Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας μου εχουν φερει το παραπανω λαπτοπ Sattellite c850-199 για επισκευη δεν θελουν να δωσουν πολλα χρηματα. Καικε η καρτα γραφικων του. το συνδεσα με vga , με hdmi τιποτα δεν διχνει τιποτα ειναι νεκρο εντελος πρωτη φορα μου ετυχε κατι τετοιο. Υπαρχει περιπτωση στην Κυπρο να βρουμε νεα καρτα γραφικων δεν φανταζομαι να ναι κολλημενη με την μητρικη επειδη ο επεξεργαστης ειναι Intel i3 και η καρτα γραφικων AMD Radeon HD 7610M.

Εικονες:

post-242068-0-54365500-1433965593_thumb.jpg

post-242068-0-80765400-1433965631_thumb.jpg

post-242068-0-97514000-1433965665_thumb.jpg

Υ.Γ. Γιατι καιονται οι καρτες γραφικων AMD ρε παιδια δεν μπορω να καταλαβω. Μπας και εχουν ασυμβατοτητα υλικου λογο επεξεργαστη της εταιριας Intel ; Δεν νομιζω.

Σας ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Γιατί στο έφεραν για επισκευή;;;είσαι τεχνικός;;;

Ναι μονο εσυ θα εισαι ;

Απλος δεν εχω τα εργαλεια και μ ειπαν απο το πανεπιστιμειο να μας τα διναν αλλα δν μας τα δωσαν επειδη περιμεναν καποιες προσφορες μετα με φωνη με ακροαση.

Δημοσ.

ΣΕ ποιο πανεπιστήμιο διδάσκουν το reballing????? άλλο να σας πουν 5 πραγματα και άλλο να λιώσεις πανω από το bga rework  station και τα chip για να λέγεσαι τεχνικος,,,  ίσως έχουμε παρερμηνεύσει κάποιες εννοιες,,, πρεπει να φαει καποιος πολλα ψωμια για να καταφερει 1ον να επισκευασει σωστα ένα bga και 2ον να κραταει  με 6 μηνες εγγυηση...+  

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ απλά απορώ πως ένας τεχνικός δεν γνωρίζει πως το πιο σύνηθες στα μοντέρνα λάπτοπ είναι να είναι ενσωματωμένα τα τσιπ των γραφικών στην μητρική και πως κάνει ερωτήσεις όπως αυτές του υστερόγραφού σου.

Οι κάρτες γραφικών στα περισσότερα λαπτοπ είναι ενσωματωμένες.Ο λόγος που καίγονται δεν έχει να κάνει με συμβατότητα αλλά με την απερισκεψία των ιδιοκτητών τους...οι κάτοχοι των λαπτοπ νομίζουν πως απλά αγοράζουν το λαπτοπ και ησυχάζουν,δεν είναι όμως έτσι,τα λαπτοπ είναι πολύ ευάλωτα και αν δεν καθαρίζονται συχνά και δεν αλλάζονται οι παστες και τα pads τότε ανεβάζουν θερμοκρασίες οι οποίες και καίνε τις καρτες γραφικών τους.Δεν έχει να κάνει με την συμβατότητα αλλά με την φροντίδα.Αρκεί κανείς να δει την εικόνα που ανέβασες για να καταλάβει πως το λαπτοπ ήταν σε χέρια που δεν το πρόσεχαν και σίγουρα δεν το έχουν καθαρίσει εσωτερικά ποτέ.Ένας ακόμα λόγος που χαλάνε οι κάρτες γραφικών είναι ότι παλιά οι συγκολλήσεις γινόταν με μόλυβδο και κάποια ακόμα κράματα και ήταν πιο ανθεκτικές στις θερμοκρασίες ενώ τώρα με άλλα υλικά τα οποία δεν είναι τόσο ανθεκτικά.Οπότε μόνο με συχνό καθαρισμό όπως είπα μπορείς να έχεις ελπίδες πως δεν θα σου χαλάσει σύντομα.

Δεν σε κράζω επ ουδενί αλλά το ότι σπουδάζεις πληροφορική δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είσαι σε θέση να επισκευάζεις Η/Υ και λαπτοπ.Άλλο να βγάζεις ένα χαρτζιλίκι κάνοντας κανά φορμάτ και άλλο να αναλαμβάνεις τέτοιου τύπου επισκευή χωρίς να έχεις τις γνώσεις και τα εργαλεία...Στα πανεπιστήμια διδάσκουν θεωρητικά πράγματα,αυτό που ανέλαβες να επιδιορθώσεις είναι κάτι που χρειάζεται γνώσεις πάνω στην δουλειά και δεν νομίζω πως μπορείς να το φτιάξεις έτσι απλά...σκέψου ότι με αυτόν τον τρόπο ζημιώνεις του συναδέλφους σου,βγαίνει κακό όνομα για τους τεχνικούς(μιας και έτσι συστήνεσαι) και δεν τρώει κανείς ψωμί στο τέλος...και κάτι τελευταίο τεχνικούς υπολογιστών δεν νομίζω πως βγάζουν τα πανεπιστήμια,τα πανεπιστήμια βγάζουν επιστήμονες μηχανικούς Η/Υ,πληροφορικούς διαφόρων κατευθύνσεων κτλπ αλλά τεχνικούς δεν νομίζω...

Σε κάθε περίπτωση είσαι σίγουρος πως είναι θέμα των γραφικών;;;Το λαπτοπ ξεκινάει;;;Κάνει κανέναν μπιπ;;;Ακούς τα φανάκια να δουλεύουν;;;
  • Like 1
Δημοσ.

Παρακαλώ ας μείνουμε στην ουσία του θέματος της ερώτηση οτιδήποτε αλλα μηνύματα θα σβήνονται.

Όσο αφορά το θέμα λογικά η κάρτα γραφικών ειναι κολλημένη στην μητρική οπως σε αυτην την περίπτωση εκτός απο το reballing που προσωπικά δεν έχω κάνει ποτε και δεν το προτείνω δεν μπορείς να κάνεις κατι αλλο εκτος της αλλαγής μητρικής , αν αναλαμβάνουν το κόστος για αλλαγή μητρικής που δεν θα ειναι και μικρό αλλα και μπορείς να το κάνεις μιας και ειναι λεπτοδουλειά τοτε προχώρα το.

Τώτα οσο αφορά τις κάρτες γραφικών ολες οι κάρτες ψοφάνε τυχαίνει δεν υπάρχει κατι standar για nvidia ή amd

Δημοσ.

Εγώ απλά απορώ πως ένας τεχνικός δεν γνωρίζει πως το πιο σύνηθες στα μοντέρνα λάπτοπ είναι να είναι ενσωματωμένα τα τσιπ των γραφικών στην μητρική και πως κάνει ερωτήσεις όπως αυτές του υστερόγραφού σου.

Οι κάρτες γραφικών στα περισσότερα λαπτοπ είναι ενσωματωμένες.Ο λόγος που καίγονται δεν έχει να κάνει με συμβατότητα αλλά με την απερισκεψία των ιδιοκτητών τους...οι κάτοχοι των λαπτοπ νομίζουν πως απλά αγοράζουν το λαπτοπ και ησυχάζουν,δεν είναι όμως έτσι,τα λαπτοπ είναι πολύ ευάλωτα και αν δεν καθαρίζονται συχνά και δεν αλλάζονται οι παστες και τα pads τότε ανεβάζουν θερμοκρασίες οι οποίες και καίνε τις καρτες γραφικών τους.Δεν έχει να κάνει με την συμβατότητα αλλά με την φροντίδα.Αρκεί κανείς να δει την εικόνα που ανέβασες για να καταλάβει πως το λαπτοπ ήταν σε χέρια που δεν το πρόσεχαν και σίγουρα δεν το έχουν καθαρίσει εσωτερικά ποτέ.Ένας ακόμα λόγος που χαλάνε οι κάρτες γραφικών είναι ότι παλιά οι συγκολλήσεις γινόταν με μόλυβδο και κάποια ακόμα κράματα και ήταν πιο ανθεκτικές στις θερμοκρασίες ενώ τώρα με άλλα υλικά τα οποία δεν είναι τόσο ανθεκτικά.Οπότε μόνο με συχνό καθαρισμό όπως είπα μπορείς να έχεις ελπίδες πως δεν θα σου χαλάσει σύντομα.

Δεν σε κράζω επ ουδενί αλλά το ότι σπουδάζεις πληροφορική δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είσαι σε θέση να επισκευάζεις Η/Υ και λαπτοπ.Άλλο να βγάζεις ένα χαρτζιλίκι κάνοντας κανά φορμάτ και άλλο να αναλαμβάνεις τέτοιου τύπου επισκευή χωρίς να έχεις τις γνώσεις και τα εργαλεία...Στα πανεπιστήμια διδάσκουν θεωρητικά πράγματα,αυτό που ανέλαβες να επιδιορθώσεις είναι κάτι που χρειάζεται γνώσεις πάνω στην δουλειά και δεν νομίζω πως μπορείς να το φτιάξεις έτσι απλά...σκέψου ότι με αυτόν τον τρόπο ζημιώνεις του συναδέλφους σου,βγαίνει κακό όνομα για τους τεχνικούς(μιας και έτσι συστήνεσαι) και δεν τρώει κανείς ψωμί στο τέλος...και κάτι τελευταίο τεχνικούς υπολογιστών δεν νομίζω πως βγάζουν τα πανεπιστήμια,τα πανεπιστήμια βγάζουν επιστήμονες μηχανικούς Η/Υ,πληροφορικούς διαφόρων κατευθύνσεων κτλπ αλλά τεχνικούς δεν νομίζω...

Σε κάθε περίπτωση είσαι σίγουρος πως είναι θέμα των γραφικών;;;Το λαπτοπ ξεκινάει;;;Κάνει κανέναν μπιπ;;;Ακούς τα φανάκια να δουλεύουν;;;

Σπουδαζω στο cyprus college στην Κυπρο φιλε μου. τεχνικος η/υ και δικτυων οκ δεν μαθαμε ακομα για λαπτοπσ το παραδεχομαι και ουτε ειπα πως θα πειραματιστω σε ξενο λαπτοπ απλος η κοπελλα μου το εφερε μπας και μπορεσω να το φτιαξω φτηνα δεν θελει να ξοδευει. Επισης εστηλα και μηνυμα στην Toshiba και μου ειπαν το ποσο το ειπα στην κοπελλα και μ ειπε αστο εκει και θα ρθω να το παρω. Με κατι φτηνο δεν φτιαχνετε ;

post-242068-0-44818900-1434002472_thumb.png

Δημοσ.

Εμ...πες το έτσι!Δεν απαντησες όμως αν ακούς το λάπτοπ να δουλεύει;

Δουλευει φιλε μ ακουγονται τα ανερηστηρακια του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...