημοσ.

Ο Fredo Espresso και  o φραπές είναι οι πιο υγιενιοί. Απέφυγε ζάχαρη, γάλα γιατί δίνουν περιττές θερμίδες.

Θα αγνοήσω ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους και θα κρατήσω το μήνυμά σου αφού πίνω σχεδόν αποκλειστικά φραπέ και φρέντο εσπρέσο χωρίς ζάχαρες, γάλατα κλπ...:D

 

Μια χαρά πίνεται αν έχεις εκπαιδεύσει τη γλώσσα σου  B)

Κι αν είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής (σε ποιότητα και τρόπο παρασκευής)

  • Like 2
Δημοσ.

O ελληνικός είναι και ο πιο ελαφρύς από όλους, λόγω του τρόπου παρασκευής του

Κι εδώ θα συμφωνήσω αλλά τα παραδοσιακά καφενεία του μπαρμπαΓιώργου τείνουν να λιγοστεύουν και λίγες είναι οι καφετέρειες που χρησιμοποιούν μπρίκι (και δη να το κάνουν σωστά).

Δημοσ.

Κι εδώ θα συμφωνήσω αλλά τα παραδοσιακά καφενεία του μπαρμπαΓιώργου τείνουν να λιγοστεύουν και λίγες είναι οι καφετέρειες που χρησιμοποιούν μπρίκι (και δη να το κάνουν σωστά).

Είναι και θέμα χρόνου

  • Like 1
Δημοσ.

Ο Fredo Espresso και  o φραπές είναι οι πιο υγιενιοί. Απέφυγε ζάχαρη, γάλα γιατί δίνουν περιττές θερμίδες.

Επίσης απαγορεύεται το γάλα με καφέ γιατί έχουν διαφορετικές και αντίθετες επιδράσεις στον οργανισμό και έτσι, τον ζορίζουν.

για τον φραπε και ελληνικο σκετο εχω ξανακουσει οτι κανουν καλο αλλά για το freddo πρωτη φορα το ακουω!τα ξερω αυτα απλα θελω να ειναι κατι πιο γλυκο,δηλαδη αν βαζω ζαχαρη μαυρη ή κατι αλλο

Προς θεού....... ο φραπέ είναι χημικός καφές, θάπρεπε νάχει απαγορευτεί. Έχω σπουδάσει τουριστ. επαγγελμάτων σέρβις, και ο καθηγητής μας είπε, αμα τον ζητάει ο πελάτης οκ. αλλά εσεις να μην πίνετε ποτέ γραπε νες , και μας εξήγησε.

Από πότε ένας "φυσιολογικός" καφές είναι ανθυγιεινός;

ένας είναι οκ. Κάνει καλό και στην καρδιά.

Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για να παραγγέλνω ένα υγιεινό ρόφημα όταν πηγαίνω σε καφετέριες!

παίρνε διπλό ελληνικό. Και μη ξεχνά;, οι γιατροί αυτόν συνιστούν στον άρρωστο που δε μπορεί να τον κόψει. Και ο λόγος, γιατί μένει ο ορός ξέχωρα από το κατακάθι. άρα εννοείται ότι δεν τον πίνεις αμέσως, αλλά περιμένεις λίγο μέχρι να διαχωριστούν. Αλλιώς μας κάνει κακό στα νεφρά.Μετά εσπρέσο, μετά γαλλικό και ούτε μετά, αλλά ποτέ φραπέ. όλοι χωρίς γάλα. Ζάχαρη ας έχει λίγη, καλύτερα για στομάχι.

Δημοσ.

Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω αυτό με τον φραπέ.

Οκ, ναι του ρίχνουν μια χημική ένωση που του δίνει αφρό, ξερετε καν ποιά είναι αυτή;Κι από πότε μια  χημική ένωση είναι "κακή"΄;Τα πάντα χημικές ενώσεις είναι.

Δηλαδή 60 χρόνια που υπάρχει δεν θα είχε εξεταστεί σε κάποιο εργαστήριο έστω μια φορά;

Το πραγματικο πρόβλημα με τον φραπέ είναι ο τρόπος που τον φτιάχνουμε,όπως είπε και κάποιος πιο πάνω.

Βάζεις σε άλλον καφέ 3-4 γεμάτες κουταλιές καφέ και άλλες τόσες ζάχαρη;

Αν τον πίνεις και 2-3-4 την μέρα λογικό είναι να πάθεις κάτι σε βάθος χρόνου.

  • Like 2
Δημοσ.

ο φραπέ είναι

τα υπολείμματα του καφέ που είναι για πέταμα,http://epanastasi-hellas.blogspot.gr/2014/07/blog-post_255.html τα σκουπίδια του χαρμανιού δλδ,

κ έχει αφροποιητή (για τον αφροποιητή δε βρίσκω κάτι, αλλά ξέρω επειδή έχω αλεργίες ότι απαγορεύεται. Η nestle λέει ότι δεν βάζουν χειμικά όμως βάζουν, και ο αφροποιητής αυτός είναι επιβλαβής)

υπάρχει και ο αντίλογος από την nestle !!!!......... αν σου λέει κάτι αυτό.. απάντηση από τους ίδιους. χαίρω πολύ.
Τεσπα, ασύ κάνε ότι θές. Εγώ πάντως στους φίλους μου μέχρι και σε πελάτες που με ρωτούσαν τους έλεγα όχι φραπέ.

  • Like 1
Δημοσ.

ο φραπέ είναι

τα υπολείμματα του καφέ που είναι για πέταμα,http://epanastasi-hellas.blogspot.gr/2014/07/blog-post_255.html τα σκουπίδια του χαρμανιού δλδ,

κ έχει αφροποιητή (για τον αφροποιητή δε βρίσκω κάτι, αλλά ξέρω επειδή έχω αλεργίες ότι απαγορεύεται. Η nestle λέει ότι δεν βάζουν χειμικά όμως βάζουν, και ο αφροποιητής αυτός είναι επιβλαβής)

υπάρχει και ο αντίλογος από την nestle !!!!......... αν σου λέει κάτι αυτό.. απάντηση από τους ίδιους. χαίρω πολύ.

Τεσπα, ασύ κάνε ότι θές. Εγώ πάντως στους φίλους μου μέχρι και σε πελάτες που με ρωτούσαν τους έλεγα όχι φραπέ.

 

Σκουπίδι είναι η πηγή που παραθέτεις, εντελώς φιλικά :P

  • Like 7
Δημοσ.

Πέρα από την εγκυρότητα των blogs, δεν διαφωνώ ότι έχει χημικά ή ότι έιναι ο χειρότερος καφές από όλους.

Το ερωτημά μου είναι απο που προκύπτει αυτό,γιατί χημικό=κακό;

Δεν έχει σκεφτεί κανείς να κάνει χημική ανάλυση σ΄ έναν φραπέ;

Όλος ο μύθος στηρίζεται σε φήμες, ενώ στην πραγματικότητα (κατά την γνώμη μου) μας πέφτει βαρύς γιατί απλά το παρακάνουμε.

Το ποτήρι φραπέ που παραγγέλνουμε έχει διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα από το αντίστοιχο φρεντο.

  • Like 1
Δημοσ.

Στο μεταξύ είναι εύκολο να λες ότι στην ελληνική βερσιόν του στιγμιαίου καφέ βάζουν...αφροποιητή (και ακόμα πιο εύκολο να το θεωρείς θέσφατο και να το παίζεις ξερόλας) ενώ η αλήθεια είναι ότι σε αυτούς του καφέδες δε βάζουν antifoam (αντιαφροποιητή; καταπραϋντικό αφρού;) και για αυτό δημιουργεί αφρό.

 

Οι περισσότεροι στιγμιαίοι που είναι διαθέσιμοι σε άλλες αγορές απλά διαλύονται στο νερό χτυπώντας τους με το κουταλάκι γιατί αυτό θέλουν οι καταναλωτές, στιγμιαίο καφέ που να θυμίζει γρήγορα καφέ φίλτρου. Η δημιουργία αφρού θεωρείται αρνητικό χαρακτηριστικό, για αυτό κατά την παρασκευή του καφέ μπαίνουν κάποιες σταγόνες antifoam. Αυτές μπορεί να είναι από φυτικά έλαια (ηλιέλαιο), ενώσεις σακχάρων, πυριτίου κτλ.

Δημοσ.

Ο Nescafe (φραπέ κλπ ) επάνω στη συσκευασία τουλάχιστον λέει ότι είναι 100 % φυσικός καφές.... ούτε χημικά, ούτε υπολείμματα.... 

 

Προσωπικά το πιστεύω. 

 

Ο λόγος που είναι τόσο μπόμπα για το στομάχι κλπ, δεν είναι τα χημικά (που επισήμως δεν υπάρχουν) αλλά το ότι δεν φιλτράρεται και το ότι η ποσότητα του καφέ που βάζουμε είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Συνδυάζεται συχνά και με γάλα.... Ατομική βόμβα λοιπόν σε σχέση με τους άλλους καφέδες που και φιλτράρονται και επίσης πίνονται σε μικρότερες ποσότητες και χωρίς γάλα.

 

Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο και οι αντοχές του καθενός.... άλλοι πίνουν πολλούς φραπέδες καθημερινά και δε παθαίνουν τίποτα και άλλα άμα πιούν φραπέ δε προλαβαίνουν να φτάσουν στη τουαλέτα.

  • Like 3
Δημοσ.

Εγώ πίνω διπλό ελληνικό σκέτο και πριν το ρίξει στο φλυτζάνι η σερβιτόρα έχω ζητήσει μία κουταλιά μέλι ;) Δοκιμάστε το τα σπάει.

Αλλά κυρίως ειμαι fan του freddo espresso σκέτο  :) Ποικιλία Hausbrandt gourmet

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...