Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως ο βιολόγος μας, έλεγε πως ο ελληνικός είναι ο πιο υγιεινός καφές και πίστευε πως ο καφές κάνει καλό.

Δημοσ.

.....και πίστευε πως ο καφές κάνει καλό.

 

Φυσικα. Εχει αντιοξειδωτικα. Αρκει ομως να πινεται με μετρο.

Δημοσ.

Προχτες πηγα στο Βασιλοπουλο, ειχε μια συσκευασια Nescafe Classic 300gr με δωρο ενα θερμος(7,70€).

 

Απ εξω οι ελβετοι γραφουν

 

100% φυσικος καφες.

Προσεκτικα επιλεγμενοι κοκκοι καφε καβουρδιζονται και αλεθονται.

Προστιθεται νερο.

Ο καφες περνα απο ειδικα σχεδιασμενα φιλτρα, που κρατουν το κατακαθι.

Το νερο εξατμιζεται, ωστε να παραχθει ο καφες NescafeClassic

Για την παρασκευη του καφε NescafeClassic, χρησιμοποιουνται αποκλειστικα κοκκοι καφε και νερο, ωστε να απολαμβανετε την υπεροχη γευση και το αρωμα του.

 

Δηλαδη μιλανε για μια διαδικασια πολυ διαφορετικη απο αυτη που περιγραφει το γνωστο κειμενο που κυκλοφορει στο διαδικτυο.

Δημοσ.

Φυσικα. Εχει αντιοξειδωτικα. Αρκει ομως να πινεται με μετρο.

 

Ολοι οι καφεδες εχουν αντικοξειδωτικα;

Μηπως μερικοι εχουν 'περισσοτερα';

Πχ ο ελληνικος;

Δημοσ.

Γιατί να έχει περισσότερα, είναι διαφορετικοί οι σπόροι που χρησιμοποιείς για ελληνικό;

Δημοσ.

Γιατί να έχει περισσότερα, είναι διαφορετικοί οι σπόροι που χρησιμοποιείς για ελληνικό;

 

Δεν παίζει ο ρόλο το είδος καφέ αλλά ο τρόπος παρασκευής. Επειδή ο ελληνικός βράζει εκλύει περισσότερα θρεπτικά συστατικά  σε σχέση με τους άλλους που φιλτράρονται. Επίσης η χαμηλότερη ποσότητα καφεΐνης που έχει ο ελληνικός τον καθιστά πιο καλό για την υγεία.

Δημοσ.

Άντε το δέχομαι για το βράσιμο. Για την καφεΐνη γιατί έχει λιγότερη; Επειδή βράζει ή λόγω ποσότητας;

Δημοσ.

Πιο πολύ λόγω ποσότητας, άλλα όχι μόνο απο αυτό. Και ο espresso έχει λιγότερη ποσότητα καφεΐνης απο τον γαλλικό ας πούμε επειδή είναι πολύ μικρότερος σε ποσότητα. Έχει όμως πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καφέ, γιατί άμα κάνεις espresso στη ποσότητα του γαλλικού θα αρχίσεις να τρέμεις απο την υπερβολική ποσότητα καφεΐνης.

Δημοσ.

Άντε το δέχομαι για το βράσιμο. Για την καφεΐνη γιατί έχει λιγότερη; Επειδή βράζει ή λόγω ποσότητας;

για την παραγωγη καφε καφε ακολουθουντε διαφορες διαδικασιες και διαφορα μερη του καφε "π.χ σπορος τσοφλι ή και τα 2 μαζι"

αν τωρα μεσα σε αυτο βαλεις το φιλτρο και την διαδικασια αν 10 ml καφε η περιεκτικοτητα καφεινης διαφερει

Δημοσ.

Πιο πολύ λόγω ποσότητας, άλλα όχι μόνο απο αυτό. Και ο espresso έχει λιγότερη ποσότητα καφεΐνης απο τον γαλλικό ας πούμε επειδή είναι πολύ μικρότερος σε ποσότητα. Έχει όμως πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καφέ, γιατί άμα κάνεις espresso στη ποσότητα του γαλλικού θα αρχίσεις να τρέμεις απο την υπερβολική ποσότητα καφεΐνης.

Ωραία ιδέα! :P

Δημοσ.

Auτο που λες thomas ναι καπου το ειχα διαβασει/ακουσει για τον espresso. Παντως οποτε εχω πιει espresso, συνηθως την ακουγα και γιαυτο only Greek :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...